Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

Mama mano po zarnyno operacijos buvo daugokai "pametus", bet priaugo daznai valgydama - po nedaug kas 2-3 val. 4u.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis, mielos Mergaitės, 4u.gif
Na va - pasiguodžiau, kad nesulaukiame kompresinės rankovės, tai pati šiandien sulaukiau skambučio. Skambino visai vakare, kad rankovė jau atkeliavusi į parduotuvę thumbup.gif , deja, teks palaukti, kol baigsis ilgasis savaitgalis ax.gif . Na, bet jei tiek palaukėme , tai tos kelios dienos...
Kalbate visos apie sveiką mitybą, o aš šiuo klausimu tegaliu tik patylėti. Mamytė visai jos nekeičia. Bandžiau ir aiškinti ir tarsi netyčia straipsnių pakišti... Na, nesinori tokio didelio spaudimo daryti, ypatingai, kai tėtis perėmęs puodus ir samčius į savo rankas. unsure.gif Turi mamytė savo mėgstamus patiekalus - tarp jų be abejo ir kiauliena (nors ir visai liesa) doh.gif O ką bekalbėti apie blynus. doh.gif doh.gif Sriubos su spirgučiais... doh.gif Aš sakiau, kad nesveika, o ji - "bet labai skanu"... verysad.gif Šio to paklausė manęs, bet... Manau, kad suveikė dar gydymo pradžioje onkologės pasakymas, kai paklausiau kaip reiktų maitintis - " valgykit viską, ką norite." Per gydymą be perstojo norėjo silkės. Patys ruošdavom naminiu būu. Nepirkdavau jau pagamintos, kad būtų kuo mažiau visokių ten dalykėlių. Šis etapas praėjo. Į silkę dabar negali pažiūrėti, taip kaip ir į bulves. Anksčiau tai buvo kasdienis jos maistas. Tai turi ji daug tokių valgių. Labai viliuosi, kad nebenorės ir blynelių.
Papildyta:
QUOTE(Daile @ 2008 10 31, 18:25)
Mama pasirode net dviems neurologams del savo tirpstancios rankos.
Pirmasis pasake, kad reik padaryti stuburo rentgena, tada ziures, o antrasis paskyre atpalaiduojanciu, nes vitamino B davimo net is tolo nesvarste, o nuo plecianciu mamos sirdis  tabaluoti pradeda.
Tai toks ir gydimas, rankos nervo uzdegimas (chemijos palikimas) sake kad apie puse metu tokie reiskiniai bus.

Sveikute, Daile, 4u.gif
Mano mamytei taip pat tirpsta rankos. Tačiau ne visos o tik pirštai , delnai, kojų padai. Dėl rankų mamytė jaučiasi "kaip su grėbliais". Kartais negali suimti daikto, ypač smulkesnio. Jis iškrenta iš rankų. Gydytoja sakė, kad tai išliks ilgai, lyg tai šitas vadinama neuropatija, bet gal aš klystu. Liepė mamytei gerti Trentalį, bet ji sakosi, kad nesupranta, ar geriau nuo jo, ar ne. Po pirmo gydymo kurso buvo taip pat. unsure.gif Bet Jums kaip suprantu kita situacija. Laikykitės ir sveikite. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2008 10 31, 11:04)
O aš irgi svajoju apie kelionę. Turiu Ypatingą Draugę. Prieš porą sav.gavau iš jos dovaną-vokelyje 1 000 lt. su užrašu "Kelionei ar šiaip pramogai"( be progos )

Arune, 4u.gif Tokie draugai - aukso vertės. thumbup.gif Belieka tik sugalvoti, kur norėtumėt nukeliauti. Sėkmingo galvojimo. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ryke @ 2008 10 31, 00:50)
Mane antra diena spinduliuoja ir jau po pirmosios pajutau poveiki plauciams.  Nakti prabudau nuo savo pacios svilpiancio kvepavimo verysad.gif O dar tik pradzia....  Neramu darosi verysad.gif

Ryke, 4u.gif
Gal Jums padėtų Degančios ir Adis supervaistukas? Sėkmės gydyme. Būtinai pasikalbėkit su radioterapeutu. Tai Jūs įveiksite. friends.gif

Pinacea. Kaip laikosi Jūsų mamytė? Stiprybės jai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 31 spalio 2008 - 19:45
Labas vakaras!

Skaitau jusu tema jau apie menesi,spalio 16 dare operacija,bet kaip suprantu nieko "neispjove",paeme biopsija,siandien suzinojau kad limfoma verysad.gif 2stadija,tik dar neaisku kokia ta limfoma,gydytuojas skambino i laboratorija (pati as is Klaipedos),Tai pasake kad mazdaug po 10 dienu paaiskes kokios "rusies" ta limfoma,Hodzkino,neHozdkino...As jau kaip ir zinojau ta atsakyma,bet dar buvo truputi viltes,o siandien tai man sokas,asaros,saukiu ant saviskiu kad atstotu nuo manes ir t.t. Ant vakaro jau beveik rami cool.gif Bet visokiu minciu dabar,kaip reikes viska istverti.Dar mazas vaikas... Ar priimsit i savo kompanija?
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2008 10 31, 22:41)
Labas vakaras!

Skaitau jusu tema jau apie menesi,spalio 16 dare operacija,bet kaip suprantu nieko "neispjove",paeme biopsija,siandien suzinojau kad  limfoma verysad.gif 2stadija,tik dar neaisku kokia ta limfoma,gydytuojas skambino i laboratorija (pati as is Klaipedos),Tai pasake kad mazdaug po 10 dienu paaiskes kokios "rusies" ta limfoma,Hodzkino,neHozdkino...As jau kaip ir zinojau ta atsakyma,bet dar buvo truputi viltes,o siandien tai man sokas,asaros,saukiu ant saviskiu kad atstotu nuo manes ir t.t. Ant vakaro jau beveik rami cool.gif Bet visokiu minciu dabar,kaip reikes viska istverti.Dar mazas vaikas... Ar priimsit i savo kompanija?

Labas mieloji SVETA K. 4u.gif ,
Aišku, priimsime. Pas mus čia jauku, ir rasit daug dėl savęs, tame tarpe ir palaikymą. Aišku, gaila, kad tenka atsidurti tokioje situacijoje. console.gif Viskas Jums šviežia, todėl suprantama, kad esate pasimetusi. Ilgainiui viskas susidėlios į savo vietas. Nepasiduokite, nes turite dėl ko. 2.gif Stenkitės nusiraminti. Dėl to nekalta nei Jūs, nei Jūsų artimieji. Jiems taip pat nėra lengva. Viską ištversite. Juk šitiek pavyzdžių šioje temelėje. Pasitikėkite gydytojais, artimaisiais, savimi. Jus globoja ir Jūsų angelas sargas, kuris tikrai VISADA BUS SU JUMIS. Be to, dar nėra galutinės diagnozės. Būna stebūklų. wub.gif Laikykitės, stiprybės Jums ir geros kloties. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 31, 23:03)
Labas mieloji SVETA K. 4u.gif ,
Aišku, priimsime. Pas mus čia jauku, ir rasit daug dėl savęs, tame tarpe ir palaikymą. Aišku, gaila, kad tenka atsidurti tokioje situacijoje.  console.gif Viskas Jums šviežia, todėl suprantama, kad esate pasimetusi. Ilgainiui viskas susidėlios į savo vietas. Nepasiduokite, nes turite dėl ko. 2.gif  Stenkitės nusiraminti. Dėl to nekalta nei Jūs, nei Jūsų artimieji. Jiems taip pat nėra lengva. Viską ištversite. Juk šitiek pavyzdžių šioje temelėje. Pasitikėkite gydytojais, artimaisiais, savimi. Jus globoja ir Jūsų angelas sargas, kuris tikrai VISADA BUS SU JUMIS. Be to, dar nėra galutinės diagnozės. Būna stebūklų.  wub.gif Laikykitės, stiprybės Jums ir geros kloties. 4u.gif

Aciu uz siltus zodzius 4u.gif Viska suprantu,bet reikia dar laiko suvokti kad sergu unsure.gif
Atsakyti
Atleiskit, kad neperskaičiau visos temos ir klausinėju. Mano mamai Kauno onkologinėje ligoninėje išoperavo gimdą su visai priedais ir limfmazgius. Dabar 24 ar 25 kartus spinduliuos po 15 min. Kiek bandžiau skaitinėti, tai spindulinis gydymas taikomas, kai yra metastazės? Šiandien sesė paskambino ir pasakė, kad po spindulinio gydymo, dar gydys Kauno klinikose, bet ką nežinom. Mama taip pat nežino. Tai man klausimas, jei po spindulinio gydymo, dar taikys kažkokį kitą (gal chemiją), ar daro dėl to kažkokius ypatingus tyrimus. Nes man mama sakė, kad jai tik kraują kas savaitę tiria.
Gyvenu kitur, beveik kasdien mamai paskambinu, bet ji man nieko nepasakoja. Šiaip ji gerai jaučiasi ir yra įsitikinusi, kad, jai kaip ir daugumai motrų išoperavo gimdą, ir ji pasveiks.
Atsakyti
Ryt skrendu pas mamyte... su viltim ja dar gyva pamatyti... priesh 3 savaites buvom ROmoj, o dabar jau antra diena akiu nebepramerkia. Vakar dar buvo kunigas, paskutines jegas ishpazinciai ir maldelem suteike, ir su Amen nutilo... verysad.gif
Znypliuotasis sukramte per savaite... kita vertus, turim pagrindo manyti, kad buvom aplaidzios medicinos klaida. Atejo rezultatai menesi turkusio hepatito tyrimo - ishaishkejo, kad kepenys buvo pazeistos hepatito, kaip tik buvo jo protrukis, kai mama gavo hormonus, o tai ir tapo jos nuosprendziu... verysad.gif Nekaltinam nieko tiesiog liudna, kad 55 -to gimtadienio taip ir nebesulauksim...

Labai didelis aciu visoms uz parama, gerus ir viltingus zodzius!! Jums visoms linkiu daug daug stiprybes ir ishtvermes besigydant. Savo maldose visuomet paminiu ir Jus, visas skyrelio dalyves - sergancias ir slaugancias artimuosius.
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 10 31, 23:02)
Ryt skrendu pas mamyte... su viltim ja dar gyva pamatyti... priesh 3 savaites buvom ROmoj, o dabar jau antra diena akiu nebepramerkia. Vakar dar buvo kunigas, paskutines jegas ishpazinciai ir maldelem suteike, ir su Amen nutilo... verysad.gif
Znypliuotasis sukramte per savaite... kita vertus, turim pagrindo manyti, kad buvom aplaidzios medicinos klaida. Atejo rezultatai menesi turkusio hepatito tyrimo - ishaishkejo, kad kepenys buvo pazeistos hepatito, kaip tik buvo jo protrukis, kai mama gavo hormonus, o tai ir tapo jos nuosprendziu...  verysad.gif Nekaltinam nieko  tiesiog liudna, kad 55 -to gimtadienio taip ir nebesulauksim...
Labai didelis aciu visoms uz parama, gerus ir viltingus zodzius!! Jums visoms linkiu daug daug stiprybes ir ishtvermes besigydant. Savo maldose visuomet paminiu ir Jus, visas skyrelio dalyves - sergancias ir slaugancias artimuosius.

Laikykites 4u.gif ir stiprybes, nes dar daug jos reikes....Mintimis mes su jumis console.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 11 01, 00:02)
Znypliuotasis sukramte per savaite... kita vertus, turim pagrindo manyti, kad buvom aplaidzios medicinos klaida. Atejo rezultatai menesi turkusio hepatito tyrimo - ishaishkejo, kad kepenys buvo pazeistos hepatito, kaip tik buvo jo protrukis, kai mama gavo hormonus, o tai ir tapo jos nuosprendziu...  verysad.gif Nekaltinam nieko  tiesiog liudna, kad 55 -to gimtadienio taip ir nebesulauksim...

Mieloji, Pinacea,
Priimkit kuo nuoširdžiausius paguodos žodžius, nors , vargu ar jie gali palengvinti Jūsų išgyvenimus. Stiprybės Jums, dvasios ramybės... mintimis su Jumis... verysad.gif wub.gif

P.s. Ačiū ir Jums , kad virtualiai pažinau Jus. Už mintis, pasidalinimus, patarimus... console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 31 spalio 2008 - 22:31
Ragnez. Maniškis turi tiesiosios žarnos vėžio III stadiją (nors limfmazgiai švarūs, bet dėl kitų požymių popieriuose užrašyta tokia, o gydymas skirtas kaip prie II), jau ketvirti metai. Iš ligoninės išėjo kaip Buchenvaldo gražuolis (-18 kg nuo priešoperacinio svorio), o dabar, nors valgo tikrai mažai, išstorėjo tiek, jog aš jau be atvangos burbu (+30 kg prie pooperacinio svorio). Stoma ir pooperacinė išvarža riboja judėjimą, štai ir plečiasi nuo nieko. Taigi sustorėjimas tai ne problema – jei viskas ok, jis ateis neprašomas.

Antra vertus... Maždaug prieš pusmetį kažkur rašė, jog britų mokslininkai atrado, jog chemoterapija yra gerokai veiksmingesnė, jei prieš ją buvo pabadauta. Kadangi viskuo domiesi pasieškok info apie tai.

Pinacea, linkiu stiprybės ir stebuklo.

Atsakyti
Pinacea, manau, jog Jūsų mamos praleistas laikas su Jumis Romoje , popiežiaus palaiminimas, tai JŪSŲ MAMOS viena iš gražiausių ir geriausių gyvenimo akimirkų. Stiprybės Jums, esate be galo rūpestinga ir gera dukra. Ir prašau net tokioje sudėtingoje situacijoje, nedėkit taško, kol jo nepadėjo Aukščiausias.
Atsakyti
Pinacea, būkit stipri ir nepameskit bent kibirkštėlės vilties console.gif
Atsakyti