Skausmai baigėsi su chemija ir operacija, pašalinus limfmazgius. Kadangi Jūsų mamytei išoperuotas gerybinis darinukas, kuris vėliau pavirto piktybiniu būtinai prieš pradedant chemiją mama pasidaro krūtų vėžio žymenį (markerį) Ca 15-3, aš jau rašiau. Jeigu gydanti gydytoja neskirtų, Šiauliuose centrinėje ligoninėje galima atlikti: prie registratūros yra kasa, mokamiems tyrimams, lai paklausia kur ji, bet kas parodys. Atrodo, 35 Lt , pasako už kokį tyrimą, procedūriniame ( jis pirmame aukšte, netoli registratūros) paims kraują. Atsakymą reikia pasiimti laboratorijoje. Tegul pasiklausia procedūrinio seselės - paaiškins. Dar perklauskite gydytojos dėl krūtų scintigramos. Šio tyrimo greičiausiai nėra Šiauliuose, reikėtų važiuoti su siuntimu į Kauno klinikas. Jis neblogai parodo galimą tolimesnį naviko išplitimą: viršutinėje dalyje, turiu galvoje limfmazgius. Būtų didesnis aiškumas prieš chemiją. Kažkaip reikėtų įsitikinti, kad nepaliesti limfmazgiai. Paklauskit gydytojos, kaip ji tai planuoja padaryti? Vienas iš būdų, mano siūloma scintigrafija, tik reikai pabrėžti, jog krūtų. Kaulų scintigrafiją gydytojai žino, šitą retai atlieka.
QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 28, 10:09)
Rašausi onkologei klausimus - dėl tolimesnių tyrimų,dėl vitaminų,dėl pastoviai vartojamų vaistukų...Kažin ,ar yra toks dalykas,kurio aš būtinai turėčiau paklausti? Mat,gydytoja išeina atostogauti,nebus kaip susisiekti.
Sanatorija, reabilitacija, ją anksčiau būdavo galima skirti po specifinio gydymo, toks gydymas yra chemoterapija. Jei norėtų mamytė galėtų Palangoje pabūti, sustiprėti. Dabar yra pasikeitęs šiek tiek skyrimas, tikslių smulkmenų nežinau . Lyg atsirado reikalavimas, jog turi būti rankos limfaedema...Tačiau, paklausti galima. Dar paklauskit, ne tik, ką vartoti, bet ko vengti.
rasų lanka, jeigu labai didelė sloga, galit nusipirkti vaistinėje (euro turtų būti) vienkartines kaukes. Jos nebrangios. Tokias kaukes naudoja ligoniai, kai yra neutropenija. Gana patogios, taip apsaugosit mamą nuo virusų . Mamytė gali užsidėti bent automobilyje. Aš nešiojau, kai reikėjo.
QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 28, 10:09)
Visai nesunku,tik kažkokį keistą jauduliuką jaučiau - malonų.Turėsime omenyje ir Jūs tai pabandysit - būtinai.
arune ir kitos.