Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

ragnez,pasidalinkime sioje kelioneje bent minciu,zodziu ,dziaugsmo ir liudesio nesuliu .Kibk i paranke ir eime ,horizonte matosi sviesa mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 10 25, 22:36)

tikrai tikiu, kad viskas bus gerai. namie mazi vaikai - privalau juos uzauginti, esu jiems reikalinga. neturiu teises suskysti, depresuoti, uzsiimti savigaila. asaras jau isverkiau - dabar galiu tik sveikti.

ragnez, thumbup.gif
Jūsų pasiryžimas ir optimizmas, ir toks požiūris jus išgydys. victory.gif Jūs galite daugeliui būti pavyzdžiu. 4u.gif
Aš irgi tos nuomonės, kad visų chemijos šalutinių poveikių sau netaikytumėt. Sveikintina, kad domitės, bet jokiu būdu nelaukite - " kada jau čia man prasidės."
Vienas svarbiausių dalykų per chemoterapiją, tarp jų - tai daug vandens, nors ir nebenorėsite, vis tiek - daug vandens, kad išsiplautų organizmas nuo to, ko jam nereikia. Na, o jei reikės, čia rasite daug patarimų. rolleyes.gif
Atsakyti
labas rytas smile.gif

zinau, kad chemijos poveikis zmonems labai skiriasi. taip pat zinau, kad chemijos salutinius poveikius organizmui galima sumazinti tinkama mityba ir papildais. kaip tik tuo dabar ir uzsiimu - skaitau skaitau skaitau, delioju pliusus, minusus ir ieskau "antros" nuomones. noriu optimalaus, o ne "extraagresyvaus" gydymo ir zinau, kad ivairiu mediku nuomones del gydymo daznai skiriasi.

ifauru, leucovorinas yra folinine rugstis (folinic acid), jis ieina i FOLFOX sudeti, nes sustiprina fluorouracilo poveiki. o oxiplatinum is esmes yra preparatas sunkiojo metalo - platinos - pagrindu. taip iseitu, kad gydymas FOLFOX programa yra organizmo nuodijimas sunkiuoju metalu.

carvel, nesitikejau tave pamatyti sioje temoje. kimbu i paranke - laukia ilgas pasivaiksciojimas.
Atsakyti
pagalvojau - tik atejau pas jus, ir puoliau aiskint smile.gif paskutinius pusantro menesiu mano vyras ir as daugiausiai ta ir veikem - rinkom informacija, oficialia ir nelabai smile.gif

nezinau, ar tai gerai. gal kartais labiau reikia ne tiek ziniu, kiek tikejimo g.gif
as dar tik pradedu eiti siuo keliu. daug ko turiu ismokti.
Atsakyti
Laba diena,
Rasų lanka, gal galite pasidalinti kaip judviem su mama sekėsi pas angiochirurgą? Tikiuosi, kad konsultacija suteikė aiškumo dėl mamytės rankos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2008 10 26, 15:08)
Laba diena,
Rasų lanka, gal galite pasidalinti kaip judviem su mama sekėsi pas angiochirurgą? Tikiuosi, kad konsultacija suteikė aiškumo dėl mamytės rankos   4u.gif

Sveikute, Ūkanota, 4u.gif
Ačiū, kad domitės. Vakar buvau parašiusi, bet kažkur "nuskrido" ta mano žinutė. Nebepirsėdau vėl iš naujo jos parašyti. Taigi, susitikom mes su gydytoju. Labai malonus žmogus, dėmesingas. Su juo reikalų turime ne pirmą kartą. Kažkada mano vyrui operavo kojų venas. Taip pat ir mamytė prieš keletą metų buvo kreipusis į jį dėl kojų venų. Pirmiausia labai įdėmiai išklausė mūsų. Po to apžiūrėjo rankelę. Jau tik pažiūrėjęs ir apspaudęs, pasakė, kad tai į flebotrombozę nepanašu(mūsų onkologė liepė ir dėl to pasikonsultuoti). Po to savo aparatais žiūrėjo ir klausėsi venų pralaidumą. Labai nuodugniai - nuo pat pažasties iki pirštų. Pasakė, kad venų pralaidumas geras ir problema yra - limfedema. Taigi - negąsdino, ramiai viską supasakojo. Procesas negrįžtamas, bet prisižiūrint galima normaliai gyventi. Ką reikia daryti: 1. Nešioti kompresinę rankovę. Ligoninėje sakė, kad negalės mamytė megsti gręžti. Angiochirurgas sakė, kad su rankove galima praktiškai visus darbelius dirbti. Na, sunkių - nelabai, bet mes ir dėl nugaros negalim.
2. Mankštinti. pratimukai , kai yra rankos patinimas.
3. Lengvas glostomasis masažas nuo pirštų kylant link pažasties.
4. Vaistukai, veiksmingiausi DETRALEX 500, esant limfedemai. Mums onkologė sakė, kad gerti Cyclo3fort. Tai šių nebegerti.
Tai kaip ir visi nurodymai. Dar klausiau apie rankos laikymą pakėlus. Sakė, kad limfedemai tai nėra tiek aktualu. g.gif Tai veiksmingiau kai yra venų nepraeinamumas.
Tai mums dabar svarbiausia sulaukti tos rankovės. Tai kaip ir viskas šiuo klausimu. Kuo geriausios dienelės. 4u.gif 4u.gif
P. s. Dar pasakė, kad nesvarbu, kad nėra operuota. Limfedema gali atsirasti ir gavus limfmazgiams daug spindulių, nes jie užsklerozuoja juos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 spalio 2008 - 13:47
QUOTE(ragnez @ 2008 10 26, 11:03)



carvel, nesitikejau tave pamatyti sioje temoje. kimbu i paranke - laukia ilgas pasivaiksciojimas.



As tuo keliuku kaip zingsniuoju , tai lapkricio 13 bus jau penki metai ...sakau kad kazkur matyta mirksiukas.gif
Atsakyti
Rasų lanka, gerai, kad jūsų mamai ne flebotrombozė 4u.gif . O pratimukus mamytė tegu daro kas dieną, nežiūrint į rankos patinimą. Yra toks filmukas apie rankos savimasažą. Ten be švelnaus glostymo nuo pirštų (įskaitant ir juos) link peties, dar rodė keletą judesių limfai išjudinti.
1. Masažuojama ranka laisvai padėta ant stalo delnu žemyn. Kitos rankos delnu apkabini padėtą ranką iš viršaus ir labai labai švelniai spusteli masažuojamos rankos "šonus". Tokiais "vos vos spustelėjimais" braukiama nuo pirštų link peties.
2. Sveikos rankos delnu braukiat per masažuojamos rankos šonus tarsi norėtumėt nubraukti-nukrėsti šapelį ar pūkelį. Švelniai brūkšt per šoną. Tada šiek tiek aukščiau brūkšt...Ir taip nuo riešo link peties. Ir išorinę ir vidinę rankos puses.
Kažkas sakė, kad masažuojant svarbu labai nespaudyti rankos, peties ir pan., nes galima "užspausti" kur nereikia. Geriausia švelniai smile.gif

Carvel, koks gražus jubiliejus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2008 10 26, 21:29)
Rasų  lanka, gerai, kad jūsų mamai ne flebotrombozė  4u.gif . O pratimukus mamytė tegu daro kas dieną, nežiūrint į rankos patinimą. Yra toks filmukas apie rankos savimasažą. Ten be švelnaus glostymo nuo pirštų (įskaitant ir juos) link peties, dar rodė keletą judesių limfai išjudinti.
1. Masažuojama ranka laisvai padėta ant stalo delnu žemyn. Kitos rankos delnu apkabini padėtą ranką iš viršaus ir labai labai švelniai spusteli masažuojamos rankos "šonus". Tokiais "vos vos spustelėjimais" braukiama nuo pirštų link peties.
2. Sveikos rankos delnu braukiat per masažuojamos rankos šonus tarsi norėtumėt nubraukti-nukrėsti šapelį ar pūkelį. Švelniai brūkšt per šoną. Tada šiek tiek aukščiau brūkšt...Ir taip nuo riešo link peties. Ir išorinę ir vidinę rankos puses.
Kažkas sakė, kad masažuojant svarbu labai nespaudyti rankos, peties ir pan., nes galima "užspausti" kur nereikia. Geriausia švelniai  smile.gif

Labai labai ačiū už patarimus. 4u.gif Tikrai pravers. Gal tas filmukas yra internete? Gal jį galima parsisiųsti? Mamytė mankština tą rankelę, na šiaip ji laikosi visų nurodymų ir yra beveik hihihi.gif visada pareiginga. Dar angiochirurgas sakė, kad labai gerai limfodrenažinis masažas, kada ranka kišama į kažkokią elektrinę rankovę. Šias procedūras mamytė nesenai taip pat apturėjo. Ir pasakyčiau, kad tai buvo veiksminga. Sutinimas tarsi atslūgo, audiniai pasidarė minkšti ir elastingi. thumbup.gif Kai grįš gydytoja po atostogų, reiks vėl dėl jo pasiinteresuoti.

Neramu man šiandien ant dūšios. ax.gif Praėjo tie 2 mėnesiai, kai buvau palikta be vaistukų, kad pažiūrėti, kas darosi su mano cistomis ir miomomis. Prisigėriau per šiuos mėnesiukus arbatų, ištraukų už visus metus. Bet kažin kaip ten bus - kažkas sako, kad ne kas (tfu, tfu, tfu...). Rytoj važiuoju pas onkoginekologę išklausyti verdikto. Taip nesinorėtų užduoti artimiesiems ( ypatingai mamytei su tėčiu) dūšios, bet niekur nepabėgsi. Tikiuosi geriausio, o kaip bus - žinosiu rytoj.
Na va - pasiguodžiau. blush2.gif Nesupykite.

Laikrodžiai persukti. Visoms Mergaitėms lengvo prisitaikymo prie naujo laiko. Ir labai geros savaitės pradžios. 4u.gif Sveikite, neliūdėkite, mylėkite ir būkite mylimos. group.gif Na - to linkiu ir berniukams ligoniukams, kurie tikriausiai nedrįsta pas mus užsukti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 spalio 2008 - 20:01
Labas, as cia gal ne visai i tema ax.gif Ka tik grizau is seminaro pagal V.Sinelnikovo metodika. Turbut dauguma esat girdejusios arba skaiciusios jo knyga "Pamilk liga savo" ir kitas. Grizau suzaveta ir su didele viltimi pasveikti (nors ir ligoniu saves vis dar nelaikau). Seminara vede lektore is Ukrainos ir taip itikinamai, kad net as patikejau. Noreciau rekomenduoti visoms paskaityti V.Sinelnikovo knygas. Jos ikvepia daug pasitikejimo.
Jorky, minejot, kad mama pasiryzusi pirkti bet kokias priemones plauku stiprinimui. Man ziaaaauriai atsibodo perukas, chemijos baigesi pries dvi savaites, labai noriu greiciau atsiauginti plaukus, taigi kaip tikra "reklamos auka" nusipirkau per televizija reklamuojama geli is TOP SHOP. Tepu apie savaite. Nezinau, ar del jo, bet plaukai jau dygsta. Aisku, tai uztruks ilgiau nei noretusi, bet tikiuosi procesas bent kiek pagreites.
Ragnez, optimizmas labai geras dalykas, o jo jums tikrai netruksta 4u.gif
Rasu lanka, pas jus viskas tvarkoj, nieko blogo gydytojai nesuras! Pamatysit mirksiukas.gif

Na, o man kita savaite pradeda spinduliavima. Ziuresiu, kas tai per dalykas schmoll.gif Tikiuosi, kad neprades listi kokie nemalonus salutiniai poveikiai cool.gif
Atsakyti
dar nemoku sakyti paguodos zodziu, dar per daug pykstu ir slepiuosi nuo baimes, vel ir vel bandau pabegti nuo savo jausmu. siandien vyras isvaziavo i komandiruote, grys tik rytoj - praktiskai visa menesi jis buvo su manimi, nejo i darba, gamino valgi ir lanke mane ligonineje, o vaikus pasikeisdamos ziurejo mociutes. siandien as viena su jais namuose.

norejau paklausti, gal kas zinot, kaip priaugti svorio? atrodo valgau ir valgau, kokius 6-7 kartus per diena, bet po operacijos nukrites svoris neatsistato. siuo metu KMI tik 16 - o dar laukia chemija.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 26, 20:57)
Rytoj važiuoju pas onkoginekologę išklausyti verdikto.

Tikėkimės geriausio,Rasų lanka 4u.gif Neužbėkim įvykiams už akių,neleiskime baimėms mus užvaldyti.Šiandien viskas paaiškės. Laikome kumštukus,ir lauksime žinių.
QUOTE(ragnez @ 2008 10 27, 09:10)
dar per daug pykstu ir slepiuosi nuo baimes, vel ir vel bandau pabegti nuo savo jausmu.

...suprantu...natūrali reakcija į tai,kas įvyko. Jūsų mintys dar nesusigulėjo. Yra situacijų,kai mintys valdo mus,o ne mes jas. Bet tai tik momentas,o vėliau reikia kažkaip išmokti jas valdyti. Susirasti atramos tašką. Rašėte,kad vaikai-didžiausia paguoda. Man irgi taip pat buvo.Stiprybės ir kantrybės Jums. 4u.gif Mes kartu.
Atsakyti