QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 24, 10:46)
Mieloji,
Jorky,
Ką galime įvardinti kaip "žiauru" ar "nežiauru"? Dabar Jūsų mamytė yra tokiame etape, kada jai atrodo, kad viskas slysta iš po kojų. Iš kitos pusės - TAI TIK PLAUKAI. Jie ataugs. Aš sutinku su
Teta, kad čia gilesnės problemėlės. Ar yra šalia mamos dar koks artimas žmogus? Nes kai esi vienas, tai mintys liejasi tarsi potvynis, griaudamos viską pakeliui. Ar nebandė mamytė pasikonsultuoti su psichologu. Jie juk yra tose pačiose ligoninėse. Mes kai gulėjome, daugelis moterų tuo naudodavosi, tik reikia pasisakyti gydančiai gydytojai. Tai galite ir Jūs pati padaryti. Tik , aiškų aptarti apie tai su mamyte. Juk Jūs norite kad pasveiktumėte. Todėl turite imtis visų įmanomų priemonių. Gal bus reikalingi antidepresantai, kurie , manau pakeistų šiek tiek požiūrį į ligą. Jei neklystu, juos vartojo mūsų
Gabija. Gal ir dar yra mergaičių , susidūrusių su šia problema. Atminkit, kad blogos ir liūdnos mintys tikrai neprisideda prie sveikimo. Reikia stengtis išmokti į šią situaciją pažvelgti visai iš kitos pusės - NAUDINGOS BŪTENT JUMS.
Savęs nekaltinkite dėl nieko, tuo labiau, kad neatkalbėjote nuo chemijos. Įsivaizduokite, kokios pasekmės galėjo įvykti, jei tai būtumėte padariusi. Ir kaip į save tada pažiūrėtumėt? Tikrai tikiu, kad Jūsų mamytė labai graži ir be plaukučių. Gal netgi dar gražesnė, stilingesnė. Aš iš naujo pažinau savo mamytę be plaukų. Niekada jos tokios gražios nemačiau. Jai 65 metai. Ji niekada nenešiojo auskarų, skrybėlių, nelakavo nagų. O dabar visą tai daro. Ir nesvarbu, kad nėra plaukučių. Už tai galvą slepiame po skrybėlaitėmis, gražiomis kepurėlėmis. Prie Jų deriname klipsus, nes ausys nepradurtos. Nuo chemijos pajuodusius nagus paslepia lakas, žvilgsnį pagyvina kosmetinis pieštukas. Nes antakių taip pat nėra. Kiekvieną rytą mamytė sako - "einu nusipiešiu nuotaiką". Ir nesvarbu, kad rankoje lazdelė (mums mts. stubure), kurios ji iš pradžių nepripažino, o dabar ją draugiškai vadina - " mano valdymo įrankis". Svarbu tai, kad ji šią situaciją bent jau pabandė pritaikyti savo patogumui, svarbu, kad kaimynas šios PONIOS kartais nepažįsta, o pažinęs nuoširdžiai nustemba.
Todėl ir Jūsų mamytei linkiu išpešti iš situacijos jei ne naudos, tai dvasios ramybės, kad galėtumėte pasveikti.
Laikykitės.
Oi, labai, labai, širdingai dėkoju už nuostabius žodžius, palaikyma ir nuoširdų pasidaliimą kaip tai išgyvenate Jūs. Tačiau, kiekvienas žmogus yra individualus, kiekvienas turi savo vertybes, prioritetus, kiekvienas skirtinai išgyvena netektį tiek reakcijų gilumu, tiek laiko prasme. Tai prilauso nuo daugelio faktorių. Labai džiaugiuosi, kad Jūsų mamytei pavyko priimti ligą, plaukų netekima... Mums kol kas nepavyksta. Ir nežinau ar pavyks, nes mamyte jau kalbėjo su chemoterapeute ir bando atsisakyti tolimesnių chemojų. Gydytoja ja įkalbinėja pasidaryti bent keturias iš paskirtų šešių. Mamytė prašo, kad ieškočiau visko ko įmanoma plaukams ataugti - geriamų, tepamų priemonių, visko ir už bet kokią kainą...
Dėl psichologo - aš pati psichologė
net savo magistrinį darbą rašiau apie netektis, jų išgyvenimą (apie jaunus vyrus, po avarijis netekusių galūnių, bendravau su šiais žmonėmis, atlikau tyrimą). Kūno dalies praradimas yra labai skausmingas įvykis ir jis turi tokias pat gedėjimo stadijas kaip ir netekus artimojo žmogaus... tai va, kadangi aš esu psichologė ir mama daug ką iš manęs yra girdėjusi, tai ji nenori eiti pas psichologą. Jai nepriimtinas psichologinis konsultavimas. Todėl ji niekur nesikreips.. Aš padedu kiek įmanydama ir tai mama mane pagauna ir sako, kad kalbėčiau paprastai, o ne kaip psichologė, nors aš ir nekalbu su ja kaip psichologė. Tai situacija labai komplikuojasi, ji tą viską išgyvena pati ir nieko nenori įsileisti - tik kelias savo drauges, mane ir mano močiutę.
Va taip kol kas gyvename...
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2008 10 24, 12:49)
Negalima šitaip...Niekas čia ne žiauru-nei krūties,nei plaukų netekimas.Tiesiog tai yra,tai reikia išgyventi,ir viskas.Priimti save tokią,kokia esi.Geriau žiūrėti,kaip aplamai pabėgti nuo ligos,o ne jaudintis dėl plaukų. Plaukai ataugs. Krūties nesimato. Aplinkiniams nėra ko pasakoti.
taip,yra verkimo periodas,bet nereikia užstrigti jame.Po mažą žingsnelį lipti lauk iš duobės. Mes tą ir darome,kiekviena savaip.Dar svarbu turėti nors 1 žmogų,su kuriuo galėtum pasikalbėti,ir "nuleisti garą".
Jorky,Jūs tą ir darote. Išklausykite mamą,nors ir dešimtąjį kartą tą patį kalbėtų. Turėkite kantrybės. Per penketą kitos kokybės metų aš irgi visokių periodų išgyvenau.
Sėkmės Judviem dideliausios.
Na kol kas mano mamai tai ŽIAURU, katastrofa. Kol kas yra taip. Manau, laikui bėgant ji supras, kad tai tik plaukau, tik krūtis, kad jos vertė ne plaukuose ir ne krūtyje. bet kol kas mes esame užstrigusios verkimo periode, gedulo dėl plaukų periode, siaube kaip pasirodyti aplinkiniams, mama net į save veidrodyje nežiūri be plaukų, užsideda peruką nepriėjus prie veidrodžio, tik pasitaiso prie veidrodžio.
Dėkui Jums už palaikyma, nes man taip pat labai sunu būti šalia mamos , kuomet ji taip kenčia...