Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

QUOTE(Siracusa @ 2008 10 22, 21:05)
Laba,

gal kas esat naudoję Dormicum vaistą per skausmingas procedūras? g.gif Kažin kaip jis veiktų jei prieš čiulpų punkciją susileidus? biggrin.gif turbūt skausmo nenuimtų, bet bent nieko neatsiminčiau hihihi.gif


Ruosies techninei apziurai?
Atsakyti
Jorky stiprybes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2008 10 23, 23:12)
Laba visoms 4u.gif

Niekad nesuvedinejau, o saindien kazkaip pagalvojau, kad gal ir kazkas panasau gali buti tarp Jusu, rasu lanka, ir mano mamos. Mamai tarpe - gal po seto chemijos karto ir va dabar, pasibaigus, tinsta kojos. Sutinusios beveik visa laika, Tiesa, tarpe tai gal po kokios savaites atsileido ir vskas gerai buvo. O dabar - jau gal geros 2 savaites bus. Lyg apmazejo - deda kopustlapius, kad karsti trauktu, tinima mazintu.
Chemoterapeute siule pasikonsultuoti su kardiologais, nes pagal ja, mamos kraujas nera blogas, kad del to kazkas galetu darytis. O gal cia taip organizmas valosi? g.gif

tiesa, mamos paskutine chemijs buvo rugsejo vidury, tai mes irgi ilsimes iki lapkricio vidurio.

Sveika, Ifauru, 4u.gif
Mano mamytei, kai gaudavo kitus vaistukus, irgi tindavo abi kojos - ir labai stipriai. Neapsiėjome be diuretikų, o kai vyko švitinimai, tai jai dar leisdavo papildomai kažkokius vaistukus. Sutinę buvo net ir kojų padai. Jautėsi kaip ta lėlė iš mano vaikystės. Niekaip negalėdavai jos paguldyti - ji vis pati atsistodavo. doh.gif Tai praėjo, ir per šį chemijų ratą šito nepatyrėme. Kitas dalykas , kai tinsta tik viena galūnė. Čia jokie diuretikai nebetinka. Tai jau kita limfedemos stadija. Aiškų, jei tai būtent ji. (Ačiū Adis už straipsnius ). aciuks.gif Bet dabar pradėjau galvoti, kad kaip Jūs rašote, kad tai gali būti ir širdelė. Nes mamytei leisdavo pananginą, kad ją pastiprintų tarp chemijų, nes paspurdėdavo. Nors dabar kaip ir nejaučia to.? Šiaip ar taip pažiūrėsime, ką rytoj pasakys angiochirurgas.
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2008 10 23, 23:28)
kazkaip galvoju, visi kaipo ziauru si liga... atima kruti, o kartu ir plaukus. ar ne per daug vienam zmogui ? ir kaip istverti siuos praradimus???
nors aisku, kad moters verte ne plaukuose ir ne krutyje, bet vistiek... gal kiekvienas skirtingai isyvena siuos praradimus, bet kuomet zmogui labai svarbi isvaizda, tai labai sunku.
as net imu kaltinti save, kad neatkalbejau mamos nuo chemijos.. nors kita vertus atkalbejus, rizika, kad liga sugris, atsinaujins padideja.

Mieloji, Jorky,
Ką galime įvardinti kaip "žiauru" ar "nežiauru"? Dabar Jūsų mamytė yra tokiame etape, kada jai atrodo, kad viskas slysta iš po kojų. Iš kitos pusės - TAI TIK PLAUKAI. Jie ataugs. Aš sutinku su Teta, kad čia gilesnės problemėlės. Ar yra šalia mamos dar koks artimas žmogus? Nes kai esi vienas, tai mintys liejasi tarsi potvynis, griaudamos viską pakeliui. Ar nebandė mamytė pasikonsultuoti su psichologu. Jie juk yra tose pačiose ligoninėse. Mes kai gulėjome, daugelis moterų tuo naudodavosi, tik reikia pasisakyti gydančiai gydytojai. Tai galite ir Jūs pati padaryti. Tik , aiškų aptarti apie tai su mamyte. Juk Jūs norite kad pasveiktumėte. Todėl turite imtis visų įmanomų priemonių. Gal bus reikalingi antidepresantai, kurie , manau pakeistų šiek tiek požiūrį į ligą. Jei neklystu, juos vartojo mūsų Gabija. Gal ir dar yra mergaičių , susidūrusių su šia problema. Atminkit, kad blogos ir liūdnos mintys tikrai neprisideda prie sveikimo. Reikia stengtis išmokti į šią situaciją pažvelgti visai iš kitos pusės - NAUDINGOS BŪTENT JUMS.
Savęs nekaltinkite dėl nieko, tuo labiau, kad neatkalbėjote nuo chemijos. Įsivaizduokite, kokios pasekmės galėjo įvykti, jei tai būtumėte padariusi. Ir kaip į save tada pažiūrėtumėt? Tikrai tikiu, kad Jūsų mamytė labai graži ir be plaukučių. Gal netgi dar gražesnė, stilingesnė. Aš iš naujo pažinau savo mamytę be plaukų. Niekada jos tokios gražios nemačiau. Jai 65 metai. Ji niekada nenešiojo auskarų, skrybėlių, nelakavo nagų. O dabar visą tai daro. Ir nesvarbu, kad nėra plaukučių. Už tai galvą slepiame po skrybėlaitėmis, gražiomis kepurėlėmis. Prie Jų deriname klipsus, nes ausys nepradurtos. Nuo chemijos pajuodusius nagus paslepia lakas, žvilgsnį pagyvina kosmetinis pieštukas. Nes antakių taip pat nėra. Kiekvieną rytą mamytė sako - "einu nusipiešiu nuotaiką". Ir nesvarbu, kad rankoje lazdelė (mums mts. stubure), kurios ji iš pradžių nepripažino, o dabar ją draugiškai vadina - " mano valdymo įrankis". Svarbu tai, kad ji šią situaciją bent jau pabandė pritaikyti savo patogumui, svarbu, kad kaimynas šios PONIOS kartais nepažįsta, o pažinęs nuoširdžiai nustemba.
Todėl ir Jūsų mamytei linkiu išpešti iš situacijos jei ne naudos, tai dvasios ramybės, kad galėtumėte pasveikti. 4u.gif Laikykitės.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2008 10 24, 07:50)
Ruosies techninei apziurai?


aha, lapkritis artėja cool.gif

kaip Tau sekasi?
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2008 10 23, 22:28)
del plauku praradimo mama verkia kasdien... sako, kad jei galima butu laika atsiukti atgal ji atsisakytu chemijos.
kazkaip galvoju, visi kaipo ziauru si liga... atima kruti, o kartu ir plaukus. ar ne per daug vienam zmogui ? ir kaip istverti siuos praradimus???

as net imu kaltinti save, kad neatkalbejau mamos nuo chemijos..

Negalima šitaip...Niekas čia ne žiauru-nei krūties,nei plaukų netekimas.Tiesiog tai yra,tai reikia išgyventi,ir viskas.Priimti save tokią,kokia esi.Geriau žiūrėti,kaip aplamai pabėgti nuo ligos,o ne jaudintis dėl plaukų. Plaukai ataugs. Krūties nesimato. Aplinkiniams nėra ko pasakoti.

taip,yra verkimo periodas,bet nereikia užstrigti jame.Po mažą žingsnelį lipti lauk iš duobės. Mes tą ir darome,kiekviena savaip.Dar svarbu turėti nors 1 žmogų,su kuriuo galėtum pasikalbėti,ir "nuleisti garą".Jorky,Jūs tą ir darote. Išklausykite mamą,nors ir dešimtąjį kartą tą patį kalbėtų. Turėkite kantrybės. Per penketą kitos kokybės metų aš irgi visokių periodų išgyvenau.

Sėkmės Judviem dideliausios. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 10 23, 22:47)
Kartais reikia tiesiog išgyventi. Ligos pradžioje - operaciją, vėliau - chemiją, galiausiai - švitinimą. Su visomis to periodo blogybėmis. Tiesiog išbūti tą laiką ir leisti kitiems daryti savo darbą.
Prieš chemoterapiją aš pasiskaičiavau, kiek laiko turėsiu iškęsti. Įkaliau sau į galvą, kad šiuo periodu nereikia jokių minčių, jokių jausmų. Sprendimas buvo priimtas pradžioje ir reikia eiti. Tiesiog išgyventi. Nebuvo lengva, ypač kai baigėsi "terminas". Bet pavyko.
Nemanau, kad mama verkia dėl plaukų. Jie tikrai ataugs. Bet dabar ašaros dėl jų netekimo gali būti priedanga nerimui dėl gilesnių dalykų. Pakalbėkit su ja. Galiausiai, paimkite kad ir sergančios Ivanauskaitės nuotraukas - ji graži net ir be plaukų. Nepamirškit pasakyti mamai, kokia ji šaunuolė, kokie ji puiki. Nors ir kelis kartus per dieną.
Stiprybės jūsų mamai ir jums.

Laba diena,
as ta ir darau ir kelis kartus, ir daug, daug kartu snekam apie tai.
zinant savo mama , tai asaros tikrai del plauku. ji sneka, kad jai dievas nedave auksto ugio , gero vyro, tai dave plaukus, kuriuos liga ateme...
as jai bandau aiskinti, kad siuo atveju plaukai ne esme, kad ji grazi ir be ju, bet ji nenori net klausyti. ji buvo i darba nuejusi su peruku, tau daug kas net nepastebejo, kad tai perukas. bet ji jaucia dikomforta, kompleksuoja. aminu save tik tuom, kad kiekviena netekti mes turime priimti, su ja susigyventi, o tai uzima laiko.
dekui Jums uz palaikyma 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Daile @ 2008 10 23, 00:45)
Mergaites, gal jus patarsit kaip itikinti savo geriausia drauge (mes kaip seserys, nuo vaikystes bendraujam) pasitikrinti krutis?
reikalas tas, kad jos mamtytei pavyko sustabdyti II st kruties vezi (laiku diagnozavo)
Drauge neseniai uzsimine, kad pazastyje pas ja yra guzelis.
Metai, taip pat jau ipareigoja tikrintis (30)
Pasiuliau jai ta padaryti papasakojau apie procedura (pati reguliariai savo mastopatija pas onkologus tikrinu)
bet ji kategoriskai atsisako, motyvuodama tuo, kad sau vezio neieskos, o jei jis ir yra, nieko nenorinti apie ji zinot  blink.gif Kalbejau daug, negasdinau, stengiausi nespausti jos, o apsviesti, pasakojau tai, ka man pasakojo gydytojas
panasu, kad ji labai bijo...
Nutariau uzrsayti mus abi ir tiesiog abiem nueiti.
gavosi taip, kad nuejau viena schmoll.gif
nemanau, kad ten kazkas pikto, bet juk visos zinome kokia yra svarbi profilaktika.
gal jus turite kokiu minciu?

Manau cia yra zmogaus pasirinkimas, juk per prievarta nenuvesi tikrintis. mano mamai sia vasara diagnozavo kruties vezi. kai isgirdau apie diagnoze, is karto pagalvojau apie save, kad esu rizikos grupeje. norejau begti tikrinti, taciau veliau emiau mastytio taip kaip jusu drauge. galvojau, kad jei vezys yra nieko nenoriu apie ji zinoti. ejo laikas. skaiciau apie ta liga. maciau daug foto moteru, kuriu krutu vezys uzleistas ir kaip baisu kuomet navikas islenda i pavirsiu. dar paveike, kuomet mama gulejo sanatorijoje ir gydytoja reabilitologe papasakojo, kad viena jos pazistama mire nuo kruties vezio, bet ji uzleido ji iki tokio lygio, kad krutis jai supuvo esant gyvai ir kad artimieji per laidotuves negalejo prie karsto prieiti. tai sitie dalykai paveike mane ir vakar as buvau pas mamologa. apciupinejo, padare echoskopija. kol kas as esu sveika, bet pazadejau sau, kad kiekvienais metais spali eisiu profilaktinei apziurai.
del jusu drauges, tai jus jos neikalbinekite tikrintis, kad patarkite kazka paskaityti apie liga, gal kazkas ja paveiks, kad ji priims sprendima pati.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 24, 10:46)
Mieloji, Jorky,
Ką galime įvardinti kaip "žiauru" ar "nežiauru"? Dabar Jūsų mamytė yra tokiame etape, kada jai atrodo, kad viskas slysta iš po kojų. Iš kitos pusės - TAI TIK PLAUKAI. Jie ataugs. Aš sutinku su Teta, kad čia gilesnės problemėlės. Ar yra šalia mamos dar koks artimas žmogus? Nes kai esi vienas, tai mintys liejasi tarsi potvynis, griaudamos viską pakeliui. Ar nebandė mamytė pasikonsultuoti su psichologu. Jie juk yra tose pačiose ligoninėse. Mes kai gulėjome, daugelis moterų tuo naudodavosi, tik reikia pasisakyti gydančiai gydytojai. Tai galite ir Jūs pati padaryti. Tik , aiškų aptarti apie tai su mamyte. Juk Jūs norite kad pasveiktumėte. Todėl turite imtis visų įmanomų priemonių. Gal bus reikalingi antidepresantai, kurie , manau pakeistų šiek tiek požiūrį į ligą. Jei neklystu, juos vartojo mūsų Gabija. Gal ir dar yra mergaičių , susidūrusių su šia problema. Atminkit, kad blogos ir liūdnos mintys tikrai neprisideda prie sveikimo. Reikia stengtis išmokti į šią situaciją pažvelgti visai iš kitos pusės - NAUDINGOS BŪTENT JUMS.
Savęs nekaltinkite dėl nieko, tuo labiau, kad neatkalbėjote nuo chemijos. Įsivaizduokite, kokios pasekmės galėjo įvykti, jei tai būtumėte padariusi. Ir kaip į save tada pažiūrėtumėt? Tikrai tikiu, kad Jūsų mamytė labai graži ir be plaukučių. Gal netgi dar gražesnė, stilingesnė. Aš iš naujo pažinau savo mamytę be plaukų. Niekada jos tokios gražios nemačiau. Jai 65 metai. Ji niekada nenešiojo auskarų, skrybėlių, nelakavo nagų. O dabar visą tai daro. Ir nesvarbu, kad nėra plaukučių. Už tai galvą slepiame po skrybėlaitėmis, gražiomis kepurėlėmis. Prie Jų deriname klipsus, nes ausys nepradurtos. Nuo chemijos pajuodusius nagus paslepia lakas, žvilgsnį pagyvina kosmetinis pieštukas. Nes antakių taip pat nėra. Kiekvieną rytą mamytė sako - "einu nusipiešiu nuotaiką". Ir nesvarbu, kad rankoje lazdelė (mums mts. stubure), kurios ji iš pradžių nepripažino, o dabar ją draugiškai vadina - " mano valdymo įrankis". Svarbu tai, kad ji šią situaciją bent jau pabandė pritaikyti savo patogumui, svarbu, kad kaimynas šios PONIOS kartais nepažįsta, o pažinęs nuoširdžiai nustemba.
Todėl ir Jūsų mamytei linkiu išpešti iš situacijos jei ne naudos, tai dvasios ramybės, kad galėtumėte pasveikti. 4u.gif Laikykitės.

Oi, labai, labai, širdingai dėkoju už nuostabius žodžius, palaikyma ir nuoširdų pasidaliimą kaip tai išgyvenate Jūs. Tačiau, kiekvienas žmogus yra individualus, kiekvienas turi savo vertybes, prioritetus, kiekvienas skirtinai išgyvena netektį tiek reakcijų gilumu, tiek laiko prasme. Tai prilauso nuo daugelio faktorių. Labai džiaugiuosi, kad Jūsų mamytei pavyko priimti ligą, plaukų netekima... Mums kol kas nepavyksta. Ir nežinau ar pavyks, nes mamyte jau kalbėjo su chemoterapeute ir bando atsisakyti tolimesnių chemojų. Gydytoja ja įkalbinėja pasidaryti bent keturias iš paskirtų šešių. Mamytė prašo, kad ieškočiau visko ko įmanoma plaukams ataugti - geriamų, tepamų priemonių, visko ir už bet kokią kainą...
Dėl psichologo - aš pati psichologė blush2.gif net savo magistrinį darbą rašiau apie netektis, jų išgyvenimą (apie jaunus vyrus, po avarijis netekusių galūnių, bendravau su šiais žmonėmis, atlikau tyrimą). Kūno dalies praradimas yra labai skausmingas įvykis ir jis turi tokias pat gedėjimo stadijas kaip ir netekus artimojo žmogaus... tai va, kadangi aš esu psichologė ir mama daug ką iš manęs yra girdėjusi, tai ji nenori eiti pas psichologą. Jai nepriimtinas psichologinis konsultavimas. Todėl ji niekur nesikreips.. Aš padedu kiek įmanydama ir tai mama mane pagauna ir sako, kad kalbėčiau paprastai, o ne kaip psichologė, nors aš ir nekalbu su ja kaip psichologė. Tai situacija labai komplikuojasi, ji tą viską išgyvena pati ir nieko nenori įsileisti - tik kelias savo drauges, mane ir mano močiutę.
Va taip kol kas gyvename...
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2008 10 24, 12:49)
Negalima šitaip...Niekas čia ne žiauru-nei krūties,nei plaukų netekimas.Tiesiog tai yra,tai reikia išgyventi,ir viskas.Priimti save tokią,kokia esi.Geriau žiūrėti,kaip aplamai pabėgti nuo ligos,o ne jaudintis dėl plaukų. Plaukai ataugs. Krūties nesimato. Aplinkiniams nėra ko pasakoti.

taip,yra verkimo periodas,bet nereikia užstrigti jame.Po mažą žingsnelį lipti lauk iš duobės. Mes tą ir darome,kiekviena savaip.Dar svarbu turėti nors 1 žmogų,su kuriuo galėtum pasikalbėti,ir "nuleisti garą".Jorky,Jūs tą ir darote. Išklausykite mamą,nors ir dešimtąjį kartą tą patį kalbėtų. Turėkite kantrybės. Per penketą kitos kokybės metų aš irgi visokių periodų išgyvenau.

Sėkmės Judviem dideliausios. 4u.gif

Na kol kas mano mamai tai ŽIAURU, katastrofa. Kol kas yra taip. Manau, laikui bėgant ji supras, kad tai tik plaukau, tik krūtis, kad jos vertė ne plaukuose ir ne krūtyje. bet kol kas mes esame užstrigusios verkimo periode, gedulo dėl plaukų periode, siaube kaip pasirodyti aplinkiniams, mama net į save veidrodyje nežiūri be plaukų, užsideda peruką nepriėjus prie veidrodžio, tik pasitaiso prie veidrodžio.
Dėkui Jums už palaikyma, nes man taip pat labai sunu būti šalia mamos , kuomet ji taip kenčia...
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2008 10 24, 14:03)
Tačiau, kiekvienas žmogus yra individualus, kiekvienas turi savo vertybes, prioritetus, kiekvienas skirtinai išgyvena netektį tiek reakcijų gilumu, tiek laiko prasme. Tai prilauso nuo daugelio faktorių. Labai džiaugiuosi, kad Jūsų mamytei pavyko priimti ligą, plaukų netekima... Mums kol kas nepavyksta. Ir nežinau ar pavyks, nes mamyte jau kalbėjo su chemoterapeute ir bando atsisakyti tolimesnių chemojų. Gydytoja ja įkalbinėja pasidaryti bent keturias iš paskirtų šešių. Mamytė prašo, kad ieškočiau visko ko įmanoma plaukams ataugti - geriamų, tepamų priemonių, visko ir už bet kokią kainą...


Jorky, sunkus dabar etapas jūsų mamai ir jums. tik pasistenkite, kad jokiu būdu mama neatsisakytų gydymo. Jei paskirti 6 kursai, vadinas tiek jų ir reikia, nemažiau. Papasakokite mamai kaip ligoniukai nusimena, jei dėl blogų kraujo rodyklių atidedama chemija ir kaip stengiasi tuos rodyklius pasikelti, kad tik neatidėtų gydymo. Nežinau ar galima taip drąstiškai klausti mamos, bet čia juk kalba gali eiti apie pasirinkimą: plaukų netekimas arba gyvenimas. Negydoma liga niekur nedings, tik progresuos, nors plaukai ir ataugs.
Rašėte, kad mama nenori bendrauti su draugais. Suprantu, nes mano mamytė irgi linkus, manau, nemažą dalį pasilikti tik sau. Bet pagalvojau, gal jūsų mamytei padėtų bendravimas su moterimis, kurios per tai eina arba jau praėjo. Kuriame mieste jūsų mamytė gydosi? Gal ten yra moterų sergančių krūties vėžiu organizacija ir jūsų mamai padėtų gyvas pokalbis su visai svetimu paprastu žmogumu, ne specialistu, kuris pasidalintų savo išgyvenimais ir įkvėptų drąsos. Arba ir šio forumo mergaičių pasisakymai, jos būtų puikūs pavyzdžiai jūsų mamai. Šaunioji Gabija, net su "trumpu ežiuku" dalyvavo konkurse ir laimėjo smile.gif
Gal pasiūlykite mamai paskaityti Erikos Umbrasaitės "Vienos krūties istorija". Ši knyga dar tik lapkričio mėnesį pasirodys knygynuose, bet pati jos pradžia atspausdinta informaciniame laikraštyje Onkologo puslapiai (berods nuo 10nr.). Ten ji rašo ir apie tai, kaip neteko plaukų. Erika išsigydė, nes gydėsi. Yra jos foto ir be plaukučių ir su jau ataugusiais.
Dėl plaukučių ataugimo gydytoja mums pasiūlė tokį tepalą recapeen. Naudoti jį reikia jau po gydymo, nes kol vyksta gydymas, tiesiog tepimas bus beprasmis. Mamytė tepėsi kokius porą mėnesių. Tiesa sakant nežinau, ar jis turėjo labai didelį efektą, bet šiokį tokį visgi taip.
Stiprybės jums ir jūsų mamai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2008 10 23, 22:28)
Labas vakaras.
Mano mamai sia vasara diagnozavo kruties vezi. III stadija. jau po oeracijos, po reabilitacijos sanatorijoje. prasidejo chemija. ju paskirtos 6 ir dar 25 spinduliai. po pirmos chemijos praejus savaitei pradejo slinkti plaukuciai. po antros chemijos mama prarado savo tankius, ilgius, vesliu plaukus  verysad.gif  del plkauku praradimo mama zymiai blogiau jauciasi nei po kruties operacijos. su antra netektimi ji nesusitaiko  schmoll.gif  mama pakankamai jauna, veikli, dirbanti, uzimanti pareigas. nusipirko peruka, su kuriuo jaucia diskomforta, nors spalva, ilgi plauku atitaikem idealiai, ja pamate zmones, net neitaria, kad tai perukas. bet ... del plauku praradimo mama verkia kasdien... sako, kad jei galima butu laika atsiukti atgal ji atsisakytu chemijos.
kazkaip galvoju, visi kaipo ziauru si liga... atima kruti, o kartu ir plaukus. ar ne per daug vienam zmogui ? ir kaip istverti siuos praradimus???
nors aisku, kad moters verte ne plaukuose ir ne krutyje, bet vistiek... gal kiekvienas skirtingai isyvena siuos praradimus, bet kuomet zmogui labai svarbi isvaizda, tai labai sunku.
as net imu kaltinti save, kad neatkalbejau mamos nuo chemijos.. nors kita vertus atkalbejus, rizika, kad liga sugris, atsinaujins padideja.labai sunkus periodas sis musu seimai. mus su mama skiria atstumas 100 km, kasdiena kalbames telefonu, aplankau savaitgaliais, bet psichine mamos veikata blogeja. mama tiesiog nyksta ir fizine ir psichine prasme...



Gera Jūs dukra, bet nereikia savęs kaltinti ir dar dėl plaukų praradimo.Toks yra gydymas, tokie vaistai.
Vėžys tai ne gripas.Kas svarbiau gyvybė ar pabūti pusmetį be plaukų?
Grožis moteriai svarbu, bet gal svarbiau būti sveikai, išplėšti kelis gyvenimo metus, matyti kaip gyvena vaikai, kaip keičiasi pasaulis.
Ataugs plaukai garbanoti.Jutau ir aš tą diskonfortą, bet išgyvenau.
Jei jau tokia bloga psichologinė būsena , nueikit pas psichiatrą, pagerkit antidepresantų, gal taip raminamuosius išrašys.Aš antidepresantus gėriau ,nes bijojau ligos sugrįžimo.
Geriausi vaistai bus bejėgiai , jei žmogus save grauš ir verks.Juo labiau kaip rašot, "kad mama tiesiog nyksta ir fizine ir psichine prasme..."
Kiekvienos ligos išgijimo sėkmė didele dalimi priklauso nuo žmogaus psichologinės būsenos.
Sergant šia liga reikia pirmiausia susitvarkyti su galva.Tam yra literatūra, hobi, pasivaikščiojimai, joga, pozityvus mąstymas.Žmogus pats turi norėti pagyti.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 24, 11:03)
Sveika, Ifauru, 4u.gif
Mano mamytei, kai gaudavo kitus vaistukus, irgi tindavo abi kojos - ir labai stipriai. Neapsiėjome be diuretikų, o kai vyko švitinimai, tai jai dar leisdavo papildomai kažkokius vaistukus. Sutinę buvo net ir kojų padai. Jautėsi kaip ta lėlė iš mano vaikystės. Niekaip negalėdavai jos paguldyti - ji vis pati atsistodavo. doh.gif Tai praėjo, ir per šį chemijų ratą šito nepatyrėme. Kitas dalykas , kai tinsta tik viena galūnė. Čia jokie diuretikai nebetinka. Tai jau kita limfedemos stadija. Aiškų, jei tai būtent ji. (Ačiū Adis už straipsnius ). aciuks.gif Bet dabar pradėjau galvoti, kad kaip Jūs rašote, kad tai gali būti ir širdelė. Nes mamytei leisdavo pananginą, kad ją pastiprintų tarp chemijų, nes paspurdėdavo. Nors dabar kaip ir nejaučia to.? Šiaip ar taip pažiūrėsime, ką rytoj pasakys angiochirurgas.

Rasu lanka, skirtingai nei Jusu mamai, manajai kaip tik nepatare vartoti diuretiku, nes kartu su skysciais is organizmo issiplauna ir geru dalyku. Mamai K per visa gydyma buvo pakeliamas sistemomis, todel gydytojas diuretiku naudoti nerekomendavo. Tiesa, mamai irgi tinsta abi kojos, bet nevienodai - operuotos puses daugiau, gydytojai komentuoja, kad operuojant (kadangi isimta gal 12 limfmazgiu) sujudinta limfine sistema, todel gali poveikis skirtis....
Stirprybes jims abems ir gero "poilsio" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2008 10 24, 14:51)
Jorky, sunkus dabar etapas jūsų mamai ir jums. tik pasistenkite, kad jokiu būdu mama neatsisakytų gydymo. Jei paskirti 6 kursai, vadinas tiek jų ir reikia, nemažiau. Papasakokite mamai kaip ligoniukai nusimena, jei dėl blogų kraujo rodyklių atidedama chemija ir kaip stengiasi tuos rodyklius pasikelti, kad tik neatidėtų gydymo. Nežinau ar galima taip drąstiškai klausti mamos, bet čia juk kalba gali eiti apie pasirinkimą: plaukų netekimas arba gyvenimas. Negydoma liga niekur nedings, tik progresuos, nors plaukai ir ataugs.
Rašėte, kad mama nenori bendrauti su draugais. Suprantu, nes mano mamytė irgi linkus, manau, nemažą dalį pasilikti tik sau. Bet pagalvojau, gal jūsų mamytei padėtų bendravimas su moterimis, kurios per tai eina arba jau praėjo. Kuriame mieste jūsų mamytė gydosi? Gal ten yra moterų sergančių krūties vėžiu organizacija ir jūsų mamai padėtų gyvas pokalbis su visai svetimu paprastu žmogumu, ne specialistu, kuris pasidalintų savo išgyvenimais ir įkvėptų drąsos. Arba ir šio forumo mergaičių pasisakymai, jos būtų puikūs pavyzdžiai jūsų mamai. Šaunioji Gabija, net su "trumpu ežiuku" dalyvavo konkurse ir laimėjo  smile.gif
Gal pasiūlykite mamai paskaityti Erikos Umbrasaitės "Vienos krūties istorija". Ši knyga dar tik lapkričio mėnesį pasirodys knygynuose, bet pati jos pradžia atspausdinta informaciniame laikraštyje Onkologo puslapiai (berods nuo 10nr.). Ten ji rašo ir apie tai, kaip neteko plaukų. Erika išsigydė, nes gydėsi. Yra jos foto ir be plaukučių ir su jau ataugusiais.
Dėl plaukučių ataugimo gydytoja mums pasiūlė tokį tepalą recapeen. Naudoti jį reikia jau po gydymo, nes kol vyksta gydymas, tiesiog tepimas bus beprasmis. Mamytė tepėsi kokius porą mėnesių. Tiesa sakant nežinau, ar jis turėjo labai didelį efektą, bet  šiokį tokį visgi taip.
Stiprybės jums ir jūsų mamai  4u.gif

tas jai nepades, nes ji ir sanatorijije bendrvo tik su 1 moterimi, su kuria susipazino palatoje onkologineje liginineje. jai bendrauti su tokio pat likimo zmonemis yra nepriimtinas dalykas schmoll.gif toks ji zmogus. ji sako, kad jai nesvarbu, jog ir kitiems tas yra, kad ji ne viena... ji sako, kad jai svarbu, kad JAI tai atsitiko ir kitu itorijos jai neidomios. Ji is prigimties yra egocentriskas zmogus ir jos nepakeisi schmoll.gif
Papildyta:
Labai dekui Jums visoms uz palaikyma 4u.gif man tai padeda labai. Noreciau, kad mamai tai butu priimtina ir ji su Jumis cia pabendrautu, bet deja...
Atsakyti