Įkraunama...
Įkraunama...

onkologinės ligos 10

QUOTE(Liniuote @ 2008 10 07, 22:40)
Paklausiau, gal atvažiuoti pas tave?Ji sako: nenoriu nieko matyt su niekuo bendraut, paskambinsiu. Nesame labai jau artmos bet pabendraujam, ji labai geras nuoširdus žmogus.
Kaip jūs patartumėt: ar laukti jos skambučio ar vis tik pačiai pasidomėti kaip jei einasi...
Kažkaip norisi padėti...



QUOTE(saldi karamele @ 2008 10 08, 20:25)
Liniuote savo draugei patark tik nesioperuot, nes mano anyta turi drauge kuriai pries 10 metu buvo didelis auglis galvoj ir ta diena kuria jai turejo operuot jai istino dantis negalejo operuot, o tos moteris kurios isioperavo jau seniai......O jai auglis jau mazeja ji buvo pas ta Malavicko ar koki Kaune gere pradzioj jo zoles o pati siaip liga visada priimdavo su bajeriu!



Laba diena,
saldi karamele, tikiu, kad tik gerų paskatų vedama šitaip patariate. BET:
1) draugė nėra artima, tokius patarimus gali tik labai artimiems žmonėms išsakyti. Tai labai atsakinga: kaip .GABIJA. rašo, ar Jūs būtumėte pasiruošusi priimti atsakomybę už savo žodžius? Patarimai turi būti pagrįsti, o ne kažkieno kažkokiam pažįstamui buvo...Augliai skirtingi savo prigimtimi, vystmosi greičiu, piktybiškumu. Jūs minima atvejis turi vieną bendrą dalyką - lokalizaciją, t. y. galvą. Daugiau gal ir nieko. g.gif
2) Jūsų aprašomas atvejis, prieš dešimt metų. Nebuvo šiuolaikinės diagnostikos. Jei per tiek metų nieko neįvyko, t. y. žmogus gyvena, net nesigydęs, greičiausiai buvo ir yra gerybinis auglys. Priešingu atveju būtų seniausiai metastazavęs ir galvoje būtų ne vienas, o keli augliai. Tiesa, žinau, jog galvos auglių yra viena teigiama savybė, jie nemetastazuoja po kitus organus.

Liniuote Jūs pasiūlėt savo pagalbą. Padarėt viską, parodėt, kad Jums rūpi Jūsų bičiulė, ir esate pasiruošusi padėt, išklausyti, tiesiog šalia pabūti.

Dabar, išties, labai sunkus laikotrapis, aš vakar kažkaip neįsiskaičiau, jog galutinės diagnozės dar nėra. Todėl visiškai suprantamas noras užsiklęsti. Baimė, išgastis, kas bus rytoj? Visa tai normalu, o dar maži vaikai, atsakomybė už juos ir jų ateitį. Reikia laiko išsiverkti, atsitokėt, ryžtis gydymui.
Gal ten gerybinis auglys, ir sėkminga operacija, padarys taip, kad užsimirš visas iki šiol buvusias sveikatos problemas. Galimas toks atvejis, kodėl gi ne? Tik, aišku, bet kokia galvos operacija yra baugi ir rizikinga, koks ten darinys bebūtų. O koks jis pasakys tik po operacijos: piktybinis ar gerybinis. Man taip atrodo. Beje, mano kaimynui buvo gerybinis, išsiopravo ir jau kokie 8 m. jokių problemų. Labai svarbi dar tokių darinių lokalizacija, nepriklausomai ar tai gerybinis ar piktybinis, kurioje galvos vietoje yra. Sėkmė ir nuo to priklauso.
Todėl kol neiaški galutinė diagnozė, gydymas, lai išmanatys medikai aiškinas. Mūsų, Lietuvos neurologai, ypač KMUK, turi patirtį ir pripažinimą.
Aš tik palinkėsiu sėkmės Jūsų draugei ir, kad atsakymai būtų patys nuostabiausi. Nes išsėtinė sklerozė sunki liga, būtų tiesiog nuostabu, kad po operacijos, jei tokia būtų, viskas praeitų ir, kad darinys būtų nepiktybiškas. smile.gif

P. s. Kartais operacijų nebūna, būna spinduliavimas. Paprastai toks sprendimas būna:
1) kai yra keli židiniai.
2) nepatogi vieta operacijai. Operacijos rizika labai didelė.
Širdžiai nuraminti paskaitykit „Rugutės“ psl. Liepos istoriją. Nuostabi mergaitė ir jos tėveliai.

Atsakyti
Sveikos, Mergaitės, 4u.gif 4u.gif šią nuostabią saulėtą dieną.
Turiu klausimėlį. Ar kas nors naudojate kompresinę rankovę? Patarė mamytės masažistė. Gal pasidalintumėte patirtimi. Gal perkant reikia atkreipti į ką nors ypatingą dėmesį? Gal kai kurių gamintojų skiriasi kokybė?O gal sakėtės pagaminti individualiai? Ačiū ir geros dienos visoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 spalio 2008 - 12:28
Labai atsiprasau , gal kuri mamyte gydosi vilniuje , gal galetu parasyti man az , reikia sokios tokios informacines pagalbos butu labai aciu .
Atsakyti
QUOTE(Daile @ 2008 10 08, 13:48)
Na va, mano mamyte jau baige savo chemijos kursa, tyrimai geri, tomografija, echoskopija taip pat geros thumbup.gif  mts nebedaugeja, ''paleido'' iki gruodzio.
Tik, va kazkoks virusas prikibo...vakar sake gerkle skauda, akys asaroja. Labai neramu pasidare. Kol kas ji liaudiskai gydosi, prasiau, kad nevaiksciotu (ji vel dirba visuose savo trijuose darbuose)kad atsakingiau i save ziuretu, pasisaugotu.
Kaip jus gydotes uzpuolus persalimams?
gal kokiu spec. recptuku zinote?
Aciu

Sveikute ,Daile, 4u.gif
Sveikinu Jūsų mamytę su puikiais tyrimų rezultatais. Dabar tik ilsėkitės ir atsikvėpkit, ir tegul rudenėlis atneša kuo džiugesnių akimirkų. yahoo.gif
O virusus reikia varyti lauk.Saugotis reikia būtinai. Juk organizmas ir taip nualintas chemijų, o dar jei tiek dirba...Virusai tik ir taiko...Neatsimenu, kas Jūsų mamytei yra, bet gal ji gali daryti inhaliacijas - tai veiksminga. Tik aišku, jei su plaučiais liga susiįjusi, tai to geriau nedaryti. Pvz. 2 valgomi šaukštai čiobrelių, 2 valgomi šaukštai ramunėlių, 1 nubrauktą šaukštą juoduotos jūros druskos. Užplikykite 2 litrais verdančio vandens. Ir kvėpuokite 5 - 10 min. Pravalo kvėpavimo takus, skystina gleives.
Kitas: galima į tą patį kiekį vandens įlašinti eukalipto eterinio aliejaus 2 lašus.
Galima ant kaklo dėti šildantį kompresą. Išverdate bulvę su lupena. Ją dedate ant maistinės plėvelės, užlenkiate, grūstuvėliu ar šaukštu sugrūdate, padarote plokščią formą, įvyniojate į audekliuką ir dedate ant kaklo arčiau pasmakrės. laikote 5 - 10 min. Karšta bulvė išlaiko ilgai šilumą ir pats kompresas prisitaiko prie kaklo formos.
Bet dar kartą kartoju, kad turėtumėte žinoti, ar Jums galima šiltus kompresus naudoti. Pvz. mano mamytei tai visiškai uždraudė.
Laikykitės ir sveikite. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(upsikaz @ 2008 10 08, 20:28)

noriu pasidalinti džiugesiu - Viešpats atsuko mums šviesąją veido pusę: įtarimus dėl galimų mts kauluose, kuriuos praėjusią savaitę pasėjo kaulų scintigrafija, rentgenas ir KT kol kas paneigė 4u.gif

Nagi puiku. thumbup.gif Džiaukitės ir švęskite. Proga nuostabi. clap.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2008 10 08, 18:39)

Todėl nėra vienareikšmiško atsakymo norės žmogus bendrauti ar ne...


Tai labai individualu. Kiekvienas savo ligą, ypač neseniai sužinojęs priima skirtingai. Mano mamytė ją priėmė ramiai, bet kaip nustebome, kai ji paprašė, kad niekam nesakytume. Net patiems artimiausiems, kaiminystėje gyvenantiems - anytai, tėtės broliui, seseriai. Kasdien per tvorą šnekėdavosi, sode vaikštinėdama. Pasakojo, kad su nugara negerai, kad gydosi. Jie klausinėjo ir mūsų, kai susitikdavome atskirai. Negaliu apsakyti, kaip jausdavausi meluodama. blush2.gif blush2.gif Sakiau , kad reikia pasakyti patiems artimiausiems, o mano mama :" ateis laikas, kai pradės matytis, tada ir pasakysim". Čia jau įsikišo ir tėtė. Griežtai pasakė:" ar tu nusikaltėlė, ar tu ką nors nužudei, kad turi slėptis?" Koks akmuo visiems nusirito, kai mama davė sutikimą. Net atrodė, kad jai pačiai palengvėjo. Niekas nenusisuko, palaiko, aplanko, niekas nerypauja ir nedūsauja...Ir tai yra puiku. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 09, 22:04)
Galima ant kaklo dėti šildantį kompresą. Išverdate bulvę su lupena. Ją dedate ant maistinės plėvelės, užlenkiate, grūstuvėliu ar šaukštu sugrūdate, padarote plokščią formą, įvyniojate į audekliuką ir dedate ant kaklo arčiau pasmakrės. laikote 5 - 10 min. Karšta bulvė išlaiko ilgai šilumą ir pats kompresas prisitaiko prie kaklo formos.

žinau šiek tiek modifikuotą variantą, mama mane ir brolį taip efektyviai gydydavo nuo slogos ir sunkaus kosulio: nuskusdavo bulves, išvirdavo stambias lupenas (nežinau, kodėl būtent lupenas, gal receptas koreguotas suvalkietiško taupumo tradicijų cool.gif ), po to dėdavo jas į maistinę plėvelę, ją - į rankšluostį, kad nebūtų pernelyg karšta, ir tada prispausdavo aukštai prie krūtinės ax.gif
QUOTE(rasų lanka @ 2008 10 09, 22:23)
Tai labai individualu. Kiekvienas savo ligą, ypač neseniai sužinojęs priima skirtingai. Mano mamytė ją priėmė ramiai, bet kaip nustebome, kai ji paprašė, kad niekam nesakytume. Net patiems artimiausiems, kaiminystėje gyvenantiems - anytai, tėtės broliui, seseriai. Kasdien per tvorą šnekėdavosi, sode vaikštinėdama. Pasakojo, kad su nugara negerai, kad gydosi. Jie klausinėjo ir mūsų, kai susitikdavome atskirai. Negaliu apsakyti, kaip jausdavausi meluodama. blush2.gif  blush2.gif Sakiau , kad reikia pasakyti patiems artimiausiems, o mano mama :" ateis laikas, kai pradės matytis, tada ir pasakysim". Čia jau įsikišo ir tėtė. Griežtai pasakė:" ar tu nusikaltėlė, ar tu ką nors nužudei, kad turi slėptis?" Koks akmuo visiems nusirito, kai mama davė sutikimą. Net atrodė, kad jai pačiai palengvėjo. Niekas nenusisuko, palaiko, aplanko, niekas nerypauja ir nedūsauja...Ir tai yra puiku. rolleyes.gif

apie ką ir kalbu.... 4u.gif
Atsakyti
As kai suzinojau apie liga, uszsidariau nuo viso pasaulio... nei bendrauti, nei kalbeti, nei pasakoti ka nors NENOREJAU ir NEGALEJAU...Nuo seimos pabegti negalejau...neturejau galimybiu ir teises (bet labai norejau).
Sunkus buvo pirmi menesiai. Be antidepresantu neapsiejau...
unsure.gif
Atsakyti
Aš irgi prie tų,uždarųjų. Visokių etapų buvo per penkis metus-ir kalbėjau,ir norėjau tai daryti,ir visiškai užsidariau...Bet pastebėjau,kad po pokalbių apie mano ligą negerai jaučiuosi moraliai,vėl kol "susirenku save". Tai kam daryti tai,kas kelia nerimą? Paskutiniu laiku apie ligą kalbuosi tik su likimo draugėm. Bet ir vėl...turiu tokių,kurios seniai baigė gydymą ( 5 m.),tai su jom kad ir kalbam,savo neigiamas emocijas stengiuosi pažaboti,nenoriu užnešti nerimo kitam. Kartais pagalvoji,nėra su kuo pasikalbėti. Mama seniai ant manęs pyksta už uždarumą. Nieko negaliu sau padaryti,esu tipiškas vėžio ženklo atstovas-į kiautą , ir saugu. Lieka mūsų forumas ax.gif ,kaip puiku,kad jis yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 10 spalio 2008 - 12:25
Aš plepė. wub.gif Tik ne su visais ir ne viską.
Atsakyti
As irgi prie tu uzdaruju smile.gif Labai renkuosi kam ir ka sakyti. Apie liga zino kai kurie draugai, nuo kitu pasislepiau, pasakiusi, kad visuomeneje pasirodysiu po naujuju ir tada paaiskinsiu kas ir kodel. Kazkodel tie iprastiniai palinkejimai "ramybes, stiprybes ir t.t." mane tik suerzina, kitas variantas, kad suzinoje ir karto pradeda laidoti. Matyt per gerai kol kas jauciuosi, kad nenoriu gailescio bigsmile.gif Jei kartais prireikia pagalbos (pvz. zofrana i suleist), tai turiu kas tai padaro. Kazkodel pati negaliu tokios atrodo smulkmenos padaryt blush2.gif Ziniu randu forume ir internete, tai kaip ir viskas susidelioja. Pasikalbet geriausia su tai patyrusiais, bent jau tarpusavio supratimas yra. O su kitais....
Vakar gavau savo PASKUTINE doze FEC, kazkodel si karta net nebloga, matyt todel, kad dar ir deksametazona sulasino. Dabar laukia spinduliavimas, "kailiuko" auginimas ir i darba!
Sekmes visoms! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryke: 10 spalio 2008 - 13:16
QUOTE(adis @ 2008 10 10, 14:34)

Aš plepė.  wub.gif Tik ne su visais ir ne viską.



drinks_cheers.gif
Atsakyti
Didziausi sveikinimai musu Romantikei gimtadienio proga,daug daug sveiku ir linksmu gimtadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti