O as galvociau, kad reikia padeti tokioje situacijoje. Matyti gal ir nieko nenori, bet paverkt ant peties gal ir pavyktu....Palengveja....
Aš ir taip galvoju.
Na ir kas, kad nenori nieko matyti. Paskambint ir pasiteirauti galima. Pvz. paklausti ar žino apie onkologinių ligonių, sergančių galvos augliais puslapį.
http://kartulengviau.lt/
Jį įkūrė jauna moteris, anglų kalbos mokytoja. Susirgo, kai buvo 27 m. Nori padėti tokiems ligoniukams, kurie ką tik išgirdo apie diagnozę, padėti bendrauti ir nesijausti vienišiems sergantiems, yra gydytojų pasisakymų.
Man kažkaip neteko patirti tokios izoliacijos. Susirgus, sužinoję jaunystės bičiuliai, su kuriais išskyrė gyvenimo tėkmė, skambino, klausė, kaip sekasi, siūlė net materialinę pagalbą. Gavau tiek teigiamo dėmesio, kad pasijutau kaip niekad svarbi, mylima ir visiems reikalinga. Tiesiog padrąsinimai, mes mylim tave, apie tave galvojam, tu mums brangi.
Pamatę mieste, net su skaryte, būtinai užkalbins, paklaus, kaip sekasi, jei net einu susimąsčius. Aš nesu iš labai besiskundžiančių, pasakau, kad sunku, laukiu, kada baigsis gydymas, o tada: turiu tokių planų, pakalbam apie mano planus, norus. Perdėm jie žemiški, aplankyti Nidą, ką nors sau nusipirkti. Tada kalba krypsta apie tai, pasiteirauji kaip sekasi sutiktam žmogui. Turiu artimų, kuriems galiu pasirodyti bejėgė, kai tokia būnu: vyras, draugė. Ši tai kiekvieną sekmadienį, kai tik geriau jausdavausi nusiveždavo į mūsų mėgstamą kavinę pasėdėti, pasišnekėti.
Labai smagu būdavo su šia mano bičiule užsisakius didžiulį desertą, kartu iš vieno indo kabinti ir juokauti, jog moterys, taip darydamos visai normaliai iš šalies žiūrisi, bet, jei tai būtų vyrai....
Nuvažiavom į Palangą ten turim tokią mielą vietelę. Savininkas pamatęs jog su skaryte, trumpam sutriko, vėliau toks dėmesys aptarnaujant, jog net sumišau, malonus tarp kitko. Net sirgdama pasijutau MOTERIM. Stengiuosi šypsotis, jautresnis susigraudena, negąsdina ir tas graudulys. Sakau man viskas puiku, čia tik dabar sunkiau.
Aš taip tvirtai laikausi artimųjų, draugų, pažįstamų ir forumo dėka.
Kadangi niekad pati savęs neįsivaizduoju kaip vaikščiojančio lavono, gal net mintis nekyla, kad apie mane taip galvoja, gal galvoja. Turiu tokią durną savybę, jei į mane žiūri, tai, vadinasi, gerai atrodau. Nesusimąstau, kad gal kažką ne taip užsivilkusi, pvz. išvirkščią bliuzelę. Yra taip buvę, po to tiek gardaus juoko, pačiai iš savęs. Iš to savo susireikšminimo.
Klinkose matau daug ligoniukų, sunkių, merdinčių. Pagalvoju sunku žmogui, jau savo kelelį baigia. Save įsivaizduoti tokioje būsenoje? Kažkaip ne. Pagalvoju, tai pagalvoju, bet matyt, įsivaizduoti -ne. Kažkaip savaime taip.