Labas vakarėlis
puiki užduotis
padarykim ką nors gero sau, ko paprastai kasdien nedarom, nerandam tam laiko
... bet kartu gal ir pakartokim rytoj taip pat ir šiandienos užduotį...?
kadangi skaičiau nusiskundimų, jog nevisoms pavyko deramai tą užduotį šiandien įgyvendinti... kaip manot...? ar nebus per sunku?
bukim geros mamos savo vaikams
galų gale juk mes SUPER MAMYTĖS (esamos ir būsimos)
stenkimės suprasti savo vaikus, kodėl kartais jie protestuoja, ožiuojasi, krčia išdaigas...
na, pati lyg ir nesibariau ant savo vaiko... mušt tai gyvenime dar nemušiau ir manau (tikiuosi) neteks tą daryti... kartais pasibaru... po nosim ar mintyse iš širdies pasikeikiu
bet visada atsiprašau
nes man kažkaip gėda pasidaro.. kai neklauso stengiuosi kuo rečiau išlieti savo nepasitenkinimą, o vietoj to bandau nukreipti jo dėmesį kitur... bet tobulėt ir tobulėt dar man šioj srity
juo lab kad ir praktikos dar mažai- sausį bus tik du metukai
esu įsitikinus, jog dažniausiai juk dėl to kad vaikai "blogi" esam kalti mes patys...
Patarčiau mamytėms paskaityti knygą
"Liaukitės vaikus auklėti- padėkite jiems augti" (Z.ir N. Nekrasovos). Pati ją skaitau, bet dar nebaigiau (šiuo metu tris knygas skaitau
biski persistengiau, bet kad ir viena ir kita įdomu..
) .. beje, ši knygutė sakyčiau ir į mūsų temą
pozityvumo taip pat moko
man patinka ta knyga tikrai
Papildyta:
vaiko kreipimasis į suaugusius:
O štai ko aš nenoriu girdėti iš visų
suaugusiųjų:
...stovėk ramiai, eik greičiau, kur bėgi, paskubėk, neliesk, būk atsargi (-us), viską suvalgyk, išsivalyk dantis, neišsitepk, jau išsitepei, patylėk, kalbėk, atsiprašyk, pasisveikink, ateik čia, nesimaišyk man po kojomis, eik žaisti, netrukdyk, nebėgiok, nesuprakaituok, žiūrėk nepargriūk, sakiau pargriūsi, dabar tai tau bus, kodėl manęs neklausai, šito tu nesugebėsi, esi per maža (-as), duok aš padarysiu, tu jau didelė (-is), eik miegoti, kelkis, pavėluosi, aš užsiėmęs, eik žaisti viena (-as), apsirenk, nestovėk saulėje, eik į saulę, nekalbėk pilna burna...
Tačiau visada norėčiau girdėti:
...myliu tave, tu tokia(-s) graži (-us), kaip gerai, kad tave turiu, pasikalbėkime truputį, pabūkime kartu, kaip jautiesi, ar tau liūdna, gal bijai, kodėl gi šito nenori, tu tokia(-s) miela (-as), tu tokia (-s) švelni (-us), papasakok man, ką tu išgyvenai, ar tu laiminga (-as), man patinka kai juokiesi, verk, jei nori, tau kažkas nepasisekė, kas tave nuskriaudė, kas tave taip supykdė, papasakok man viską, jei nori, pasitikiu tavimi, tu man patinki, ar aš tau patinku, kada tau nepatinku, klausau tavęs, žinau, kad mane myli, ką apie tai manai, man patinka būti su tavimi, noriu su tavimi pakalbėti, noriu išklausyti tave, pasakyk, kada jautiesi nelaiminga (-as), man patinki tokia (-s), kokia (-s) esi, mums gera būti kartu, pasakyk, jei suklydau...
Kai pradedi skaityti ko vaikas nenori girdėti, net gėda daros kaip durnai visa tai skamba ir kad tai tikrai eina iš mano lūpų. Labai ačiū už šią pastraipą. Šiandien pakankamai rami buvau