Įkraunama...
Įkraunama...

Mes esam pozityvistės !

QUOTE(daiwulencija @ 2008 10 01, 07:45)
Labas rytelis smile.gif

Gal sakau šiandien suraskim 10 dalykų, už kuriuos esame labai dėkingos ..? pastebėkime tuos dalykus ir iš širdies pasistenkime pajusti dėkingumą  wub.gif
... nes paprastai pastebim tik tai, kas blogai... šiandien pažvelkime kitu kampu ir atkreipkime dėmesį į tai, ką turime nuostabaus  wub.gif

kaip manot?  blush2.gif

LABAS RYTAS 4u.gif

puiki ideja 4u.gif wub.gif

Papildyta:
[quote=vyssnia,2008 10 01, 08:34]

Dėl užduoties drinks_cheers.gif , ir esu dėkinga, jum brangiosios, kad esat jūs tokios nuostabios 4u.gif 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinginele koshka @ 2008 09 30, 22:15)
... stengiuosi, kad pas mane butu daugiau tokiu smulkiu teigiamu akimirku...Ir prisiminti tokias minutes kuo ilgiau..Po to jas net prisimenu po tam tikro laiko...Ir jau po trupuuuti... turbut pradeda veikti traukos jega...sypsenele prie sypseneles...Zodis+zodis...., 2 minutes geros nuotaikos +2 minutes geros nuotaikos...ir po truputi turetu pasikeisti kazkas daugiau manyje.

Geriau neperskaitysim ir knygoje! Super!
Esi tikra šaunuolė. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 01 spalio 2008 - 07:58
[quote=daiwulencija,2008 10 01, 06:45]
Na, pavyzdžiui, palieka mylimas žmogus, arba pradeda gerti, pas kitas vaikščioti ir pan. Pagal Svijašą ir Lazarevą tai būtų tarsi moters idealizacijų griovimas. Matyt tai moteriai yra labai svarbu pilna šeima, geras vyras. Ji susikūrusi savo šeimos modelį ir negali įsivaizduoti kitaip.. smerkia geriančius vyrus ir pan. Galbūt jos tėvų šeimoje buvo prasti santykiai ir ji giliai širdį tėvus (ar vieną iš jų ) smerkia iki šiol ir yra sau pasižadėjusi, kad jokia kaina nedaleis tokios pačios situacijos savo šeimoje. [quote=vyssnia,2008 10 01, 07:34]
Va dar ką norėjau pridurt, bandant suprast tą pamoką, kurią mum duoda už kažkokias idealizacijas ar smerkimą, labai svarbu yra atleist tiem kuriuos smerkėm, o tuos, kuriuos idealizavom (tai gali būt ne tik žmonės, bet ir kažkokios situacijos, gyvenimo būdas ar dar kažkas) priimt tokius kokie jie yra ir nesistengt pakeist, nes pakeist galim tik save, o kiti pasikeist gali tik kai patys to nori.
[/quote]
oi kaip laiku šie žodžiai, kaip tik palikau vaikiną prieš savaitėlę, dėl gėrimo ir lakstymo ir vis nesuprantu kodėl meilėj nesiseka, vis prisiekinėju, kad mano šeima tai tikrai bus ideali, ne tokia, kaip mano tėvų verysad.gif visą laiką smerkiau neištikimybę ir gėrimą doh.gif skaitau dabar Murphy knygą "pasąmonės galia" ir bandau keisti save ir požiūrį į kai kuriuos dalykus. Ačiū už taip šiuo metu reikalingus žodžius 4u.gif reiks bandyti atleist smerkiamiems žmonėms, tik kol kas sunku atrodo tai padaryti verysad.gif jungiuosi prie Jūsų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 10 01, 08:15)
Labas rytelis smile.gif

ir kaip sekėsi vakar? na, mamo pasilepinimas pasireiškė tuo, jog vietoj to, kad dirbčiau mažiui miegant (nes kai nemiega prie kompo sėdėti l.sudėtinga), pasiziurejau filmą "ka turime zinoti apie save ir pasaulį"  thumbup.gif

Gal sakau šiandien suraskim 10 dalykų, už kuriuos esame labai dėkingos ..? pastebėkime tuos dalykus ir iš širdies pasistenkime pajusti dėkingumą  wub.gif
... nes paprastai pastebim tik tai, kas blogai... šiandien pažvelkime kitu kampu ir atkreipkime dėmesį į tai, ką turime nuostabaus  wub.gif

kaip manot?  blush2.gif

Aš už puikią užduotį drinks_cheers.gif
O gal turi to filmo nuorodą blush2.gif
Atsakyti
Užduotėlę įvykdžiau 4u.gif
Žinokit toks geras jausmas apėmė, kad tiek nuostabių dalykų supa mane wub.gif
Atsakyti
Is karto atsiprasau, nenoriu nieko pasiepti ar izeisti, ale juokas sueme isivaizdavus tokia situacija (parasysiu po posto) hihihi.gif

QUOTE(daiwulencija @ 2008 09 29, 19:03)
Labas vakarėlis  4u.gif
O štai ko aš nenoriu girdėti iš  visų
suaugusiųjų:

...stovėk  ramiai,  eik  greičiau,  kur  bėgi,  paskubėk,  neliesk, būk atsargi (-us), viską suvalgyk, išsivalyk dantis, neišsitepk, jau išsitepei, patylėk, kalbėk, atsi­prašyk, pasisveikink, ateik čia, nesimaišyk man po kojomis, eik žaisti, netrukdyk, nebėgiok, nesuprakaituok, žiūrėk nepargriūk, sakiau pargriūsi, dabar tai tau bus, kodėl manęs neklausai, šito tu nesugebėsi, esi per maža (-as), duok aš padarysiu, tu jau didelė (-is), eik miegoti, kelkis, pavėluosi, aš užsiėmęs, eik žaisti viena (-as), apsirenk,  nestovėk saulėje, eik į saulę, nekalbėk pilna burna...

Tačiau visada norėčiau girdėti:
...myliu tave, tu tokia(-s) graži (-us), kaip gerai, kad tave turiu, pasikalbėkime truputį, pabūkime kartu, kaip jautiesi, ar tau liūdna, gal bijai, kodėl gi šito nenori, tu tokia(-s) miela (-as), tu tokia (-s) švelni (-us), papasakok man, ką tu išgyvenai, ar tu laiminga (-as), man patinka kai juokiesi, verk, jei nori, tau kažkas nepasisekė, kas tave nuskriaudė, kas tave taip supykdė, papasakok man viską, jei nori, pasitikiu tavimi, tu man patinki, ar aš tau patinku, kada tau nepatinku, klausau tavęs, žinau, kad mane myli, ką apie tai manai, man patinka būti su tavimi, noriu su tavimi pakalbėti, noriu išklausyti tave, pasakyk, kada jautiesi nelaiminga (-as), man patinki tokia (-s), kokia (-s) esi, mums gera būti kartu, pasakyk, jei suklydau...

Taigi aprasau:
Prieina metinukas ar dvieju metu vaikas prie rozetes, o mama vietoj nenorimo girdeti "neik cia, neliesk" pasako norima girdeti " kaip tau sekasi vaikeli? koks tu protingas! tu man patinki-pasitikiu tavim". Vaika nukrecia elektros srove, o mama klausia " kas tave nuskriaude? gal nori pasipasakoti? pasikalbekim" hihihi.gif O po to kai vaikas apsidegines paauga tuomet paklausia- o kodel tu manes tuomet neapsaugojai? Juk galejai pasakyti- nelysk! O dabar as esu apsidegines...
Aisku vaikai nenori girdeti to, kas jiems neleidziama, bet neleidziama tam, kad apsaugoti... O nori apsaugoti nes myli. Juk vaikas dar daug ko nesupranta ir nesupranta pavoju, kurie tyko labai daug kur. Taigi ir tenka jam isgirsti ne tik grazius ir norimus dalykus, bet ir nenorimus... Toks tas gyvenimas. Ne vien tik viskas buna gerai. O mokaisi ne tik is geru, bet ir blogu dalyku rolleyes.gif Visas tas aprasas zinoma grazus ir nori kad su vaikais elgtumemes kaip su sau lygiais zmonemis, deja... musu ziniu kiekis didesnis nei vaiko,todel ne tik turime padeti jiems augti, bet ir padeti suprasti, ir subarti, ir kazko neleisti kai reikia.
Atsiprasau, jei kazka uzgavau savo postu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rykliukė* @ 2008 10 01, 10:55)
Is karto atsiprasau, nenoriu nieko pasiepti ar izeisti, ale juokas sueme isivaizdavus tokia situacija (parasysiu po posto) hihihi.gif
Taigi aprasau:
Prieina metinukas ar dvieju metu vaikas prie rozetes, o mama vietoj nenorimo girdeti "neik cia, neliesk" pasako norima girdeti " kaip tau sekasi vaikeli? koks tu protingas! tu man patinki-pasitikiu tavim". Vaika nukrecia elektros srove, o mama klausia " kas tave nuskriaude? gal nori pasipasakoti? pasikalbekim" hihihi.gif O po to kai vaikas apsidegines paauga tuomet paklausia- o kodel tu manes tuomet neapsaugojai? Juk galejai pasakyti- nelysk! O dabar as esu apsidegines...
Aisku vaikai nenori girdeti to, kas jiems neleidziama, bet neleidziama tam, kad apsaugoti... O nori apsaugoti nes myli. Juk vaikas dar daug ko nesupranta ir nesupranta pavoju, kurie tyko labai daug kur. Taigi ir tenka jam isgirsti ne tik grazius ir norimus dalykus, bet ir nenorimus... Toks tas gyvenimas. Ne vien tik viskas buna gerai. O mokaisi ne tik is geru, bet ir blogu dalyku rolleyes.gif Visas tas aprasas zinoma grazus ir nori kad su vaikais elgtumemes kaip su sau lygiais zmonemis, deja... musu ziniu kiekis didesnis nei vaiko,todel ne tik turime padeti jiems augti, bet ir padeti suprasti, ir subarti, ir kazko neleisti kai reikia.
Atsiprasau, jei kazka uzgavau savo postu 4u.gif

*Rykliuke* visaip kitaip supratau šią mintį. mano nuomone, tai buvo puikus būdas parodyti mums kurių kreipinių daugiau išsakome vaikui. Kiekviena pamąstykime kiek kartų per dieną vaikui pasakome nelysk, neimk ir pan. o kiek kartų paklausiame kaip jam sekas, susidomėję klausomės jų ir pan. Vien tik tas lindimas prie rozetės gali būti kitoks. Mes iškart nelysk, negalim ir viskas. O gal vietoj to, atsargiai, neišgąsdinant patraukiam vaikutį ir paaiškinam ramiai kodėl negalim ten lysti. Gal užtenka tų komandinių žodžių nelysk, neimk o pradedam ramiai BENDRAUTI su vaiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2008 10 01, 10:33)
*Rykliuke* visaip kitaip supratau šią mintį. mano nuomone, tai buvo puikus būdas parodyti mums kurių kreipinių daugiau išsakome vaikui. Kiekviena pamąstykime kiek kartų per dieną vaikui pasakome nelysk, neimk ir pan. o kiek kartų paklausiame kaip jam sekas, susidomėję klausomės jų ir pan. Vien tik tas lindimas prie rozetės gali būti kitoks. Mes iškart nelysk, negalim ir viskas. O gal vietoj to, atsargiai, neišgąsdinant patraukiam vaikutį ir paaiškinam ramiai kodėl negalim ten lysti. Gal užtenka tų komandinių žodžių nelysk, neimk o pradedam ramiai BENDRAUTI su vaiku  mirksiukas.gif

Galbut tu teisi bigsmile.gif drinks_cheers.gif, aisku, reikia daugiau kalbetis su vaiku ir visa kita. Bet vaikas vaikui nelygu, kai kuriems aiskinimai tolygu, galima, bet turi isklausyti anotacija. mirksiukas.gif Na ne esme. Ne gincytis as noriu, tiesiog, kai isivaizdavau tokia situacija susijuokiau. Juodas humoras, suprantu. Na bet yra tokiu zmoniu, kurie labai tiesiogiai supranta tokius israsytus zodzius. 4u.gif
Atsakyti
Tam ir vyksta bendravimas, kad praplėsti savo mąstymo ribas ir į kiekvieną situaciją pažiūrėti ne tik iš savo bet ir kito požiūrio drinks_cheers.gif

Kažkur esu skaičius, kad aplamai nėra nei gero nei blogo. Tai tik mūsų susikurtas skirtingas požiūris į esamą situaciją.
Todėl bendravimas padeda atrasti skirtingus atspalvius toje pačioje situacijoje wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2008 10 01, 09:33)
*Rykliuke* visaip kitaip supratau šią mintį. mano nuomone, tai buvo puikus būdas parodyti mums kurių kreipinių daugiau išsakome vaikui. Kiekviena pamąstykime kiek kartų per dieną vaikui pasakome nelysk, neimk ir pan. o kiek kartų paklausiame kaip jam sekas, susidomėję klausomės jų ir pan. Vien tik tas lindimas prie rozetės gali būti kitoks. Mes iškart nelysk, negalim ir viskas. O gal vietoj to, atsargiai, neišgąsdinant patraukiam vaikutį ir paaiškinam ramiai kodėl negalim ten lysti. Gal užtenka tų komandinių žodžių nelysk, neimk o pradedam ramiai BENDRAUTI su vaiku  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif būtent.O kaip dažnai iš tikro girdžiu nelįsk,nu ką tu darai???ar visai jau?-o iš kur tam vaikui žinot,kas ir kaip.Dažnai naudojamas rėkimas ir staugimas,o ne aiškinimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2008 10 01, 10:45)
Tam ir vyksta bendravimas, kad praplėsti savo mąstymo ribas ir į kiekvieną situaciją pažiūrėti ne tik iš savo bet ir kito požiūrio  drinks_cheers.gif 

Kažkur esu skaičius, kad aplamai nėra nei gero nei blogo. Tai tik mūsų susikurtas skirtingas požiūris į esamą situaciją.
Todėl bendravimas padeda atrasti skirtingus atspalvius toje pačioje situacijoje  wub.gif

drinks_cheers.gif Ir aš dar tikiu pasakymu,kad visos mintys realizuojasi g.gif Jeigu galvoji,kad tau šiandien nėra nuotaikos,tai jos ir nebus,jeigu galvoji,kad tau šiandien nesiseks,tai ir nesiseks g.gif Reikia iš pat ryto save gera energija pakrauti,o ne liūdnom mintim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 10 01, 07:45)
Labas rytelis smile.gif

Na, pavyzdžiui, palieka mylimas žmogus, arba pradeda gerti, pas kitas vaikščioti ir pan. Pagal Svijašą ir Lazarevą tai būtų tarsi moters idealizacijų griovimas. Matyt tai moteriai yra labai svarbu pilna šeima, geras vyras. Ji susikūrusi savo šeimos modelį ir negali įsivaizduoti kitaip.. smerkia geriančius vyrus ir pan. Galbūt jos tėvų šeimoje buvo prasti santykiai ir ji giliai širdį tėvus (ar vieną iš jų ) smerkia iki šiol ir yra sau pasižadėjusi, kad jokia kaina nedaleis tokios pačios situacijos savo šeimoje. Tai jau yra idealizacija.

O čia kaip pirštu į akį apie mane parašei ax.gif
Mano tėvai nesutarė, net šeima to nepavadinčiau. Tėvas nuolat gerdavo ir mušdavo mamą, o ji, moteriškė, gyvenime aukos vaidmenį užėmus, jai ir dabar geriau prisitaikyti, tyliai kentėti, nei kažką keisti, ką žmonės pasakys svarbiau už tai kas viduj dedasi.. Ir išsiskyrė jie su tėvu, kai man buvo 12 metų. Kai jau pati ėmiau mąstyt, negi visą gyvenimą taip kentėt, ir ėmiau prašyt pas mamą, kad skirtųsi.

O kai taip parašei, tai suvokiau, kad nesąmoningai gal ir smerkiu alkoholikus, ypač smurtaujančius. Ir net susimąsčiau: kai pradėjau draugauti, mano draugas buvo negeriantis, nerūkantis, sportuojantis, nesikeikė, rimtesnis visas. O dabar jau kai balius (būna kad ir kas savaitgalį), tai jau ir geria čiut ne iki nukritimo. Aišku nerūko, taip jau nesportuoja, bet keikiasi.. O išgėrus užeina triznumas, noras ką nors kam iškrėst.. O man kartais atrodo, kad negaliu į jį girtą žiūrėt doh.gif Nors nieko blogo nepridaro, niekas nenukenčia.
Tai sakykit jūs man, jis taip pasikeitė, gal nes aš pasikeičiau. O gal jį per tiek metų pakeičiau su savo vidiniais įsitikinimais? g.gif Gal įmanomas ir kitoks procesas?
Papildyta:
QUOTE(*Rykliukė* @ 2008 10 01, 10:25)

Na tai čia gal nereikia visko tiesmukai suprasti biggrin.gif Tokioj situacijoj galima ne sulaikyti vaiką ar uždrausti (neliesk), bet gražiai paaiškinti, kas čia per dalykas ir kas gali atsitikti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Izolda: 01 spalio 2008 - 11:41