Is karto atsiprasau, nenoriu nieko pasiepti ar izeisti, ale juokas sueme isivaizdavus tokia situacija (parasysiu po posto)
QUOTE(daiwulencija @ 2008 09 29, 19:03)
Labas vakarėlis
O štai ko aš nenoriu girdėti iš visų
suaugusiųjų:
...stovėk ramiai, eik greičiau, kur bėgi, paskubėk, neliesk, būk atsargi (-us), viską suvalgyk, išsivalyk dantis, neišsitepk, jau išsitepei, patylėk, kalbėk, atsiprašyk, pasisveikink, ateik čia, nesimaišyk man po kojomis, eik žaisti, netrukdyk, nebėgiok, nesuprakaituok, žiūrėk nepargriūk, sakiau pargriūsi, dabar tai tau bus, kodėl manęs neklausai, šito tu nesugebėsi, esi per maža (-as), duok aš padarysiu, tu jau didelė (-is), eik miegoti, kelkis, pavėluosi, aš užsiėmęs, eik žaisti viena (-as), apsirenk, nestovėk saulėje, eik į saulę, nekalbėk pilna burna...
Tačiau visada norėčiau girdėti:
...myliu tave, tu tokia(-s) graži (-us), kaip gerai, kad tave turiu, pasikalbėkime truputį, pabūkime kartu, kaip jautiesi, ar tau liūdna, gal bijai, kodėl gi šito nenori, tu tokia(-s) miela (-as), tu tokia (-s) švelni (-us), papasakok man, ką tu išgyvenai, ar tu laiminga (-as), man patinka kai juokiesi, verk, jei nori, tau kažkas nepasisekė, kas tave nuskriaudė, kas tave taip supykdė, papasakok man viską, jei nori, pasitikiu tavimi, tu man patinki, ar aš tau patinku, kada tau nepatinku, klausau tavęs, žinau, kad mane myli, ką apie tai manai, man patinka būti su tavimi, noriu su tavimi pakalbėti, noriu išklausyti tave, pasakyk, kada jautiesi nelaiminga (-as), man patinki tokia (-s), kokia (-s) esi, mums gera būti kartu, pasakyk, jei suklydau...
Taigi aprasau:
Prieina metinukas ar dvieju metu vaikas prie rozetes, o mama vietoj nenorimo girdeti "neik cia, neliesk" pasako norima girdeti " kaip tau sekasi vaikeli? koks tu protingas! tu man patinki-pasitikiu tavim". Vaika nukrecia elektros srove, o mama klausia " kas tave nuskriaude? gal nori pasipasakoti? pasikalbekim"
O po to kai vaikas apsidegines paauga tuomet paklausia- o kodel tu manes tuomet neapsaugojai? Juk galejai pasakyti- nelysk! O dabar as esu apsidegines...
Aisku vaikai nenori girdeti to, kas jiems neleidziama, bet neleidziama tam, kad apsaugoti... O nori apsaugoti nes myli. Juk vaikas dar daug ko nesupranta ir nesupranta pavoju, kurie tyko labai daug kur. Taigi ir tenka jam isgirsti ne tik grazius ir norimus dalykus, bet ir nenorimus... Toks tas gyvenimas. Ne vien tik viskas buna gerai. O mokaisi ne tik is geru, bet ir blogu dalyku
Visas tas aprasas zinoma grazus ir nori kad su vaikais elgtumemes kaip su sau lygiais zmonemis, deja... musu ziniu kiekis didesnis nei vaiko,todel ne tik turime padeti jiems augti, bet ir padeti suprasti, ir subarti, ir kazko neleisti kai reikia.
Atsiprasau, jei kazka uzgavau savo postu
Tas kas mūsų nesugniuždo, padaro mus stipresniais!