QUOTE(Sa r @ 2008 09 30, 20:37)
nu nezinau,as bent isivaizduoju,kad mano norai zemiski yra,gi nenoriu,kad istisai vasara butu,arba,kad saule diena nakti sviestu ar dar kazkas panasaus.......Butu labai idomu suprasti ta riba tarp realybes,pozityvizmo ir idealizacijos.O dieve,gal as is tiesu idealiste ir tik padebesiais skraidau
Jau susipainiojau visai
Labas rytelis
Na, pavyzdžiui, palieka mylimas žmogus, arba pradeda gerti, pas kitas vaikščioti ir pan. Pagal Svijašą ir Lazarevą tai būtų tarsi moters idealizacijų griovimas. Matyt tai moteriai yra labai svarbu pilna šeima, geras vyras. Ji susikūrusi savo šeimos modelį ir negali įsivaizduoti kitaip.. smerkia geriančius vyrus ir pan. Galbūt jos tėvų šeimoje buvo prasti santykiai ir ji giliai širdį tėvus (ar vieną iš jų ) smerkia iki šiol ir yra sau pasižadėjusi, kad jokia kaina nedaleis tokios pačios situacijos savo šeimoje. Tai jau yra idealizacija. Mes atsisakome priimti gyvenimą tokį, koks jis yra. Tada prasideda idealų griovimas... Viskas vyksta priešingai negu norėtume... ir vyks tol, kol priimsim gyvenimą su jo visom spalvom... Ty siekti geriausio REIKIA, bet nereikia iš to daryti tragedijos jei nepavyktų... čia turi būti kaip žaidime: ar labai pergyvenam pralošę šachmatų partiją...? tam kartui, o po to pamirštam ir susitaikom... gyvenime turėtų būti panašiai.. Ty. negalima nieko smerkti (netikusių santykių, tam tikrų žmogaus savybių ir pan)...
Kaip ta situacija atrodytų pvz pagal Merphy? Jis tikriausiai sakytų, jog mums tie santykiai buvo labai svarbūs ir bijojom juos prarasti.. jei ne išoriškai, tai bent giliai viduj tikrai jautėm baimę jų netekti... arba smerkėm tam tikrą situaciją, žmonių ypatybes, silpnumą, neištikimybę ir pan.... o kaip žinia, pritraukiam ne tik teigiamus bet ir neigiamus dalykus... traukos dėsnis veikia norim ar nenorim mes to.. todėl jei kažką smerkėm ar bijojom, tą ir pritraukėm...
man atrodo esmė čia rišasi tuose aiškinimuose, tik aiškinama iš skirtingų pozicijų, skirtingos metodikos taikomos ar pan... nors kitą kart gali būti kad mes kažką suvizualizuojam pasitelkę valią, bet jei esam per daug idealizuojantys tą "kažką", tai netrukus arba vėl prarasim, arba pasireikš "auklėjimas " per kažkur kitur... jei norim ilgalaikių teigiamų pokyčių manau reikia pakeisti požiūrį iš esmės, o ne tam kartui suvizualizuoti ką nors... nes nepasikeitus kad ir suvizulalizuosim, bet dar klausimas ar tai mus padarys laimingus, ar nesukels dar daugiau problemų....?
na, štai maždaug tokie mano pamąstymai.. dabar tokias išvadas esu padarius pagal tą literatūrą kiek esu skaičius...
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 30, 23:30)
aš visad buvau nihilistė, tačiau pasidarė per sunku. bandau jungtis prie jūsų pozityvisčių ir po truputį keisti savo požiūrį į gyvenimą. taigi, sveikos
jei tikrai užgimė noras keistis viduje- visada prašom į mūsų ratą
Papildyta:
O kaip su užduotėle šiandien?
ir kaip sekėsi vakar? na, mamo pasilepinimas pasireiškė tuo, jog vietoj to, kad dirbčiau mažiui miegant (nes kai nemiega prie kompo sėdėti l.sudėtinga), pasiziurejau filmą "ka turime zinoti apie save ir pasaulį"
Gal sakau šiandien suraskim 10 dalykų, už kuriuos esame labai dėkingos ..? pastebėkime tuos dalykus ir iš širdies pasistenkime pajusti dėkingumą
... nes paprastai pastebim tik tai, kas blogai... šiandien pažvelkime kitu kampu ir atkreipkime dėmesį į tai, ką turime nuostabaus
kaip manot?
Man gera gyventi. Esu rami ir saugi. Leidžiu pasauliui būti tokiam, koks jis yra.