Įkraunama...
Įkraunama...

Mes esam pozityvistės !

Aš pradėjau skaityti knygą A. Kurpatov "Gražuolė ir pabaisa" Vyro ir moters psichologijos paslaptys.
"Mes priklausomi nuo savo abstrakčių "lyčių" vaizdinių. Mums tik atrodo, kad žinome, kas yra "vyras" ir kas yra "moteris", nors iš tiesų žinome tik tai, ko mus išmokė mūsų kultūra, o ne būtų galėjęs išmokyti gyvenimas. Tie abstraktūs "lyčių" vaizdiniai padeda mums paaiškinti daugelį gyvenimo aplinkybių, tačiau nėmaž nepadeda išspręsti problemų, kylančių tarp konkrečių vyrų ir moterų."
Atsakyti
Kaktuse, as siuo metu jauciuosi lygiai taip pat kaip tu. Ar bent jau panasiai. Yra dalyku, kurie tai itakoja. Padaryt kolkas nieko negaliu, laukiu, kol pasitrauks arba atsiras galimybe susitvarkyti su tuo. Kvailos mintys irgi lenda i galva. Kadangi esu pervargusi, bandau poilsio terapija: spjaut ant namu ruosos ir visko, kas neprivalu gyvybiskai. Uzsiimti kuo nors bent kiek maloniu. Jei tu irgi pavargusi, pabandyk pailseti atsisakydama visko, isskyrus butiniausius dalykus. Jei kaip tik turi perdaug laiko galvoti apie savo gyvenima - apsikrauk darbais. Tokie pakeitimai anksciau ar veliau padeda.
Laukiam pagerejimo abi 4u.gif
Atsakyti
daiwulencija,tavo budas kaip nukelti kilusias problemas (aisku jeigu ju nereikia spresti cia ir dabar) man labai patiko,lux ideja thumbup.gif ,nes daznai zmogus pridarai daugybe klaidu per karstakosiskuma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kita Mergaitė @ 2008 09 30, 18:41)
Kaktuse, as siuo metu jauciuosi lygiai taip pat kaip tu. Ar bent jau panasiai. Yra dalyku, kurie tai itakoja. Padaryt kolkas nieko negaliu, laukiu, kol pasitrauks arba atsiras galimybe susitvarkyti su tuo. Kvailos mintys irgi lenda i galva. Kadangi esu pervargusi, bandau poilsio terapija: spjaut ant namu ruosos ir visko, kas neprivalu gyvybiskai. Uzsiimti kuo nors bent kiek maloniu. Jei tu irgi pavargusi, pabandyk pailseti atsisakydama visko, isskyrus butiniausius dalykus. Jei kaip tik turi perdaug laiko galvoti apie savo gyvenima - apsikrauk darbais. Tokie pakeitimai anksciau ar veliau padeda.
Laukiam pagerejimo abi  4u.gif

Laikykis, ir aš laikysiuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2008 09 30, 19:11)
Laikykis, ir aš laikysiuos  4u.gif

Oj Kaktuse, man daznai buna tokiu dienu kai daug ka matau tamsiom spalvom...paskaiciau si foruma ir pagalvojau...gal is tikruju su bloga nuotaika reikia kovoti...Kovoti ne tada, kai buna gerai...o kaiptik tada kai viskas atrodo blogai, nelaimingai jautiesi....stai butent tokiais atvejais ir reiketu tikrinti ''minciu galia"'. Stai tau ir isbandymas.
Man dabar nelengvas tarpas...As jau 2 savaites gyvenu taip...lyg as esu ne as, o as tik ziuriu filma apie save...BET siandien is ryto pagalvojau,,,kad rekia kovoti...su savo niurom mintym..Ir is ryto pradejau versti save mastyti pozytiviau...Ir diena buvo geresne nei kitos.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergytės, nereiktų versti savęs būti pozityviomis.
Tiesiog natūraliai išgyvenkit visus gyvenimo "atspalvius". Kai išmoksti tuo mėgautis, tada, būtent tada viskas dėliojasi paprasčiau.

user posted image

Stiprybės ir kantrybės. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinginele koshka @ 2008 09 30, 19:22)
Oj Kaktuse, man daznai buna tokiu dienu kai daug ka matau tamsiom spalvom...paskaiciau si foruma ir pagalvojau...gal is tikruju su bloga nuotaika reikia kovoti...Kovoti ne tada, kai buna gerai...o kaiptik tada kai viskas atrodo blogai, nelaimingai jautiesi....stai butent tokiais atvejais ir reiketu tikrinti ''minciu galia"'.  Stai tau ir isbandymas.
Man dabar nelengvas tarpas...As jau 2 savaites gyvenu taip...lyg as esu ne as, o as tik ziuriu filma apie save...BET siandien is ryto pagalvojau,,,kad rekia kovoti...su savo niurom mintym..Ir is ryto pradejau versti save mastyti pozytiviau...Ir diena buvo geresne nei kitos.. mirksiukas.gif

O ką darei, kad mastytum pozityviau? Filtravai mintis, jei pagalvodavai ką neigiamo, tai staiga pakeisdavai mintį į teigiamą? Ar kaip nors kitaip? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vijurka @ 2008 09 30, 19:25)
Mergytės, nereiktų versti savęs būti pozityviomis.
Tiesiog natūraliai išgyvenkit visus gyvenimo "atspalvius". Kai išmoksti tuo mėgautis, tada, būtent tada viskas dėliojasi paprasčiau.

Kažin ar kada išmoksiu mėgautis tamsiais atspalviais..
Atsakyti
QUOTE(Sa r @ 2008 09 30, 19:03)
daiwulencija,tavo budas kaip nukelti kilusias problemas (aisku jeigu ju nereikia spresti cia ir dabar ) man labai patiko,lux ideja thumbup.gif ,nes daznai zmogus pridarai daugybe klaidu per karstakosiskuma doh.gif

jei reikia spręsti čia ir dabar- sprendi, bet jei tai yra kažkas nemalonaus, padarius sprendimą iš kart uždarai tą reikalą kažkur... ir įsitrauki į kitą veiklą... man tikrai padeda 4u.gif jei ne šitas būdas, nežinia kur dabar būčiau biggrin.gif .. ir nežinia ar svaiko proto tebebūčiau biggrin.gif juokas juokais, bet kartais perdaug analizuojam.. ypač jei tai nesugrįžtami ir nepakeičiami dalykai tuomet kuo greičiau turime išmokti nuo jų atsiriboti...

Papildyta:
QUOTE(Kaktusė @ 2008 09 30, 19:26)
Kažin ar kada išmoksiu mėgautis tamsiais atspalviais..

... na, kartais tamsūs atspalviai tik mums tokie atrodo... žiurint iš savo varpinės... kas mes tokie kad galėtume pasaulį, gyvenimą susiorganizuoti pagal save..? pagal savo įsivaizduojamą modelį...? ar tik ne idealizacijos čia prasideda...?
Atsakyti
taip,tavo tiesa,jei tai rimtos ir nemalonios problemos,geriausia isspresti jas ir pamirsti.Taciau buna atveju,kai del kazko supyksti ar kazkas vyksta ne taip kaip norisi,tuomet manau labai geras budas savo pykti "ideti" i spinta ir porai dienu uzdaryti,manau tokiu budu daugybe konfliktu zmogus gali isvengti
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 09 30, 19:47)
kas mes tokie kad galėtume pasaulį, gyvenimą susiorganizuoti pagal save..? pagal savo įsivaizduojamą modelį...? ar tik ne idealizacijos čia prasideda...?

visada buvau idealistė. rolleyes.gif
Atsakyti
... na, kartais tamsūs atspalviai tik mums tokie atrodo... žiurint iš savo varpinės... kas mes tokie kad galėtume pasaulį, gyvenimą susiorganizuoti pagal save..? pagal savo įsivaizduojamą modelį...? ar tik ne idealizacijos čia prasideda...?

na nezinau,labai jau neaiski ta riba tarp idealizacijos ir pozityvizmo,bent man blush2.gif Nes pozityvaus mastymo knygose yra rasoma,kad viskas yra imanoma,reikia tik tuo tvirtai tiketi...Nezinau,ko gero nelabai suprantu as tuos skirtumus ir ribas.Todel dar apie pasamones galia man studijuoti ir studijuoti reikia
Atsakyti
QUOTE(Sa r @ 2008 09 30, 19:58)
na nezinau,labai jau neaiski ta riba tarp idealizacijos ir pozityvizmo,bent man blush2.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti