Įkraunama...
Įkraunama...

Riebi/mišri veido oda

QUOTE(chelsey @ 2010 06 13, 03:23)
Sveikos, kaip tik ieškau naujo drėkinančio neriebaus kremo, gal kuri esate bandžiusi šį? Nes užsienio forumuose kiek domėjausi, tai labai giria visi kaip geriausią variantą riebiai odai...

Naudojau, labai neblogas losjonas, jei norit paprasto produkto, be pribumbasų ir jūsų oda yra šiek tiek sausa ar šiek tiek riebi.
Atsakyti
Mano oda misri, poros didelis, kakta riebi, net blizga, o zandai sausi. Isbandziau begale veido kremu, ispradziu atrodo tikdavo, kiek panaudojus vel ne. Tai vieninteli sprendimo buda atradau - Naudoju du kremus smile.gif viena zandamas, kaklui, o kita tai 'riebiajai zonai' ir problemu daugiau nebematau smile.gif
Atsakyti
Skrybelaite13, labai puikus sprendimas thumbup.gif Nes tokio kremo, kuris idealiai tiktų ir sausai, ir riebiai odai nėra... Kad ir kokie protingi tie kremai reklamose atrodo, jie gi neatskiria, kur sausa, kur riebi oda. Tad ir veikt skirtingai, priklausomai nuo tipo, negali...
Atsakyti
[quote=himalaia,2010 06 21, 21:42]
Prakaitavimo silikonas neblokuoja, nėra jis kaip maistinė plėvelė, kad nieko nepraleistų, nieko neįleistų mirksiukas.gif Ne mineralinis aliejus, nei silikonai „nedusina“ odos.
O kas yra toksinų išsiskyrimas ir kas tie toksinai odoje? Sakote, kad stengiatės remtis labiau moksliškai pragrįsta informacija... Odoje jokių toksinų nėra. Tai reklaminis triukas.

Nu man patinka su Jumis ginčytis, ne veltui mano avataras ciba biggrin.gif
Aš ir neneigiu, kad silikono plėvelė aklina. Tiesiog manau, kad didesnis kiekis silikonų kvėpuoti odai ne tiek daug ir leidžia. Tarkime, naudojau Garnier serumą antioksidacinį.. tai oda iškart pariebėjo, papilkėjo, spuogų atsirado... Kai produkte pora - trejetas silikono medžiagų, nieko čia baisaus. Bet jei jų kiek daugiau, na logiška, kad daugiau ir dengimo. Pavyzdžiui, vadinamasis "make-up primeris", kuris yra ne kas kita kaip silikonų kompleksas, sulaukė daug neigiamų atsiliepimų, kaip esą sukėlęs bėrimus, spuogus.
Dėl toksinų išskiriamų iš odos - juk oda didžiausias mūsų organas, oda veikia tarsi trečias inkstas, per ją atsikratoma blogųjų medžiagų, šlakų. Prakaituojant galima pašalinti net tai, ko negalėtų padaryti inkstai. Na, čia galima pridurti, kad ne tiek dažnai mes apsitepusios veidą kremine pudra, ruošiamės sportuoti, intensyviai dirbti fizinį darbą.Tačiau jeigu naudojome dieninį kremą su nemažu kiekiu silikonų?

Dėl „kai kurie silikonai skatina auglių atsiradimą“... Druska dideliais keikiais irgi yra toksiška, kaip ir vanduo. Kosmetikoje tokios koncentracijos ingredientai nenaudojami, o kad jie gali kauptis odoje iš tokių mažų dozių įrodymų nėra.

Šito nenuginčysiu, logiška smile.gif Gal klaidą padariau, kad jo toksiškumą susiejau su galimu tokio efekto atsiradimu dažnai vartojant produktus su daug silikono. Gali būti, kad maži kiekiai silikono kasdien, jei nepatenka į organizmą, nekenkia.
Tačiau jei silikonas nesusigeria odon... man kirba, koks tarkim Maxfactor kreminės pudros pralaidumas. Juk be silikono, šioje kreminėje pudroje kitų medžiagų beveik nėra?
Taigi sutariu, kad nedideli kiekiai silikono nėra nuodingi smile.gif) Nesusigeria į organizmą, sutinku su Himalaia. Tačiau ... jei oda problematiška, o silikono produkte daug? Ir kasdien tepant ta plėvelė - neaišku, koks jos pralaidumas, ?
Apie silikoninę diskusiją baigiant tenoriu pasakyti, kad aknės pažeistos odos savininkėms geriau vengti produktų su daug silikono. Gal tik silikono kombinacija su kuria kita medžiaga sukelia nemalonų efektą, nežinau, tačiau praktikoje nemažas kiekis silikono sulaukia neigiamo įvertinimo. Perskaitykite atsiliepimus apie nemažai silikono turinčius kosmetikos produktus, pavyzdžiui primerius (makeupalley.com) - turinčios acne prone skin, skundžiasi bėrimais. Nesuprantu, kaip tada silikonas net ir didžiausiais kiekiais būdamas toks nepavojingas, sukelia bėrimus.
Mano profaniški pafantazavimai: propionicum bacterium, sukelianti spuogus, po silikono plėvele jaučiasi kaip šiltnamyje lotuliukas.gif
Žinau, kad mokslas greitai žengia į priekį. Antibakterinė medžiaga kaip triklozanas buvo pripažinta kaip puikiausių agentų aknės pažeistai odai, bakterijoms naikinti. Dabar - daug straipsnių apie laboratorinius bandymus, parodžiusius, kad po triklozano poveikio bakterijos tiesiog tampa atsparesnės...

Mišrios ir riebios odos savininkai apskritai turėtų vengti aliejų, ne tik mineralinio (su keliom nedidelėm išimtim, pvz., arbatmedis, jojoba). Kaip ir lanolino. (...) Beje, lanolinas nėra naftos produktas, tai yra avies išskiriami riebalai... O kad mineralinis aliejus yra naftos produktas, tame nieko blogo nematau. Nepamirškite, kad ir nafta susidaro iš natūralių medžiagų (įvairių sudūlėjusių organizmų)

Nespjaunu aš ant naftos produktų, prisiekiu prisiekiu bigsmile.gif smile.gif)) Vazelinas - gėris suskirdusioms lūpoms. Bet jo netepsiu ant veido, kaip ir mineral oil arba lanolino lotuliukas.gif smile.gif))
O kaip čia lanoliną-avies taukus nuo vilnų pripaišiau, nesuprantu. Nu žodžiu beskubėdama surašiau, į ką žiūriu kreiva akimi ingredientų sąraše.

1. Esmė ne kremo riebume ar sunkume, o tai, kad kremas imituoja odos sebumą, kurio riebi oda ir taip turi per akis. Žinoma, jei naudojat labai stiprias sausinančias priemones, reiktų veidą lengvai drėkinti, bet stiprios koncentracijos priemones reiktų naudoti tik tada, kai aknė yra didelio laipsnio ir bakterijos jau atsparios silpnesnėms priemonems. Be to, gerai suformuluotos priemonės nuo spuogų turės drėkinimo elementų sudėtyje, kad nereiktų naudoti papildomų priemonių ir apkrauti odą.

Neturiu kur prikibt, susitarėm šiuo klausimu :] drinks_cheers.gif

2. Kurį būtent produktą iš SESHA naudojot, nerandu su benzoilu... Jų puslapyje rašo, kad Acne linija naudoja benzoilį, bet sudėtyje nerandu. O kam kosmetologė jums skyrė benzoilį? Jei oda išsausėjusi ir taip, kam ją dar sausint? Ar spuogų turėjot ant nosies? Gal labai didelė koncentracija benzoilo buvo, reiktų pradėt nuo 2.5%, jei norit spuogus naikint. Arba produktas turėjo alkoholio... Nesuprantu kosmetologės veiksmų... Tikrai atrodo, kad kai kurioms kosmeteologėms pačioms reiktų pasimokyt apie odą preš kitus gydant...

SESHA BP lotion
Žiūriu, oficialiam puslapy nebėr... matyt kad tikrai prastas produktas su 5% benzoilio. Alkoholio neturėjo.
Neįsivaizduoju ir nesuprantu kosmetologės tikslų. Tas kosmetologijos centras atrodė pakankamai rimtas. Manau buvo tik vienas: prastumti savo kuo brangesnes prekes ir didesnį kiekį procedūrų paslaugų kas mėnesį. Turėjo juk tik vieną šį BP preparatą tongue.gif O kad oda išsausėjo, žvėriškai raudonavo, luposi, riebalavosi, - tegu tegu, nuo benzoilio taip būna. O kad drėkinamąjį kremuką neriebų parekomenduot - tai nesiūlė, kol neišsireikalavau. Galbūt eksperimentavo su manimi SESHA produktais (mano oda buvo tikrai labai problemiška, spuogai, pūliniai, inkštirai matomi ir dideli, ir ant nosies, visame veido plote), negaliu pasakyti. Tai ir nebežiūriu kosmetologių pusėn daugiau.

Apie odos priežiūrą teisingai aprašei. Tas straipsnis lievas. Lievutėlis. Ten išskyriau tik tai, kad visgi drėkinimo reikia. Bet juk mes pagaliau susitarėm, kaip svarbu padrėkinti odą - dėl ko ir užvirė diskusija bigsmile.gif Svarbu, kokia oda (dehidratuota, pariebėjusi, nuo gydymo pasausėjusi ir kt.), toks ir kremas/tonikas smile.gif
Užtenka ir toniko, jei jis turi vandenį surišančių agentų, glicerino, antioksidantų. Tai juk irgi drėkikliai. O jei prausiklis ar tonikas neturi drėkiklių arba nepakankamai drėkina? Reikalingas lengvas kremukas/serumas smile.gif
Ta pati Paula Begoun išskiria kelis veido priežiūros etapus: prausimas, tonizavimas (jei pageidaujama) ir drėkinimas arba UVA/UVB apsaugos tepimas.
"A soothing, moisture-infusing toner may be used after cleansing to reinforce skin's lipid barrier and boost hydration prior to applying a serum or moisturizer. Apply the next product when skin is still damp from the toner."
combination skin

Geras prausiklis išvis liekanų neturi ant odos palikti, tai kam naudoti tokį, po kurio dar odą papildomai reikia nuvalyti... O jei naudojat prausiklį su aliejais, juo nuo odos padės pašalinti paprastas rankšluostis. Ir joks tonikas porų neuždarys. Nebent jis turi alkoholio ar kitų netinkamų ingredientų, kurie sudirgina odą ir dėl to poros atrodo mažesnės. Kokį „hidrolatą“ (gudrus pavadinimas paprastam vandeniui su ekstraktu smile.gif nadojat, kad jūsų poros susitraukia? Jau minėjau, kad poras vizualiai sutraukia dirginantys ingredientai, kurių reiktų atsisakyti. Nes sudirginta oda- silpna ir dar daugiau besiriebaluojanti oda. Citrininė verbena yra žinomas odos dirgiklis. Taip pat jis daro odą jautrią šviesai, taigi didėja tikimybė nudegti, jei nenaudojat apsaugos. Matyt Buvau teisi dėl dirginančio toniko...

Sutinku. Citrusai yra viena iš dirginančių medžiagų, sutraukiančių poras. Citrininė verbena - tai ne citrusas, tai žolė... nežinau kaip tada pasireiškia citrusinis efektas . Arbatmedžio aliejus irgi turi panašių savybių. Jų ekstraktas (prašmatniu hidrolato vardu smile.gif)) šiek tiek sutraukia odos poras.
Tačiau nemanau, kad šis vandenėlis yra fototoksiškas, t.y. saulėtu metu gali pakenkti labiau nei kremas/gelis su BHA. Abiem atvejais yra apsaugos nuo UVA priemonių smile.gif Parašykit plyz, kur rašoma, kad citrininė verbena - fototoksiška ir odos dirgiklis.
Odos poras sutraukiame ir drungnu vėsiu vandeniu... Tad išeina, dirginimas - ir temperatūrų kaita. Pagal tokią logiką ir BHA, ir vėsus, bet ne šaltas vanduo yra dirgiklis, tad nieko daugiau su veidu nedarom, tik dirginam ištisai...

1. Paula's Choice 2% BHA gel
2. Jei turite spuogų ir norite jų atsikratyti, benzoilo peroksidą arba BHA reikia naudoti nuolat, o ne tik tada, kai paberia...
Naudojau Paulos priemones. Jokių pokyčių... BHA 2% losjoną, toniką, prausiklį, ir Mattifying lotion SPF15 (pastarasis tik riebino odą). Nepastebėjau gerų rezultatų, jokio poveikio spuogams, inkštirams. Galbūt reikėjo užsisakyti BHA liquid, nežinau. Juk rūgšties koncentracija ta pati, tik dėl skystesnės konsistencijos galėjo būti veiksmingesnis; irgi tegaliu tik spėti.
Geriausi man - Rasos probleminei odai linija su BHA ir AHA, BHA 1% tirpalas iš vaistinės, Duac gelis.
Tačiau man spuogai užgijo, šiuo metu nė vieno neturiu. Kamuoja tik poodiniai inkštirai. Kaip manot, vis vien turėčiau nuolat naudoti benzoilo peroksidą?

Na, kaip ir tikėjausi, paprastas vandens ir silikono pagrindo kremas, su plėvelę paliekančiais ingredientais (kurie veikia panašiai, kaip ir silikonai, blokuodami drėgmės netekimą).
Visos krempudros šiais laikais su silikono pagrindu... Kuo mažiau jų, tuo geriau riebiaodėms spuogotosioms.
O Clarins Truly Matte (irgi vandens ir silikono pagrindu) mišriaodėms ar aknę turinčioms, arba tiesiog jautrioms alkoholiui kaip aš, nerekomenduočiau, nes sausina (nors alkoholis ir sąrašo pabaigoje):
Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Cyclomethicone, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Butylene Glycol, Isododecane, Bis-PEG-14/14 Dimethicone, Sodium Chloride, Cetyl Dimethicone, Polyglyceryl-3 Polydimethylsioloxyethyl Dimethicone, Aluminum Hydroxide, Stearic Acid, Carpylyl Glycol, Silica Dimethyl Silylate, Parfum (Fragrance), Disteardimonium Hectorite, Disodium EDTA, Triethoxycaprylylsilane, Silica, Lamium Album Flower Extract, Sorbic Acid, Alcohol, Castanea Sativa (Chestnut) Bark Extract, Phenoxyethanol, Biosaccharide Gum-4, Carbomer, Lapsana Communis Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Potassium Sorbate. May contain: CI 77019/Mica, CI 77491, CI 77492, CI 77499/Iron Oxides.

Atsakyti
QUOTE(Undinelle @ 2010 06 21, 22:16)
Na ir uzviriau diskusija merginos.  doh.gif  ax.gif  Bet kas liudniausia, kad nebesuprantu po visu siu diskusiju kokia kr. pudra rinktis, kad nekimstu mano aknes isvargintu issipletusiu poru...  verysad.gif
himalaia, o ka manai apie YSL Teint Resist kr. pudra? Ar manai, kad Clarins Trully Matte butu geresnis pasirinkimas turint super riebia T zona? Siek tiek nerimauju, ne tik del poru kimsimosi, bet ir del ju isryskinimo, taip pat kad kr. pudra neisryskintu aknes paserpetojimu, kurie man atsiranda naudojant Duac, Isotrexin geli, Differina ir levomicetino+salic.r.+ bor.r. tirpalo (jetus ko tik as nenaudoju, kad islyginti veida unsure.gif  )?

O nenoretum pabandyti Artdeco mineraline pudra? Ji biri. Turejau as ja, tai ji bent man nekimso poru, nera zalingu visokiu ingredientu kemsanciu jas. Mano supratimu sudetis gera blush2.gif Ir kiek pamenu gerai kontroliavo blizgesi ir atrode kad isvis nieko ant veido netepta ax.gif Viena pazystama sutikus mane vis girdavo ir girdavo mano oda, manydavo kad cia naturaliai tokia grazi biggrin.gif

Kaip manote ar misriai/dehidratuotai odai tiktu Bioderma Sebium Hydra kremukas? Bet va yra jame tas Mineral Oil, bijau as jo baisiausiai, nors anksciau teko kazkoki kremuko meginuka is Iwostin su siuo ingredientu naudoti, tai nekimso, bet naudojau tik kokia savaite rolleyes.gif Nera jau toks labai pigus, kad paskui ismest ir nenaudot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 06 22, 12:46)
Kaip manote ar misriai/dehidratuotai odai tiktu Bioderma Sebium Hydra kremukas? Bet va yra jame tas Mineral Oil, bijau as jo baisiausiai, nors anksciau teko kazkoki kremuko meginuka is Iwostin su siuo ingredientu naudoti, tai nekimso, bet naudojau tik kokia savaite 

Ingredients: WATER/EAU, GLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALE, ETHYLHEXYL PALMITATE, DIPROPYLENE GLYCOL, XYLITOL, BISPEG/PPG-16/16 PEG/PPG-16/16 DIMETHICONE, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, MANNITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCYRRHETINIC ACID, ALLANTOIN, CERAMIDE 3, TOCOPHERYL ACETATE, ISOHEXADECANE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYSORBATE 80, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE, METHYLPARABEN, FRAGRANCE.
Man asmeniškai šis kremukas buvo per riebus ir netiko. Toks turėtų būti skirtas nebent hiperdehidratuotai odai... smile.gif Tokiu atveju šie mineral oils savaime nekimš tau, bet priklausomai nuo kiekio (kadangi sąrašo pradžioje, tai gal ir nemažai) gali sudaryti tą prakeiktą riebinančią plėvelę, kurios nemėgstu ir man nuo jos beria. Tiesa, jei oda smarkiai dehidratuota, toks kremas gali tikti.
Atsakyti
QUOTE(Undinelle @ 2010 06 21, 22:16)
Na ir uzviriau diskusija merginos.  doh.gif  ax.gif  Bet kas liudniausia, kad nebesuprantu po visu siu diskusiju kokia kr. pudra rinktis, kad nekimstu mano aknes isvargintu issipletusiu poru...  verysad.gif
himalaia, o ka manai apie YSL Teint Resist kr. pudra? Ar manai, kad Clarins Trully Matte butu geresnis pasirinkimas turint super riebia T zona? Siek tiek nerimauju, ne tik del poru kimsimosi, bet ir del ju isryskinimo, taip pat kad kr. pudra neisryskintu aknes paserpetojimu, kurie man atsiranda naudojant Duac, Isotrexin geli, Differina ir levomicetino+salic.r.+ bor.r. tirpalo (jetus ko tik as nenaudoju, kad islyginti veida unsure.gif  )?

Lietuviska kosmetika ODA turi poru nekemsancia krempudra, tik kainuoja nepigiai, Ju tinklapy yra, galima paziuret.
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 06 22, 12:46)
O nenoretum pabandyti Artdeco mineraline pudra? Ji biri. Turejau as ja, tai ji bent man nekimso poru, nera zalingu visokiu ingredientu kemsanciu jas.  Viena pazystama sutikus mane vis girdavo ir girdavo mano oda, manydavo kad cia naturaliai tokia grazi biggrin.gif

o kodėl nebenaudoji, jei ne paslaptis?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 06 22, 11:46)
O nenoretum pabandyti Artdeco mineraline pudra? Ji biri. Turejau as ja, tai ji bent man nekimso poru, nera zalingu visokiu ingredientu kemsanciu jas. Mano supratimu sudetis gera  blush2.gif  Ir kiek pamenu gerai kontroliavo blizgesi ir atrode kad isvis nieko ant veido netepta  ax.gif  Viena pazystama sutikus mane vis girdavo ir girdavo mano oda, manydavo kad cia naturaliai tokia grazi biggrin.gif

Kaip manote ar misriai/dehidratuotai odai tiktu Bioderma Sebium Hydra kremukas? Bet va yra jame tas Mineral Oil, bijau as jo baisiausiai, nors anksciau teko kazkoki kremuko meginuka is Iwostin su siuo ingredientu naudoti, tai nekimso, bet naudojau tik kokia savaite  rolleyes.gif  Nera jau toks labai pigus, kad paskui ismest ir nenaudot  doh.gif

O man nuo tos Artdeco mineralinės kažkodėl berdavo g.gif

Kaip tik pabaigiau kremo Bioderma Sebium Hydra 5 ml mėginuką ir šiandien nusipirkau normalią jo pakuotę. Bent kiek iš mėginuko supratau, mano mišriai, jautriai, linkusiai į spuogus, o vasarą į riebumą odai tas kremas lyg ir tiko, savo funkcijas atliko, porų, bent per tą laiką, kol testavau, nekimšo. Tepdavau juo veidą vakarais.
Beje, siūlau pasieškoti to kremo mėginuko mirksiukas.gif Prisiminiau, kad man jį davė Akropolio Eurovaistinėje.
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 06 22, 13:12)
o kodėl nebenaudoji, jei ne paslaptis?smile.gif

Kazkaip pabaigiau ir nebepirkau. Vis bandau kitokias mineralines ir vis nerandu kazko labai ipatingo biggrin.gif Tu firmu tiek daug, tai dar noriu meginuku keleta pabandyt kitu firmu. Kaip ir anksciau minejau oda mano dehidratuota, bet kartu ir riebi T zonoj. Tai jei mano oda butu normali/misri/riebi tai manau pirkciau dar tikrai, o dabar po odos issausinimo atsirado pleiskaneles ir patepus pudra negraziai jos isryskeja. Dabar nieko nenaudoju ant veido isvis. Jei reikia kanors svelniai pamaskuoju mineraliniu maskuokliu ir tiek. Visam veidui nieko nebetepu, nes oda gan normaliai atrodo, tik paakiai juodi, bet ai, ka padarysi, pas mane jie nuo vaikystes tokie doh.gif

Nu paieskosiu Biodermos meginuko to kremo, gal nekimstu g.gif Siaip dar mastau apie Eucerin Aquaporin, nes jis butent skirtas odai Misriai, kuriai truksto dregnumo (dehidratuotai) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 06 22, 05:05)
1. Pavyzdžiui, vadinamasis "make-up primeris", kuris yra ne kas kita kaip silikonų kompleksas, sulaukė daug neigiamų atsiliepimų, kaip esą sukėlęs bėrimus, spuogus.

2. Dėl toksinų išskiriamų iš odos - juk oda didžiausias mūsų organas, oda veikia tarsi trečias inkstas, per ją atsikratoma blogųjų medžiagų, šlakų. Prakaituojant galima pašalinti net tai, ko negalėtų padaryti inkstai. Na, čia galima pridurti, kad ne tiek dažnai mes apsitepusios veidą kremine pudra, ruošiamės sportuoti, intensyviai dirbti fizinį darbą.Tačiau jeigu naudojome dieninį kremą su nemažu kiekiu silikonų?

1. Na, makiažo pagrindas yra ne kas kita kaip paprastas silikono pagrindo drėkinamasis kremas. Tik į „specializuotą“ pakuotę įdėtas, kad atrodytų, jog jis daro kažką stebuklingo, ko kiti produktai nesugeba smile.gif O jei ant riebios odos užsitepi daiktą, kuris per daug drėkina, tai žinoma, kad gali berti, kimšti poras. Neaišku dar, ko ten juose papildomai būna pridėta, reikia konkrečiai į sudėtį žiūrėt.

2. Na ir kas kad oda yra didžiausias organas smile.gif Tai nereiškia, kad ji geba kažkaip per save valyti organizmą, o juo labiau kažkokius toksinus šalinti. Paaiškinkit man, kas tos blogosios medžiagos, šlakai konkrečiai smile.gif Galit su cheminėm formulėm, mineralų ar dar ko pavadinimais... Nes tokios kalbos skamba kaip citata iš kokios naujai atrasto stebuklingo grybo reklamos... smile.gif
Prakaitas yra kūno termoreguliavimo ar emocijų padarinys, su kuriuo pašalinamas vanduo ir mineralai, dar kelios kitos cheminės dalelės, o ne kažkokie mistiški toksinai ar šlaikai.

1. Himalaia. Tačiau ... jei oda problematiška, o silikono produkte daug? Ir kasdien tepant ta plėvelė - neaišku, koks jos pralaidumas, ?

2. Žinau, kad mokslas greitai žengia į priekį. Antibakterinė medžiaga kaip triklozanas buvo pripažinta kaip puikiausių agentų aknės pažeistai odai, bakterijoms naikinti. Dabar - daug straipsnių apie laboratorinius bandymus, parodžiusius, kad po triklozano poveikio bakterijos tiesiog tampa atsparesnės...

1. Na, kas norėtų naudoti tokius produktus, kuriuose be silikono praktiškai nieko gero daugiau nėra... Jokiai odai tai nėra naudinga. Tačiau, jei oda riebi, silikono ir vandens pagrindo drėkikliai yra patys geriausi, nes jie neskatina bakterijų dauginimosi, riebalavimosi ir porų kimšimosi (aišku, jei visa likusi sudėtis, ne tik keli silikonai, yra tinkama). Atsiliepimai apie atskirus produktus priklauso nuo pačio produkto sudėties, ten ir reikia žiūrėti, o ne vien silikonus kaltinti...

2. Panašiai yra ir su benzoilu bei antibiotikais. Todėl pradedant gydymą reiktų pradėti nuo silpniausių koncentracijų. Be to, kuo mažesnė benzoilo koncentracija, tuo mažiau jis sausins odą.
Triklosanas nėra pats geriausias ingredientas bakterijoms naikinti, bet kai kuriais atvejais, kai žmogus aknė yra švelni ar tik beprasidedanti, vien triklosanas gali padėti.

Žiūriu, oficialiam puslapy nebėr... matyt kad tikrai prastas produktas su 5% benzoilio. Alkoholio neturėjo. Neįsivaizduoju ir nesuprantu kosmetologės tikslų.

Suradau to kremo sudėtį... Labai riebus atrodo (turbūt buvo toks baltas ir tirštas?). O ir kainytė kaip už tokį paprastą kremą su benzoilu doh.gif Geriausios sudėties serumais su visokiais pribumbasais normaliai tiek nekainuoja...

1. Apie odos priežiūrą teisingai aprašei. Tas straipsnis lievas. Lievutėlis. Ten išskyriau tik tai, kad visgi drėkinimo reikia. Bet juk mes pagaliau susitarėm, kaip svarbu padrėkinti odą - dėl ko ir užvirė diskusija  bigsmile.gif  Svarbu, kokia oda (dehidratuota, pariebėjusi, nuo gydymo pasausėjusi ir kt.), toks ir kremas/tonikas smile.gif

2. Ta pati Paula Begoun išskiria kelis veido priežiūros etapus: prausimas, tonizavimas (jei pageidaujama) ir drėkinimas arba UVA/UVB apsaugos tepimas.

1. Na, jei praktiškai visi kiti patarimai strapsnyje yra „lievi“ tia kodėl išsirinkote būtent tą vieną patarimą drėkinti ir manote, kad jau jis tai teisingas? smile.gif Aš, kaip ir ankščiau, tvirtinu savo... kad odą reikia drėkinti tik tada, kai ji yra sausa- ar natūraliai, ar dirbtinai išsausinta (kad ir tų pačių gydomųjų priemonių ar šildymo). Ir jei ji dirbtinai išsausėja, reikia šalinti priežastį, o ne pasekmę.
2. Na, jūs išėmėt citatą iš konteksto... Ji teigia, kad jei oda yra mišri, sausa vietas reikia drėkinti- riebių ne. „Treat dry areas (including the eye area) with a moisturizer loaded with antioxidants, water-binding agents, and ingredients that mimic the structure and function of healthy skin.“ Prie riebios odos priežiūros to parašyta tikrai nėra. Skaičiau ne vieną jos knygą ir puikiai žinau jos poziciją- riebiai odai drėkiklius naudoti reikia tik kai tai yra absoliučiai būtina. Idealiu atveju reiktų stengtis kuo labiau jų vengti, nes drėkikliai tik padidins riebalų gamybą!
Dar paskaitykit čia apie mišrią odą.

1. Sutinku. Citrusai yra viena iš dirginančių medžiagų, sutraukiančių poras. Citrininė verbena - tai ne citrusas, tai žolė... nežinau kaip tada pasireiškia citrusinis efektas . Arbatmedžio aliejus irgi turi panašių savybių. Jų ekstraktas (prašmatniu hidrolato vardu smile.gif)) šiek tiek sutraukia odos poras.
Tačiau nemanau, kad šis vandenėlis yra fototoksiškas, t.y. saulėtu metu gali pakenkti labiau nei kremas/gelis su BHA. Abiem atvejais yra apsaugos nuo UVA priemonių smile.gif Parašykit plyz, kur rašoma, kad citrininė verbena - fototoksiška ir odos dirgiklis.

2. Odos poras sutraukiame ir drungnu vėsiu vandeniu... Tad išeina, dirginimas - ir temperatūrų kaita.  Pagal tokią logiką ir BHA, ir vėsus, bet ne šaltas vanduo yra dirgiklis, tad nieko daugiau su veidu nedarom, tik dirginam ištisai...

1. Gal ir nepakenks labiau, nei BHA, bet jie turi skirtingą poveikį... Čia mokslininko straipsnelis apie eterinius aliejus (jie greičiausiai labiau dirgina, nei ekstraktai, nuo koncentracijos priklauso). 8 pastraipa ir 9 punktas iš 10. Čia čia šiaip informacija apie dirginančius eterinius aliejus.

2. Na, taip BHA irgi yra dirgiklis (bet jis „netraukia“ porų, tiesiog kitaip veikdamas dirgina), tačiau vieną minusą pateisina daug pliusų, nes jis veiksmingas ir padeda daugiau, nei padaro žalos. O kitos priemonės tik erzina ir mainais nieko naudingo odai neduoda... Tiesa, kad netinkamai prižiūrint oda yra nuolat „prievartaujama“- grubiai trinama, tampoma, gramdoma, gnaiboma, spaudžiama, sausinama, šaldoma, kaitinama, tepami visokie dirgikliai. Turint bet kokią odą reiktų stengtis kuo mažiau specialiai ją dirginti bei elgtis atsargiai ir švelniai.

Naudojau Paulos priemones. Jokių pokyčių... BHA 2% losjoną, toniką, prausiklį, ir Mattifying lotion SPF15 (pastarasis tik riebino odą). Nepastebėjau gerų rezultatų, jokio poveikio spuogams, inkštirams. Galbūt reikėjo užsisakyti BHA liquid, nežinau. Juk rūgšties koncentracija ta pati, tik dėl skystesnės konsistencijos galėjo būti veiksmingesnis; irgi tegaliu tik spėti.
Geriausi man - Rasos probleminei odai linija su BHA ir AHA, BHA 1% tirpalas iš vaistinės, Duac gelis.
Tačiau man spuogai užgijo, šiuo metu nė vieno neturiu. Kamuoja tik poodiniai inkštirai. Kaip manot, vis vien turėčiau nuolat naudoti benzoilo peroksidą?

Na, ką padarysi, kad nepadėjo, gal ne visai tiksliai laikėtės nurodymų arba jums tiesiog netiko... Aš naudoju 2% gelį ir toniką, kol kas atsiliepimai tik geriausi, nes be to, ant veido nebetepu nieko, kas galėtų kimšti poras... Išmečiau beveik visą savo senesnę kosmetiką, užsipirkau naujos, reguliariai plaunu šepetėlius, stengiuosi kuo rečiau dažytis. Oda valosi lėtai, bet pastebimai thumbup.gif

Dar kartą- jei jūsų oda riebi, reikia naudoti kuo mažiau emolientų, tad kam sužisakėt losjoną, jis juk skirtas sausesnei odai... smile.gif Gi prie priemonių viskas gražiai išaiškinta, kokiai odai ir kaip naudot... Reikėjo tikrai arba gelį imti, nes jis vos vos ir sudrėkina, arba išvis skystį imt ir nenaudot jokių kitų drėkiklių, jei nebūtina mirksiukas.gif

Dėl inkštyrų, jei tik juos norit naikint, meskit benzoilą per petį, jis nebus naudingas, tik odą išsausins. Skirtingai, nei spuogų, inkštyrų susidaryme bakterijos nedalyvauja, tad jų naikinti su benzoilu nereikia.
O su BHA irgi nepersistenkit, jei naudojat vieną produktą du kartus per dieną, dar vienos priemonės su saliciliu naudot nereiktų, per daug dirgins odą.

O Clarins Truly Matte (irgi vandens ir silikono pagrindu) mišriaodėms ar aknę turinčioms, arba tiesiog jautrioms alkoholiui kaip aš, nerekomenduočiau, nes sausina (nors alkoholis ir sąrašo pabaigoje):

Na, šita pudra yra skirta riebiai odai. O jei oda mišri, ant sausų vietų galima tiesiog drėkiklio pasitept, kad labiau nesausėtų. Ir sausina greičiausiai ne alkoholis, kuris sąrašo pabaigoj daug įtakos, o matiškumą suteikiančios ir riebalus sugeriančios medžiagos.
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2010 06 22, 06:09)
Lietuviska kosmetika ODA turi poru nekemsancia krempudra, tik kainuoja nepigiai, Ju tinklapy yra, galima paziuret.

Būtų labai šaunu, jei lietuviai pagaliau gerą rūgštinę kosmetiką pradėjo gamint. Bet niekur sudėčių nerandu... Paslaptis, matyt verysad.gif Ir kremai su antioksidantais, rūgštimis yra indeliuose, ne dozatoriuose ar tūtelėse. Kontaktuojant su oru antioksidantai produktuose sunyksta... Jau nekalbant apie tai, kad pastoviai atidarinėt ir pirštais krapštyt (nedaug kas matyt mentele tai daro) kremą yra nehigieniška...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 23 birželio 2010 - 18:27
Sveikutės<
gal kas naudojote šios firmos produktų
Mario Badescu Seaweed Cleansing Soap
http://www.mariobade...-cleansing-soap

noriu prausikli mišriai odai įsigyti smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 02 vasario 2011 - 21:32