Įkraunama...
Įkraunama...

Riebi/mišri veido oda

QUOTE(Undinelle @ 2010 06 19, 06:19)
1. Naudoju kartais drekinimui Neostrata Bionic face cream ir Neostrata Biohidraiting cream (lyg sitaip vadinasi, rasau is atminties).
2. Mano atveju taip ir iseina, kaip aprasai - jei patepu, kad ir lengvu drekinamuoju kremu, mano oda dar labiau uzsikemsa.
3. P.S. katik paziurejau ju int. puslapyje, kad jie siulo viso labo tik 6 atspalvius:

1. Šie Neostrata kremai labiau tinka sausesnei odai 4u.gif
2. Tai kam apskritai tada drėkinamuoju kremu tept? smile.gif Jei žiūrite į ateitį, bijote raukšlių- nesijaudinkite, jos ne nuo drėgmės trūkumo atsiranda mirksiukas.gif Jei jūsų oda riebi, tikrai nedrėkinkite, tik dar labiau padidinsite riebalų gamybą...
3. Skirtingose rinkose matyt skirtingi ir atspalviai. JAV Clarins šiuo metu turi 9 atspalvius, jei neklystu.
QUOTE(Meskala @ 2010 06 19, 07:54)
Dėl silikonų: man nuo jų beria, ir ką Tujen man pasakysi smile.gif

Pasakysiu, kad jūs- išimtis, nes silikonai turi puikią savybę daugeliui žmonių nesukelti alergijų dėl jų molekulių dydžio. Daugumos silikonų molekulės yra per didelės, kad prasiskverbtų pro odą, dėl to jie rekomenduojami jautrios odos turėtojams. Tad gali būti, kad jus beria ne koknrečiai nuo silikonų, o nuo kitų ingredientų, esančių produktuose. Nors niekad negali žinoti, tiek yra ingredientų kosmetikos pasaulyje, kad kiekvienas žmogus gali būti kam nors jautrus. Tačiau silikonams nejautriems žmonėms vengti jų nėra reikalo...
Ne apie šitus aliejus kalba. Aš pati naudoju natūralius aliejus. Manau, visi kas susidūrė su spuogais, žino apie mineral oil - mineralinį aliejų" (mineral oil, paraffinum liquidum ir pan.)
Tam yra google, kenksmingų kosmetinių medžiagų aknei sąrašas ir galva ant pečių, skaitant ingredientų sąrašą biggrin.gif

Mineralinio aliejaus molekulės irgi yra per didelės, kad užkimštų odą. Tai yra puikus drėkiklis mirksiukas.gif Vienintelis jo minusas- paliekamas riebumo pojūtis ant odos.

Per google reiktų mokėt labai kruopščiai atsijoti pelus nuo grūdų, ieškant informacijos apie kosmetiką… Taip viskas internete supainiota, kad tikrai sunku atsirinkti, kas ir kaip. Kad ir tas pats mineralinis aliejus… Moksliniai tyrimai rodo, kad mineralinis aliejus tiesiog nesugeba kimšti porų dėl savo molekulinės sudėties. O visas internetas skalambija priešingai.
Atvirkščiai, pakankamas drėkinimas būtinas. Kai mano oda dehidratuota, pasausėjusi, man būtina ją drėkinti, ir atsistato sebiumo pusiausvyra... Nežinau kaip Jums, bet skaitant komentarą, toks įspūdis, kad Jūsų odelė tiesiog normali, visai nedirgli smile.gif

Viskas priklauso nuo odos tipo ir būsenos, o ne nusistatymo, kad drėkinimas yra būtinas. Tiesa, mano oda nėra dirgli. Bet buvau ją taip suvariusi, kad turėjau, kaip ir jūs- sausą odą su riebalų sluoksniu ant viršaus. Dabar galiu džiaugtis, kad mano oda yra ganėtinai normali, tik linkusi riebaluotis. Aišku, dar daug laiko praeis, kol visus inkštyrus ir spuogus išsinaikinsiu, bet viskas juda gerąja linkme.
Luposi nosis, nors tuo pačiu metu ir riebalavosi... Kaip pakomentuotumėt?smile.gif Jūsų požiūris klaidingas, yra tokie dalykai kaip dehidratuota riebi oda.

Galiu ir tai pakomentuoti, nes pati susidūriau (beje, labai tiksliai apibūdinote-) su dehidratuota riebia oda. Tokios odos atsiradimo priežastys yra dvi: netinkama odos priežiūra ir odos ligos (seborėja, rožinė, psoriazė ir t.t.).
Turbūt 90% atvejų kalta būna netinkama odos priežiūra, t.y. netinkama naudojamų produktų kombinacija arba apskrtai naudojami prastai suformuluoti produktai.
Jei naudojamas riebus, daug emolientų turintis valiklis ar tonikas, ir dar ant viršaus užtepamas per daug drekinantis, odos tipuo netinkantis kremas- oda apkraunama, ji negali atsikratyti negyvų ląstelių, natūraliai eksfolijuoti. Todėl susidaro storas papilkėjęs, šiurkštus ir pleiskanojantis sluoksnis su riebiu paviršiumi.
Kitu atveju, jei oda riebaluojasi ir yra išsausinama grubiu valikliu, toniku, kuriuose pilna odą dirginančių ingredientų, oda dirbtinai išsausėja, pradeda pleiskanoti. Norint „pagerint situaciją“ yra naudojamas per daug emolientų turintis drėkiklis, kuris dar labiau prisideda prie natūralių riebalų gamybos. Rezultatas tas pats- išsausinta oda su riebu sluoksniu ant viršaus.
Jei oda yra sveika (nėra seborėjos ir t.t.), prolemą spręsti reiktų keičiant odos priežiūros rutiną- atsisakant sausinančių ir dirginančių priemonių bei perdrėkinimo.
Aš oda tvarkau taip- rutina labai paprasta- ryte švelnus prausiklis, neriebus tonikas be alkoholio (net ir jis nebūtinas, naudoju tik dėl antioksidantų, dirglumą mažinančių ingredientų ir kitų gėrių), BHA žele ir purškiklis nuo saulės, jei kišu nosį į lauką. Vakare- prausiklis, tonikas ir BHA.
Raskite nors vieną silikoną Rasa brandžios odos serume

QUOTE(himalaia)
Beje, daugumos gelių ir serumų pagrindas- taip pat silikonai.

QUOTE(Undinelle @ 2010 06 19, 09:31)
P.S. o kur galima nusipirkti lazdyno riesutu aliejaus? Tikiuosi ne tik internetu?

Juk minėjote, kad jūsų oda T zonoj riebi, o ant skruostų- normali. Tai kam jums tas aliejus? smile.gif Nieko naudingo neduos, tik dar labiau prisidės prie riebalavimosi...
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 06 18, 16:25)
B ) Vienintelis matiškumą man išlaikęs kremas - Noreva LED Actipur Creme Teintee Claire

Jei nesunku, gal galite nurašyti ingredientų sudėtį 4u.gif Pastebėjau, kad visas forumas skamba nuo šitos firmos priemonių, labai smalsu ax.gif

Nors jau visai aš čia ne į temą nusigrybavau, reiktų kraustytis į riebios odos priežiūros temą... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 06 19, 23:00)
Toks įspūdis susidaro, kad šios temos išvis nereik. Tiek kreminių pudrų temoj, tiek šioj kalba eina apie tą patį.
Kaip kreminių pudrų temoj vienoms kemša konkreti pudra, kitoms, tai didelis atradimas ir jokio kimšimo.

Pasiteisina posakis - kiek zmoniu, tiek nuomoniu. mirksiukas.gif

QUOTE(himalaia @ 2010 06 20, 09:50)
1. Šie Neostrata kremai labiau tinka sausesnei odai  4u.gif

Jei oda yra sveika (nėra seborėjos ir t.t.), prolemą spręsti reiktų keičiant odos priežiūros rutiną- atsisakant sausinančių ir dirginančių priemonių bei perdrėkinimo.
Aš oda tvarkau taip- rutina labai paprasta- ryte švelnus prausiklis, neriebus tonikas be alkoholio (net ir jis nebūtinas, naudoju tik dėl antioksidantų, dirglumą mažinančių ingredientų ir kitų gėrių), BHA žele ir purškiklis nuo saulės, jei kišu nosį į lauką. Vakare- prausiklis, tonikas ir BHA.

himalaia, dekui uz diskusija, nuomone ir patarimus. 4u.gif Isiklausau i daug ka, nes ieskau savo odai tinkamo prendimo - tiek rutinineje prieziuroje, tiek kremines pudros, kuri nekimstu poru ir nesukeltu dar didesnio uzdegimo.
Neostrata skyre mano dermatologe, kuri specializuojasi aknes gydyme, bet matau, kad stebuklo nera. verysad.gif Naudoju, nes nezinau ka kita galiu naudoti. unsure.gif
O gal galetum ivardinti konkreciais pavadinimais pvz. kokius prausiklius ar tonikus galima naudoti? Toniko nenaudojau is viso niekada. O kas yra BHA? blush2.gif Kadangi cia uzsididkutavom su mano problema ne i tema, tai gal visa tai galetum brukstelt i AZ. Buciau nuosirdziai dekinga. 4u.gif

QUOTE(Vitulka @ 2010 06 20, 11:33)
visas žinutes perkraustysiu į kitą temą, tik nežinau į kurią. Trint nenoriu, nes labai įdomi diskusija  ax.gif

Suprantama, kad cia nusidiskutavom i lankas, sorry. ax.gif Jei perkelsi, kaip po to bus galima atsekti kur testi diskusija? g.gif
Atsakyti
quote=himalaia,2010 06 20, 10:50

Pasakysiu, kad jūs- išimtis, nes silikonai turi puikią savybę daugeliui žmonių nesukelti alergijų dėl jų molekulių dydžio. Daugumos silikonų molekulės yra per didelės, kad prasiskverbtų pro odą, dėl to jie rekomenduojami jautrios odos turėtojams.
Silikonas, panašiai kaip ir mineralinis aliejus, padengia veido odos paviršių plėvele, taip blokuodamas ne tik drėgmės praradimą, bet ir prakaitavimą, toksinų išsiskyrimą. Ilgesnis priemonių su silikonu naudojimas gali sukelti odos suerzinimą, bėrimus, taip pat infekciją. Kai kurie silikonai skatina auglių atsiradimą. Žinoma, negaliu garantuoti, kad būtent visi silikonai be išimties yra kenksmingi, nes daug faktų apie juos nežinau. Tikrai iš savo patirties tvirtinu, kad silikoninė/mineralinė plėvelė mano odą riebina, neleidžia odai kvėpuoti. To pasekmė - bėrimai, spuogai. Tą patį galėčiau pasakyti apie mineralinį aliejų, lanoliną, kurie yra naftos produktai (aišku, kalbame apie aukštos kokybės produktus, kurių kokybės nė vienas pirkėjas negali patikrinti), ir kurių mišrios, riebios, ypatingai aknės kamuojamos odos savininkės turėtų vengti. Rekomenduočiau tik sausos, normalios odos savininkėms.
O jeigu produkte silikono yra daugiau negu reikia (kaip penki iš eilės Maxfactor pudroje), spuoguotosioms reiktų  ir gerai pagalvoti wink.gif))

Per google reiktų mokėt labai kruopščiai atsijoti pelus nuo grūdų, ieškant informacijos apie kosmetiką…
Visada stengiuosi rasti nors kiek moksliškesnius straipsnius bei tokius straipsnius, kurie nesusiję su norima parduoti produkcija smile.gif
Pavyzdžiui, aš ne prieš parabenus smile.gif

Galiu ir tai pakomentuoti, nes pati susidūriau (beje, labai tiksliai apibūdinote-) su dehidratuota riebia oda. .
Turbūt 90% atvejų kalta būna netinkama odos priežiūra, t.y. netinkama naudojamų produktų kombinacija arba apskrtai naudojami prastai suformuluoti produktai.
Jei naudojamas riebus, daug emolientų turintis valiklis ar tonikas, ir dar ant viršaus užtepamas per daug drekinantis, odos tipuo netinkantis kremas- oda apkraunama, ji negali atsikratyti negyvų ląstelių, natūraliai eksfolijuoti. Todėl susidaro storas papilkėjęs, šiurkštus ir pleiskanojantis sluoksnis su riebiu paviršiumi.
Tai yra, kitais žodžiais tariant, oda negali kvėpuoti? kaip suprantu, per daug drėkiklio tapatu pernelyg tirštam silikono sluoksniui ant odos? Žinoma, jei jauti, kad kremas per "sunkus", pernelyg drėkinantis, aš jo nenaudoju smile.gif) Pavyzdžiui, žiemą Rasos drėkinamasis jautriai odai man buvo tinkamas, vasarą - per sunkus.
Mano atveju, kada luposi ir riebalavosi nosis, naudojau Kosmedijos kosmetologės išrašytą procedūrą: paprastas švelnus prausiklis (be jokių ypatingų priedų, vien chemikalai) ir SESHA benzoilo peroksido preparatas su niacinamidu (vitaminu cool.gif. Ir daugiau jokio drėkiklio. Net iki šiol nesuprantu, kodėl man jo neskyrė, nors per procedūras gausiai drėkindavo odą.
Rezultatai buvo prasti, oda ėmė dar labiau riebaluotis, dirgti, labai pleiskanotis. Pusantro mėnesio vargau. Kol netekau kantrybės biggrin.gif Kai pradėjau drėkinti ir pakeičiau benzoilo peroksidą, reikalai ėmė taisytis ir pasitaisė.
Taigi kalbant apie dehidratuotą odą su padidėjusiu riebalavimuisi - noriu pabrėžti, kad jei naudojami gydomieji sausinantys preparatai, drėkiklis (lengvas, neriebus, ne maitinantis, hidrolatas ar lengvutis serumas ) būtini. Valymas, tonizavimas ir drėkinimas - būtini 3 etapai. Paskaitykite, ką rašo apie drėkinimą smile.gif
3 steps

Kitu atveju, jei oda riebaluojasi ir yra išsausinama grubiu valikliu, toniku, kuriuose pilna odą dirginančių ingredientų, oda dirbtinai išsausėja, pradeda pleiskanoti. Norint „pagerint situaciją“ yra naudojamas per daug emolientų turintis drėkiklis, kuris dar labiau prisideda prie natūralių riebalų gamybos. Rezultatas tas pats- išsausinta oda su riebu sluoksniu ant viršaus.
Tokių iš principo nenaudoju; odai, linkusiai į aknę, tai pražūtis smile.gif Man tonikas - priemonė, atgaivinanti odą, lengvai sutraukianti poras, būtinai neturinti sudėtyje denatūruoto alkoholio ir nepaliekanti jokio riebumo, lipnumo jausmo. Tonikas man kaip ir nebūtinas, hidrolatas puikiai jį pakeičia. Šiukštu, nenaudoju ir kosmetinių pienelių - tai labiau sausos ir normalios odos prerogatyva.

Smalsu, o kaip atrodo Jūsų BHA želė? smile.gif Mestelkit plyz linką į šį produktą.
Mano dienos režimas: švelnus Zeniac prausiklis, hidrolatas su citrininėmis verbenomis (sutraukia poras, drėkina) arba hamamelių (antioksidantas) ir Rasos serumas. Jei reikia, tepu Rasos dieninį su UVA. 
Vakare - tas pats, tik ramunėlių arba dumblių (jei reikia drėkinimo) vietoj serumo ir dieninio - Rasa kremas-gelis su BHA ir siera + natūralaus aliejaus pora lašelių.

P.S. jei mane paberia stipriau, naudoju benzoilo peroksidą ir priemones su AHA BHA.

Juk minėjote, kad jūsų oda T zonoj riebi, o ant skruostų- normali. Tai kam jums tas aliejus? smile.gif Nieko naudingo neduos, tik dar labiau prisidės prie riebalavimosi...
Mano oda tokia pati, kaip Undinelės.
Norit tikėkit, norit ne - ir aš skeptiškai žiūrėjau į natūralius aliejus smile.gif Kol pati nepabandžiau.
Perskaitykit:
apie natūralius aliejus ir aknę
apie jojobos/simondsijų aliejų
ir nekalbant apie mano pačios eksperimentus. Tikėkit arba ne, bet jei vakare pasitepu aliejumi (lazdynų/jojobos) ryte oda - nė trupučio nesusiriebalavusi. Sebiumą tikrai subalansuoja. Ir apskritai, dar per mažai bandau, kad galėčiau ką nors tvirto teigti. Bet odos būklę tikrai pagerina. Juk arbatmedžio aliejus irgi aliejus, bet neneigsite, kad jis mišriai ir aknės pažeistai odai bet kokiu atveju kaip aliejus kenkia?smile.gif Be to, reikia atsižvelgti, kad ne visi aliejai tinka mūsų aptariamam odos tipui. Kokosų aliejus, ir kiti tirpstantys tik kūno temperatūroje, netinka aknės pažeistai odai.

[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskala: 21 birželio 2010 - 13:34
Actipur Creme Teintee Claire
Aqua, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Disteardimonium Hectorite, Lauryl Methacrylate/Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, BIS-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, Magnesium Sulfate, Niacinamide, Tocopherlyl Acetate, Butylparaben, Chlorphenesin, Parfum, Imidazolidinyl Urea, Sodium Lauroyl Lactylate, Xantan gum, Disodium EDTA, Dimethiconol, Disodium Stearoyl Glutamate/Aluminium Hydroxide, Ceramide 3, Ceramide 6-II, Phytosphingosine, Cholesterol, Carbomer, Methylparaben, Propylparaben, Ceramide 1, Alpha Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, + OU -CI 77891 (Titanium Oxide) CI 77492 (Iron Oxides), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides).

Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone

p.s. aš to kremo primygtinai nesiūlau - nieko panašaus, jei kam taip galėtų pasirodyti.
tiesiog tikrai neblogai matizuojantis kremukas. galima įsigyti versiją be spalvos ir dengti pudra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskala: 21 birželio 2010 - 14:03
QUOTE(Meskala @ 2010 06 21, 07:22)
Silikonas, panašiai kaip ir mineralinis aliejus, padengia veido odos paviršių plėvele, taip blokuodamas ne tik drėgmės praradimą, bet ir prakaitavimą, toksinų išsiskyrimą. Ilgesnis priemonių su silikonu naudojimas gali sukelti odos suerzinimą, bėrimus, taip pat infekciją. Kai kurie silikonai skatina auglių atsiradimą. Žinoma, negaliu garantuoti, kad būtent visi silikonai be išimties yra kenksmingi, nes daug faktų apie juos nežinau. Tikrai iš savo patirties tvirtinu, kad silikoninė/mineralinė plėvelė mano odą riebina, neleidžia odai kvėpuoti. To pasekmė - bėrimai, spuogai. Tą patį galėčiau pasakyti apie mineralinį aliejų, lanoliną, kurie yra naftos produktai (aišku, kalbame apie aukštos kokybės produktus, kurių kokybės nė vienas pirkėjas negali patikrinti), ir kurių mišrios, riebios, ypatingai aknės kamuojamos odos savininkės turėtų vengti. Rekomenduočiau tik sausos, normalios odos savininkėms.

Prakaitavimo silikonas neblokuoja, nėra jis kaip maistinė plėvelė, kad nieko nepraleistų, nieko neįleistų mirksiukas.gif Ne mineralinis aliejus, nei silikonai „nedusina“ odos.
O kas yra toksinų išsiskyrimas ir kas tie toksinai odoje? Sakote, kad stengiatės remtis labiau moksliškai pragrįsta informacija... Odoje jokių toksinų nėra. Tai reklaminis triukas.
Dėl „kai kurie silikonai skatina auglių atsiradimą“... Druska dideliais keikiais irgi yra toksiška, kaip ir vanduo. Kosmetikoje tokios koncentracijos ingredientai nenaudojami, o kad jie gali kauptis odoje iš tokių mažų dozių įrodymų nėra. Beje, nepamirškit, kad dauguma tokių gąsdinančių išvadų ateina iš tyrimu, kur gyvūnai matinami tam tikrai ingredientais didelėmis dozėmis. Dažniausiai su naudojimu kosmetikoje tai neturi nieko bendro.
Mišrios ir riebios odos savininkai apskritai turėtų vengti aliejų, ne tik mineralinio (su keliom nedidelėm išimtim, pvz., arbatmedis, jojoba). Kaip ir lanolino. Tačiau tai yra nuostabūs drėkikliai sausai odai. Ypač lanolinas, nes jis labai panašus į natūraliai žmogaus išskiriamą sebumą. Beje, lanolinas nėra naftos produktas, tai yra avies išskiriami riebalai... O kad mineralinis aliejus yra naftos produktas, tame nieko blogo nematau. Nepamirškite, kad ir nafta susidaro iš natūralių medžiagų (įvairių sudūlėjusių organizmų) smile.gif
1. Tai yra, kitais žodžiais tariant, oda negali kvėpuoti? kaip suprantu, per daug drėkiklio tapatu pernelyg tirštam silikono sluoksniui ant odos? Žinoma, jei jauti, kad kremas per "sunkus", pernelyg drėkinantis, aš jo nenaudoju smile.gif) Pavyzdžiui, žiemą Rasos drėkinamasis jautriai odai man buvo tinkamas, vasarą - per sunkus.
2. Mano atveju, kada luposi ir riebalavosi nosis, naudojau Kosmedijos kosmetologės išrašytą procedūrą: paprastas švelnus prausiklis (be jokių ypatingų priedų, vien chemikalai) ir SESHA benzoilo peroksido preparatas su niacinamidu (vitaminu cool.gif. Ir daugiau jokio drėkiklio. Net iki šiol nesuprantu, kodėl man jo neskyrė, nors per procedūras gausiai drėkindavo odą.
Rezultatai buvo prasti, oda ėmė dar labiau riebaluotis, dirgti, labai pleiskanotis. Pusantro mėnesio vargau. Kol netekau kantrybės biggrin.gif Kai pradėjau drėkinti ir pakeičiau benzoilo peroksidą, reikalai ėmė taisytis ir pasitaisė.
3. Paskaitykite, ką rašo apie drėkinimą smile.gif
3 steps [/i]

1. Blogai supratote. Oda kvėluoja ir su didžiausiu silikono sluoksniu. Esmė ne kremo riebume ar sunkume, o tai, kad kremas imituoja odos sebumą, kurio riebi oda ir taip turi per akis. Žinoma, jei naudojat labai stiprias sausinančias priemones, reiktų veidą lengvai drėkinti, bet stiprios koncentracijos priemones reiktų naudoti tik tada, kai aknė yra didelio laipsnio ir bakterijos jau atsparios silpnesnėms priemonems. Be to, gerai suformuluotos priemonės nuo spuogų turės drėkinimo elementų sudėtyje, kad nereiktų naudoti papildomų priemonių ir apkrauti odą.
2. Kurį būtent produktą iš SESHA naudojot, nerandu su benzoilu... Jų puslapyje rašo, kad Acne linija naudoja benzoilį, bet sudėtyje nerandu. O kam kosmetologė jums skyrė benzoilį? Jei oda išsausėjusi ir taip, kam ją dar sausint? Ar spuogų turėjot ant nosies? Gal labai didelė koncentracija benzoilo buvo, reiktų pradėt nuo 2.5%, jei norit spuogus naikint. Arba produktas turėjo alkoholio... Nesuprantu kosmetologės veiksmų... Tikrai atrodo, kad kai kurioms kosmeteologėms pačioms reiktų pasimokyt apie odą preš kitus gydant...
3. Labai prastos instrukcijos... Iš pradžių liepia veidą plauti su šiltu vandeniu, kad „poros atsidarytų“, tada plauti su šaltu vandeniu, kad „poros užsidarytų“. Dėl staigaus temperatūrų skirtumo oda patiria šoką, yra sudirginama ir dėl to laikinai atrodo "tonizuota", stangresnė, kas skatina rieblų išskyrimą. Odą plauti reiktų su vos šiltu (bet ne karštu) vandeniu, o geriausia- su drungnu. Geras produktas prasiskverbia į poras ir be visokių "porų išplėtimų". Taip pat nerekomenduoja naudoti muilo, skirto kūnui, tik skirtą veidui. Tačiauveido milasi gali turėti tokius pačius padarinius, kaip ir kūno muilas- kimšti poras ir džiovinti odą. Tik jis džiovins mažiau...
Dėl tonizavimo... Tai nėra esminis žingsnis gydant aknę. Aš pasirinkau toniką, nes nenoriu naudoti drėkinamųjų kremų vien tam, kad oda gautų antioksidantų, dirglumą mažinančių elementų ir t.t. Tai gaunu iš toniko. Tačiau jis tikrai nėra būtinas, jei kitos naudojamos priemonės yra gerai suformuluotos. Aišku, tonikas gali padėti pašalinti paskutinius makiažo likučius, kas yra gerai. Rašo, kad tonikas padeda pašalinti prausiklio liekanas. Geras prausiklis išvis liekanų neturi ant odos palikti, tai kam naudoti tokį, po kurio dar odą papildomai reikia nuvalyti... O jei naudojat prausiklį su aliejais, juo nuo odos padės pašalinti paprastas rankšluostis. Ir joks tonikas porų neuždarys. Nebent jis turi alkoholio ar kitų netinkamų ingredientų, kurie sudirgina odą ir dėl to poros atrodo mažesnės.
„Moisturizing is an important part of fighting acne because it keeps your glands from producing excess natural oils." Kaip tik visiškai atvirkščiai, jau apie tai kalbėjau.
Man tonikas - priemonė, atgaivinanti odą, lengvai sutraukianti poras, būtinai neturinti sudėtyje denatūruoto alkoholio ir nepaliekanti jokio riebumo, lipnumo jausmo. Tonikas man kaip ir nebūtinas, hidrolatas puikiai jį pakeičia.

Kokį „hidrolatą“ (gudrus pavadinimas paprastam vandeniui su ekstraktu smile.gif ) nadojat, kad jūsų poros susitraukia? Jau minėjau, kad poras vizualiai sutraukia dirginantys ingredientai, kurių reiktų atsisakyti. Nes sudirginta oda- silpna ir dar daugiau besiriebaluojanti oda.
1. Smalsu, o kaip atrodo Jūsų BHA želė? smile.gif Mestelkit plyz linką į šį produktą.
2. Mano dienos režimas: švelnus Zeniac prausiklis, hidrolatas su citrininėmis verbenomis (sutraukia poras, drėkina) arba hamamelių (antioksidantas) ir Rasos serumas. Jei reikia, tepu Rasos dieninį su UVA. 
Vakare - tas pats, tik ramunėlių arba dumblių (jei reikia drėkinimo) vietoj serumo ir dieninio - Rasa kremas-gelis su BHA ir siera + natūralaus aliejaus pora lašelių. [/i]
P.S. jei mane paberia stipriau, naudoju benzoilo peroksidą ir priemones su AHA BHA.

1. Paula's Choice 2% BHA gel
2. Citrininė verbena yra žinomas odos dirgiklis. Taip pat jis daro odą jautrią šviesai, taigi didėja tikimybė nudegti, jei nenaudojat apsaugos. Matyt Buvau teisi dėl dirginančio toniko...
Jei turite spuogų ir norite jų atsikratyti, benzoilo peroksidą arba BHA reikia naudoti nuolat, o ne tik tada, kai paberia...
Norit tikėkit, norit ne - ir aš skeptiškai žiūrėjau į natūralius aliejus smile.gif Kol pati nepabandžiau.
Tikėkit arba ne, bet jei vakare pasitepu aliejumi (lazdynų/jojobos) ryte oda - nė trupučio nesusiriebalavusi.

Matot, aš priemonėmis netikiu, prieš ką nors naudodama išsiaiškinu, ką mokslas ape tai sako, o ne blogai ar straipsniai be teiginius patvirtinančių išnašų smile.gif
Su natūraliais aliejais reiktų atsargiai, dauguma nuolat naudojant turi savybę dirginti odą, kas jokiam odos tipui nėra gerai, ypač riebiai, nes dirginimas iššaukia padidintą riebalų gamybą.
Jojoba tikrai naudinga aknei, nes nuramina aknės priemonių išsausintą odą, ir tai mažina natūralią riebalų gamybą. Taip pat palengvina poros eksfolijavimą.
Actipur Creme Teintee Claire

Na, kaip ir tikėjausi, paprastas vandens ir silikono pagrindo kremas, su plėvelę paliekančiais ingredientais (kurie veikia panašiai, kaip ir silikonai, blokuodami drėgmės netekimą).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 21 birželio 2010 - 20:53
QUOTE(Undinelle @ 2010 06 21, 05:02)
1. Isiklausau i daug ka, nes ieskau savo odai tinkamo prendimo - tiek rutinineje prieziuroje, tiek kremines pudros, kuri nekimstu poru ir nesukeltu dar didesnio uzdegimo.
2. Neostrata skyre mano dermatologe, kuri specializuojasi aknes  gydyme, bet matau, kad stebuklo nera.  verysad.gif  Naudoju, nes nezinau ka kita galiu naudoti.
3. O gal galetum ivardinti konkreciais pavadinimais pvz. kokius prausiklius ar tonikus galima naudoti? Toniko nenaudojau is viso niekada. O kas yra BHA? blush2.gif Kadangi cia uzsididkutavom su mano problema ne i tema, tai gal visa tai galetum brukstelt i AZ. Buciau nuosirdziai dekinga.  4u.gif
[/color]
Suprantama, kad cia nusidiskutavom i lankas, sorry.  ax.gif Jei perkelsi, kaip po to bus galima atsekti kur testi diskusija?  g.gif

1. Aš anksčiau naudojau Clinique pudrą, nebloga buvo, bet dabar užsisakiau lengvesnę, pažiūrėsim, kaip veiks. Jei jūsų oda ypač riebi ir kemšasi, pabandykit ne kremines pudras, o paprastas presuotas pudras, kurios skirtos naudoti kaip makiažo pagrindas. Turėtų gerai sugerti riebalus ir nekimšti porų, jei tinkamą išsirinksit...
Galit pas konsultantes pabandyti Clinique Superfit Makeup Oil- Free Long Wear, man patiko. Tik jokiu būdu nepirkit pudrų jų nebandžiusi ant odos. Ypač, kai jos šitiek kainuoja doh.gif

2. Pamirškit tada tokios kosmetologės rekomendaciją, jei ji skirią kremą sausai odai tokiam žmogui, kurio oda ypač riebi... Nusipirkit ką nors lengvo, gelį ar serumą, kad dar labiau neriebalintų jūsų odos.

3. Na, jūs geriau man produkto pavadinimą ir sudėtį įmeskt, ir aš pasakysiu, ką apie jį manau. Nes nežinau, kokie produktai Lietuvoj yra, kokie ne. Prausikliai turi būti vandens pagrindu, ne pienelio ar kt. Tonikai- be alkoholio ir kitų nesamonių.
BHA yra salicilio rūgštis arba beta hirdoksi rūgštis. Tai pati geriausia priemonė, norint išvalyti poras iš vidaus. Nes visokie scrubai pašalina tik viršutinį odos sluoksnių, bet nepasiekia vidaus.
Atsakyti
Na ir uzviriau diskusija merginos. doh.gif ax.gif Bet kas liudniausia, kad nebesuprantu po visu siu diskusiju kokia kr. pudra rinktis, kad nekimstu mano aknes isvargintu issipletusiu poru... verysad.gif
himalaia, o ka manai apie YSL Teint Resist kr. pudra? Ar manai, kad Clarins Trully Matte butu geresnis pasirinkimas turint super riebia T zona? Siek tiek nerimauju, ne tik del poru kimsimosi, bet ir del ju isryskinimo, taip pat kad kr. pudra neisryskintu aknes paserpetojimu, kurie man atsiranda naudojant Duac, Isotrexin geli, Differina ir levomicetino+salic.r.+ bor.r. tirpalo (jetus ko tik as nenaudoju, kad islyginti veida unsure.gif )?
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 06 21, 21:07)
1. Aš anksčiau naudojau Clinique pudrą, nebloga buvo, bet dabar užsisakiau lengvesnę, pažiūrėsim, kaip veiks. Jei jūsų oda ypač riebi ir kemšasi, pabandykit ne kremines pudras, o paprastas presuotas pudras, kurios skirtos naudoti kaip makiažo pagrindas. Turėtų gerai sugerti riebalus ir nekimšti porų, jei tinkamą išsirinksit...
Galit pas konsultantes pabandyti Clinique Superfit Makeup Oil- Free Long Wear, man patiko. Tik jokiu būdu nepirkit pudrų jų nebandžiusi ant odos. Ypač, kai jos šitiek kainuoja  doh.gif
3. Na, jūs geriau man produkto pavadinimą ir sudėtį įmeskt, ir aš pasakysiu, ką apie jį manau. Nes nežinau, kokie produktai Lietuvoj yra, kokie ne. Prausikliai turi būti vandens pagrindu, ne pienelio ar kt. Tonikai- be alkoholio ir kitų nesamonių.
BHA yra salicilio rūgštis arba beta hirdoksi rūgštis. Tai pati geriausia priemonė, norint išvalyti poras iš vidaus. Nes visokie scrubai pašalina tik viršutinį odos sluoksnių, bet nepasiekia vidaus.

Dekui uz patarima, bet negaliu naudoti tik presuotos pudros, kazkaip psichologiskai jauciuosi nesmagiai, matau, kad jos neuztenka veidui ir bendram vaizdui. Kadangi iki siol nesu isigijusi tinkamos kr. pudros, naudoju nusipirktas (MF Lasting Performance), bet labai greitai islenda blizgesys, tai presuota pudra naudoju blizgesio nuemimui, arba kr. budros "uztvirtinimui". Presuota naudoju MF Creme Puff (bet ja taip pat mano oda nesidziaugia). unsure.gif
Tad dabar svarstau ar ryztis isigyti Clarins Trully Matte... g.gif unsure.gif

Kadangi oda prie Iwostin priprato panasu i tai, meginsiu Rasa prob. odos prausikli ir pr. odai kremas-gelis su 1% BHA ir siera:
http://www.biok.lt/l...-problemine-oda
O del toniko sios linijos nezinau. Siaip manau jis gal butu gerai pasalinti makiazo likuciams, bet kai nesu toniku meginusi, kazkaip baugu ir eksperimentuoti...
Atsakyti
QUOTE(Undinelle @ 2010 06 21, 15:16)

himalaia, o ka manai apie YSL Teint Resist kr. pudra? Ar manai, kad Clarins Trully Matte butu geresnis pasirinkimas turint super riebia T zona? Siek tiek nerimauju, ne tik del poru kimsimosi, bet ir del ju isryskinimo, taip pat kad kr. pudra neisryskintu aknes paserpetojimu, kurie man atsiranda naudojant Duac, Isotrexin geli, Differina ir levomicetino+salic.r.+ bor.r. tirpalo (jetus ko tik as nenaudoju, kad islyginti veida unsure.gif  )?

YSL irgi gerai turėtų matiškumą išlaikyti. Atsiliepimuose rašo, kad sunku kontroliuoti dozatorių, t.y. jis per daug pudros išleidžia ir dauguma atspalvių yra linkę į oranžiškumą (Peach, Golden Beige, Pink Beige, Amber, Honey). Tai nelabai daug atspalvių ir telieka smile.gif
Nėr ko čia dėl tų pudrų pasimest, reikia eiti ir bandyti, nesk itaip niekad neišsirinksit. Kitoms gali būti pati geriausia pudra pasaulyje, o jums aukels kokią nors alergiją....
O jūs visą šitą (Duac, Isotrexin geli, Differina ir levomicetino+salic.r.+ bor.r.) naudojat vienu metu? blink.gif

QUOTE(Undinelle @ 2010 06 21, 15:31)
Dekui uz patarima, bet negaliu naudoti tik presuotos pudros, kazkaip psichologiskai jauciuosi nesmagiai, matau, kad jos neuztenka veidui ir bendram vaizdui. Kadangi iki siol nesu isigijusi tinkamos kr. pudros, naudoju nusipirktas (MF Lasting Performance), bet labai greitai islenda blizgesys, tai presuota pudra naudoju blizgesio nuemimui, arba kr. budros "uztvirtinimui". Presuota naudoju MF Creme Puff (bet ja taip pat mano oda nesidziaugia).  unsure.gif

Kadangi oda prie Iwostin priprato panasu i tai, meginsiu Rasa prob. odos prausikli ir pr. odai kremas-gelis su 1% BHA ir siera:
http://www.biok.lt/l...-problemine-oda
O del toniko sios linijos nezinau. Siaip manau jis gal butu gerai pasalinti makiazo likuciams, bet kai nesu toniku meginusi, kazkaip baugu ir eksperimentuoti...

Gali pabandyti ne paprastą presuotą, o presuotą, skirtą naudoti kaip pagrindą (powder foundation). O po apačią maskuoklį naudokit... Beje, jei norit, kad pudra labiau dengtų, naudokit ne šepetėlį, bet kempinėlę. Tačiau tada ir veidas atrodys "sunkesnis".
MF Lasting Perfomance nėra gera pudra, atrodo nenatūraliai ir migruoja ant veido...

Nėra Rasos produktų sudėčių, negaliu komentuot. Žiūrėkit, kad niekur nebūtų alkoholio ir dirgiklių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 06 21, 21:51)
YSL irgi gerai turėtų matiškumą išlaikyti. Atsiliepimuose rašo, kad sunku kontroliuoti dozatorių, t.y. jis per daug pudros išleidžia ir dauguma atspalvių yra linkę į oranžiškumą (Peach, Golden Beige, Pink Beige, Amber, Honey). Tai nelabai daug atspalvių ir telieka smile.gif
Nėr ko čia dėl tų pudrų pasimest, reikia eiti ir bandyti, nesk itaip niekad neišsirinksit. Kitoms gali būti pati geriausia pudra pasaulyje, o jums aukels kokią nors alergiją....
O jūs visą šitą (Duac, Isotrexin geli, Differina ir levomicetino+salic.r.+ bor.r.) naudojat vienu metu?  blink.gif
Gali pabandyti ne paprastą presuotą, o presuotą, skirtą naudoti kaip pagrindą (powder foundation). O po apačią maskuoklį naudokit... Beje, jei norit, kad pudra labiau dengtų, naudokit ne šepetėlį, bet kempinėlę. Tačiau tada ir veidas atrodys "sunkesnis".
MF Lasting Perfomance nėra gera pudra, atrodo nenatūraliai ir migruoja ant veido...

Nėra Rasos produktų sudėčių, negaliu komentuot. Žiūrėkit, kad niekur nebūtų alkoholio ir dirgiklių  mirksiukas.gif

Del YSL jau skaiciau kazkurioje temoje apie prasta dozatoriu. Kazkaip sirdis linksta man vis tik prie Clarins Trully Matte. (Beje, tiek info perskaicius jau nebepamenu, pati saket, kad ja naudojot ir tiko, ania?). Aisku, reikes nutipenti su savo akniniu veideliu i Kristiana (jei mane ten tokia is viso ileis biggrin.gif , juk nesiderinsiu prie interjero tongue.gif ) ir pameginti issiteplioti su sia, juk reikia ir atspalvi pasirinkti tinkama ir paziureti kaip "guli" ant veido per diena.
Del duac, Differino ir etc. - naudoju ne kasdien, o pakaitomis nakciai. Viena vakara uzsitepu nakciai viena, kita vakara - kita, i tarpus iterpiu minetus Neostrata kremus. Zodziu kryziaus keliai ir mano odele baigia isproteti, drauge su manimi. Nes nebezinau ka naudoti. Jauciu, kad tai ka naudoju nepadeda, o dar ir kr. pudros nekemsancios poros neissirenku... doh.gif verysad.gif
Dabar kilo klausimas - ar yra blogai kr. pudra dengti tiesiai ant veido, nenaudojant nei kremo, nei dar kazko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Undinelle @ 2010 06 21, 16:05)
Dabar kilo klausimas - ar yra blogai kr. pudra dengti tiesiai ant veido, nenaudojant nei kremo, nei dar kazko?  g.gif

Nieko nėra blogo, pudra ne nuodas, kad nuo jos veidą reiktų apsaugot smile.gif

Aš Clarins nesu naudojusi, bet pagal sudėtį ir atsiliepimus, turėtų jums tikti...

Gal einam į spuoguotos odos temą diskutuot, gal galėčiau jums ką nors patarti dėl odos priežiūros, nes atrodo, kad norėdama sau padėti naudojat viską iš eilės ir nelabai gaudotės, kas ir kaip 4u.gif
Atsakyti