QUOTE(Undinelle @ 2010 06 19, 06:19)
1. Naudoju kartais drekinimui Neostrata Bionic face cream ir Neostrata Biohidraiting cream (lyg sitaip vadinasi, rasau is atminties).
2. Mano atveju taip ir iseina, kaip aprasai - jei patepu, kad ir lengvu drekinamuoju kremu, mano oda dar labiau uzsikemsa.
3. P.S. katik paziurejau ju int. puslapyje, kad jie siulo viso labo tik 6 atspalvius:
2. Mano atveju taip ir iseina, kaip aprasai - jei patepu, kad ir lengvu drekinamuoju kremu, mano oda dar labiau uzsikemsa.
3. P.S. katik paziurejau ju int. puslapyje, kad jie siulo viso labo tik 6 atspalvius:
1. Šie Neostrata kremai labiau tinka sausesnei odai
2. Tai kam apskritai tada drėkinamuoju kremu tept? Jei žiūrite į ateitį, bijote raukšlių- nesijaudinkite, jos ne nuo drėgmės trūkumo atsiranda Jei jūsų oda riebi, tikrai nedrėkinkite, tik dar labiau padidinsite riebalų gamybą...
3. Skirtingose rinkose matyt skirtingi ir atspalviai. JAV Clarins šiuo metu turi 9 atspalvius, jei neklystu.
QUOTE(Meskala @ 2010 06 19, 07:54)
Dėl silikonų: man nuo jų beria, ir ką Tujen man pasakysi
Pasakysiu, kad jūs- išimtis, nes silikonai turi puikią savybę daugeliui žmonių nesukelti alergijų dėl jų molekulių dydžio. Daugumos silikonų molekulės yra per didelės, kad prasiskverbtų pro odą, dėl to jie rekomenduojami jautrios odos turėtojams. Tad gali būti, kad jus beria ne koknrečiai nuo silikonų, o nuo kitų ingredientų, esančių produktuose. Nors niekad negali žinoti, tiek yra ingredientų kosmetikos pasaulyje, kad kiekvienas žmogus gali būti kam nors jautrus. Tačiau silikonams nejautriems žmonėms vengti jų nėra reikalo...
Ne apie šitus aliejus kalba. Aš pati naudoju natūralius aliejus. Manau, visi kas susidūrė su spuogais, žino apie mineral oil - mineralinį aliejų" (mineral oil, paraffinum liquidum ir pan.)
Tam yra google, kenksmingų kosmetinių medžiagų aknei sąrašas ir galva ant pečių, skaitant ingredientų sąrašą
Tam yra google, kenksmingų kosmetinių medžiagų aknei sąrašas ir galva ant pečių, skaitant ingredientų sąrašą
Mineralinio aliejaus molekulės irgi yra per didelės, kad užkimštų odą. Tai yra puikus drėkiklis Vienintelis jo minusas- paliekamas riebumo pojūtis ant odos.
Per google reiktų mokėt labai kruopščiai atsijoti pelus nuo grūdų, ieškant informacijos apie kosmetiką Taip viskas internete supainiota, kad tikrai sunku atsirinkti, kas ir kaip. Kad ir tas pats mineralinis aliejus Moksliniai tyrimai rodo, kad mineralinis aliejus tiesiog nesugeba kimšti porų dėl savo molekulinės sudėties. O visas internetas skalambija priešingai.
Atvirkščiai, pakankamas drėkinimas būtinas. Kai mano oda dehidratuota, pasausėjusi, man būtina ją drėkinti, ir atsistato sebiumo pusiausvyra... Nežinau kaip Jums, bet skaitant komentarą, toks įspūdis, kad Jūsų odelė tiesiog normali, visai nedirgli
Viskas priklauso nuo odos tipo ir būsenos, o ne nusistatymo, kad drėkinimas yra būtinas. Tiesa, mano oda nėra dirgli. Bet buvau ją taip suvariusi, kad turėjau, kaip ir jūs- sausą odą su riebalų sluoksniu ant viršaus. Dabar galiu džiaugtis, kad mano oda yra ganėtinai normali, tik linkusi riebaluotis. Aišku, dar daug laiko praeis, kol visus inkštyrus ir spuogus išsinaikinsiu, bet viskas juda gerąja linkme.
Luposi nosis, nors tuo pačiu metu ir riebalavosi... Kaip pakomentuotumėt? Jūsų požiūris klaidingas, yra tokie dalykai kaip dehidratuota riebi oda.
Galiu ir tai pakomentuoti, nes pati susidūriau (beje, labai tiksliai apibūdinote-) su dehidratuota riebia oda. Tokios odos atsiradimo priežastys yra dvi: netinkama odos priežiūra ir odos ligos (seborėja, rožinė, psoriazė ir t.t.).
Turbūt 90% atvejų kalta būna netinkama odos priežiūra, t.y. netinkama naudojamų produktų kombinacija arba apskrtai naudojami prastai suformuluoti produktai.
Jei naudojamas riebus, daug emolientų turintis valiklis ar tonikas, ir dar ant viršaus užtepamas per daug drekinantis, odos tipuo netinkantis kremas- oda apkraunama, ji negali atsikratyti negyvų ląstelių, natūraliai eksfolijuoti. Todėl susidaro storas papilkėjęs, šiurkštus ir pleiskanojantis sluoksnis su riebiu paviršiumi.
Kitu atveju, jei oda riebaluojasi ir yra išsausinama grubiu valikliu, toniku, kuriuose pilna odą dirginančių ingredientų, oda dirbtinai išsausėja, pradeda pleiskanoti. Norint pagerint situaciją yra naudojamas per daug emolientų turintis drėkiklis, kuris dar labiau prisideda prie natūralių riebalų gamybos. Rezultatas tas pats- išsausinta oda su riebu sluoksniu ant viršaus.
Jei oda yra sveika (nėra seborėjos ir t.t.), prolemą spręsti reiktų keičiant odos priežiūros rutiną- atsisakant sausinančių ir dirginančių priemonių bei perdrėkinimo.
Aš oda tvarkau taip- rutina labai paprasta- ryte švelnus prausiklis, neriebus tonikas be alkoholio (net ir jis nebūtinas, naudoju tik dėl antioksidantų, dirglumą mažinančių ingredientų ir kitų gėrių), BHA žele ir purškiklis nuo saulės, jei kišu nosį į lauką. Vakare- prausiklis, tonikas ir BHA.
Raskite nors vieną silikoną Rasa brandžios odos serume
QUOTE(himalaia)
Beje, daugumos gelių ir serumų pagrindas- taip pat silikonai.
QUOTE(Undinelle @ 2010 06 19, 09:31)
P.S. o kur galima nusipirkti lazdyno riesutu aliejaus? Tikiuosi ne tik internetu?
Juk minėjote, kad jūsų oda T zonoj riebi, o ant skruostų- normali. Tai kam jums tas aliejus? Nieko naudingo neduos, tik dar labiau prisidės prie riebalavimosi...