QUOTE(Undinelle @ 2010 06 16, 16:48)
Meskala, o kokia kremine pudra naudoji tu siltuoju laikotarpiu?
imsimės darbo
pirmiausia išmesk visas kremines pudras, skirtas sausai/normaliai odai (be Oil-free, non comedogenic) užrašų. Būtent šie užrašai mums riebiaveidėms esminiai
ir apskritai, ypač vasarą vengti silikonų - jei matai, kad ingredientų sąraše puikuojasi labai daug -methicone, mesk laukan. Pvz Maxfactor Colour Adapt sudėtis:
CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, WATER,
DIMETHICONE CROSSPOLYMER,
DIMETHICONE PEG-PPG-18/18 DIMETHICONE, METHICONE, PEG-10 DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN, DISODIUM EDTA, METHYPARABEN, BENZYL ALCOLHOL, TITANIUM DIOXIDE, MICA, IRON OXIDES.
Nutaišku, kad mums nuo šito bus spuogų.
antra, dabar prie reikalo
A ) tu tik drėkink odą. dehidratuota oda tik riebėja. purškis veidą terminiu vandeniu (Iwostin, Avene) arba hidrolatais iš natūralių eko-parduotuvėlių. Mažiau riebaluosis. Ir neriebų kremuką, geriausia vien drėkinantį serumą kokį, ar gelį. Inkštirams valyti reikia papildomų ir daug laiko bei kantrybės reikalaujančių priemonių... vis vargstu... atrodo apsigydau spuogus, apsivalau inkštirus, pasidžiaugiu kaip vaikas du mėnesius, klupt už varčios ir vėl iš pradžios :////
B ) Vienintelis matiškumą man išlaikęs kremas - Noreva LED Actipur Creme Teintee Claire
sąrašas, kur gauti šios kosmetikos). Specialiai aknės pažeistai riebiai odai. Jei sausina kai kurias veido dalis, tai tas dalis iš anksto padrėkink.
Aš esu pakankamai šviesiaodė, man jis per tamsokas, bet vasarą, jei planuoji įdegti, pats tas. Pasklaidau su mac 187 šepetėliu, padengiu balta biria translucent pudra - oda atrodo šviesesnė, ir liux.
Žiemai planuoju pirkti tokį patį kremuką, tik be spalvos. Dengsiu ant viršaus kita pudra (noriu išbandyti, kaip seksis su mineraline biria pudra, tik reikia atsargiai žiūrėti, kokia jos sudėtis...), pavyzdžiui, man neblogą įspūdį paliko Estee Lauder Day Wear light (tūbelėje).
Alternatyva šiai pudrai, daug pigesnė, tik čia neparduodama - Revlon Colorstay Oil free. Matizuoja puikiai, bet yra sunki. Tačiau dar neradau geresnės nei ši. Todėl rekomenduoju įsigyti ypatingoms progoms, nekasdienai.
Neblogas ir tas Vichy Normateint Opal 15, patiko, kad lengvas. Dar mano draugė su tokia pačia oda labai vertina Exuviance kreminę pudrą, specialiai aknės pažeistai odai. Tačiau čia skaičiau, kad neseniai pakeitė sudėtį ir daug kam pradėjo kimšti :/
Ir apskritai nebijok atsinešti į parduotuves savo indelių kreminės pudros išmėginimui: visur man trupučiuką duoda, išskyrus Kristianą