Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėvių dovana vaikeliui

Aš kažkaip dar nesugalvoju, kokią dovanėlę krikšto dukrytei. Krikšto sūneliui dovanojau išgraviruotą sidabrinį čiulptuką.
Kryželių aš kažkaip nelinkus dovanoti, nors jie man gražu, bet vis iš galvos neiškrenta - "dovanodama kryželį, padovanoji gyvenimo kryžių"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurta: 30 birželio 2011 - 07:47
QUOTE(Laurencijan @ 2011 06 28, 17:44)
Sveikos,

Kadangi krikštatėviai turėtų dovanoti sidabrą ir pinigėlius (kad gyvenimas turtingas būtų) ir jau šaukšteliai, medalionai gal kiek nusibodę, tai būsimam krikštasūniui nupirkom proginę sidabrinę monetą. Tai bus ir vertingas daiktas, jei didelė bėda, tai blogiausiu atveju parduos.

smile.gif Mes irgi proginę sidabrinę monetą nupirkom. Dar dekupavau medinę dėžutę į kurią ketinu sudėti visas per krikštynas padovanotas smulkmenas, kad visokeriopai geras gyvenimas vaikeliui būtų. Praktiškai viską dariau pati, tik gimimo liudijimui dekliuką (kolbelę) pirkau smile.gif Čia, kad nesusigadintų dokumentas laikui bėgant smile.gif.
Atsakyti
Man tai tos progines monetos ne i tema, nuo mazu dienu vaika daro kazkokiu investitoriumi. Jau tikrai geriau saukstelis ar barskutis, nes tikrai tos monetos dula ir dula lentynoj, o kol uzaugs vaikas, tai ir nebeidomu bus jam ta moneta. Reikia dovanoti tai, kas vaikeliui tinka ir ka galetu panaudoti manau. Ypac man patinka savos gamybos dovanos, kaip kad cia rase, siuvineti metrikai, fotoknyga ir pan.
Atsakyti
Planuoju dovanoti
Seniau vaikas nuo krikšto mamos gaudavo dovanų:
• česnako skiltelę, kad saugotų nuo piktosios dvasios;
• riestainių, kad čiulptuko nereikėtų;
• cukraus, kad pienas saldus būtų;
• vilnones, kad tvarkingas ir švarus būtų;
• šermukšnio šakelę, kad nuo piktų laumių saugotų. Ją rankoje reikia laikyti visą kelionę į bažnyčią;
• į batuką įpildavo žiupsnelį druskos, kad pikta akis nenužiūrėtų.
kojines, kad nesušaltų ir sveikas būtų;
• angeliuką, kad angelą sargą įsigytų;
• šiaudinį sodą, kad lemtų lengvą gyvenimą;
• mažą pintinėlę, kad turėtų kur velykinį margutį įsidėti;
• muilo ir lininį rankšluostį

ir vaikišką Bibliją. Ką manot? Ar ne per mažai? Gal vietoj Biblijos geriau kažką iš sidabro?
P.S. Dar rūpinausi vaikučio apranga, batukais, žvake ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandddra: 09 liepos 2011 - 22:35
QUOTE(Laurencijan @ 2011 06 28, 17:44)
Nupirkom proginę sidabrinę monetą. Tai bus ir vertingas daiktas, jei didelė bėda, tai blogiausiu atveju parduos.

Kur perkate monetas???
Atsakyti
mes kriksto dukrytei dovanojom auksini angelo pakabuka smile.gif

o mano didzioji dukryte nuo krikstamotes gavo auskariukus su brilijantais ax.gif tik va pasipuosusios buvom tik per krikstynu svente, ir dabar padejom kol mergina uzaugs ir tada gales puostis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viilmute: 11 liepos 2011 - 21:52
QUOTE(rozerozyte @ 2011 07 08, 07:23)
Man tai tos progines monetos ne i tema, nuo mazu dienu vaika daro kazkokiu investitoriumi. Jau tikrai geriau saukstelis ar barskutis, nes tikrai tos monetos dula ir dula lentynoj, o kol uzaugs vaikas, tai ir nebeidomu bus jam ta moneta. Reikia dovanoti tai, kas vaikeliui tinka ir ka galetu panaudoti manau. Ypac man patinka savos gamybos dovanos, kaip kad cia rase, siuvineti metrikai, fotoknyga ir pan.

mano MB tos pačios nuomonės, dėl to soskės atsisakėm, o pagaminom specialiai sidabro lentelę-pakabuką, vienoj pusėj išgraviravimo zodiako ženklą, o kitoj visus duomenis bei parašėm kad nuo krikšto tėvų...MB sakė, tokį ir pats nešiotų...vienžo dar pasinaudosiu nerealiu sąrašėliu apie senovinį krikšto mamos dovanojamą kraitelį bigsmile.gif super-bus simboliška ax.gif
Atsakyti
mano dukryte gavo auksine grandinele ir pakabuka angeliuka. labai grazi dovana wub.gif wub.gif
Atsakyti
Jus dovanojat kryzeli ar rozanciu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 15 liepos 2011 - 20:53
QUOTE(saulute85 @ 2011 07 15, 20:39)
O kaip su rozanciumi? ar turi kriksto tevai rozanciu perduoti kriksto vaikui? 4u.gif

Rozancius manau ne per krikstynas dovanoja,o kai dirmavoja vaikuti mirksiukas.gif
Atsakyti
Krikstavaikiui siap jau dovanojama kas nors is tauriuju metaliu pvz aukso ar kitu.Ir ne grandinele ar auskarai ,o pakabukas arba apyranke su inecialais ir kriksto data.Is esmes galima rasti parduotuveje,o jei su pinigais normaliai tai yra uzsakoma specialiai pagal krikstavaikio gimimo data kazkas ipatingo specialaus ir butinai turi pasventinti kunigas.O kryzeliai toleruojami provoslavu ir staciatikiu daugiau.Kataliku reikia sventinti butinai.
Atsakyti
Mes tai dovanojom auksini kryzeli su grandinele, dabar tai net nezinau ar mano vaikui padovanos kryzeli, pati tai nepirkau, ot bus bajeris jei vaikas liks be kryzelio g.gif
Atsakyti