kadangi mes vos tik prieš svaitėlę pakrikštijom savo abu mažuosius, tai galiu pasakyti, kad dar viskas labai šviežia ir galiu patarti iš savo pozicijos. Labai daug skaitinėjau apie krikštynas, pačių įvairiausių straipsnių, net ir kunigų patarimų. Taigi, jų nuomone krištynų proga krikštatėviai dovanoja aukso ar sidabro dovaną, kokia ji, visai nesvarbu. Tačiau populiariausi yra papuošalai. Dėl kryželio aš taip pat girdėjau tuos prietarus, esą uždėsi kryžių vaikui visam gyvenimui. (beje, juk Jėzus ir nešė kryžių) Beje, pasiklausus kunigo, teko išgirsti atsakymą tokį, kaip kažkieno jau čia buvo minėta - "yra begalės kitokių papuošalų. kam jums reikia būtinai kryžiuko?" Ir aš manau, kad prietarai tegu lieka prietarais, bet jei juos galima apeiti, tai ir apeikim.
Kažkas minėjo, kad neranda žodžių krikštynoms. Patarčiau pasižvalgyti www.mintys.lt
Kažkas minėjo, kad neranda žodžių krikštynoms. Patarčiau pasižvalgyti www.mintys.lt
O aš manau, kad ar taip ar taip kiekvienas nešam per gyvenimą savo kryželius Tik vienų lengvesnis, kitų sunkesnis...
QUOTE(Ramunita @ 2008 07 15, 16:36)
Vakar buvo mano kleckes krikstynos. Kriksto teveliai kaip tik padovanojo mazajai auksine grandinele su krizeliu Esam labai dekingi ir tikrai dziaugiames tokia dovana
man irgi labai patiktu tokia dovana, butu prisiminimas vaikui visam gyvenimui ir dar pasipuosti galetu. as kazkaip netikiu tais visais prietarais
aš tai savo krikštaduktei dovanojau angeliuka-pakabuka su grandinele nu toks gražus buvo
Mergaites, sio prietaro II dalis: parduoti vaikui kryziuka Lai vaikiukas kriksto teveliams (ar kitiems dovanojantiems) paduoda pinigeli simboliskai centa ar lituka.
Lygiai kaip is prietaru sako: kryzius nat peciu tam zmogui uzdedamas.
Nosines dovanojimo pasekme- asaros
peilis- barniai
ir t.t.
visada galima simboliskai "nusipirkti" dovaneles
o del nesiojimo. tai mano sunelis kai buvo 2m sukramte mano auksine grandinele ir dar tokia ne is kuduju
taip kad visi papuosaliukai is dezutes isimami tik ypatingom progom
Lygiai kaip is prietaru sako: kryzius nat peciu tam zmogui uzdedamas.
Nosines dovanojimo pasekme- asaros
peilis- barniai
ir t.t.
visada galima simboliskai "nusipirkti" dovaneles
o del nesiojimo. tai mano sunelis kai buvo 2m sukramte mano auksine grandinele ir dar tokia ne is kuduju
taip kad visi papuosaliukai is dezutes isimami tik ypatingom progom
4 vaikams esame kriksto tevai su vyru, visiems doanojom po grandinele su kriziuku.
QUOTE(vyšniux @ 2008 03 11, 18:27)
Pati asmeniskai nelabai tikiu prietarais,bet esu girdejus,kad jokiu budu negalima dovanoti vaikuciui kryzelio,nes tipo uzkrausi kryziu visam gyvenimui .Tiketi ar netiketi kiekvieno reikalas,bet kai yra 1000000 kitu dovanu as kryzelio nedovanociau
Aš sakyčiau, reikia labiau pasigilinti į Krikščionybės esmę, posakis "neturėk kitų Dievų, tik mane vieną" ir reiškia, kad nevalia tikėti burtais, horoskopais, prietarais ir kt. Gal atrodysiu kaip kokia davatka, bet priešingai nesu... Tiesiog turiu gerą atmintį ir atsimenu kai kurias tikybos pamokas, kurias mokykloje mums dėstė kunigai.
Taigi spjaukime į tuos prietarus, prietarai yra tamsumo ir neišsilavinimo atspindys, jais labai tikima kaimuose ir šiaip, kai nesugebama kitaip paaiškinti esamų įvykių ir t.t.
QUOTE(mamuke68 @ 2008 07 14, 10:12)
Aš nupirkau sidabrinį šaukštelį, išgraviravo mergaitės vardą, svorį, ūgį gimstant. Niekur nerandu idėjų ką pasakyti gražaus, dovanojant tokį reikaliuką. Mes būsim krikštatėviais.Gal kuri turit ką, ar girdėję-matę...
Yra atskira temelė apie tai (ir net ne viena)
QUOTE(Betukas @ 2008 07 15, 10:35)
O aš manau, kad ar taip ar taip kiekvienas nešam per gyvenimą savo kryželius Tik vienų lengvesnis, kitų sunkesnis...
be abejo, kiekvienas neša savo kryžių, o padovanotas kryželis to nekeičia, gal tik labiau primena, kad tai Kristaus ženklas...
Kažkas kalusė dėl metalo...
Sidabrinis kryželis.
Sidabras, nešiojamas ant kūno, saugo vaiką nuo susirgimų, nes šis metalas naikina bakterijas. Todėl geriau dovanoti sidabrinį, o ne auksinį kryželį. Šventosios Marijos medalikėlis tiks tiems, kas nenori dovanoti tradicinio kryželio. Ant Marijos ar kito šventojo medalikėlio galima išgraviruoti palinkėjimus vaikui krikšto proga.
Sidabrinis šaukštelis.
Simbolizuoja turtingą ir sveiką gyvenimą. Sidabras ne tik brangus metalas, bet ir apsauga nuo ligų. Sidabriniu šaukšteliu vaikas turi būti maitinamas nuolat, dovana neturi dulkėti stalčiuje.
aš irgi girdėjus,kad kryželį gali dovanoto krikšto tėvai arba pats gali sau nusipirkti..
jei kažkas dovanoja kt-duoti jam centą ar litą
nežinau,kiek teisybės,bet man asmeniškai nesmagu,nes maniškė gavo nuo krikštatėvių ir močiutės(mano anytos)nu ne duok Dieve,jos kryžių perims mano dukrytė
kol kas nei vieno nenešiojam ir dar iolgai jie bus dėžutėje,nes maža.
Turės ''susimokėt''anūkėlė močiutei
jei kažkas dovanoja kt-duoti jam centą ar litą
nežinau,kiek teisybės,bet man asmeniškai nesmagu,nes maniškė gavo nuo krikštatėvių ir močiutės(mano anytos)nu ne duok Dieve,jos kryžių perims mano dukrytė
kol kas nei vieno nenešiojam ir dar iolgai jie bus dėžutėje,nes maža.
Turės ''susimokėt''anūkėlė močiutei
QUOTE(*Zavinga* @ 2008 07 27, 22:45)
gal turite nuotraukyte, kaip ji atrodo
nea,kažkaip nenufotkinom bet šiaip gali pasižiūrėt juvelyrinėse parduotuvėse taip pat turi kai kurios zachirstijos