Ką tik ieškojau informacijpos apie krikštynas, nes krikštijom savo mažylę, dabar jau pati būsiu berniukėlio krikšto mama,
tai kažkaip pradėjau dairytis po krikštynų temas...
Kadangi šventė sutampa su pirmuoju vaiko gimtadieniu, tai dovanėlių planuojam nemažai... Gimimo dienos proga planuoju padovanoti marškinėlius su užrašu "Man jau vieneri", tai pat žaisliukų - mašinėlę su kaladelėmis, pripučiamą baseną ir šiaip smulkmenų. Krikštynų proga dekoruosiu pakabą, taupyklę, indelį (su vaiko vardu). Viskas bus šiek tiek susieta su papročiais, kai buvo duodama pinigėlių (įmesim į padarytą berniukui taupyklę), kruopų, cukraus, muilo (dėsiu į indelius ar drobinius maišelius). Pagrindinė dovanėlė - kryžiukas. Dėl jos dar tarsimės su mama, jei seneliai norės padovanoti kryžiuką, tai mes dovanosime rožančių arba bibliją (būna vaikiškos).
Dar priedėsiu mažytį angeliuką - kaip simbolį angelo sargo.
Taip pat pasirūpinsime žvake, skraistele, vaišėmis ir kitomis krikšto tėvų pareigomis. Galbūt dar paruošime "krikštynų laikraštuką".
Nors anksčiau kūmai turėjo nepalyginamai daugiau pareigų, bet nors iš dalies stengsimės prisidėti prie šventės organizavimo.
Beje, domėjausi kryželio prasme, visiškai be pagrindo tikima prietaru, jog uždedamas kryžius, esu radusi kunigo pasisakymų, jog prasmingesnės dovanos nei kryželis nėra. Beje, jei jau esame katalikai, krikščionys, atminikime, jog vienas iš įsakymų skelbia, "neturėk kitų Dievų, tik mane vieną". Dar iš tikybos pamokų pamenu, jog tikėjimas prietarais, kortomis, burtais ir kt. yra draudžiamas (nuodėmė). Tad tikrai nereikia būti prietaringais, tiesiog bet kuri dovana, kuri primins apie tikėjimą ir Krikšto prasmę, manau, bus tinkama.