Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėvių dovana vaikeliui

Ruošiuosi būti krikštamote, tai irgi ilgai sukau galvą ką čia padovanojus. Mano pasirinkimas buvo siuvinėti metrikai. Laiko sugaišau labai daug ir tikiuosi, kad dovana patiks tiek krikštadukrai, kai ji užaugs, tiek ir jos mamai dabar. Tik man dabar iškilo tokia dilema: gimė dvynukai, dovaną nešiu mergytei, kurią krikštysiu, bet reiktų kažką padovanoti ir berniukui. Gal ką patartumėt?
user posted image
Atsakyti
Norėjau paklausti dėl aukso luitelių dovanai. Na nepigus dalykas tai tkrai, bet gal galima tiesiog išlydyti auksą iš namie turimų aukso dirbinių ir taip padaryti tą luitelį?
Tik įdomu kaip tokiu atveju aukso praba pasikeičia, nes kiek skaičiau, tai išlydžius 1g 999,9 prabos auksą, išeina apie 1,6 g aukso, bet jau 625 prabos.
Na kažkaip man čia aukštoji matematika gaunasi. Gal kas nors bandėte lydyti?
Atsakyti
QUOTE(zundeja @ 2010 04 04, 01:11)
Ruošiuosi būti krikštamote, tai irgi ilgai sukau galvą ką čia padovanojus. Mano pasirinkimas buvo siuvinėti metrikai. Laiko sugaišau labai daug ir tikiuosi, kad dovana patiks tiek krikštadukrai, kai ji užaugs, tiek ir jos mamai dabar. Tik man dabar iškilo tokia dilema: gimė dvynukai, dovaną nešiu mergytei, kurią krikštysiu, bet reiktų kažką padovanoti ir berniukui. Gal ką patartumėt?
user posted image

Labai grazu thumbup.gif Kazkaip noretusi ir berniukui tokio pat, kad nesijaustu nuskriaustas veliau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2010 03 30, 23:47)
saukstelius pas mus dovanojo seneliai,bet man jie jokiu emociju nesukelia.... nors is jo irgi galima kazka ateityje ispausti biggrin.gif o nebutina aukso luita,galima ir sidabro mirksiukas.gif

Nežinau, aš tai asmeniškai prieš visokius aukso, sidabro luitus, šaukštelius ir pan. Jei kas nors man deramai paaiškintų, kodėl gi reikia tą auksą/sidabrą dovanoti.... Tai vis dėlto tokia nevaikiška dovana...
Beje, pati esu pakviesta būti krikštamote, tai net neįsivaizduoju, ką padovanoti berniukui...
Atsakyti
Vat ir as nelabai suvokiu tu luitu prasmes g.gif man kazkaip norisi padovanoti tai, kas pradziugintu pati vaika ax.gif O tokie dalykai, kur tik padedami i koki stalciu, tai man paciai nepatinka blush2.gif Nemegstu apsikrauti daiktais rolleyes.gif
Atsakyti
Aš taip pat vis suku galvą, ką čia padovanojus būsimai krikštaduktei.... g.gif Ištikro aš už praktiškas dovanėles, bet norėtųsi kažko ir prisiminimui, tai galvoju, gal kaip priedu tiktų toks siuvinėtas metrikas rėmelyje g.gif , nes tikrai labai gražu thumbup.gif
Atsakyti
Tai va tai va, žaislai neturės kažkokios išliekamos vertės, po kelių mėnesių atsidurs šiukšlių dėžėj. Tai gal sakau reikia kokių reikmenų vaiko auginimui dovanoti, kad ir kėdutę ar kašką panašaus... Praktiška dovana vis viena yra geriau. Nors aš pati seniai seniai esu gavusi nuo krikšto tėvų nemažą krepšelį kapeikų - taip, tikrų rusiškų kapeikų po 1 kapeiką vertės. Tai ten turėtų gautis kokių keliolika rublių, bendra suma thumbup.gif
Tai dabar kažkur palėpėj tos kapeikos dūla, gal ir įdomi dovana, tik praktiškai niekada taip ir nepanaudota...
Atsakyti
musu krikstateviai suneliui padovanojo sidabrini ciulptuka, daikciukas thumbup.gif
Atsakyti
Radau toki straipsniuka: sidabrinis šaukštelis
Mada per krikštynas dovanoti kūdikiui sidabrinį šaukštelį į Lietuvą atkeliavo neseniai. Matyt, ši tradicija lietuviams pasirodė įdomi ir finansiškai prieinama, nes retai kurios krikštynos dabar apsieina be sidabrinio šaukšto. Bet kurioje didesnėje juvelyrinių prekių parduotuvėje rasite sidabrinių šaukštelių nuo mažyčio suvenyrinio iki natūralaus dydžio valgomojo (kainos nuo 60 iki 300 Lt, priklausomai nuo dydžio). Populiariausi – arbatiniai šaukšteliai, ant kurių kojelės yra vietos linkėjimams išgraviruoti. Juvelyrai-graveriai pasakys, kad dedikacijas ant šaukštelių dabar graviruoja net dažniau nei ant vestuvinių žiedų. Beje, ši paslauga irgi nėra brangi – už 20 litų galima išgraviruoti visą posmą. Tradicija žavi, bet kodėl reikia dovanoti būtent sidabro, o ne kokio nors kitokio metalo šaukštą?
Nors žavimės sidabro grožiu, retai kuris žinome, kad šis metalas dar ir gydo. Pavyzdžiui, senovės Egipte sidabrines plokšteles dėdavo ant žaizdų, kad jos greičiau gytų. Daugelyje tautų šventindami naujus šulinius į juos primėtydavo sidabrinių monetų, nes sidabras naikina mikrobus. Sidabru valytas vanduo negenda ir nežydi. Mokslininkai ištyrė, kad sidabras gali sunaikinti 650 įvairiausių bakterijų, bet nepažeidžia organizmo mikrofloros. Atskleidus šias unikalias sidabro savybes, buvo imta gaminti vandens filtrus su sidabro jonais, juos įdiegti į skalbimo mašinų gamybą. Galbūt ateityje paaiškės ir dar kokių nors stebuklingų sidabro galių, o dabar aišku, kad sidabras
nesukelia alergijos
puikiai dezinfekuoja
skatina gyti žaizdas
valo vandenį
stiprina imunitetą.
Simboliška, kad kūdikiams dovanojami daiktai iš šio tausojančio ir gydančio metalo. Deja, tėvai tai priima tik kaip simbolį ir slepia šaukštelį dėžutėje sekcijos gilumoje. Iš tikrųjų krikštatėviai, dovanodami sidabrinį šaukštelį, linki ne tik turto, bet ir sveikatos, todėl reikia leisti mažyliui sidabriniu šaukšteliu naudotis – juo valgyti viską nuo pirmosios košės. O krikštatėvių pareiga laiku pamatyti, kada vaikas sidabrinį šaukštelį „išaugo“ ir kas kelerius metus padovanoti vis didesnį.
Atsakyti
QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 04 09, 21:35)
Aš taip pat vis suku galvą, ką čia padovanojus būsimai krikštaduktei....  g.gif  Ištikro aš už praktiškas dovanėles, bet norėtųsi kažko ir prisiminimui, tai galvoju, gal kaip priedu tiktų toks siuvinėtas metrikas rėmelyje  g.gif , nes tikrai labai gražu  thumbup.gif

man atrodo mergaitei dovana yra lengviau isrinkti ax.gif as jei tureciau krikstadukte,manau puiki dovana butu koks pakabutis su angeliuku,tarkim sidabrinis rolleyes.gif ir praktiska,ir grazu,ir prisiminimas....
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2010 04 13, 00:04)
man atrodo mergaitei dovana yra lengviau isrinkti ax.gif as jei tureciau krikstadukte,manau puiki dovana butu koks pakabutis su angeliuku,tarkim sidabrinis rolleyes.gif ir praktiska,ir grazu,ir prisiminimas....

Žinot, manau, Jūs teisi, tikrai gera dovana.... thumbup.gif Ir pasipuoš mergina veliau, ir puikus prisiminimas thumbup.gif . Tik dabar klausimas: auksinę grandinėlę su pakabučiu ar sidabrinę? g.gif Nes man asmeniškai sidabras labiau patinka ir jį tenešioju blush2.gif , bet čia gi ne sau.... patarkit mamytės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 04 13, 13:03)
Žinot, manau, Jūs teisi, tikrai gera dovana....  thumbup.gif  Ir pasipuoš mergina veliau, ir puikus prisiminimas  thumbup.gif . Tik dabar klausimas: auksinę grandinėlę su pakabučiu ar sidabrinę?  g.gif  Nes man asmeniškai sidabras labiau patinka ir jį tenešioju  blush2.gif , bet čia gi ne sau.... patarkit mamytės  bigsmile.gif

Mano dukryte per krikstynas irgi gavo sidabrini pakabuka su marijos atvaizdu, tikrai labai grazi dovana wub.gif
O del to ka rinktis, tai manau kiekvienam pagal kisene, bet man kaip ir Jums sidabras mielesnis smile.gif
Atsakyti