Įkraunama...
Įkraunama...

Akcija "Be good" - tapk kaulų čiulpų donoru!

4u.gif sakykite mergaites o jai atlieka ta trnsplantacija tarkim is mane s paiima ciulpus ,ar dar kart galeciau tapti juo tarkim neduo dieve jai kada artimiesiems prireiktu ju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zelda1 @ 2009 01 30, 11:27)
4u.gif sakykite mergaites o jai atlieka ta trnsplantacija tarkim is mane s paiima ciulpus ,ar dar kart galeciau tapti juo tarkim neduo dieve jai kada artimiesiems prireiktu ju? g.gif

TAIP 4u.gif Jie atsistato per 2 sav maždaug

Iš viso yra donavę 6 lietuviai. Jų kaulų čiulpai buvo persodinti 5 lietuviams ir 2 latviams (vieno donoro kaulų čiulpai tiko net 2 pacientams).
• 2007 m. Lietuvos registras buvo labiausiai išaugęs pasaulyje ir antras pagal donavusių donorų skaičių iš visų esančių registre (0,22 proc.) po Japonijos. Vidutiniškai donuoja 0,07 proc. esančių registre žmonių.
• Pasaulyje yra 69 registrai ir per 12 mln. kaulų čiulpų donorų. t. y. 0,2 proc. pasaulio populiacijos yra potencialūs kaulų čiulpų donorai.
• Didžiausius pasaulio registrus turi Vokietija (per 3 mln.), JAV (per 5 mln.).
• Pasaulyje kasmet ieškoma donoro apie 30 tūkst. pacientų, Lietuvoje – apie šimtui.
• Pasaulyje kasmet atliekama apie 10 tūkst. negiminingų kaulų čiulpų transplantacijų, Lietuvoje – apie 35. Lietuviams yra donavę vokiečių (daugiausia), lenkų, italų, donorų iš Kipro, Didžiosios Britanijos, JAV. Neseniai transplantacijai kaulų čiulpai buvo parvežti iš Izraelio.
• Lietuvoje iš viso atlikta 450 kaulų čiulpų transplantacijų.

Papildyta:
Šį sekmadienį vasario 1d. LRT laidoje "PULSAS' 15 val. bus rodoma apie kaulų čiulpų donorystę
Atsakyti
Kadangi mūsų mieste niekas neima mėginių įtraukimui į negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą, tai pasiviečiau BE GOOD komandą pati ax.gif
Vakar 77 mažeikiečiai tapo potencialiais kaulų čiulpų donorais. BUVO JĖGA 4u.gif
Atsakyti
Kai imami ciulpai per krauja, tai skausmas toks kad lyg didesniu gripu sirgtum. Siek tiek atrodo kaulus palauzo. Na toks bendras silpnumas. O vat pacientui kuriam duodi savo kaulus ciulpus yra daug sudetingiau. Jam daug daugiau viska skauda ir pan...
Atsakyti
Sveiki visi,

Liga netikėtai užklupo mano 34 m. sesutę, sausį jai diagnozavo ūminę leukemiją, reikalinga transplantacija. Mano čiulpai jai netinka.
Susibūrėm artimieji, draugai-visi ją palaikom ir kas tik gali registruojasi kaulų čiulpų donorais.
Vasario 11 d. surengėme donorystės akciją-atvyko Santariškių medikai. Mūsų nedideliame šiaurės Lietuvos miestelyje-Biržuose-Jūs nepatikėsit, atėjo užsiregistruoti 217 žmonių!!!!
Kraujo čiulpų transplantacijos Lietuvoje atliekamos neseniai, negiminingų kraujo čiulpų registras įsteigtas 2004 m. Kaip skelbiama, šiuo metu užsiregistravę virš 3000 lietuvių. Per kelis metus?!!!!! Nesuprantu, čia tikrai kažkas ne taip. Kodėl tiek mažai? Juk vien norėdami padėti mano sesutei per 1 mėn. mėginius davė apie 300 žmonių. Galbūt pas mus trūksta informacijos??? Juk Vokietijoje kraujo čiulpų donorų yra apie 1 mln.
Atsakyti
Manau, kad reikalingas viešumas, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie donorystę. Galbūt organų donoru tapti psichologiškai sudėtinga. Kraujas ar kraujo čiulpai-visai kas kita. Man jau teko būti trombocitų donoru Santariškėse, visai nebaisu. Santariškių kraujo centre paėmė kraujo mėginį iš piršto, po to iš venos, padarė tyrimus, kad esu tinkama būt kraujo donoru(tai naudinga ir pačiam žmogui-jei kraujo rodikliai blogi-proga nuodugniau pasitikrinti savo sveikatą). Po to įvedė adatą į veną, per sistemą ėmė kraują, specialus aparatas atskyrė trombocitus nuo kraujo, tromboctus surinko, o kraują grąžino atgal. Tai užtruko 60 min. Man reikėjo spaudyti specialų kamuoliuką, kad geriau tekėtų kraujas. Paimta trombocitų masė atsistato per 2 dienas, o trombocitų donoru galima būti jau po 2 sav. Po šios procedūros jaučiausi gerai, užlipau laiptais į ligoninės 8 aukštą aplankyti sesės(nes būtų tekę ilgai laukt lifto). Trombocitai labai reikalingi sergantiems leukemija, po chemoterapijos. Mano sesės daug draugų dabar atvyksta į Santariškes duoti trombocitų. LR įstatymai taip pat palankūs donorystei-jei žmogus vyksta duot kraujo, jį darbdavys privalo išleisti iš darbo ir mokėti vidutinį darbo užmokestį.
DĖL DONORYSTĖS AKCIJOS BIRŽUOSE: labai abejoju, ar žmonės nesuprato, ko jie atėjo, nes organizuojant kraujo čiulpų donorystė akciją apie tai(ir donorystės procedūrą) rašė 2 Biržų laikraščiai, paruošėm elektroninį laišką, kurį persiunčiau draugams, kuriame irgi buvo aprašyta donorystė procedūra. Mano čiulpai netiko sesei, bet aš irgi užsiregistravau į negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą ir net nesuabejočiau, jei reikėtų tapti donoru. Aš manau, kad tai būtų dovana ir man.
Papildyta:
Biržuose kaulų čiulpų donorystės akciją suorganizavom per 1 savaitę, atsirado daug žmonių, kurie norėjo padėti mano sesutei. Ji turi labai daug draugų, visada linksma, graži, stilinga, sportuojanti, dirbanti, neakivaizdiniu studijuojanti VU, augina 7 m. sūnelį. Liga ją užklupo netikėtai: nuvyko prieš Kalėdas pasitikrinti sveikatos dėl darbo, paėmė kraujo iš piršto įprastiniam tyrimui, rezultatai buvo labai blogi...ir prasidėjo tyrimų maratonas, kol sausio 19 d. buvo diagnozuota leukemija. Tai buvo šokas visiems-žmonės suprato, kad taip atsitikti gali bet kam-tai ir buvo stimulas tapti donoru, nelikti abejingam.
Atsakyti
Straipsniukas apie akcijas Biržuose ir Mažeikiuose.

Papildyta:
QUOTE(emilijos_mama @ 2009 02 26, 18:55)
jau kuri laika galvoju tapti kraujo ciulpu donore g.gif  perskaicius visa sia temuke manau jau apsisprendziau, kad ja tikrai busiu! ( jei tam tiks mano kraujas..)  smile.gif

Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
Neįtikėtina žinia - viena iš akcijos dalyvių, mano draugė, sulaukė skambučio, kad pirminiais duomenimis ji yra tinkama kaulų čiulpų donorė clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 17 kovo 2009 - 10:49
Nuostabu girdėti.
Aš manau, kad būti kaulų čiulpų donoru-nieko baisaus.
Aš jau esu davusi trombocitų Santariškėse, tai tikrai nieko baisaus.
Po šios procedūros praėjus mėnesiui, kraujo tyrimai buvo net geresni, negu prieš tai buvę.
Jeigu ir patirsit kokių mažų nemalonumų, tai palyginus su tuo, kas laukia ligoniuko po transplantacijos, yra visai nedaug.
Sėkmės Jums!
Atsakyti
As pries Kaledas tapau kaulu ciulpu donore.Kaip daktarai tada sake,kad pries sventes padovanojau visiems ligoniams vilties dovana.Tikiuosi jog ta dovana kada nors taps reali viltis,kazkam isgelbeti gyvybe. wub.gif
Atsakyti
http://www_santarve_...iew/12927/1/32/

Buvau sakiusi, kad kai paims mano čiulpus ligoniukui, parašysiu kaip viskas vyksta. Tai šiame straipsnyje daug kas aprašyta.
Atsakyti
kai mano sunus sirgo leukemija,mes ieskojome donoru ir visu pirma kraujas buvo paimtas is visu seimos nariu.ir kiap buvo saunu,kai suzinojome,kad vyresnysis brolis tiko jam 9,buvo identiski ciulpai.jis pacios proceduros nebijojo,bet verke kai atsikele reanimacijoje tarp nepazistamu.
Atsakyti