Įkraunama...
Įkraunama...

Steikas

Geram steikui tinka tik sviezia mesa, negalima naudoti atsildytos...
Dvi valdzuikes raudonam vyne (merlot) truputi "Mesquite" prieskoniu ir ant gerai ikaitintu groteliu, kepti atidarius.. m..m....m...
negalima uzdaryti nes gausis kieta mesa..

Ten kazkas rase marinuoti iki paros laiko.. tikrai ne!
Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.
Atsakyti
xi xi xi 4u.gif perskaiciau visa foruma ir supratau, kad as apie steikus zinau daugiausiai blush2.gif tai va viska dabar ir pabandysiu papasakot mirksiukas.gif

Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):

- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.


Steikai gali buti kepami labai ivairiai:
- raw arba rare - tai yra tik vis vos apkepti kokia 3-5 min, vidus visas kruvinas ir raudonas schmoll.gif (tokius steikus labaiusiai megsta Prancuzai, o as negaliu ziureti, kaip tie kraujai teska ant bulviu koses ir jie paskui ta kruvina bulviu kose valgo doh.gif )
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)
well done - gerai iskeptas steikas, be jokiu krauju, bet svarbu jo neperkepti, nes tada mesa buna kaip gumine! (cia jau mes tokius valgos thumbup.gif )
Dar galimi kepimo budai vidutiniskai gerai, arba vidutiniskai puszaliai ir pan.


Steikai ir valgomi su ivairiais padazais, tokiais kaip pipirinis (labai tinka prie steiko), cesnakiniu sviestu, arba raudono vyno padazu!

Visi steikai yra patiekiami ir labai tinka su troskintais svogunais ir sampijonais, bet svogunai turi buti pjaustyti labai stambiai, kad skonis jaustusi!

Tai va rodos viska ka zinojau parasiau!
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 18, 01:09)
xi xi xi  4u.gif  perskaiciau visa foruma ir supratau, kad as apie steikus zinau daugiausiai  blush2.gif  tai va viska dabar ir pabandysiu papasakot  mirksiukas.gif

Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):

- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.


nu kad ne triju schmoll.gif smile.gif as zinau dar viena - ribuye steak wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 18, 01:09)
xi xi xi  4u.gif  perskaiciau visa foruma ir supratau, kad as apie steikus zinau daugiausiai  blush2.gif  tai va viska dabar ir pabandysiu papasakot  mirksiukas.gif

Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):



Galima aš pataisysiu, matavimo vienetas yra ne ozas, o uncija lietuviškai.
uncija (oz) yra lygi 28,35 g 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 18 liepos 2007 - 12:42
prasom, prasom pataisykit, kritika visada sveika ax.gif
Atsakyti
> Ten kazkas rase marinuoti iki paros laiko.. tikrai ne!
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.

Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus
Atsakyti
Na man po keliu bandymu pavyko iskepti skanu steika, tik va nezinau ka su padazu daryti, esu valgius su kazkokiu baltu padazu ir zaliais pipiriukais, labai skanu buvo, pipiriuku nusipirkau, o kaip toliau daryti nezinau, arba su zaliu sveistu, arba vyno sviestu, is kur tokio sviesto gauti?
patarkit ka nors kaip tuos padazus pasidaryti.
Aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2004 03 02, 10:43)
Siaip jau tikras steikas kepamas is jautienos ispjovos, ne nugarines



Na cia galeciau diskutuoti. Ispjova yra pati minksciausia jautienos dalis, bet tuo paciu jos skonis yra gerokai silpnesnis nei kai kuriuos kitos dalys.

Ispjova (tenderloin) lietuvoje populiariausia del to, kad sunku gauti gera jautiena ir visos kitos jautienos dalys buna nepaprstai kietos.

p.
Papildyta:
QUOTE(svetima @ 2004 03 09, 14:56)
Pirma kart girdziu, kad steikas su lasiniu juostele gali but-taigi klasikinis steikas yra is geros jautienos..Nu neteko dar tokio valgyti ar matyti blink.gif
Cia gal kokie papildomi pribumbasai-kiaules sonine ikomponuota, tokiu kuriozu tik Lietuvos kavinese esu macius, bet nelabai buvo panasu i tikra steika.


cia yra tiesos, tie lasinukai yra pacios jautienos ir jie priduoda nepaprastai gera skoni. kaip lietuviskai ta dalis vadinasi nzn, sunku su terminais smile.gif

tiesa nuo mesos tipo labai priklauso gaminimo temperatura.

p.
Papildyta:
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 07 20, 13:58)
> Ten kazkas rase marinuoti iki paros laiko.. tikrai ne!
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.

Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus


ivairiu receptu yra, nereikai kategoriskai sakyti. yra sendinimas net (aging) iki 200 dienu laikomas steikas smile.gif

mano megstamas marinavimas yra labai paprastas, pipirai (malami tiesia ant mesos), aliejaus alyvuogiu (gero, be jokio skonio) ir rosmarinai sviezi, galima dar kadagio uuogeles kelias. sudekite viska, "ismasazuokite" ir palaikykite para. Garantuoju busite nustebintos smile.gif

pries kepant nurinkite visas zolytes.

skanaus

Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 18, 02:09)
xi xi xi  4u.gif  perskaiciau visa foruma ir supratau, kad as apie steikus zinau daugiausiai  blush2.gif  tai va viska dabar ir pabandysiu papasakot  mirksiukas.gif

Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):

- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.
Steikai gali buti kepami labai ivairiai:
- raw arba rare - tai yra tik vis vos apkepti kokia 3-5 min, vidus visas kruvinas ir raudonas  schmoll.gif  (tokius steikus labaiusiai megsta Prancuzai, o as negaliu ziureti, kaip tie kraujai teska ant bulviu koses ir jie paskui ta kruvina bulviu kose valgo  doh.gif )
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)
well done - gerai iskeptas steikas, be jokiu krauju, bet svarbu jo neperkepti, nes tada mesa buna kaip gumine! (cia jau mes tokius valgos  thumbup.gif )
Dar galimi kepimo budai vidutiniskai gerai, arba vidutiniskai puszaliai ir pan.
Steikai ir valgomi su ivairiais padazais, tokiais kaip pipirinis  (labai tinka prie steiko), cesnakiniu sviestu, arba raudono vyno padazu!

Visi steikai yra patiekiami ir labai tinka su troskintais svogunais ir sampijonais, bet svogunai turi buti pjaustyti labai stambiai, kad skonis jaustusi!

Tai va rodos viska ka zinojau parasiau!


Kad tu cia surasei steiku dydzius, o ne kokiu ju buna. doh.gif
T-Bone steika gausi valgyti, tik kai kuriose salyse, nes jis is tiesu yra uzdraustas mirksiukas.gif

QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 07 20, 13:58)
> Ten kazkas rase marinuoti iki paros laiko.. tikrai ne!
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.

Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus


Labai teisingai drinks_cheers.gif Jokiu marinatu. Steikai nemarinuojami, istraukiami, barstomi prieskoniais ir kepami. Kepimo budas yra svarbiausia, o ne marinatas mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 18, 01:09)
- raw arba rare - tai yra tik vis vos apkepti kokia 3-5 min, vidus visas kruvinas ir raudonas  schmoll.gif  (tokius steikus labaiusiai megsta Prancuzai, o as negaliu ziureti, kaip tie kraujai teska ant bulviu koses ir jie paskui ta kruvina bulviu kose valgo  doh.gif )
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)


lotuliukas.gif
Na kad kiekvienam JAV restorane taves paklaus, ar nori raw, medium ar well done, taigi amerikieciai, kaip ir visi zmones, turi skirtinga skoni ir pasirenka pagal savo 4u.gif

O ozonai tai yra ouncai ir toki parasyma gali sutikti tose salyse kuriose jie naudojami. Mes juk turim gramus g.gif Visi isvardyti steikai gali tureti skirtinga porcija. Nera taip, kad sirloin steikui nustatytas kazkoks svoris, kurio butina laikytis.
Atsakyti
zinau kaip padaryti lygiai toki pati steika kaip picoj jazz: paimi jautienos ishpjova, atpjauni triju pirstu storio (nulupi ta odele ish virsaus jei yra) tada pabarstai 5 pipiru misiniu ir pamirkai juodame baziljako acte. viskas. kisti i orkaite ¬ 180 laipsniu, kepti 10min (jei su krauju) 12-14 jei be kraujo biggrin.gif super skanus, minkstutelis (kepti ant groteliu)
Atsakyti
Aš kai dirbau londone steak house, ten dar būdavo porterhouse, tarp kitko labai populiarus, bet deja man neteko ragauti,o tas išlaikytas vadindavos "lazy aged steak" būdavo neapsakomai didelis ir brangus smile.gif Tai laikydavo jie įvairius steikus šaldytuve, dėžėse, vakuuminiuose maišeliuose tokiuose, ant kiekvieno parašytas pavadinimas, ir tik užsakymą gavus, išima iš to maišelio ir teškia ant griliaus, be jokių druskų, be jokių marinatų, kad jaustųsi tikrasis skonis mėsos, o papildomai visa eilė padažų pagal kiekvieno skonį- grybų, pipirų, sūrio, raudono vyno, čenakinio sviesto, salsa ir t.t. gal pagal visas tradicijas kai kurie iš šių padažų nederėtų prie steiko, bet britams ir visiems atvykėliams steikas su grybų tirštu padažu yra thumbup.gif
Atsakyti