Geram steikui tinka tik sviezia mesa, negalima naudoti atsildytos...
Dvi valdzuikes raudonam vyne (merlot) truputi "Mesquite" prieskoniu ir ant gerai ikaitintu groteliu, kepti atidarius.. m..m....m...
negalima uzdaryti nes gausis kieta mesa..
Ten kazkas rase marinuoti iki paros laiko.. tikrai ne!
Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.
xi xi xi perskaiciau visa foruma ir supratau, kad as apie steikus zinau daugiausiai tai va viska dabar ir pabandysiu papasakot
Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):
- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.
Steikai gali buti kepami labai ivairiai:
- raw arba rare - tai yra tik vis vos apkepti kokia 3-5 min, vidus visas kruvinas ir raudonas (tokius steikus labaiusiai megsta Prancuzai, o as negaliu ziureti, kaip tie kraujai teska ant bulviu koses ir jie paskui ta kruvina bulviu kose valgo )
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)
well done - gerai iskeptas steikas, be jokiu krauju, bet svarbu jo neperkepti, nes tada mesa buna kaip gumine! (cia jau mes tokius valgos )
Dar galimi kepimo budai vidutiniskai gerai, arba vidutiniskai puszaliai ir pan.
Steikai ir valgomi su ivairiais padazais, tokiais kaip pipirinis (labai tinka prie steiko), cesnakiniu sviestu, arba raudono vyno padazu!
Visi steikai yra patiekiami ir labai tinka su troskintais svogunais ir sampijonais, bet svogunai turi buti pjaustyti labai stambiai, kad skonis jaustusi!
Tai va rodos viska ka zinojau parasiau!
Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):
- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.
Steikai gali buti kepami labai ivairiai:
- raw arba rare - tai yra tik vis vos apkepti kokia 3-5 min, vidus visas kruvinas ir raudonas (tokius steikus labaiusiai megsta Prancuzai, o as negaliu ziureti, kaip tie kraujai teska ant bulviu koses ir jie paskui ta kruvina bulviu kose valgo )
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)
well done - gerai iskeptas steikas, be jokiu krauju, bet svarbu jo neperkepti, nes tada mesa buna kaip gumine! (cia jau mes tokius valgos )
Dar galimi kepimo budai vidutiniskai gerai, arba vidutiniskai puszaliai ir pan.
Steikai ir valgomi su ivairiais padazais, tokiais kaip pipirinis (labai tinka prie steiko), cesnakiniu sviestu, arba raudono vyno padazu!
Visi steikai yra patiekiami ir labai tinka su troskintais svogunais ir sampijonais, bet svogunai turi buti pjaustyti labai stambiai, kad skonis jaustusi!
Tai va rodos viska ka zinojau parasiau!
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 18, 01:09)
xi xi xi perskaiciau visa foruma ir supratau, kad as apie steikus zinau daugiausiai tai va viska dabar ir pabandysiu papasakot
Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):
- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.
Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):
- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.
nu kad ne triju as zinau dar viena - ribuye steak
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 18, 01:09)
xi xi xi perskaiciau visa foruma ir supratau, kad as apie steikus zinau daugiausiai tai va viska dabar ir pabandysiu papasakot
Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):
Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):
Galima aš pataisysiu, matavimo vienetas yra ne ozas, o uncija lietuviškai.
uncija (oz) yra lygi 28,35 g
prasom, prasom pataisykit, kritika visada sveika
> Ten kazkas rase marinuoti iki paros laiko.. tikrai ne!
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.
Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.
Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus
Na man po keliu bandymu pavyko iskepti skanu steika, tik va nezinau ka su padazu daryti, esu valgius su kazkokiu baltu padazu ir zaliais pipiriukais, labai skanu buvo, pipiriuku nusipirkau, o kaip toliau daryti nezinau, arba su zaliu sveistu, arba vyno sviestu, is kur tokio sviesto gauti?
patarkit ka nors kaip tuos padazus pasidaryti.
Aciu
patarkit ka nors kaip tuos padazus pasidaryti.
Aciu
QUOTE(vija @ 2004 03 02, 10:43)
Siaip jau tikras steikas kepamas is jautienos ispjovos, ne nugarines
Na cia galeciau diskutuoti. Ispjova yra pati minksciausia jautienos dalis, bet tuo paciu jos skonis yra gerokai silpnesnis nei kai kuriuos kitos dalys.
Ispjova (tenderloin) lietuvoje populiariausia del to, kad sunku gauti gera jautiena ir visos kitos jautienos dalys buna nepaprstai kietos.
p.
Papildyta:
QUOTE(svetima @ 2004 03 09, 14:56)
Pirma kart girdziu, kad steikas su lasiniu juostele gali but-taigi klasikinis steikas yra is geros jautienos..Nu neteko dar tokio valgyti ar matyti
Cia gal kokie papildomi pribumbasai-kiaules sonine ikomponuota, tokiu kuriozu tik Lietuvos kavinese esu macius, bet nelabai buvo panasu i tikra steika.
Cia gal kokie papildomi pribumbasai-kiaules sonine ikomponuota, tokiu kuriozu tik Lietuvos kavinese esu macius, bet nelabai buvo panasu i tikra steika.
cia yra tiesos, tie lasinukai yra pacios jautienos ir jie priduoda nepaprastai gera skoni. kaip lietuviskai ta dalis vadinasi nzn, sunku su terminais
tiesa nuo mesos tipo labai priklauso gaminimo temperatura.
p.
Papildyta:
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 07 20, 13:58)
> Ten kazkas rase marinuoti iki paros laiko.. tikrai ne!
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.
Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.
Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus
ivairiu receptu yra, nereikai kategoriskai sakyti. yra sendinimas net (aging) iki 200 dienu laikomas steikas
mano megstamas marinavimas yra labai paprastas, pipirai (malami tiesia ant mesos), aliejaus alyvuogiu (gero, be jokio skonio) ir rosmarinai sviezi, galima dar kadagio uuogeles kelias. sudekite viska, "ismasazuokite" ir palaikykite para. Garantuoju busite nustebintos
pries kepant nurinkite visas zolytes.
skanaus
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 18, 02:09)
xi xi xi perskaiciau visa foruma ir supratau, kad as apie steikus zinau daugiausiai tai va viska dabar ir pabandysiu papasakot
Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):
- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.
Steikai gali buti kepami labai ivairiai:
- raw arba rare - tai yra tik vis vos apkepti kokia 3-5 min, vidus visas kruvinas ir raudonas (tokius steikus labaiusiai megsta Prancuzai, o as negaliu ziureti, kaip tie kraujai teska ant bulviu koses ir jie paskui ta kruvina bulviu kose valgo )
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)
well done - gerai iskeptas steikas, be jokiu krauju, bet svarbu jo neperkepti, nes tada mesa buna kaip gumine! (cia jau mes tokius valgos )
Dar galimi kepimo budai vidutiniskai gerai, arba vidutiniskai puszaliai ir pan.
Steikai ir valgomi su ivairiais padazais, tokiais kaip pipirinis (labai tinka prie steiko), cesnakiniu sviestu, arba raudono vyno padazu!
Visi steikai yra patiekiami ir labai tinka su troskintais svogunais ir sampijonais, bet svogunai turi buti pjaustyti labai stambiai, kad skonis jaustusi!
Tai va rodos viska ka zinojau parasiau!
Tai va steika gali buti 3 rusiu (jis yra matuojamas Ozais, tai yra to steiko dydis, kuo daugiau ozu, tuo steikas didesnis):
- 10 oz Sirloin Steak - 10 ozu Nugarines steikas
- 12 0z Fillet Steak - 12 Oz ispjovos steikas
- 16 Oz T-Bone steak - tai yra pats didziausias steikas, ten mesuke paimta is kazkurios vietos, kur tik raumenukas ir joje yra T formos kaulas.
Steikai gali buti kepami labai ivairiai:
- raw arba rare - tai yra tik vis vos apkepti kokia 3-5 min, vidus visas kruvinas ir raudonas (tokius steikus labaiusiai megsta Prancuzai, o as negaliu ziureti, kaip tie kraujai teska ant bulviu koses ir jie paskui ta kruvina bulviu kose valgo )
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)
well done - gerai iskeptas steikas, be jokiu krauju, bet svarbu jo neperkepti, nes tada mesa buna kaip gumine! (cia jau mes tokius valgos )
Dar galimi kepimo budai vidutiniskai gerai, arba vidutiniskai puszaliai ir pan.
Steikai ir valgomi su ivairiais padazais, tokiais kaip pipirinis (labai tinka prie steiko), cesnakiniu sviestu, arba raudono vyno padazu!
Visi steikai yra patiekiami ir labai tinka su troskintais svogunais ir sampijonais, bet svogunai turi buti pjaustyti labai stambiai, kad skonis jaustusi!
Tai va rodos viska ka zinojau parasiau!
Kad tu cia surasei steiku dydzius, o ne kokiu ju buna.
T-Bone steika gausi valgyti, tik kai kuriose salyse, nes jis is tiesu yra uzdraustas
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 07 20, 13:58)
> Ten kazkas rase marinuoti iki paros laiko.. tikrai ne!
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.
Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus
> Po paros marinavimo valgysite prieskonius su trupuciu mesos. Dvi val daugiausia.
Siaip, kiek teko matyti Ispanijoj ir Italijoj, niekas mesos steikams is viso nemarinuoja ir net prieskoniais nebarsto. Kepa sviezia mesa and groteliu, po to kiek kam reikia - tas tiek prieskoniu ar drusku prisiberia. Anot pietieciu - gera mesa pati is saves skani. I marinavima jie ziuri kreivai, anot ju, cia jau nebe steikas... As pabandziau - ir is tiesu, marinatas permusa mesos skoni... Aisku, skonio reikalas, bet dabar visiems rekomenduoju nemarinuotus steikus
Labai teisingai Jokiu marinatu. Steikai nemarinuojami, istraukiami, barstomi prieskoniais ir kepami. Kepimo budas yra svarbiausia, o ne marinatas
QUOTE(Sun23 @ 2007 07 18, 01:09)
- raw arba rare - tai yra tik vis vos apkepti kokia 3-5 min, vidus visas kruvinas ir raudonas (tokius steikus labaiusiai megsta Prancuzai, o as negaliu ziureti, kaip tie kraujai teska ant bulviu koses ir jie paskui ta kruvina bulviu kose valgo )
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)
medium - vidutiniskai keptas steikas, kraujo yra bet labai nedaug, vidus toks graziai rausvas (tokius valgo amerikieciai)
Na kad kiekvienam JAV restorane taves paklaus, ar nori raw, medium ar well done, taigi amerikieciai, kaip ir visi zmones, turi skirtinga skoni ir pasirenka pagal savo
O ozonai tai yra ouncai ir toki parasyma gali sutikti tose salyse kuriose jie naudojami. Mes juk turim gramus Visi isvardyti steikai gali tureti skirtinga porcija. Nera taip, kad sirloin steikui nustatytas kazkoks svoris, kurio butina laikytis.
zinau kaip padaryti lygiai toki pati steika kaip picoj jazz: paimi jautienos ishpjova, atpjauni triju pirstu storio (nulupi ta odele ish virsaus jei yra) tada pabarstai 5 pipiru misiniu ir pamirkai juodame baziljako acte. viskas. kisti i orkaite ¬ 180 laipsniu, kepti 10min (jei su krauju) 12-14 jei be kraujo super skanus, minkstutelis (kepti ant groteliu)
Aš kai dirbau londone steak house, ten dar būdavo porterhouse, tarp kitko labai populiarus, bet deja man neteko ragauti,o tas išlaikytas vadindavos "lazy aged steak" būdavo neapsakomai didelis ir brangus Tai laikydavo jie įvairius steikus šaldytuve, dėžėse, vakuuminiuose maišeliuose tokiuose, ant kiekvieno parašytas pavadinimas, ir tik užsakymą gavus, išima iš to maišelio ir teškia ant griliaus, be jokių druskų, be jokių marinatų, kad jaustųsi tikrasis skonis mėsos, o papildomai visa eilė padažų pagal kiekvieno skonį- grybų, pipirų, sūrio, raudono vyno, čenakinio sviesto, salsa ir t.t. gal pagal visas tradicijas kai kurie iš šių padažų nederėtų prie steiko, bet britams ir visiems atvykėliams steikas su grybų tirštu padažu yra