tai visgi - taip ir nesupratau Jautienos išpjovą pamarinavus kepti visą orkaitėje, paskui supjaustyti? Bet ar jinai tuomet iškeps per tas kelias minutes, jei bus nepjaustyta?
Bandžiau kartą daryti namie tipo steiką, tai gavosi tokia tragedija
Toks sausa, kietas...ojojoj...
Taigi norėčiau dar pabandyti. Jei kitiems išeina, tai gAL IR AŠ IŠMOKSIU
As ji marinuoju para,o paskui kepu folijoje -orkaitej
neskaičiau visos temos, tai nežinau gal toks receptas jau ir buvo, bet aš steiką ruošiu taip: nuo jautienos išpjovos nuimu tą plėvę, supjaustau mėsą neplonais gabalais, vos pamušu su peiliu, paprieskoniuoju druska ir įvairių pipirų mišiniu. Tada atskirame indelyje pasidarau marinatą iš medaus, garstyčių, pomidorų padažo,trupučio aliejaus ir brendžio ar konjako, viską išmaišau ir šiuo gautu padažu tepu mėsą iš abiejų pusių. Štai ir viskas, labai skanu, pabandykite. beje kepant jautiena keptuvėje ją verskite tik po vieną kartą, ta prasme apkepti vieną pusę, tada kitą ir viskas, daugiau nevartyti, nes mėsa pradeda kietėti ir nebūna tokia sultinga.
QUOTE(soske @ 2006 08 23, 15:45)
gal kas zinote kajp ishkepti skanu steika su krauju? nesuprantu niekaip kajp kavinese tokia skani minshta mesyte gaunasi..
Taigi apkepk po keleta minuciu is abieju pusiu ir viskas, vidus bus nedakepes. As megstu ne su krauju, bet kai viduj dar tokia rozine mesyte, pilnai neiskepusi. Kepu keptuveje, arba gali ant groteliu. o prieskoniu daug nenadoju, tik druska ir ivairiu pipiru, naturali skani ir sultinga mesyte gaunasi
O kad mesyte butu minksta, pirk jautienos ispjova
As tai nemarinuoju. 10 min pries kepima druskos, daug pipiru ir psio, i keptuve . Bet gali pamarinuoti. As marinuoju pvz. vistiena, karbonadus, o vat steiko tai ne. Kepu keptuvej be riebalu, tada mesyte apskrunda ir apdega, zodziu tokia plutele susidaro ir ant didesnes ugnies, tada vidus lieka toks neiskepes. Kad patikrinti vidu, siek tiek prapjaunu ir matau, gatava ar ne... O paskui megstu ant iskepto steikiuko uzdeti gabaliuka sviesto, jis taip graziai issilydo, niam niam...
O pas mane steikas nesigavo
Mesytė buvo nerealiai tvirta, teko išmest
Ar perkepiau, ar mėsytė buvo ne labai geros kokybės.
O taip norėjosi pasimėgauti gardžiu steiku
bandysim dar...
Mesytė buvo nerealiai tvirta, teko išmest
Ar perkepiau, ar mėsytė buvo ne labai geros kokybės.
O taip norėjosi pasimėgauti gardžiu steiku
bandysim dar...
Radau tokį variantą (dar nebandžius, bet gundausi ):
pipirinis steikas
Marinatas:
suspausti galva cesnako,
raudonas sausas vynas,
sojos padazas,
vorcesterio padazas,
juodieji maziukai pipiriukai (gera sauja arba ~100vnt. ).
Mesyte (jautienos ispjova) supjaustyti gabalais ~po 250-300gr ir sudeti i marinata. Marinuojam nuo 1val. iki paros.
Kepam: mesyte istraukiam is marinato issunkiam, paspaudinejam, i keptuve pilam alyvuogiu aliejaus (nedaug), gerai ikaitinam, dedam mesyte, kai gerai (labai gerai) apkepa vienas sonas - apverciam. Kepama pagal skoni gerai iskepes-vidutiniskai-nepilnai. I pabaiga sudedam ta marinata kur marinavosi mesyte, ir tuos pipiriukus.
Valgoma su daug darzoviu: pomidoras, agurkas, salotos ir kt... (kas megsta galima su ryziais, su bulvem, kai kuriem gerai ir su stikline acto ) niam niam kaip skanu pasidarykite sau ir sveciams - nepasigailesite !
pipirinis steikas
Marinatas:
suspausti galva cesnako,
raudonas sausas vynas,
sojos padazas,
vorcesterio padazas,
juodieji maziukai pipiriukai (gera sauja arba ~100vnt. ).
Mesyte (jautienos ispjova) supjaustyti gabalais ~po 250-300gr ir sudeti i marinata. Marinuojam nuo 1val. iki paros.
Kepam: mesyte istraukiam is marinato issunkiam, paspaudinejam, i keptuve pilam alyvuogiu aliejaus (nedaug), gerai ikaitinam, dedam mesyte, kai gerai (labai gerai) apkepa vienas sonas - apverciam. Kepama pagal skoni gerai iskepes-vidutiniskai-nepilnai. I pabaiga sudedam ta marinata kur marinavosi mesyte, ir tuos pipiriukus.
Valgoma su daug darzoviu: pomidoras, agurkas, salotos ir kt... (kas megsta galima su ryziais, su bulvem, kai kuriem gerai ir su stikline acto ) niam niam kaip skanu pasidarykite sau ir sveciams - nepasigailesite !
QUOTE(vija @ 2004 03 16, 11:13)
šiandien kepėm šitą.supjaustėm 3-4 cm gabalais.tokia storoki man pasirodė. apibarstėm visokiais prieskoniais ir kepėm. tik ilgiau nei tris minutes vieną pusę nes pi trijų minučių tikrai neiškepusi buvo. kitą kartą pamarinuosime.
Svarbiausia gera ispjova!!!
turguje daznai apgauna ta pailga raumenuka padaro is kitos vietos mesos... geriausia maximoj pirkti
taigi.. pamarinuoju raudonam vyne... + priskoniai, tada ant ikaitintos keptuves viena puse 3 min ir kita puse 3 min pakepu, o tada i orkaite, kiek laiko kepti priklauso kokio steiko noresite su krauju ar be vidutiniskai kepta steika kepu ~10 min
turguje daznai apgauna ta pailga raumenuka padaro is kitos vietos mesos... geriausia maximoj pirkti
taigi.. pamarinuoju raudonam vyne... + priskoniai, tada ant ikaitintos keptuves viena puse 3 min ir kita puse 3 min pakepu, o tada i orkaite, kiek laiko kepti priklauso kokio steiko noresite su krauju ar be vidutiniskai kepta steika kepu ~10 min