Įkraunama...
Įkraunama...

Steikas

"steikus" mes irgi labai labai megstame biggrin.gif ir teko paeksperimentuoti, kol gavosi tikrai thumbup.gif variantas:)
perku jautienos ispjova (ne pati pigiausia mesyte ir ne visada rasi grazu gabaleli), nes is nugarines ir kumpio taip skaniai nesigauna - ibandyta:)... mesyte pjaustau mazdaug 3cm storio "riekelemis", pamaigau truputeli galbalelius, kad minsktesni butu ir forma igautu, uzbarstau truputeli druskytes ir gausiai pipiriuku grustu (juodu arba penkiu pipiru misinio).
Keptuve gerai ikaitinu, idedu sviesto ir palaikau, kad siek tiek paruduotu, tada ipilu aliejaus ir kai ikaista, sudedu mesyte.
Priklausomai nuo gabaleliu dydzio ir pomegiu, skiriasi ir kepimo laikas, bet vidutiniskai po 3 min is kiekvienos puses: 1.5 min is vienos puses apkepam, tada apverciam 1.5 is kitos puses ir vel pakarojam po 1.5 min is vienos ir is kitos puses. tada mesyte graziau apkepa wink.gif
o padaziuka darau toki: i likusius riebalus ir nubyrejusius pipiriukus keptuveje ipilu slakeli brendzio (siaip ji reiketu padegti, bet as bijau blink.gif todel tik pakaitinu) ir dar truputeli grietineles ipilu, prieskoniuku pagal skoni.

paprasta, greita ir laaabai skanu, bet...nepigu biggrin.gif
Atsakyti
Geriausiai steikas gaunasi su mix grill prieskoniais steikui. Daugiau nieko daryti ir nereikia, istepti su aliejumi ir tais prieskoniais. palaikyti val ir kepti. Labai liuks thumbup.gif
Atsakyti
Dar tipo prancūziško steiko receptas:
Reikia: jautienos nugarinės, svogūno, pievagrybių, mango, skrudinti paruoštų bulvyčių, mocarelos sūrio, majonezo, 2 gabalėlių ančiuvių filė, kaparėlių, svogūno laiškų ar špinatų.
Pilti į keptuvę saulėgrąžų aliejaus, dėti svogūnus ir kepti, kol paruduos. Mėsą pabarstyti druska, jautienos prieskoniais, paskui vos vos apkepinti, kad sunktųsi kraujas. Dėti į lėkštę, neatvėsus pabarstyti plonais griežinėliais pjaustytu mocarelos sūriu, apipilti majonezu, dėti ančiuvių filė, apibarstyti kaparėliais ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Nulupti mango vaisių, išimti kauliuką ir supjaustyti kubeliais, taip pat supjaustyti pievagrybius, dėti į keptuvę ir kepti. Garnyrui iškepti skrudintų bulvyčių. Į vidurį lėkštės dėti keptus svogūnus, kepsnį, bulvytes, keptą mangą ir pievagrybius, užpilti padažo, apibarstyti svogūnų laiškais ar špinatais ir kaparėliais.
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Na mielosios mamytes, tikiuosi padesite blush2.gif Kepsniukus visokius kepus esu, bet va draugas uzsimane steiko.. ax.gif Cia kaip ir kepsnys su kraujuku ar kaip.. g.gif Pati tiksliai nezinau, tai butu idomu, kad patirtimi pasidalintumet smile.gif
Atsakyti
Rutt, nebūtinai su krauju. Čia kaip kas mėgsta. Aš pvz. niekaip tokio nevalgyčiau, o mano pažįstamas virėjas valgo angliškai "blue" vadinamą, kai tik uždedi trumpam ant ugnies ir iš kart nuimi blink.gif

O receptukų yra aukščiau... ax.gif
Atsakyti
Neklausyk Tu paukstalu. Steikui reikalinga jautienos ispjova. Jei galvoji, kad steika pasigaminsi per pora valandu, Tu klysti. Steiko gamyba vyksta maziausiai 10-imt dienu, geriausias steikas gausis po 14-os dienu. Reikia nusipirkti vakuumuota ispjova (vakuumas - tai toks maiselis, kuriame ipokuoti gaminiai parduotuvese). Pasidedi i saldytuva (ne i kamera) ir brandini bent 10-imt dienu. Po 10-ies dienu pries kepima isimi ispjovo, pabarstai druskite ir pipirais, supjaustai gabaliukais, ir kepi ant groteliu. Jei nori steiko su krauju, apkepi is virsaus ir pateiki su susildytu, bet neiskeptu vidumi, jei nori steiko vid. pakepto steike padarai negilius pjuvius su astriu peiliu, kad kaitra prasiskverbtu i vidu, jei nori iskepto pilnai reikia skersai apkepus perpjauti steika skersai ir iskepti vidu. P.S. Steikas bus kur kas gardesnis jei isigysite spec. tam rekomenduojamu naturaliu zoleliu prieskoniu. Jokiu budu neskaninkite mesos pirmais pasitaikiusiais prieskoniai, kuriuos rasite pas save spinteleje. Nesusigundikite prieskoniais, kurie padaryti cheminiu budu (vegata ir pan.). Tada jau geriau druska ir pipirai. SKANAUS. Jei gausis pranesk
Atsakyti
g.gif Tai isimi is maiselio ir ne kiek nepamarinaves kepi? blink.gif
O kokio dydzio gabaliukai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo song: 30 liepos 2005 - 16:11
QUOTE(Limcamca @ 2004 03 12, 03:52)
Nu as steiku vaisinausi Airijoje ir Anglijoje. Jie ten yra keliu rusiu: nezinau kaip lietuviskai, bet pvz. fillet steak yra vien mesyte (panasi kaip musu nugarine) ir toks steikas paprastai buna brangiausias, po to yra T-bone steak - kai kur jis yra uzdraustas, mat yra su kaulu, o kaip virejas mums aiskino, tai tas kaulas daznai skyla ir gali klientas uzsprinti. Priklauso nuo virejo kvalifikacijos kaip pagamintas. Ir yra paprastas steikas - kokia mesa ten tiksliai nezinau, bet yra maza riebalu juostele. Na jei jus labai domina, galiu paklausti is kokios jaucio dalies ta mesa ispjauta.
O siaip tikras steikas yra daromas tik is jautienos. Skanaus thumbup.gif


Sutinku. O tas steikas kuris turi siek tiek lasinio, yra vadinamas " Rib Eye Steak". Jis eina is kart po fillet steak'o brangumo atzvilgiu. Bet oi, jis man pats skaniausias, nes pati mesa buna labai sultinga.
Atsakyti
QUOTE(RolasXXL @ 2005 07 30, 07:40)
Neklausyk Tu paukstalu. Steikui reikalinga jautienos ispjova. Jei galvoji, kad steika pasigaminsi per pora valandu, Tu klysti. Steiko gamyba vyksta maziausiai 10-imt dienu, geriausias steikas gausis po 14-os dienu. Reikia nusipirkti vakuumuota ispjova (vakuumas - tai toks maiselis, kuriame ipokuoti gaminiai parduotuvese). Pasidedi i saldytuva (ne i kamera) ir brandini bent 10-imt  dienu. Po 10-ies dienu pries kepima isimi ispjovo, pabarstai druskite ir pipirais, supjaustai gabaliukais, ir kepi ant groteliu. Jei nori steiko su krauju, apkepi is virsaus ir pateiki su susildytu, bet neiskeptu vidumi, jei nori steiko vid. pakepto steike padarai negilius pjuvius su astriu peiliu, kad kaitra prasiskverbtu i vidu, jei nori iskepto pilnai reikia skersai apkepus perpjauti steika skersai ir iskepti vidu. P.S. Steikas bus kur kas gardesnis jei isigysite spec. tam rekomenduojamu naturaliu zoleliu prieskoniu. Jokiu budu neskaninkite mesos pirmais pasitaikiusiais prieskoniai, kuriuos rasite pas save spinteleje. Nesusigundikite prieskoniais, kurie padaryti cheminiu budu (vegata ir pan.). Tada jau geriau druska ir pipirai. SKANAUS. Jei gausis pranesk


Pjaustant steika tokiu budu, juk visos jo sultys isvarves. Patariama steika pjaustyti tik tada, kai jis jau iskeptas ( nesvarbu ar ten pusiau zalias, ar vidutiniskas, ar visiskai keptas) ir gavo pastoveti ramiai kokias 5 minutes. Tos sultys tuomet pasiskirsto po mesa, ir neisbega laukan.
Nesutinku, kad steaka butina brandinti bent 10 dienu. Kuo puikiausi iseina ir be jokio brandinimo, ypac, jei ji pamarinuoji kokiai 30 minuciu su Worcesterio sauce'u.
Nescioms mamytems: jums steiku galima megautis tiktai gerai iskeptu. Jei viduriukas zalias- NE NE NEgalima. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Purkyte: 05 rugpjūčio 2005 - 20:02
QUOTE(vija @ 2004 03 02, 11:03)
Nu zinok nepasakysiu tiksliau, is kurios ten jaucio vietos islupta, bet atrodo tokia kaip desra, toks grazus raumenukas, atkreipk demesi parduotuvej prie jautienos, atrodo bus pati brangiausia jautienos dalis.
O mesyte labai minksta ir sultinga, nugarine buna sausoka, o kumpis - kietas.
Papildyta @ [mergetime]1078215164[[b]*vija rgetime] [/b]

Cia aiskiau bus:
<!--aimg-->user posted image<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

Atsiprasau gal ka netaip parasysiu,bet cia ne steikasTURIU OMENI SI TEMELE APIE STEIKA steikas visai kitaip atrodo.Nesupyk bet gal nesupratau gal tu tik norejai jai paaiskint kas ta mesite paveiksleli
Atsakyti
is tikro, tai kiek esu maciusi restorano virtuveje, tai steika kepdavo nebrandine iskart pabarste pipirais ir druska teksdavo ant groteliu ir pakepdavo is abieju pusiu, niam niam .....

bet tik vat is kurios jaucio dalies, nepamenu, bet i ispjova nebuvo panasu, nes gabalas skersai raumenu ispjautas ir gana didelis, is ispjovos tokio nesigaus niekaip dydzio.
Atsakyti
Neklausyk Tu paukstalu. Steikui reikalinga jautienos ispjova. Jei galvoji, kad steika pasigaminsi per pora valandu, Tu klysti. Steiko gamyba vyksta maziausiai 10-imt dienu, geriausias steikas gausis po 14-os dienu. Reikia nusipirkti vakuumuota ispjova (vakuumas - tai toks maiselis, kuriame ipokuoti gaminiai parduotuvese). Pasidedi i saldytuva (ne i kamera) ir brandini bent 10-imt dienu. Po 10-ies dienu pries kepima isimi ispjovo, pabarstai druskite ir pipirais, supjaustai gabaliukais, ir kepi ant groteliu. Jei nori steiko su krauju, apkepi is virsaus ir pateiki su susildytu, bet neiskeptu vidumi, jei nori steiko vid. pakepto steike padarai negilius pjuvius su astriu peiliu, kad kaitra prasiskverbtu i vidu, jei nori iskepto pilnai reikia skersai apkepus perpjauti steika skersai ir iskepti vidu.

:blink:Na jau!Pirmą kartą girdžiu,kad kokybiškam patiekalui mėsa vakume pirktųnono.gif Be to mūsų laikais brandintą mėsą jau galima ir parduotuvėje nusipirkt.Ir dar,profai steiko NEPJAUSTO,nes kaip jau čia kažkas minėjo-steikas bus kaip toletinis popierius(sausas).O kaip žinia,geras steikas-sultingas steikas.

Purkytė rašė apie T-bone steak,tai jis ir pas mūs uždraustas ir tikrai dėl kaulo.tik netodėl,kad kaulas dažnai atskyla,odėl bendros ES derektivos-skerdienos pjaustimo.Dabar jautiena pjaunama išilgai per stuburo vidurį,o T-bone steikui tai netinka.
Atsakyti