QUOTE (norge @ 2004 03 08, 15:11) |
ASARA, kokie dar lasiniai??? Nezinau... Teko steika valgyti keliose salyse, tarp ju ir Anglijoj (tuoj gausiu nuo Vijos i skudurus uz si sakini ). Niekada nebuvo jokiu lasiniu. O tema, man rodos, yra apie tai, kaip iskepti gera nepjaustytos mesos kepsni orkaitej. Tarp kito, Maximoj jautienos ispjova kainuoja 40 litu uz kg. Ir tai - kelis kartus pigiau nei Danijoj...Cia siaip, palyginimui . |
Siaip norint suvalgyti gera jautienos steika nebutina vaziuoti i Londona Va Klaipedoj Skandale (dabar atrodo WestSide) kepa liuksinius steikus! Ir priedu kokiu tik nori gali prisitaikyti. Niekad nepraleidziu progos suraityti ten koki gabalaiti 'medium' .... TIkrai sauni virtuve!
Beje jautienos ispjova RIMI kainuoja 28 Lt.
QUOTE (asara @ 2004 03 12, 11:52) |
Nu as steiku vaisinausi Airijoje ir Anglijoje. Jie ten yra keliu rusiu: nezinau kaip lietuviskai, bet pvz. fillet steak yra vien mesyte (panasi kaip musu nugarine) ir toks steikas paprastai buna brangiausias, po to yra T-bone steak - kai kur jis yra uzdraustas, mat yra su kaulu, o kaip virejas mums aiskino, tai tas kaulas daznai skyla ir gali klientas uzsprinti. Priklauso nuo virejo kvalifikacijos kaip pagamintas. Ir yra paprastas steikas - kokia mesa ten tiksliai nezinau, bet yra maza riebalu juostele. Na jei jus labai domina, galiu paklausti is kokios jaucio dalies ta mesa ispjauta. O siaip tikras steikas yra daromas tik is jautienos. Skanaus |
na tu steiku rusiu uzsienyje yra ir daugiau : ny strip, ribaye steak, fillet 'minjon' (nzn kaip rasosi ) , sirloin steak... man taip pat labai knieti suzinoti kuris is kurios mietos yra ispjautas nes mano skoniu eitu taip: fillet... ribaye...strip...sirloin. tai kaip jie lietuviskai? uzsienietes mamkos, gal jus zinot?
fillet steak tai man atrodo nugarine, o del kt reikia pasitikslinti.
Beje, gal tikrai kas zinot kurioj kavinej skanu steika kepa?
Beje, gal tikrai kas zinot kurioj kavinej skanu steika kepa?
QUOTE (norge @ 2004 03 08, 15:11) |
ASARA, kokie dar lasiniai??? Nezinau... Teko steika valgyti keliose salyse, tarp ju ir Anglijoj (tuoj gausiu nuo Vijos i skudurus uz si sakini ). Niekada nebuvo jokiu lasiniu. |
Steikas mano miegstamiausias patiekalas (su krauju butinai) irgi valgiau daug kur (Voietija, Lenkja, Belgia) vienu zodziu kur buvau ten ir ragavau, o buvau daug kur, bet niekur nebuvo jokiu lasiniu.Su lasiniais sone buna karbonatas.
Nu neatsimenu kad uzsienyje butu karbonadas gaminamas. Nu as surasiu jums angliska mesos pavadinima, is kurios dalies ten pjaunamas ir pamatysit. Nesigincykim.
Beje as steika su riebaliukais kalbu kaip apie sirloin steak.
Beje as steika su riebaliukais kalbu kaip apie sirloin steak.
Siaip mes ji namuose labai paprastai gaminame. Pamarinuojame (tiesiog jautienos prieskoniai) dedam i keptuve (pas mus tokia kur nereikai jokiu riebalu pilt) ir i orkaite. Viskas. Mesa gaunasi labai sultinga, tiesiog tirpsta burnoje
QUOTE (asara @ 2004 03 15, 12:38) |
Nu neatsimenu kad uzsienyje butu karbonadas gaminamas. |
As nesakiau, kad uzsienyje valgiau karbonata. Daug metu pradirbau barmene, taigi maciau kaip virtuveje ruosiamas patiekalas yra, pas mus mesa su sone lasinukais vadinasi "Karbonatas" o o is liesos mesos gaminamas steikas. Pagalvok pati, kaip steika su lasiniais galesi valgyti su krauju
Nugi nesipeskit del tokiu dalyku, kuriuos galima taikiai issiaiskinti - labai puiki proga Manau esme yra tame, kad lietuviai tiesiogiai versdami zodi 'steak' i 'steikas' iskart priduota jam siauresne reiksme - liesos jautienos kepsnys. O is tikro zodzio 'steak' reiksme yra daug platesne: 'steak" - tai gabalas keptos mesos/raumens dazniausiai is jautienos, bet gali buti is kiaulienos, avienos, paukstienos, zverienos ar zuvies. Gali buti is su kauliuku, is su lasinukais, ir kombinuotas, ir suvyniotas ir visokios kt variacijos.
O tie visi kiti pvz Unes mineti variantai - tai kepsniai (toks turbut butu lietuviskas 'steak' atitikmuo), ispjauti is tam tikros gyvunelio vietos:
T-bone steak - kepsnys is nugarines su kauliuku
Filet mignon - kepsnys is jautienos ispjovos
Sirloin steak - kepsnys is jautienos nugarines
Round steak - kepsnys is uzpakalinio jautienos kumpio
Rump steak - kepsnys is priekinio jautienos kumpio, lietuviskai butu romšteksas
New York Strip (arba Kansas City Strip) - kepsnys is virsutines nugarines dalies
Rib-eye steak (arba Delmonico) - kepsnys ispjautas is sonkauliu srities pasalinus kauliukus (sako, ypac sultingas ir minkstas)
O karbonadas - tai musta kiaulienos nugarine, kepta aliejuje, dazniausiai paniruota.
O tie visi kiti pvz Unes mineti variantai - tai kepsniai (toks turbut butu lietuviskas 'steak' atitikmuo), ispjauti is tam tikros gyvunelio vietos:
T-bone steak - kepsnys is nugarines su kauliuku
Filet mignon - kepsnys is jautienos ispjovos
Sirloin steak - kepsnys is jautienos nugarines
Round steak - kepsnys is uzpakalinio jautienos kumpio
Rump steak - kepsnys is priekinio jautienos kumpio, lietuviskai butu romšteksas
New York Strip (arba Kansas City Strip) - kepsnys is virsutines nugarines dalies
Rib-eye steak (arba Delmonico) - kepsnys ispjautas is sonkauliu srities pasalinus kauliukus (sako, ypac sultingas ir minkstas)
O karbonadas - tai musta kiaulienos nugarine, kepta aliejuje, dazniausiai paniruota.
Nu va kol atsitempiau savo info Vija viska surase, saunuole
As siulau toki italisko steiko recepta:
Paimti jautienos nugarine istepti pipirais, druska, apvynioti labai plonu Parma kumpiu (yra pirkti, tik brangus. Tai galima ir koki kita naudoti) ir deti i labai karsta griliu ir jei imanoma kuo arciau ugnies. Norint puszalio pakepti is abieju pusiu po 3 min, norint gerai iskepto 5-6 min, isimti istepti Parmesano suriu ir vel i griliu kelioms minutems. Nu labai skanu ir paprasta Skanaus
As siulau toki italisko steiko recepta:
Paimti jautienos nugarine istepti pipirais, druska, apvynioti labai plonu Parma kumpiu (yra pirkti, tik brangus. Tai galima ir koki kita naudoti) ir deti i labai karsta griliu ir jei imanoma kuo arciau ugnies. Norint puszalio pakepti is abieju pusiu po 3 min, norint gerai iskepto 5-6 min, isimti istepti Parmesano suriu ir vel i griliu kelioms minutems. Nu labai skanu ir paprasta Skanaus