Permečiau visas temas,bet neradau nieko apie steiką.Turiu gražios jautienos nugarinės,bet nežinau kaip namų sąlygom pagamint steiką-ar ant grotelių,ar keptuvėj?Ir reikia jį marinuot ar ne?Žodžiu tuo klausimu esu žalia.
Siaip jau tikras steikas kepamas is jautienos ispjovos, ne nugarines
QUOTE (vija @ 2004 03 02, 07:43) |
Siaip jau tikras steikas kepamas is jautienos ispjovos, ne nugarines |
Išpjova-tai kuri dalis???
Mes imam jautienos ispjova arba versienos kumpi. Siaip mano "svogeris" apskrudina labai ikaitusioj keptuvej (ne apysiltej, kad neisteketu "sultys"), po to deda i orkaite. Bet mes darom paprasciau: pamarinuojam pora valandu Modenos acte arba raudoname vyne, sojos padaze (galima druskos, jei sojos nemegstat), megtamuose prieskoniuse. Tada dedam i 210 karstumo orkaite ir kepam. Kepimo laikas priklauso nuo mesos svorio ir nuo seimos skonio- ar gerai iskepusi megstate, ar su raudonu viduriuku.
Karts nuo karto palaistom riebalais su nuvarvejusiu padazu. Na, ka as zinau, nieko ypatingo. A, tiesa, dar ta termometra naudojam, kur mesos vidaus temperatura rodo. Bet nebutina.
Karts nuo karto palaistom riebalais su nuvarvejusiu padazu. Na, ka as zinau, nieko ypatingo. A, tiesa, dar ta termometra naudojam, kur mesos vidaus temperatura rodo. Bet nebutina.
QUOTE (elija @ 2004 03 02, 09:56) |
Išpjova-tai kuri dalis??? |
Nu zinok nepasakysiu tiksliau, is kurios ten jaucio vietos islupta, bet atrodo tokia kaip desra, toks grazus raumenukas, atkreipk demesi parduotuvej prie jautienos, atrodo bus pati brangiausia jautienos dalis.
O mesyte labai minksta ir sultinga, nugarine buna sausoka, o kumpis - kietas.
Papildyta @ [mergetime]1078215164[[b]*vija rgetime] [/b]
Cia aiskiau bus:
Elija, ko gero, tos nugarines jau nebeliko ... Bet vis vien parasysiu, kaip vakar iskepiau nugarines kepsni:
Kadangi nugarine nera pati minksciausia mesa, tai pries marinuodama, padariau istrizas ipjovas is abieju pusiu. Tada marinavau pusdieni. Turejau balto vyno, sojos padazo, raudonu svogunu, prieskoniu mesai, truputi alyvu aliejaus. Tiko . Pries kepdama, i ipjovas idejau marinuotu kapareliu. I skarda dejau nugarine, aplink apdejau skiltelem pjaustytas bulves. Bulves dar pabarsciau kmynais, uzpyliau sumaisytu alyvu aliejumi su Balzamico di Modena ir trupuciu druskos.
Seimynai patiko .
Kadangi nugarine nera pati minksciausia mesa, tai pries marinuodama, padariau istrizas ipjovas is abieju pusiu. Tada marinavau pusdieni. Turejau balto vyno, sojos padazo, raudonu svogunu, prieskoniu mesai, truputi alyvu aliejaus. Tiko . Pries kepdama, i ipjovas idejau marinuotu kapareliu. I skarda dejau nugarine, aplink apdejau skiltelem pjaustytas bulves. Bulves dar pabarsciau kmynais, uzpyliau sumaisytu alyvu aliejumi su Balzamico di Modena ir trupuciu druskos.
Seimynai patiko .
Mielosios kaip mesa vadinasi tikrai nezinau, bet tikrasis steikas yra su lasiniu linija sone. Jei kas supratot:unsure: Ir dar prie steiko yra valgomi kepti arba marinuoti svogunai ir kepti sampinjonai. Bent jau taip airiai valgo. Ir dar tikrojo steiko skonis jauciamas kai jis yra dar su krauju, taigi puszalis. Nors man toks nepriimtinas.
O darydavo virejai paprastai: mesa paminko ranka, prideda visokiu prieskoniu ir uzmeta ant groteliu. Priklausomai nuo to kokio nori: gerai iskepto ar puszalio, tiek laiko ir kepi. Ir viskas. Ir padazas dazniausiai buna toks astrus pipirinis arba zalio sviesto.
Uzsimaniau
O darydavo virejai paprastai: mesa paminko ranka, prideda visokiu prieskoniu ir uzmeta ant groteliu. Priklausomai nuo to kokio nori: gerai iskepto ar puszalio, tiek laiko ir kepi. Ir viskas. Ir padazas dazniausiai buna toks astrus pipirinis arba zalio sviesto.
Uzsimaniau
ASARA, kokie dar lasiniai??? Nezinau... Teko steika valgyti keliose salyse, tarp ju ir Anglijoj (tuoj gausiu nuo Vijos i skudurus uz si sakini ). Niekada nebuvo jokiu lasiniu.
O tema, man rodos, yra apie tai, kaip iskepti gera nepjaustytos mesos kepsni orkaitej. Tarp kito, Maximoj jautienos ispjova kainuoja 40 litu uz kg. Ir tai - kelis kartus pigiau nei Danijoj...Cia siaip, palyginimui .
O tema, man rodos, yra apie tai, kaip iskepti gera nepjaustytos mesos kepsni orkaitej. Tarp kito, Maximoj jautienos ispjova kainuoja 40 litu uz kg. Ir tai - kelis kartus pigiau nei Danijoj...Cia siaip, palyginimui .
QUOTE (norge @ 2004 03 07, 10:20) |
Elija, ko gero, tos nugarines jau nebeliko ... Bet vis vien parasysiu, kaip vakar iskepiau nugarines kepsni: Kadangi nugarine nera pati minksciausia mesa, tai pries marinuodama, padariau istrizas ipjovas is abieju pusiu. Tada marinavau pusdieni. Turejau balto vyno, sojos padazo, raudonu svogunu, prieskoniu mesai, truputi alyvu aliejaus. Tiko . Pries kepdama, i ipjovas idejau marinuotu kapareliu. I skarda dejau nugarine, aplink apdejau skiltelem pjaustytas bulves. Bulves dar pabarsciau kmynais, uzpyliau sumaisytu alyvu aliejumi su Balzamico di Modena ir trupuciu druskos. Seimynai patiko . |
Ačiū ,tikrai nebeliko Kepiau panašiai kaip tu:pamarinavau,įdėjau bulvių puselių ir į orkaitę-buvo .Kitą kartą iš anksto pasieškosiu receptų,kad nereiktų improvizuot ir ne steiką iškilmingai pateikti kaip STEIKĄ
QUOTE (asara @ 2004 03 08, 13:38) |
Mielosios kaip mesa vadinasi tikrai nezinau, bet tikrasis steikas yra su lasiniu linija sone. Jei kas supratot:unsure: Ir dar prie steiko yra valgomi kepti arba marinuoti svogunai ir kepti sampinjonai. Bent jau taip airiai valgo. Ir dar tikrojo steiko skonis jauciamas kai jis yra dar su krauju, taigi puszalis. Nors man toks nepriimtinas. O darydavo virejai paprastai: mesa paminko ranka, prideda visokiu prieskoniu ir uzmeta ant groteliu. Priklausomai nuo to kokio nori: gerai iskepto ar puszalio, tiek laiko ir kepi. Ir viskas. Ir padazas dazniausiai buna toks astrus pipirinis arba zalio sviesto. Uzsimaniau |
Siaip jau steikas paprastai kepamas is galviju mesos, tai labai jau riebus turetu buti galvijas, jei net su lasinuku juosta Nors siais laikais kokiu tik variaciju neprigalvoja - ir is vistienos, ir kiaulienos, zuvies, zverienos... Bile cielas gabalas mesos iskeptas... Kaip vadinsi, tai nepagadinsi, nors man asmeniskai isgirdus zodi STEIKAS iskart asocijuojasi vidutiniskai iskepta jautiena. Tokia man ji pati pati paciausia...
Pirma kart girdziu, kad steikas su lasiniu juostele gali but-taigi klasikinis steikas yra is geros jautienos..Nu neteko dar tokio valgyti ar matyti
Cia gal kokie papildomi pribumbasai-kiaules sonine ikomponuota, tokiu kuriozu tik Lietuvos kavinese esu macius, bet nelabai buvo panasu i tikra steika.
Cia gal kokie papildomi pribumbasai-kiaules sonine ikomponuota, tokiu kuriozu tik Lietuvos kavinese esu macius, bet nelabai buvo panasu i tikra steika.
Nu as steiku vaisinausi Airijoje ir Anglijoje. Jie ten yra keliu rusiu: nezinau kaip lietuviskai, bet pvz. fillet steak yra vien mesyte (panasi kaip musu nugarine) ir toks steikas paprastai buna brangiausias, po to yra T-bone steak - kai kur jis yra uzdraustas, mat yra su kaulu, o kaip virejas mums aiskino, tai tas kaulas daznai skyla ir gali klientas uzsprinti. Priklauso nuo virejo kvalifikacijos kaip pagamintas. Ir yra paprastas steikas - kokia mesa ten tiksliai nezinau, bet yra maza riebalu juostele. Na jei jus labai domina, galiu paklausti is kokios jaucio dalies ta mesa ispjauta.
O siaip tikras steikas yra daromas tik is jautienos. Skanaus
O siaip tikras steikas yra daromas tik is jautienos. Skanaus