Įkraunama...
Įkraunama...

Namo pridavimas

sėkmės ure!
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 11, 12:12)
sėkmės ure!

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Urė @ 2005 07 11, 11:10)
Matai, ji ima paskolą, o vienas iš banko reikalavimų yra 100 proc. baigtumas. Beto jau sumokėjo man avansą, o laiko turiu iki gruodžio pabaigos, tai gal suspėsiu, jei ir labai jau viskas tempsis. Kaip pasakė pirkėja, svarbiausia bankui parodyti kadastrinę bylutę, kad viskas užbaigta, ir jie perves pinigėlius, o tuos popieriukus turiu laiko tvarkyti. O pardavimas, gerai pagalvojus, visai nekomplikuotas, nes suma nemaža, o ji net gerai nežiūrėjo to namo, labiausiai patiko vieta. Manau, kad su matininkais gal susitarsime, didžiausia bėda bus pažymos.

Susitarsi su kadastru ir turėsi tą 100 proc.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smaližė @ 2005 07 08, 16:08)
O siaubeli, musiet man reiks gaisrininkus su Daukantu supažindint..  doh.gif Pas mane katilinėj durys - medinės..  cry.gif Nu bet aš dėl jų tikrai jų nekeisiu..  schmoll.gif

Man irgi teko blush2.gif Pas mane ir daugiau neatitikimų buvo: pvz. turi turėti pažymą, kad stogo medinė konstrukcija yra padengta kažkokiu skyčiu ( doh.gif nepamenu kaip vadinasi). O kadangi mes statėmės ūkio budu, ir tą skystį tepė samdomi darbininkai, pažymos neturėjom). Tai čia viena. Kita, katilinės durys pas mane medinės. Trečia -tuo metu dar neturėjau prie židinio nedegios dangos. Tik vėliau užsisakiau tongue.gif Bet va, gaisrininkas jaunas, sukalbamas pasitaikė. O dar žmogui bėda -iš vakaro mašiną vagys nuvarė...
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2005 07 11, 14:34)
Man irgi teko  blush2.gif Pas mane ir daugiau neatitikimų buvo: pvz. turi turėti pažymą, kad stogo medinė konstrukcija yra padengta kažkokiu skyčiu ( doh.gif nepamenu kaip vadinasi). O kadangi mes statėmės ūkio budu, ir tą skystį tepė samdomi darbininkai, pažymos neturėjom). Tai čia viena. Kita, katilinės durys pas mane medinės. Trečia -tuo metu dar neturėjau prie židinio nedegios dangos. Tik vėliau užsisakiau  tongue.gif Bet va, gaisrininkas jaunas, sukalbamas pasitaikė. O dar žmogui bėda -iš vakaro mašiną vagys nuvarė...

Nusisekė tau.. thumbup.gif
O mūsų stogą kai 2 firmos "darė", tai net nežinau.. Nors tie paskutiniai tai rimti bičai.. jaučiu gal suveiks jie mums pažymą.. Nors jie ne visą kostrukciją darė.. g.gif Nu ale gal susitarsim... Na prie židinio pas mane tai ir norėdamas neužkursi - plytelės visur.. tongue.gif A vat durys durys.. na bet jeigu tu prasisukai, tai ir mus gal praniesiot.. O jei ne - sakysim.. ahaa... pas kamiynką tai gerai buvo, o pas mus jau netinka.. tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Juokauju žinoma.. mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gal kam idomu paskaityti, ka ministerija raso tongue.gif
  STR .11.01:2002                                                                                                        3 priedas (privalomasis)

Statinio pripažinimo tinkamu naudoti komisijai pateikiamų dokumentų
S Ą R A Š A S
            1. Patvirtintas projektas, nustatyta tvarka suderinti jo pakeitimai,  statybos leidimas.
            2. Darbo brėžiniai su pažymėtomis nuokrypomis nuo projekto (jeigu jos buvo). Pagrindinių ašių nužymėjimo aktai bei schemos.
            3. Sklypo kontrolinė geodezinė nuotrauka, kurioje pažymėta statinių bei būdingų žemės paviršiaus taškų padėtis aukščio atžvilgiu ir plane.
            4. Pagrindinių statinio konstrukcijų (pamatų duobių ir pamatų, karkaso, perdangų ir pan.) kontrolinės geodezinės schemos.
            5. Inžinerinių tinklų (vamzdynų, kabelių, šulinių ir kt.) kontrolinės geodezinės nuotraukos.
            6. Inžinerinių tinklų apžiūrėjimo ir išbandymo aktai.
            7. Statinių technologinių linijų bei sumontuotų įrengimų išbandymo aktai.
            8. Statinių vidaus inžinerinių sistemų bei kitos įrangos išbandymo (techninės būklės patikrinimo) aktai.
            9. Paslepiamų darbų patikrinimo aktai.
            10. Statybos produktų atitikties dokumentai.
            11. Geriamo vandens kokybės tyrimo, projekte numatytų triukšmo, vibracijos, apšvietimo ir kitų matavimų dokumentai.
            12. Statybos ir specialiųjų darbų žurnalai.
            13. Projekte nurodytų metalo konstrukcijų suvirinimo, medienos antiseptinimo, medžio bei metalo konstrukcijų, ugniaatsparinimo darbų kokybės laboratorinių patikrinimų išvados.
            14. Statinio (išskyrus gyvenamuosius namus, visuomeninius pastatus ir statinius, kuriems  nereikalingas statybos leidimas) techninis pasas.
            15. Statinio kadastrinių matavimų byla.
            16. Užsakovo ir rangovo pasirašyti rangovo (rangovų, subrangovų) atliktų darbų rezultatų perdavimo priėmimo aktai
Atsakyti
Klausyk, Sandrita, tu man aparpuolį nori įvaryt? blink.gif
9,10, 16 p. iš kur aš gausiu tokius dokumentus? blink.gif Mane firma išdūrė ir dingo su visais popierais.. cry.gif Žodžiu, turiu 1-8 (atrodo) p. Jaučiu kad taip ir pragyvensim nebaigtoj statyboj... doh.gif
Audry, prašau mane nuramint, kad tau tiek daug nereikėjo... verysad.gif
Atsakyti
Smaliže, man tikrai tiek dokumentų nereikėjo 4u.gif Bent kol kas biggrin.gif
O jau, kaip atrodo, tik finišo tiesioji liko. Apskritai, tik gaisrininkai daugiau kabinėjasi. Tik jie vieninteliai ir į vietą važiavo. Bet, kaip jau rašiau, jiems patinka spalvoti popieriukai biggrin.gif Tad visada gali išsisukti.
Perskaičiusi SandrosB punktus prisiminiau, kad laikrašty skaičiau, jog bus naujovės dėl pastatų techninių pasų. Atseit, visiems pastatams reikės turėti techninius pasus. Naujų pastatų be jų neregistruos, o anksčiau pastatytų neleis parduot. Žodžiu, ten rašė, kad su laiku visi turės turėti techninius pastatų pasus. Net butą parduodant bus reikalaujama to paso. O norint jį gaut, reikės ekspertus kviestis ir papildomus pinigėlius mokėti (laikraštis rašė -apie 500 lt). Bet kai skaičiau (prieš kokį pusmetį), tai dar buvo tik projektas. O ar jau patvirtino, tai nežinau. Man kol kas jo neprireikė, bet ar neprireiks į registrą einant nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2005 07 12, 08:58)
Smaliže, man tikrai tiek dokumentų nereikėjo  4u.gif Bent kol kas  biggrin.gif
O jau, kaip atrodo, tik finišo tiesioji liko. Apskritai, tik gaisrininkai daugiau kabinėjasi. Tik jie vieninteliai ir į vietą važiavo. Bet, kaip jau rašiau, jiems patinka spalvoti popieriukai  biggrin.gif Tad visada gali išsisukti.
Perskaičiusi SandrosB punktus prisiminiau, kad laikrašty skaičiau, jog bus naujovės dėl pastatų techninių pasų. Atseit, visiems pastatams reikės turėti techninius pasus. Naujų pastatų be jų neregistruos, o anksčiau pastatytų neleis parduot. Žodžiu, ten rašė, kad su laiku visi turės turėti techninius pastatų pasus. Net butą parduodant bus reikalaujama to paso. O norint jį gaut, reikės ekspertus kviestis ir papildomus pinigėlius mokėti (laikraštis rašė -apie 500 lt). Bet kai skaičiau (prieš kokį pusmetį), tai dar buvo tik projektas. O ar jau patvirtino, tai nežinau. Man kol kas jo neprireikė, bet ar neprireiks į registrą einant nežinau  g.gif

Nu dėkui, truputį apraminai.. Jaučiu reiks vasarai pasibaigus žingsniuot ir mums popierių tvarkyt, kad paskui nereiktų sėdėt ir verkt... kokį kaimynų šunį apsikabinus.. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smaližė @ 2005 07 12, 08:32)
Klausyk, Sandrita, tu man aparpuolį nori įvaryt?  blink.gif
9,10, 16 p. iš kur aš gausiu tokius dokumentus?  blink.gif Mane firma išdūrė ir dingo su visais popierais..  cry.gif Žodžiu, turiu 1-8 (atrodo) p. Jaučiu kad taip ir pragyvensim nebaigtoj statyboj...  doh.gif
Audry, prašau mane nuramint, kad tau tiek daug nereikėjo...  verysad.gif

Nieko as Tau, Smalize nenoriu schmoll.gif smile.gif As tik istraukiau galiojanti STR apie statiniu pipazinima tinkamais naudoti tongue.gif
Pati savo namo neturiu ir vargu ar per ateinanti penkmeti ji pavyks pastatyti, gal veliau ..... ax.gif O is savo patirties sakau, kad pramoniniuose oblektuose visi tie punktai yra vykdomi.
O del tu techniniu pasu - dar kazkas darys sau pinigus tongue.gif "ciupineju" as tuos techninius pasus - paprasciausiais A4 formos zurnalas, kur nubraizyti pastato planai, pjuvis; detalizuoti pastato statybiniai elementai..... Nu nieko ten mandraus, todel nelabai isivaizduoju, kokiu tikslu jie butui reikalingi g.gif
Pasidomesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraB @ 2005 07 12, 17:53)
Nieko as Tau, Smalize nenoriu  schmoll.gif  smile.gif As tik istraukiau galiojanti STR apie statiniu pipazinima tinkamais naudoti  tongue.gif
Pati savo namo neturiu ir vargu ar per ateinanti penkmeti ji pavyks pastatyti, gal veliau .....  ax.gif O is savo patirties sakau, kad pramoniniuose oblektuose visi tie punktai yra vykdomi.
O del tu techniniu pasu - dar kazkas darys sau pinigus  tongue.gif "ciupineju" as tuos techninius pasus - paprasciausiais A4 formos zurnalas, kur nubraizyti pastato planai, pjuvis; detalizuoti pastato statybiniai elementai..... Nu nieko ten mandraus, todel nelabai isivaizduoju, kokiu tikslu jie butui reikalingi  g.gif
Pasidomesiu  smile.gif

Dekui tau uz rupesti wub.gif 4u.gif
Kazi kur tu dirbi/dirbai, kad sitiek visko zinai... g.gif Per meeta tex issiaiskint.. ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 06 30, 08:03)
4u.gif jau atsakė, atsiprašau
Palieku tik tai, kas šiaip įdomu ir susiję su pridavimu.
Kadastrinių matavimų byloje bus įrašyta statybinė vertė ir vidutinė rinkos vertė. O pas mus po kadastrinių vertinimo statybinė vertė gavosi 30 tūkst. Lt didesnė nei mes realiai išleidom. Kiek šnekėjau tai dabar už statybinę vertę  nelabai pastato, nes tos vertinimo lentelės "atsilieka" nuo greitai augančių statybos darbų rinkos kainų, sako būna bent 0 proc. daugiau. Tai aš kaifuoju - statydami patys sutaupėme 30 o gal ir daugiau tūkst. Lt  thumbup.gif  O įdomu kaip pas kitas, ar yra skirtumas tarp įvertintos statybinės vertės ir realių statybų kainos? Ir koks maždaug, jei ne paslaptis?

Tik dabar prisiruošiau pasižiūrėti į savo kadastro bylą blush2.gif Apskaičiuotos yra kelios vertės -atkūrimo kaštai (statybinė vertė) ir vidutinė rinkos vertė.
Kaip aiškino matuotoja, statybinė vertė apskaičiuojama namo tūrį (m3) dauginant iš kainos, paimtos iš jų turimos lentelės. Byloje yra įsegtas įkainojimo lapas, kuriame nurodyta matavimo tūris 710 m3, o grafoje "kainynas ir lentelė" -2.1.1.3. Spėju, kad tai nuoroda į jų lentelės eilės numerį. Grafoje "vidutinė vieneto st. vertė po indeksavimo" įrašyta 435 Lt. Šias sumas sudauginus, gaunami atkūrimo kaštai (statybinė vertė) -309 tūkst. Vidutinė rinkos vertė apskaičiuota atkuriamąją vertę dauginant iš vietovės pataisos koef. (pas mane 0,45). Taigi, vidutinė rinkos vertė mano atveju tik 139 tūkst. Sumos skiriasi daugiau nei du kartus...
Nelabai žinau ar tai gerai, ar blogai g.gif Man tai tie skaičiai iš dangaus paimti. Nes nei realių rinkos kainų, nei statybinės vertės neatspindi...
Atsakyti