aifa, kokiame mieste tu pridavinejai?
QUOTE(Romeo @ 2005 06 29, 10:16)
aifa, kokiame mieste tu pridavinejai?
Kauno mieste.
QUOTE(aifa @ 2005 06 29, 10:45)
Kauno mieste.
Girdejau, kad Vilniuje siuo klausimu sudetingiau

Aš su dokumentais ir parašais jau pradėjau tvarkytis 2004 gruodį. Bet paskutinio parašo dar neturiu. Pradžiai reikia kadastrinių matavimų. Tam visiškai nebūtina kreiptis į www.kada.lt Tuo užsiima ir privačios firmos. Man pavyzdžiui nepatiko, kad kadastras tikslios kainos iš pat pradžių nenurodė. Sakė, kai išmatuosim, pasakysim. O va privačios firmos iš anksto gali pasakyti kiek kainuos. Aš sumokėjau 350 Lt.
Tada su namo projektu ir kadastrine bylute ėjau į savivaldybę, jie davė sąrašiuką iš kur ir kieno parašus gauti: elektrikų (dėl varžų matavimų), gaisrininkų apie atitikimą priešgaisriniams reikalavimams (pamenu, kad turi turėti gesintuvą, miegamuosiuose t.b. gaisro davikliai, prie židinio nedegi medžiaga, katilinės durys nedegios ir t.t, ir pan.), higienisto (net nežinau kam jo parašo reikia. Kaip Aifa sakė, palikau dokumentus raštinėj, ir atsiėmiau net nemačius inspektoriaus), aplinkos apsaugos inspekcijos (reikėjo sutarties dėl šiukšlių išvežimo).
Gavęs visu parašus vėl vyksti į savivaldybę, palieki dokumentus ir lauki kol jie atvažiuos apžiūrėt ir jau tada spėju bus viskas.
Aš parašiukus turiu, bet trūksta pačio svarbiausio -savivaldybės apžiūros. Iš kart įspėjo, kad nepasirašys. nes dar nepasidariau balkono tvorelės ir laiptų turėklų. man jie gyvent netrukdo, o priduot namo be jų negali...
Tada su namo projektu ir kadastrine bylute ėjau į savivaldybę, jie davė sąrašiuką iš kur ir kieno parašus gauti: elektrikų (dėl varžų matavimų), gaisrininkų apie atitikimą priešgaisriniams reikalavimams (pamenu, kad turi turėti gesintuvą, miegamuosiuose t.b. gaisro davikliai, prie židinio nedegi medžiaga, katilinės durys nedegios ir t.t, ir pan.), higienisto (net nežinau kam jo parašo reikia. Kaip Aifa sakė, palikau dokumentus raštinėj, ir atsiėmiau net nemačius inspektoriaus), aplinkos apsaugos inspekcijos (reikėjo sutarties dėl šiukšlių išvežimo).
Gavęs visu parašus vėl vyksti į savivaldybę, palieki dokumentus ir lauki kol jie atvažiuos apžiūrėt ir jau tada spėju bus viskas.
Aš parašiukus turiu, bet trūksta pačio svarbiausio -savivaldybės apžiūros. Iš kart įspėjo, kad nepasirašys. nes dar nepasidariau balkono tvorelės ir laiptų turėklų. man jie gyvent netrukdo, o priduot namo be jų negali...
Parašiau, kad pradėjau tvarkytis nuo 2004 gruodžio, o paskui pagalvojau, kad galima suprast, kad nuo 2004.12 iki dabar tvarkausi. tai ne visai tiksliai čia mintį išdėsčiau
Gruodį per kokias 3 savaites tuos parašiukus surinkau. Tačiau, kol turėklų ir tvorelės nebus, negalėsiu toliau žygiuoti...

Ar buvo pas tave elektrikai ir gaisrininkai, ar tiesiog pasirase nemate?
O kaipgi visgi del tu kvituku, saskaitu, parodanciu, kad butent tu isigijai betona, armaturas ir plytas? Negi nereikia rodyti sutarciu su statybininkais, jeigu neturi medziagu pirkimo saskaitu? Kazkaip keistai atrodo, nes anskciau, kiek girdedavau, labai jau grieztai reikedavo... ?
QUOTE(Sitak @ 2005 06 29, 18:28)
O kaipgi visgi del tu kvituku, saskaitu, parodanciu, kad butent tu isigijai betona, armaturas ir plytas? Negi nereikia rodyti sutarciu su statybininkais, jeigu neturi medziagu pirkimo saskaitu? Kazkaip keistai atrodo, nes anskciau, kiek girdedavau, labai jau grieztai reikedavo... ?
Kazka girdejau, kad deklaraciju lyg jau nebereikalauja po to , kai prasidejo visuotinis pajamu deklaravimas, nes atseit mokesciu inspekcija gali tave ivertinti ar tu turejai tas pajamas ar ne...
Pries du metus buvo taip, kad daraisi tuos matavimus,ten nurodyta tavo turto verte, taciau registre gali įregistruoti tik tada, kai atnesi is mokesciu inspekcijos pazyma apie deklaracija. T.y. ta matavimu byla is pradziu lyg ir niekas, nes ji turi galiojimo termina per kuri turi buti iregistruota
QUOTE(Romeo @ 2005 06 29, 15:27)
Ar buvo pas tave elektrikai ir gaisrininkai, ar tiesiog pasirase nemate?
Gaisrininkas važiavo į vietą, o elektrikų parašą gavau už pinigus ir be apžiūros (jei gerai pamenu apie 150 Lt sumokėjau)
QUOTE(Sitak @ 2005 06 29, 16:28)
Tau jau atsakė jolaxus. Aš tik patvirtinsiu jos žodžius. Tvarka dėl pajamų deklaravimo įsigyjant brangų turtą pasikeitė nuo 2004.01.01. Anksčiau buvo taip, kad norėdamas priduoti namą ir jį įregistruoti turėdavai įrodyti iš kokių pinigų tu jį pasistatei.
Nuo 2004.01.01 VMI (valstybinė mokesčių inspekcija) to nebereikalauja. Pasistatei, susirinkai parašiukus ant pridavimo akto ir registruoji savo namuką. Registruojant nebereikia pildyti deklaracijos VMI is kur tu tų pinigėlių gavai. Tačiau... VMI bet kada gali tave pasikviesti ir pasiklausti. Be to, turbūt deklaravai savo turtą, turėtą 2003.12.31.Taigi VMI turi informaciją kiek pinigų tuo metu turėjai. Tavo darbovietė kiekvienais metais pateikia deklaraciją apie tavo per metus gautą atlyginimą. Galbūt tu net pati pateiki metinę pajamų deklaraciją (jei nori susigrąžinti dalį sumokėto pajamų mok.). Žodžiu, jie turi pakankamai informacijos apie tavo gaunamas pajamas ir turimą turtą. O jei jiems kas nors neaišku, jie bet kada gali tave išsikvieti ir paprašyti pateikti įrodančius dokumentus.

Palieku tik tai, kas šiaip įdomu ir susiję su pridavimu.
Kadastrinių matavimų byloje bus įrašyta statybinė vertė ir vidutinė rinkos vertė. O pas mus po kadastrinių vertinimo statybinė vertė gavosi 30 tūkst. Lt didesnė nei mes realiai išleidom. Kiek šnekėjau tai dabar už statybinę vertę nelabai pastato, nes tos vertinimo lentelės "atsilieka" nuo greitai augančių statybos darbų rinkos kainų, sako būna bent 0 proc. daugiau. Tai aš kaifuoju - statydami patys sutaupėme 30 o gal ir daugiau tūkst. Lt

O siaubeli, musiet man reiks gaisrininkus su Daukantu supažindint..
Pas mane katilinėj durys - medinės..
Nu bet aš dėl jų tikrai jų nekeisiu.. 
Dar įdomu, mes turim kadastrinę bylą, bet ji daryta, kad ne visos dar pertvaros buvo.. Jaučiu reiks naują vėl daryt..

Dar įdomu, mes turim kadastrinę bylą, bet ji daryta, kad ne visos dar pertvaros buvo.. Jaučiu reiks naują vėl daryt..