O mano penkiolikmetė dukra irgi kartas nuo karto padaro tokius "siurprizus" kaip- negrįžimas namo laiku + išjungtas telefonas
Tada imamės represijų: atimam telefoną, neleidžiam naudotis kompiuteriu ir neleidžiam į lauką. Padeda, bet tik laikinai
Paskui kalbam, kalbam, kalbam, kalbam...... Atrodo supranta, o praeina koks pusmetis ir vėl
Nebežinau kokia kalba susikalbėt.....
Cia taip atrodo berniuku ir mano vyresneles kambariai
Ir kalbama graziuoju, ir baramasi. Isvede mane is kantrybes, nedaug liko ir daiktu but nerade...
Ir kalbama graziuoju, ir baramasi. Isvede mane is kantrybes, nedaug liko ir daiktu but nerade...
Pas mane panašiai.Mergaitė tai dar tvarkingesnė,o berniukui ta tvarka dzin.
Dėl telfono-buvo ir man toks bajeris,kur yra-neaišku,mobiliakas išjungtas.Negavo kelis mėnesius kišenpinigių,saldumynai buvo labai apriboti.O daugiau kaip bausti nelabai ir įsivaizduoju.
Dėl telfono-buvo ir man toks bajeris,kur yra-neaišku,mobiliakas išjungtas.Negavo kelis mėnesius kišenpinigių,saldumynai buvo labai apriboti.O daugiau kaip bausti nelabai ir įsivaizduoju.
matau Lauretos šuo nedidelis. o jis tų daiktų nepatvarko? mano šuniai mėgsta pakramsnot daiktus, ne vietoj paliktus.
QUOTE(Dios @ 2008 09 03, 16:09)
matau Lauretos šuo nedidelis. o jis tų daiktų nepatvarko? mano šuniai mėgsta pakramsnot daiktus, ne vietoj paliktus.
rubu suo neliecia. as tik siandien pamaciau photkej kad suo sedi, tuomet kai fotkinau ipykus, tai net nepastebejau. Neapsikentusi pasakiau kai grizo vyrui. Liepiau nueiti i vyresneles kambari. Tik isgirdau "oh my God". Palauke iki 3.25pm kol vyresnele gris is mokyklos su mokykliniu autobusu, pasieme ja ir vaziavo kartu i parduotuve. Manau tuo metu ir pasake, tai kai grizo namo, iejus net nepasisveikino. tiesiai nukure i kambari. Taigi iki siol net nezinau pokalbio turinio. Bet kambarys ir drabuziai sutvarkyti. Rezultatas yra.
O kai isigijom suni prie 5 metus, tai griauze kas ne vietoj, oj kiek buvo asaru, kad sugriauzia. bet uztai visi daiktai kuriuos suo gali sugriauzti sudeti i vietas.
as dziaugiuos suniu tvarkdariu
pažiūrėjau į žaislų krūvą pirmoj nuotraukoj -- kiek tiems berniukams metų? juk ne paaugliai. tuose žaisluose reiktų rimtą reviziją padaryt -- juk ne su visais jie žaidžia.
tai apie ka kalba. revizija padaryta. berniukai su tais zaislais nezaidzia. jie isvis su panaudotais zaizlais nezaidzia. buvo tiek iprate, kad kas antra savaitgali tevas pirkdavo naujus. masineles buvo supakuotos pardavimui, taciau MB jas isplesinejo ir dejo i deze. Man kaip tik gerai, ne vietoj ir siuksliu deze. rasiu kambary vaiku primetyta, viskas eis i siuksliu deze.
Džiugu kad prisijungėt prie temos, man labai įdomu kokias bausmes taikot, laikinai tik padeda tel. atėmimas, neleidimas prie kompiuterio, o po kelių dienų vėl tas pats kartojasi ir vėl viskas iš naujo.
Papildyta:
O lauretai noriu atsakyti ,kaip atsitiko tai net nežinau, ji iki 12metų buvo geriausias vaikas, niekur neišeidavo, labai daug abi bendraudavome, aš gal būt ją pati pastumėjau link draugų,norėjau kad daugiau su draugais bendrautu, o ne prie mano sijono sėdėtu. O prasidėjo kaip pradėjo bendrauti su draugėmis, dabar jos kas savaitę kitos.
Papildyta:
O lauretai noriu atsakyti ,kaip atsitiko tai net nežinau, ji iki 12metų buvo geriausias vaikas, niekur neišeidavo, labai daug abi bendraudavome, aš gal būt ją pati pastumėjau link draugų,norėjau kad daugiau su draugais bendrautu, o ne prie mano sijono sėdėtu. O prasidėjo kaip pradėjo bendrauti su draugėmis, dabar jos kas savaitę kitos.
QUOTE(deiron @ 2008 09 03, 23:48)
neiszeisk ka pasakysiu, nors kai lankiausi su dukra pas psichologa pludausi, kad ji neteisi.
Ieskoti priezaisties pirmiausia reikia savyje. Kur? As nezinau. Viska reiketu apsvarstyti kaip kalbejai, ka sakei ir elgeisi. O vaikai jie labai isradingi. Meluoti ir irgi. Maniske irgi melavo apie metus, man sake, ka ji meluoja, o as tiesiog netikejau. Ar gali isivaizduoti tikejau dukters zodziais net nepatikrinus. Dabar geda, bet aciudie kad susigribau laiku ir viska teko taisyti labai sunkiai.
As zinau, kad mano dukra pasiduoda draugu itakai. Man asmeniskai teko su trim klasiokem uzdrausti bendrauti uz klases ribu. Man pavyko. Ta zinojo ir ju tevai. Su aukletoja labai glaudziai bendravau, ji zinojo, kad auginu ir aukleju viena. Taigi kaip supratai be tevo, nors tevas gyveno nuo musu kokios 2 min kelio. Bet jam dukra buvo niekas. Taigi aukletoja informuodavo kas ne taip. Aisku del dukros elgesio mokykloje nuobaudu nebuvo. Taciau vistiek ramybes nebuvo. Vis kas nors nutikdavo uz klases ribu.
Visada galvodavau kad lemia genai. Kaltinau save kad issirinkau netinkama vyra susilaukti vaiku. Taciau sis mano teiginys buvo neteisingas. Ne genai lemia, o auklejimas ir tik jis. Tikrai neteigiu, kad dabar problemu nera. Ju yra. (nebepamenu ar dejau siame forume nuotraukyte kaip mano dukros kambarys atrodo ar ne). As sprendziu jas. O kaip sprendziau galime pasneketi asmeniskai AZ ar skype arba messenger yahoo.
Laikinas telefono atemimas ir trumpam nieko negelbsti. Reikia ilgesniu baudu. Ir veiksmingesniu. Kaip pavyzdziui, ji pati save nubaude balandzio men. s. m. (mes dar buvom LT). Nebepamenu dabar ka ji padare blogo, bet pasakiau, kad su sokiais atsisveikintu. Ji permaldavo kad tik ne sokiai. Tuomet liepiau paciai pasirinkti nuobauda kuri ir man patiktu. Pasake, kad neziures visa men. tv. Ir neziurejo.
Be abejo kalbedavomes valandu valandas. Pokalbiai gelbsti. bet reikia ir veiksmingu nuobaudu. Oi kokiu as sugalvodavau
O pacios atveju manyciau kad ji tiesiog pasidave draugu itakai. Ji tiesiog pasijuto laisva, o sustoti labai sunku.
Ji yra jaunesnioji mano dukra, ir labai uždara. Vyresnioji labai daug pasakadavosi apie save ir draugus, visi ateidavo supažindindavo( ir vaikinais,ir merginomis), žinojau per daug ko neturėjau žinoti( kaip mama). O šitos apie drauges nieko, tik pagal vardus jie kas savaite keičiasi.
kiekvienas vaikas yra skirtingas
o ką dukra su klasiokėm darė kad reikėjo uždraust bendrauti?