Na per bucinius teoriskai uzsikrest galima daug kuo, taciau kiek suprantu, pagal nutylejima cia yra klausiama apie LPL (lytiskai plintancias ligas). Kiek prisimenu is ne visai bendro issilavinimo, tai per bucinius galima uzsikrest sifiliu (nuo kazkelintos is paskutiniu stadijos, kuri labai lengvai pastebima ir manau tokios merginos jusu sunus jau ir nebuciuotu ), AIDS (bet tik teoriskai, nes tikimybe labai minimali ir su ivairiom salygom) ir lygtai daugiau niekuo Zinoma yra dar gripas, sloga ir t.t. Bet sita "geri" galima ir ziurint i mergina pasigaut.
Bet as nuosirdziai uzjauciu mama, nes as turbut irgi naktim nemiegosiu, kai pamatysiu pirma "nasosa" ant savo vaiko Beje kai pati pagalvoju ka darydavau 16 metu Ojojoi... Busiu griezta mama
QUOTE(Violetikas @ 2007 08 17, 01:04)
Bet as nuosirdziai uzjauciu mama, nes as turbut irgi naktim nemiegosiu, kai pamatysiu pirma "nasosa" ant savo vaiko Beje kai pati pagalvoju ka darydavau 16 metu Ojojoi... Busiu griezta mama
nu jo
temos autore nesuprantu ko nori is to savo vaiko, gi visi mes per ta pati praeinam, lai mokosi jaunuolis, o is kur zino kad jai 20 metu jei jos nepazysta
tai al ji tik siaip vyresne atrodo, jaunimas toks suauges dabar, kad sunku ir pasakyti is veidelio kiek mergaitei metu
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 08 17, 08:35)
nu jo
temos autore nesuprantu ko nori is to savo vaiko, gi visi mes per ta pati praeinam, lai mokosi jaunuolis, o is kur zino kad jai 20 metu jei jos nepazysta
tai al ji tik siaip vyresne atrodo, jaunimas toks suauges dabar, kad sunku ir pasakyti is veidelio kiek mergaitei metu
Na suzinot kiek merginai metu, manau nesudetinga Gal pats vaikas mamai pasake, ar bent pasake, kad pvz ji yra studente kazkelinto kurso. Siek tiek logikos ir amzius aiskus. Bet kiek sprantu tema ne apie tai - tai greiciau tema apie tai, kaip turetu reaguoti ir elgtis tevai suprate, jog ju vaikas pradeda suaugusio zmogaus gyvenima (t.y. buciniai, seksas, isimylejimas ir t.t.). Nematau nieko blogo, jog mama rupinasi, tai tik parodo, jog ji atsakinga ir nebus is tu mamu, pas kurias ateina mergaites tevai ir sako, jog ju dukra nescia nuo jos sunaus, o ji atsako, jog tai ju paciu reikalas ir pasiulo geriausiu atveju aborta.
Manau jog pastebejus toki sunaus pasikeitima visai logiska su juo pasisneketi apie galimas pasekmes, paaiskinti kaip elgtis ir pan. Ir tai turi but ne tik kalba apie nestuma ir mokslu svarba, bet ir apie ligas, apie kurias cia ir sneka berniuko mama.
As siulau nupirkt sunui knyga, kuri skirta butent tokio amziaus jaunuoliams. Pati prisimenu, kad paaugliai tokias knygas labai megsta. Nieko baisaus jei ir vyriska zurnala pavartys, ten buna neblogu straipsniu. Siulau leist sunui atsivest mergina namo, jus galesit susipazint su ja. Juk tai nereiskia kad ji jums taps marcia, bet sunus uz tai tikrai bus dekingas ir nesleps visko nuo tevu. Ir jokiais budais negalima moralizuot ir aiskint kad jis dar nesubrendes tam, drausti ir pan. Deja realybe tokia, kad dabar paaugliai labai anksti bresta fiziskai ir 15 metu yra amzius kai jie jau mano esantys suauge. Jei sunus pasakoja ka veike su mergina, vadinasi pakankamai pasitiki tevais. Reikia ivertinti tai ir stengtis ta atviruma skatint pasitikejimu, palaikymu ir draugiskumu. Nes jei neranda palaikymo ir siltu santykiu namie, paaugliai ju iesko gatveje.
man irgi pasirodė kaip tema "ant bajerio" kaip kokio 15mečio,po audringo tūso ant kaklo radusio nasosą baimės nes tikrai labai keista,kaip moteris, turėdama 15kos metų sūnų nežino kokios ligos plinta per bučinius
o jei ka tai ber bučinius dar galima herpes pasigaut. AIDS galima pasigaut jei sveikojo ir sergančiojo žmogaus burnoje yra žaizdelės,kurios kraujuoja.
o jei ka tai ber bučinius dar galima herpes pasigaut. AIDS galima pasigaut jei sveikojo ir sergančiojo žmogaus burnoje yra žaizdelės,kurios kraujuoja.
Kiekvienam vaikui skirtingai
Siais laikais vaikai zino kur kas daugiau, negu mes ju metuose zinojome Norejau pasikalbeti apie berniuku ir mergaiciu draugyste, tai mane ramiai pertrauke ir pasake Mamyt as viska gerai zinau, mums mokykloje spasakojo ir mes su draugais kalbejomes.
Kai mano vaikas gryzo su nasosais, tai kazkaip ne apie ligas pagalvojau pirmiausiai Pasikalbejau su juo, kad konkreciu atveju jis pasielge labai vaikiskai. Dazniausiai taip daroma norint pasirodyti pries bendraamzius kad esi uz juos labiau subrendes ar, kad jau turi drauge. Man atrodo jis mane suprato
Bet kaip su juo kalbetis, kad pradetu mokytis, juk egzai ant nosies
Bet kaip su juo kalbetis, kad pradetu mokytis, juk egzai ant nosies
O ka mamytes darote su rukanciu paaugliu?As suzinojau,kad dicke ruko .Pakalbejau grazei,bet veltui ,vel uzuodziau dumus .Radau kelis kartus tasiukeje cigaretes,sake,kad drauges.Ji turi sirdies ida.Man neramu del jo veikato,ateity zada operuoti .A ja nepaitikiu .
Norėčiau padiskutuoti, apie bendravimą su paaugliais(dukra ar sūnumi)
QUOTE(deiron @ 2008 09 02, 17:02)
Norėčiau padiskutuoti, apie bendravimą su paaugliais(dukra ar sūnumi)
Kas konkreciai jus domina? Mat bendraujam su sunumi normaliai-buna geriau, buna blogiau, bet visumoj esu juo patenkinta.
konkrečiai,mane domina kokių jūs veiksmų imatės kaip nurodytu laiku negrįžta į namus( o tel. būna išjungtas)
Papildyta:
mano duktė vyresnė pora metų už lauretos, gal tavo dar iki vėliau
Papildyta:
mano duktė vyresnė pora metų už lauretos, gal tavo dar iki vėliau
Deiron, o kaip tai atsitiko kad pradejo negrizineti laiku namo? ir dar telefona isjungdavo.
Mano dukra ir taip dare. Bet ji buvo jaunesne. Ir tai budavo dienos metu. Daug kartu dare, kol mane isvede is kantrybes. O kai isvede baigesi jos visi tokie dalykai. Grizdavo namo laiku.
Mano dukra ir taip dare. Bet ji buvo jaunesne. Ir tai budavo dienos metu. Daug kartu dare, kol mane isvede is kantrybes. O kai isvede baigesi jos visi tokie dalykai. Grizdavo namo laiku.
Labai džiaugiuosi, kad šiandien su savo jau pauglystėn kopiančiu sūnum bėdų nėra, labai tuo džiaugiuosi, mokosi gerai , santykiai geri, būna, kad iškyla kokių nesusiklabėjimų, tada sėdu ir sakau, sūnau mes nesuprantam vienas kito, aptariam, kas ir kaip, ir vėl toliau viskas gerai. žino dienotvarkę, nepažeidžia nustatytų ribų, jei kažkur jau ,,nuklysta,, (pavėluoja 10 min,. grįžti namo laiku )sakau, prarasi pasitikėjimą apribosiu tą ir tą, ir pasitaiso. Šiandien aš rami.