Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė

QUOTE(Paklute @ 2011 04 11, 11:31)
O tai kokie jum egzaminai?
Maniskis irgi labai nori vazineti,tai kaip buvom sodyboj pabande tai praso ir namie sakau ateis laikas ismoksi,neturiu kantrybes as mokinti doh.gif
Siandien is ryto susinervavo, ant zoles buvo su draugais pasidare vartus (zole bendra visu) tai kazkas piktybiskai sulauze vartus.Jie buvo ikase i zeme akmenims apdeja.Tai iskasta duobe vartai sulauzyti nu galvoju tegul dziaugiasi kad vaikai zaidzia ale kazkam uzkliuvo.Tai gris eis tvarkyti.

Nu bet yra va tokiu ... doh.gif , kazkam uzkliuvo g.gif
As pradejau skaityti ziuriu zole toks juokas paime galvoju ir ravo nukentejo g.gif g.gif , bet pasirodo skirtingai biggrin.gif .
Maniskis skambina ir pirmas klausymas(retai jis man skambina) ar zole issiskalbia .... g.gif g.gif
Specialiai sakiau , kad ne truputi persigando , bet kai issiskalbe aprimo ax.gif
O del egzaminu , tai siemet mokykla baigineja ( mes ne LT gyvenam )
Tai dabar 2 savaites atostogu , bet ju kaip ir nera nes eina kiekviena diena i mokykla i konsultacijas .nuo 9 - 3
Tai siandiena i kluba isleidom , ai truputi tegu atsipalaiduoja g.gif , gal ir blogai darom , bet ....nzn!!
Atsakyti
QUOTE(blyksne @ 2011 03 25, 22:00)
mano dukrom 15m.,14m,ir 12m,

na paauglių komanda biggrin.gif kantrybės mamai 4u.gif o kas dėl jų išmėtytų rūbų,tai siūlau neskalbti nešvarių. Tiesiog pasakyti,jog į tokią betvarkę ašį nežinau kur dėti švarius rūbus,todėl dabar nesiruošiu skalbti kol bus netvarka. Tegu pačios skalbiasi.
Atsakyti
QUOTE(**sea** @ 2011 04 14, 01:52)
Specialiai sakiau , kad ne truputi persigando , bet kai issiskalbe aprimo  ax.gif
O del egzaminu , tai siemet mokykla baigineja ( mes ne LT gyvenam )
Tai dabar 2 savaites atostogu , bet ju kaip ir nera nes eina kiekviena diena i mokykla i konsultacijas .nuo 9 - 3
Tai siandiena i kluba isleidom , ai truputi tegu atsipalaiduoja  g.gif  , gal ir blogai darom , bet ....nzn!!

lotuliukas.gif
Galvoju g.gif kokius jus cia egzus laikot bigsmile.gif biggrin.gif O is kur jus jei nepaslaptis? blush2.gif
Kaip klube sekesi?Man atrodo darote taip kaip jusu nuomone gerai(tevu)nes niekas negali is sono pasakyti daryk taip ir tada vaikas bus pats geriausias ar pns. Tik tevai zinodami savo vaika gali reguliuoti leidima ar draudima,aisku kalbu apie tuos tevus kuriems rupi vaikai,kurie nori vaikams tik gero.
Atsakyti
QUOTE(Paklute @ 2011 04 15, 10:03)
lotuliukas.gif
Galvoju g.gif kokius jus cia egzus laikot bigsmile.gif  biggrin.gif O is kur jus jei nepaslaptis?  blush2.gif
Kaip klube sekesi?Man atrodo darote taip kaip jusu nuomone gerai(tevu)nes niekas negali is sono pasakyti daryk taip ir tada vaikas bus pats geriausias ar pns. Tik tevai zinodami savo vaika gali reguliuoti leidima ar draudima,aisku kalbu apie tuos tevus kuriems rupi vaikai,kurie nori vaikams tik gero.

Mes is UK , siemet baigia mokykla , tai egzaminu laikymas pasibaigs kazkur birzeli . O paskui isleistuves smile.gif !
o klube sake linksmai !!!
Viskas kaip ir neblogai smile.gif blush2.gif !!!
Atsakyti
mano chebra - 17(pana) ir 13(vaikinas)...
panele nuo 13 pradejo mane is proto kraustyt.... mazdaug iki 15 metu buvo ziauriai sunku su ja ir bendraut, ir suprast, po to ivyko kazkoks luzis, ir dabar jau 17,5 - na pradejo mastyt vos ne kaip suauges zmogus, pasidare savarankiska ir labai pradejo i viska atsakingai ziuret... kazkaip jau nebaisu ir mokytis toliau isleist....

o vaikinukas 13 m. dar kazkaip elgiasi vaikiskai, netgi sakyciau ta paauglyste dar neatejo.. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

situacija nėra pati lengviausia - atėjo maištinga paauglystė. Kad ir kaip kalbėjom, kad to nebus, auklėjom ir bendravom, deja, niekas nepadėjo.
Pasekmės (vaikinukui 16 metų):
Išleidom nakvoti pas draugą, išsikrovė telefonas. Ryte turėjo grįžti, skambinam draugui. Draugas nieko apie tai nežino, nematė ir negirdėjo.
Mokykloj nesimoko, gavo pataisų. Padedam daryt - nereikia, aš vistiek neisiu į mokyklą.
Prašom nemeluot - jo nuomone, sakant tiesą tik daugiau konfliktų.

Namų areštas = bėgimas iš namų,
Nesiklausymas = atsakymas "jei nenori, galim nebendraut",
Reikia mokytis = nesimokysiu, nes nenoriu ir nereikia,
Pinigų nedavimas = užsidirba dabar pats, jei truks - rasiu kur gaut (baisu, kad pradės vogti),
Nemeluot - o kas čia blogo?
Draugų ribojimas - nenurodinėsit su kuo bendraut.

Ką tada daryt? Buvo kalbėta n+k kartų, tėvai normalūs ir kultūringi.
Dirba kartu su tėvu, padeda. Kai su juo gražiai šneki, jis irgi mielas ir geras. Pradedi argumentuot - neveikia visiškai, savo tiesas įrodinėja, kad draugeliai tą ir aną daro...

Dabar nusprendė važiuoti į sodybą, vasaros palydėtuvėm. Nieko neklausė - pasakė, kad važiuos ir taškas.
Visi dirbantys, namie nesužiūrėsi ir neužrakinsi.
Į ašaras reaguoja taip - jūs patys sau prisidarot problemų.
Tėvai pasimetę, aš taip pat. Gal kam buvo panaši situacija?
Atsakyti
o kas jūs jam esat?
Atsakyti
16m tai jau beveik suauges zmogus. Kiekvienas bresta siek tiek skirtingai, bet jei jau zmogui atrodo,kad jis sugeba gyventi savarankiska gyvenima, lai gyvena.Jau ka tevai iki siol ismoke, tai ir duos savu vaisiu. Gal svarbiausia pasitiketi juo dabar jau ir priimti kaip sau lygu vyra, o ne vaika ,kuri reiktu uzrakinti, priziureti ir t.t. Vistiek juk per jega jau nieko nebegalima padaryti, tik pokalbiai ir beliko , bet svarbiausia parodyti pagarba jam ir jo sprendimams, kad ir kokie jie bebutu. O jei seima darni, jei myli vienas kita, tai ir vaikinas padarys teisingus sprendimus. O jei suklys kazkur ,tai irgi normali gyvenimo dalis, nei vienas cia be klaidu nenugyvenam savu gyvenimu.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2012 08 17, 12:42)
o kas jūs jam esat?

Aš sesuo.

QUOTE(ada21lt @ 2012 08 17, 13:10)
16m tai jau beveik suauges zmogus. Kiekvienas bresta siek tiek skirtingai, bet jei jau zmogui atrodo,kad jis sugeba gyventi savarankiska gyvenima, lai gyvena.Jau ka tevai iki siol ismoke, tai ir duos savu vaisiu. Gal svarbiausia pasitiketi juo dabar jau ir priimti kaip sau lygu vyra, o ne vaika ,kuri reiktu uzrakinti, priziureti ir t.t. Vistiek juk per jega jau nieko nebegalima padaryti, tik pokalbiai ir beliko , bet svarbiausia parodyti pagarba jam ir jo sprendimams, kad ir kokie jie bebutu. O jei seima darni, jei myli vienas kita, tai ir vaikinas padarys teisingus sprendimus. O jei suklys kazkur ,tai irgi normali gyvenimo dalis, nei vienas cia be klaidu nenugyvenam savu gyvenimu.

Dėkoju už nuomonę. Šiandien visą dieną praleidom kartu, daug kalbėjom. Kai kuriose situacijose jo nuomonė nepakeičiama (pvz merginų klausimu), bet bent jau pavyksta susitarti, kad visuomet žinotume kur jis yra ir ko jam reikia, pareigas taip pat savo žino ir jaučia atsakomybę, šiandien net pats pasakė - lauke ilgai nebūsiu, ryt su tėčiu į darbą reikia važiuoti (niekas jo neverčia to daryti). Bent kažkiek mąsto kryptingai.
Tik neramu dėl kompanijos, su kuria būna. Turbūt nieko dėl to padaryti ir neįmanoma. doh.gif
Atsakyti
prisipazinsiu maistavo mano sesuo nuo 14 m. iki 16 doh.gif Veliau i prota pati atejo, bet padaryti nieko kad ir kiek tevai stengesi negalejo. neuzrakinsiu tokio ir kailio nekarsi. belieka sneketis ir laukti kol maistavimas baigsis, tik kiek laukti nezinia.
Atsakyti
QUOTE(Awdrute @ 2012 08 20, 22:38)
Aš sesuo.
Dėkoju už nuomonę. Šiandien visą dieną praleidom kartu, daug kalbėjom. Kai kuriose situacijose jo nuomonė nepakeičiama (pvz merginų klausimu), bet bent jau pavyksta susitarti, kad visuomet žinotume kur jis yra ir ko jam reikia, pareigas taip pat savo žino ir jaučia atsakomybę, šiandien net pats pasakė - lauke ilgai nebūsiu, ryt su tėčiu į darbą reikia važiuoti  (niekas jo neverčia to daryti). Bent kažkiek mąsto kryptingai.
Tik neramu dėl kompanijos, su kuria būna. Turbūt nieko dėl to padaryti ir neįmanoma.  doh.gif

Tikriausiai vyresne sesuo? As irgi turiu jaunesni broli biggrin.gif dazniausiai jaunesneliai broliai ,dar turintys vyresnes seseris buna gana islepinti smile.gif aisku nebutinai, bet taip naturaliai gaunasi, mes jais rupinames, nudirbame daugiau darbu namie ir t.t.
Manau, paveikti galima tik priimant ji kaip vyra ir net nemeginant suvarzyti laisves,juk svarbiausia jam dabar jaustis suaugusiu, o kadangi jau gana stiprus buna tokio amziaus, tai zino, kad daug ka gales issikovoti, juk per jega jo jau nesulaikysi kambari smile.gif. Tikriausiai geriausiu autoritetu gali buti tik kitas vyresnis vyras, kuri vaikinas gerbtu, tada ir kalusytu jo patarimu, bet jie irgi negali buti kaip paliepimai.
O siaip is to ka paraset, man atrodo normalus paauglys ir visai normalus jo elgiasys, o kompanijos ir merginu pasirinkimai t.t. tai tikriausiai daugumai mamu nepatinka smile.gif bet gal geriau leisti ir kuo daugiau lai kvieciasi i svecius, tai bent turesit galimybe buti salia, ir jei vaikas nejaus jusu neigiamo nusiteikimo nesleps, o jei bus kazkokios problemos gales pasipasakoti. PAstebejau ,jei graziai paaiskini , atrodo is kart neigia , bet paskui matau, kad (brolis) paklauso, yra sakes,kad jei paklausyciau is kart, tai pasijusciau pazemintas.
Manau, svarbiausia buti salia paauglio, palaikyti kai jam to reikia, kad zinotu jei istiks beda, kad visada turi kur kreiptis ir rasti ne smerkima ,o supratima, o ne vadaovauti, nurodineti, jam reikia ismokti paciam tinkamai pasirinkti, tikamai nuspresti.....
Atsakyti
Mano sunui 13m.ir jis nemiega parom.Ką daryti kad tai baigtusi.Sedi prie kompo ar naktimis su draugais kažkur buna.Į pastabas nereguoja,ir mano žodžiai atsimuša i siena.
Atsakyti