Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė

sakyčiau reiktų atskirt išgėrimą nuo girtavimo. pirmą kartą - na, visiems kažkada teko pirmą kartą pasigert ir apsivemt ar nulūžt. Bet tai jokiu būdu negali kartotis ir vaikas turi žinoti, kad jūs to netoleruojate. kitas reikalas -- ne veltui vartoti svaigalus leidžiama tik sulaukus pilnametystės. supažindinkit kas gresia jeigu nutvers teisėsauga. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paklute @ 2011 01 14, 18:42)
doh.gif Kaip graziai pavadinta.Uzvakar buvau pas savo viena pazistama,ji turi dukra 21metu.Jinai jai ir kambari tvarko ir rubus skalbe nu ta mama.Galvoju nu sakes.Sako jinai neturi laiko jai mokslai.Nu nieko sau jeigu vyra parves tai motka ir vyro rubus skalps lotuliukas.gif

nu jau cia virs visko !!!
Papildyta:
QUOTE(**sea** @ 2011 03 17, 16:41)
sveikos!!
gal yra mamu kurios turi paauglius sunus ??
del tvarkymosi tai supratau , kad dauguma jaunimo nelabai tam linke . idealiausias varijantas , kai pasiulau pasikviesti draugus , paziureti filma padarau uzkandeliu , tada kambarys blizga smile.gif!!
noriu paklausti , kaip pas jumis reikalai su alkoholiu ??
maniskis 16 metu , pries kelias savaites ejo i gimtadieni (isleidziu , nes pasitikiu ) , oasiprase su nakvyne . islydejau viskas normaliai , vakare skambutis . Sunus skambina ir praso , kad pasiimtume is baliaus , nes truputi padaugino ir jam labai bloga , norejau vaziuoti , bet draugai iskviete taksi . Gryzo namo , sako tik nieko nesakykit zinau , kad durnai ir blogai pasielgiau , daugiau taip nebus . Ryte dar buvo nekaip tai daviau tabletku , vyras visa diena ji erzino(juokais) , gal pahmelo reikia . Cia ,kiek zinau , kiek snekejomis buvo pirmas kartas, dziaugiuosi , kad paskambino namo , kad nevaziavo toliau su draugais i pratesimus .......
Bet kaip toliau  g.gif  g.gif , baust nebaudziau , pasisnekejom sako , kad pasimoke .
Si savaitgali vaziuoja su klase 3 dienom prie juros . Tai dabar nervuojuos .
sako mama nesinervuok as protingai  g.gif  g.gif
sakau: neleksiu nakti prie juros taves pasiimineti  smile.gif  smile.gif !!!
kaip jus reguojat , kai vaikas grysta pirma karta isgeres ?? ir keliu metu ????

nu jooo, mano vaikinui 13 , tai tikiuosi , kad man dar iki tokiu problemikiu toli....
Atsakyti
Įkišiu ir aš savo trigrašį... Pati visada buvau "patogus" vaikas. Valgyti pasidaryti nemokėjau iki 18, kol išvažiavau mokytis, bet ir kambarius tvarkydavau ir po gėlių lysvę pasikrapštydavau jau nuo kokių 8-9. Paauglystės kaip tokios nebuvo. Į tūsus nevaikščiojau, nes ir pati nenorėjau, o ir šiaip stengiausi tėvams nepatogumų nedaryti. Rezultatas: ir dabar esu "patogi", tvarkinga, tėvams maloni, darbe-sėkminga, bet ar laiminga? Manau vaikui paauglystė būtina. Kad ir tėvams, ir sau parodytų, kas esąs. Kad formuotųsi. Taigi sėkmės mamytėms su jūsų paaugliukais, ir ištvermės. Bet tai-tik į gerą. 4u.gif

QUOTE(Paklute @ 2011 01 14, 15:42)
doh.gif Kaip graziai pavadinta.Uzvakar buvau pas savo viena pazistama,ji turi dukra 21metu.Jinai jai ir kambari tvarko ir rubus skalbe nu ta mama.Galvoju nu sakes.Sako jinai neturi laiko jai mokslai.Nu nieko sau jeigu vyra parves tai motka ir vyro rubus skalps lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 03 18, 09:03)
Papildyta:

nu jooo, mano vaikinui 13 , tai tikiuosi , kad man dar iki tokiu problemikiu toli....

tai jums dar tolokai !! 4u.gif
Nors nuo vaiko dar priklauso , draugu sunus irgi beveik 16 , tai toks vaikiskas , apie jokiu isejimus net nesneka , namuose prie kompo sedi tik . O maniskis ir i klubus eina (kur iki 18 metu)Taip , kad cia nezinai kada ir kaip bus 4u.gif 4u.gif
Tik tiek , kad per paskutines daug straipsniu skaiciau tiek psihologu tiek pacio jaunimo . Tai manau , kad jei su vaiku daug bendrauji nuo mazu dienu , tai ir ta paaulyste nebaisi . Mes tikrai daug laiko praleidziam kartu , ypac savaitgaliai kazkur vaziuojam arba filus nuomuojames ir seip kiekviena diena ateina jis pas mus i kambari i viduriuka dar isitaiso ir juokais sakom nu kokia dienos a[zvalga , kas pas ka gero nutiko ta diena . biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(varlyte96 @ 2011 03 18, 11:10)
Įkišiu ir aš savo trigrašį... Pati visada buvau "patogus" vaikas. Valgyti pasidaryti nemokėjau iki 18, kol išvažiavau mokytis, bet ir kambarius tvarkydavau ir po gėlių lysvę pasikrapštydavau jau nuo kokių 8-9. Paauglystės kaip tokios nebuvo. Į tūsus nevaikščiojau, nes ir pati nenorėjau, o ir šiaip stengiausi tėvams nepatogumų nedaryti. Rezultatas: ir dabar esu "patogi", tvarkinga, tėvams maloni, darbe-sėkminga, bet ar laiminga? Manau vaikui paauglystė būtina. Kad ir tėvams, ir sau parodytų, kas esąs. Kad formuotųsi. Taigi sėkmės mamytėms su jūsų paaugliukais, ir ištvermės. Bet tai-tik į gerą.  4u.gif

Pritariu tau, del to ir isleidziu , kad viska pats gyvenime isbandytu . Nes tik pats paragaves gales atsirinkti kas tinka , kas ne .
Su valgymu pas mumis irgi idomiai , nezinau kaip kitos mamos , bet as manau kad tik isskirtiniais atvejeis vaikas turi darytis sau valgyti . Nes pati atsimenu , grysti is mokyklos o ten tuscia tai taip liudna ir pikta budavo . Tai as turbut del tu prisiminimu lepinu savo sunu (nors sakau jei manes nera jis puikiai pats pasidaro) , bet jei esu , tai pusrycius i lova atnesu , o pietus tai stengiuosi visada padaryti , kai grysta is mokyklos pasissildo .
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2011 03 17, 16:23)
sakyčiau reiktų atskirt išgėrimą nuo girtavimo. pirmą kartą - na, visiems kažkada teko pirmą kartą pasigert ir apsivemt ar nulūžt. Bet tai jokiu būdu negali kartotis ir vaikas turi žinoti, kad jūs to netoleruojate. kitas reikalas -- ne veltui vartoti svaigalus leidžiama tik sulaukus pilnametystės. supažindinkit kas gresia jeigu nutvers teisėsauga.  mirksiukas.gif

Mano klausimas ir buvo , kaip reguojate pirma karta ? O del teisesaugos tai jau tokiom temom nuo 10 metu pokalbiai vyko . Manau naujo nieko nepasakyciau as jam , ko jis nezino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **sea**: 18 kovo 2011 - 14:24
QUOTE(**sea** @ 2011 03 18, 15:21)
Mano klausimas ir buvo , kaip reguojate pirma karta ? O del teisesaugos tai jau tokiom temom nuo 10 metu pokalbiai vyko . Manau naujo nieko nepasakyciau as jam , ko jis nezino.

nu bet jūsų pirmas kartas jau įvyko. negi reaguosit iš naujo? aš nelabai galiu į šį klausimą atsakyt, nes mano vaikai dar iki to nepriaugo. o tada pažiūrėsim -- iš principo, tai nematau jokios tragedijos. o ant manęs pačios, kai pirmąkart "gatava" paršliaužiau -- oi kaip rėkė scare.gif bet parėkė ir apsiramino, o aš supratau, kad panašiam stovyje tėvams niekad nesirodyt blush2.gif

Su valgymu pas mumis irgi idomiai , nezinau kaip kitos mamos , bet as manau kad tik isskirtiniais atvejeis vaikas turi darytis sau valgyti . Nes pati atsimenu , grysti is mokyklos o ten tuscia tai taip liudna ir pikta budavo . Tai as turbut del tu prisiminimu lepinu savo sunu (nors sakau jei manes nera jis puikiai pats pasidaro) , bet jei esu , tai pusrycius i lova atnesu , o pietus tai stengiuosi visada padaryti , kai grysta is mokyklos pasissildo .

kaip sakant. priklauso kaip šeima valgos ir kaip pats vaikas pageidauja. jeigu gaminami pietūs visai šeimai, tai aišku gaminamas toks kiekis, kad būtų visiems. ašpati savo laiku baisiai išranki buvau, tai buvau gana anksti palikt apsitarnauti pati. buvo žymiai geriau pačiai eksperimentuot, negu mama tragiškai gaminanti ir reikalaujanti viską suvalgyt dry.gif
Atsakyti
Tai dabar nervuojuos .

Na nerasysiu visos priesistores tik parasysiu kaip viskas buvo isleidom sunu(beja venmeciai su jusu) nauju metu svesti su draugais (is viso ju sesi buvo)su 6sk lengvo alaus grista vaikas pusia triju normalaus stovio ir 4sk parsinesa sako tiek nereikejo,o pats isprase,kad tiek duotume.
Atsakyti
QUOTE(Paklute @ 2011 03 18, 19:40)
Na nerasysiu visos priesistores tik parasysiu kaip viskas buvo isleidom sunu(beja venmeciai su jusu) nauju metu svesti su draugais (is viso ju sesi buvo)su 6sk lengvo alaus grista vaikas pusia triju normalaus stovio ir 4sk parsinesa sako tiek nereikejo,o pats isprase,kad tiek duotume.

valio !!! radau , kas yra panasioj situacijoj !!!
va matai (as pereinu i tu , nes suprantu kad esam panasau amziaus, jei galima smile.gif)
reiskia musu vaikai turi savo prota . Anksciau niekad negalvodavau ir nesigilindavau , nes nemaniau , kad gali paaugliai buti siais laikais nelaimingi . Nes musu laikais tevai dirbo dirbo dirbo , mazai su mumis laiko leisdavo , net aplamai pagalvojus ar labai turedavo jie laiko .
o galiu paklausti kas lieciant kompiuteri telefona , skaiciau , kad kiti jei nusikalsta atima????
o kaip del daigtu dzinsai , maikutes ir ttt... perkat tik progom ar kaip ???
dell ko klausiu , nes pries kelias dienas is netyciu isgirdau , kad mes per daug vaika lepinam . del to ir klausiu ? nes nesuprantu kas yra per daug? jei vaikas turi 2 poras dzinsu ir vienas kostimines , ir reikejo eiti i gimtadieni jis sako ir vel su tais paciais , tai nuvaziavom nupirkom naujus?
tai labai butu idomi jusu nuomone ...
iki kiek yra riba vaiko lepinimas?
iki kokiek butinybe?
nenoriu , kad vaikas skurde augtu , kaip as pati , del to ir stengiames , bet bijau kad nepersistengtume !!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **sea**: 19 kovo 2011 - 00:20
QUOTE(**sea** @ 2011 03 19, 01:07)
(as pereinu i tu , nes suprantu kad esam panasau amziaus, jei galima smile.gif)

drinks_cheers.gif
Mano vaikas 8 metus sportuoja futdbola,futbolo batelius parsisiuncia tikrai ne pigius metams riekia 2 poru,aisku turi daug apdovanojimu komandiniu ir asmeniniu.Pabuvojas daugiau europos saliu negu tevai.Pats taupo pinigus i diena gauna 5lt(maitinima apmoka futbolo kl)tai 2 isleidzia 3 i taupykle mociutes, senelis pastoviai po kelis litus duoda.Dabar pas juos tokia mada,kad tik butu 'naikas','adidas' Tai kiek isgalim perkam kas jam patinka nes nupirkus daikta kad ir pigesni kuris stoves spintoje ir po to visai nauja reikia atiduoti tai tikrai ne iseitis.Vedam deribas del pirkiniu.Mokslai irgi sekasi neblogai praeitu mokslo m.vid.8,1.Tai kai vaikas stengiasi tai ir palepinti man atrodo ne griekas. Kompas tai gera priemone nuobaudom aisku jisai,kaip ir visi vaikai ir kokia pamoka numuilina(tipo nespejo po rytines tren.)Stengiuosi,kad sikingai sedetu prie komp.Su telefonu tai buvo i interneta ilindes 50lt pripleskines tai sakau duok tai dave savo.Tai daugiau listi nereikia.Ir cia buvo jo pirmas baliukas su draugais.Tai nemanau,kad as lepinu tiesiog sudarau salygas tobuleti ir dziaugtis gyvenimu.
Papildyta:
Tikrai pasigendu siame forume paaugliu mamu pokalbiu,gal tevai jau galvoja,kad jie uzaugo? Man atrodo,kad visi paaugliai megejai kresti visokias isdaigas tik tevai sako nu ne mano vaikas tai tikrai taip padaryti negali,nes namie jisai l.geras ir paklusnus cia aplinka kalta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paklute: 19 kovo 2011 - 11:45
dell ko klausiu , nes pries kelias dienas is netyciu isgirdau , kad mes per daug vaika lepinam . del to ir klausiu ? nes nesuprantu kas yra per daug? jei vaikas turi 2 poras dzinsu ir vienas kostimines , ir reikejo eiti i gimtadieni jis sako ir vel su tais paciais , tai nuvaziavom nupirkom naujus?

o tai reikia vieną porą džinsų teturėt? jų neskalbt ar kaip? tas kažkas žiauriai nusišnekėjo. nu nebent tie džinsai iš Calvin Klein g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 20 kovo 2011 - 18:44
QUOTE(sena niekšė @ 2011 03 20, 17:44)
o tai reikia vieną porą džinsų teturėt? jų neskalbt ar kaip? tas kažkas žiauriai nusišnekėjo. nu nebent tie džinsai iš Calvin Klein  g.gif

tai reiskia smile.gif , kad vaikai labai auga tokiam amziuje ir labai greitai isauga drabuzius . skalbti skalbiu , bet turejau minti , kad su tais paciais 2 dzinsais visur ir i gimtadienius ir i kasdiena. o nupirko ne CK , pirkom True Religion .
Atsakyti
QUOTE(**sea** @ 2011 03 19, 01:07)
dell ko klausiu , nes pries kelias dienas is netyciu isgirdau , kad mes per daug vaika lepinam . del to ir klausiu ? nes nesuprantu kas yra per daug?  jei vaikas turi 2 poras dzinsu ir vienas kostimines , ir reikejo eiti i gimtadieni jis sako ir vel su tais paciais , tai nuvaziavom nupirkom naujus?
.iki kiek yra riba  vaiko lepinimas?
iki kokiek butinybe?

Man labai idomu kas jums taip pasake?kad lepinate g.gif
Mums buvo panasi situacija su virsutinia dalimi ruosesi eiti pas klasioke i gimt. apziurejom kad visi megztukai ar nuskalbti arba mazoki tai nusprendem pirkti,ryte nupirkom po pietu ejo i gimt.bet juk vienu gimtadieniu sventes nesibaigia buna ir kitu progu kur norisi tvarkingai ir graziai atrodyti.Juk jie busimi vyrai ir kad rupintusi savo isvaizda reikia mums juos ismokyti,nes nueis i pasymatima su nuskalbtais dzinsais ar nutysusiu megstiniu ir neduog die su nuvytusiu gvazdiku lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(**sea** @ 2011 03 20, 21:08)
pirkom True Religion .

Tai va,kad jiems beleko nenupirksi doh.gif ,na o jei galimibes turit tai ko nenupirkus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(augustautve @ 2011 03 18, 11:03)
Papildyta:

thumbup.gif

Viskas priklauso nuo vaiko,nuo jo uzimtumo kitam jau pradzia ir tai kad jus uzrankos jo nepagavot tai nereiskia,kad jam dar toli.Aisku nepazystu jusu seimos tai tikrai nesakau,kad jis jau vartoja,bet zinau tokiu pvz. kaip tevai sako nu ne mano vaikas tai tikrai ne,o vaikelis aluti prie vandens telkinio vartoja ir seima yra tikrai tvarkinga ax.gif Kitas tik 18 pradeda ragauti.Nepriimkite mano pamastymu asmeniskai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(varlyte96 @ 2011 03 18, 13:10)
Taigi sėkmės mamytėms su jūsų paaugliukais, ir ištvermės. Bet tai-tik į gerą.  4u.gif

Aciu 4u.gif Koko,bet istvermes tai tikrai reikia.
O laime toks dalykas cia inai yra,cia issprusta is ranku,taigi mes visi bunam kazkiek nelaimingi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paklute: 21 kovo 2011 - 09:41
sveikos!!
gal yra mamu kurios turi paauglius sunus ??
del tvarkymosi tai supratau , kad dauguma jaunimo nelabai tam linke . idealiausias varijantas , kai pasiulau pasikviesti draugus , paziureti filma padarau uzkandeliu , tada kambarys blizga smile.gif!!
noriu paklausti , kaip pas jumis reikalai su alkoholiu ??
maniskis 16 metu , pries kelias savaites ejo i gimtadieni (isleidziu , nes pasitikiu ) , oasiprase su nakvyne . islydejau viskas normaliai , vakare skambutis . Sunus skambina ir praso , kad pasiimtume is baliaus , nes truputi padaugino ir jam labai bloga , norejau vaziuoti , bet draugai iskviete taksi . Gryzo namo , sako tik nieko nesakykit zinau , kad durnai ir blogai pasielgiau , daugiau taip nebus . Ryte dar buvo nekaip tai daviau tabletku , vyras visa diena ji erzino(juokais) , gal pahmelo reikia . Cia ,kiek zinau , kiek snekejomis buvo pirmas kartas, dziaugiuosi , kad paskambino namo , kad nevaziavo toliau su draugais i pratesimus .......
Bet kaip toliau  g.gif  g.gif , baust nebaudziau , pasisnekejom sako , kad pasimoke .
Si savaitgali vaziuoja su klase 3 dienom prie juros . Tai dabar nervuojuos .

Sveika : ) Manau nieko blogo, kad pabandė ir padaugino, ir kad tau pasakė. Ir baust nereik, nes užsidarys ir nesakys poto nieko kitakartą. Manau natūralus dalykas, kad pabandė, ir kad padaugino manau gerai yra, nes suprato kad ne tik malonumas nuo alkoholio. Manau buk rami del savo 16mecio ir pasitikek juo : )
Atsakyti