QUOTE(SuViltim @ 2010 06 10, 11:58)
Sveikos mamos,
ryžausi ir aš įsijungti į jūsų būrį, nes sunku širdy be galo, o aplinkui nėra supratimo.
Net nežinau, ko aš tikiuosi, gal tiesiog palaikymo, vilties, gal patarimų, ačiū iš anksto visiems, kas atsilieps.
Trumpa mano problemos esmė - auginu du sūnus, 16 ir 11 metų. Su vyresniuoju problemų nėra, o štai mažasis ir yra mano dabartinis širdies skausmas. Jau beveik metai, kai pridirba ką nors nuolatos: pagautas berūkantis su draugais, vienu tarpu praleidinėjo pamokas mokykloje, dabar paaiškėjo kad vogė iš namiškių pinigus ir visa tai nuolatos lydi melas, išsisukinėjimai ir prisiekinėjimai, kad esąs nekaltas. Kalbu su juo daug, mėginu viską spręsti geruoju, skaitau straipsnius ir mėginu daug ką taikyti, bet namiškiai jau ėmė mane kaltint, kad dėl mano negriežtumo, o "kvailo" supratimo" prisidirbsiu, kad sugadinsiu vaiko ateitį ir iš jo užaugs.....net nepajėgiu rašyti kas. Ir jau pačią kankina abejonės, matau kad kartais sūnus piktnaudžiauja tuo, bet ypač būna sunku, kai nėra vilties, blaškausi lyg kokiame labirinte, o dūšioj toks jausmas, kad tuoj išprotėsiu. Šiandien pasiskaičiau šiame forume mintį, apie kurią ir pati mąsčiau - kad viena iš išeičių, kai atsiranda tokio vaiko gyvenime teigiamas autoritetas - treneris, vyresnis draugas, mokytojas. Blogai, kad niekas iš namiškių tokiu netapo, o kur atrasti tokių žmonių, patarkit kas žino? Jei būtų tiks treneris, mokytojas, psichologas - skirčiau paskutines jėgas, bet vežiočiau pas jį, padaryčiau TIKRAI VISKĄ, kad tik išgelbėčiau sūnų ir jis užaugtų doru ŽMOGUMI.
Laba.
Skaitau,ir atrodo viskas atitinka mano situacija su vaiku.Mano sunui 12 metu,esu issiskyrusi,ir ji auginu viena.Jo tevelis gyvena su kita seima,ir vaiku visiskai nesirupuna.
Nenoriu kartotis,bet viska jau jus isvardinot kad man taippat neduoda ramybes.
Maniskis lyg dar neruko,bet melas,jau mane baigia pribaigti.Jis visada nekaltas,visada teisus.As irgi kazkuria diena pamaciau kad taupykle per puse lengvesne,ir jis nekaltas,jis neima...Paimiau telefona jo,tai pakraupau nuo zinuciu.Kazkur prisiregistraves matyt pazinciu pslp.rasosi su merginom(neaisku kokio amziaus),ir tos zinutes tokios kazinau,sleikstuli kelia.Ta prasme panos pacios raso,atrodo kariasi ant kaklo..Atemiau telefona,nes manau per toli jis eina..
Noriu graziuoju pasisneket su juo,nesileidzia i kalbas visiskai,neismanau kaip elgtis jau.Dingsta pastoviai is kiemo,nesako kur buna,pas ka.
As daug dirbu,mazai matomes,priziuri mano mama,kito pasirinkimo neturiu nes viena turiu islaikyti mus.
Pasidalinkim mamytes savomis bedomis,manau daug tokiu yra,tik nevisos pasisako...