Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė

Aš irgi buvau bardakininkė o jėzau jėzau kokia. Viskas vienam jovale - baisu kai pagalvoji.

pabandykite kuo dažniau eiti į vaiko kambarį ir pamokslauti - tada gal atsibos ir susitvarkys, kad nelįstumėt į jo erdvę. Čia matyt kai niekas nebepadeda...

Glabūt reikėtų skatinti vaiko draugų apsilankymus namuose - galbūt tada tvarka užsilaikys ilgiau ir vaiko draugus geriau pažinosite. Kokį kartelį paskambinkite per pertrauką ir pasiūlykite pasikviesti draugą į namus, apdeliokite kambarį ir paruoškite vaikams ką skanaus, galbūt santykiai pasitaisys, bendraukite su vaikų draugais. Draugui išėjus, pasikalbėkite dviese apie tvarką kambaryje, paprašykite suplauti indus už tai, kad padėjote jam.

Pasistenkite parodyti, kad visi dirba namuose daug, skatinkite, kelkite vaikų motyvaciją (dalyko kaip tinginys nėra, yra tik motyvacijos trūkumas, o draugai svečiuose puiki motyvacija susitvarkyti), pasistatykite taupyklę virtuvėje ir už kiekvieną gerą darbą meskite po litą ar mažiau į ją ir po mėnesio parodykite pinigus vaikui, pasiūlikyte pridėti ir nupirkti ką nors madingo, ant bangos(labai svarbu paaugliui neatsilikti nuo bendraamžių).

Ir nepammirškite, kad 12metų vaikas nėra suaugęs. Man diddžiausią pyktį kėlė tai, kad visą laiką manimi rūpinęsi tėvai vieną dieną nusprendė, kad man reikia pačiai viską daryti, ir aš to nesupratau.

Na ir prirašiau, bet ši tema labai daug minčių man sukelia.

Atsakyti
Oi, ne , su pamokslavimu, kad susitvarkytų kambarį maniškiams bernams- jokios naudos. lotuliukas.gif Dar džiaugiuos, kad iš ryto įprato lovas pasikloti. Dėl kitko -beviltiška kova, nes berniukai tame reikale nemato prasmės. Mano draugė susitarė su pažįstama , kuri darbe turi mikroskopą. Na nuėjo į tą laboratoriją su saviškiais vaikais į svečius bigsmile.gif tipo pasidomėt, ką mikroskopai rodo. Po to gyvo vaizdelio, sako, reikalai pajudėjo iš mirties taško rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mauryte @ 2010 02 04, 19:38)
Oi, ne , su pamokslavimu, kad susitvarkytų kambarį maniškiams bernams- jokios naudos. lotuliukas.gif  Dar džiaugiuos, kad iš ryto įprato lovas pasikloti. Dėl kitko -beviltiška kova, nes berniukai tame reikale nemato prasmės. Mano draugė susitarė su pažįstama , kuri darbe turi mikroskopą. Na nuėjo į tą laboratoriją su saviškiais vaikais į svečius  bigsmile.gif tipo pasidomėt, ką mikroskopai rodo. Po to gyvo vaizdelio, sako, reikalai pajudėjo iš mirties taško rolleyes.gif

Gerai, kad pajudejo. ne visiems tokie dalykai suveikia. Deja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudese @ 2010 01 18, 14:26)
nusoksiu nuo proto su savo mergycka.nesimoko juodai.intrigante,kaip is serialo,manipuliuoja kaip tik gali.as nepasiduodu,bet zmogaus is jos neliko.visa laika aiskinau,kad buk nors zmogus,nuosirdi draugiska.seimoj visada santarve jokiu pykciu nera,turi visko ko reikia ir nelabai.jai 12 .aiskinu kalbu,kad dabar kuria savo gyvenimo pagrindus,o jai nusisvilpt.aciu dievui pries mane balso nekelia,namie lyg ir normalus vaikas,bet tik iseina pro duris-sparnai iki debesu,erele pavirsta.zinoma ir pameluoja akis isputus savo tiesa desto.vakar atemiau telefona,kompa,ir visus draugus!nezinau kuo baigsis tas musis,bet as tikrai nepasiduosiu.neleisiu gatvei ir xebrytem atimt mano vaiko.

iš savo patirties galiu pasakyti, kad visi šitie uždraudimai gali ne tik, kad nepadėti, bet dar ir pabloginti viską. Pasistenkit susidraugauti su savo dukryte, daugiau domėkitės jos norais, draugais ir stenkitės kuo mažiau kritikuoti. Svarbu, kad dukrytė galėtų pasitikėti jumis ir nebijotų pasipasakoti savo bėdų ir džiaugsmų smile.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrolina @ 2010 02 11, 23:34)
iš savo patirties galiu pasakyti, kad visi šitie uždraudimai gali ne tik, kad nepadėti, bet dar ir pabloginti viską. Pasistenkit susidraugauti su savo dukryte, daugiau domėkitės jos norais, draugais ir stenkitės kuo mažiau kritikuoti. Svarbu, kad dukrytė galėtų pasitikėti jumis ir nebijotų pasipasakoti savo bėdų ir džiaugsmų smile.gif Sėkmės 4u.gif

Pritariu Giedrolina, būtent su vaiku reikia susidraugauti
Atsakyti
Ir nepammirškite, kad 12metų vaikas nėra suaugęs. Man diddžiausią pyktį kėlė tai, kad visą laiką manimi rūpinęsi tėvai vieną dieną nusprendė, kad man reikia pačiai viską daryti, ir aš to nesupratau.

Labai patiko mintys 4u.gif ir aš noriu kad dukra imtų ir tvarkytusi blush2.gif bet kaip padaryti, kad suprastų g.gif atrodo ir aiškinu, kad jau didelė, reikia padeti mamai, rodžiau KAIP reikia susitvarkyti kambarį, nes iškilo mintis gal nemoka, bet kad nepadeda nei rodymai, nei riksmai, nei prašymai gražiuoju.taikausi su mintim, kad ne visi žmonės gali būti tvarkingi 4u.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif noreciau patarimu,nes nezinau,kaip elgtis g.gif taigi,taigi turiu sese,kuriai vasara 14 ir is jos draugiu suzinojau,kad sese bande rukyt ir ruke net kazkuri laika.uzvire kraujas ,butu buvus salia ,buciau........... doh.gif doh.gif gyvenu pati Norvegijoj,taigi iskart paskambinau ir pasakiau,ka zinau ir,kad laukia pokalbis g.gif dabar aisku baisiai issigandus ir stengsis vengti manes ( kad nesusitiktume prie kompo) tevam nieko nesakysiu,bet zadu kazko imtis.esu uzsieny,bet galiu visiskai ja kontroliuot,nes tevai manes klauso.jei pasakysiu atimti telefona ar kompa,taip ir bus ax.gif kaip manot,ka tureciau daryt???bet noriu,kaip turi but mokyt !!!!!
Atsakyti
QUOTE(Mešqtė @ 2010 02 28, 21:06)
sveikos smile.gif noreciau patarimu,nes nezinau,kaip elgtis  g.gif taigi,taigi turiu sese,kuriai vasara 14 ir is jos draugiu suzinojau,kad sese bande rukyt ir ruke net kazkuri laika.uzvire kraujas ,butu buvus salia ,buciau...........  doh.gif  doh.gif gyvenu pati Norvegijoj,taigi iskart paskambinau ir pasakiau,ka zinau ir,kad laukia pokalbis  g.gif dabar aisku baisiai issigandus ir stengsis vengti manes ( kad nesusitiktume prie kompo) tevam nieko nesakysiu,bet zadu kazko imtis.esu uzsieny,bet galiu visiskai ja kontroliuot,nes tevai manes klauso.jei pasakysiu atimti telefona ar kompa,taip ir bus  ax.gif kaip manot,ka tureciau daryt???bet noriu,kaip turi but mokyt !!!!!

Bet ne tu turėtum sesę auklėt, o tėvai. Aš kažkaip bandyčiau jai pasiskambinti, jei prie kompo neina, ir pasikalbėti apie tai. Pakalbėk gražiuoju, jei turi kontaktą su jos draugėm, paprašyk kad tave informuotų, kaip sekasi tavo sesei nerūkyt. o jei ir toliau rūkys, pasakyčiau jai,kad jei nenori su manim gražiuoju, būti mano drauge, tai gerai, tada pasakysiu tėvams ir kapanokis kaip nori. manau vertina tavo draugystę, išsigas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuriuks @ 2010 03 03, 16:23)
Bet ne tu turėtum sesę auklėt, o tėvai. Aš kažkaip bandyčiau jai pasiskambinti, jei prie kompo neina, ir pasikalbėti apie tai. Pakalbėk gražiuoju, jei turi kontaktą su jos draugėm, paprašyk kad tave informuotų, kaip sekasi tavo sesei nerūkyt. o jei ir toliau rūkys, pasakyčiau jai,kad jei nenori su manim gražiuoju, būti mano drauge, tai gerai, tada pasakysiu tėvams ir kapanokis kaip nori. manau vertina tavo draugystę, išsigas cool.gif

bandziau pakalbet su ja,bet nemaniau,kad tokia "sustra banga" bus imusus doh.gif suvarinejo mane juodai ! sako- ko cia siunti dbr??? taigi pabandziau,tai buvo mano klaida ir viskas. nu kolkas bus apribotas kompas ,telefonas.o veliau ,kaip elgsis zesiu.tevam nesakysiu,nes butu gaila isduoti sitaip sese,nes zinau kas jai butu-eitu i mokykla su melyna subinearestai namuose ir t.t. blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mešqtė @ 2010 03 03, 20:26)
bandziau pakalbet su ja,bet nemaniau,kad tokia "sustra banga" bus imusus  doh.gif  suvarinejo mane juodai ! sako- ko cia siunti dbr??? taigi pabandziau,tai buvo mano klaida ir viskas. nu kolkas bus apribotas kompas ,telefonas.o veliau ,kaip elgsis zesiu.tevam nesakysiu,nes butu gaila isduoti sitaip sese,nes zinau kas jai butu-eitu i mokykla su melyna subinearestai namuose ir t.t.  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

mušk nemušęs, auklėk neauklėjęs - jei norės, tai ir rūkys. Negalės po pamokų, tai rūkys per pertraukas arba dar blogiau - per pamokas. Galbūt vien iš principo, va jūs man neleidžiat, ir ką!
Gal čia tik laikina mada, po to atsibos, nebepatiks, pritrūks pinigų ar nerūkančių draugų susiras. Kita vertus, gali ir patikti, ir pripratimas atsirasti...

Mane panašaus amžiaus irgi buvo užgaudę prisirūkiusią. Nerėkė, nemušė, nedraudė, sugėdino ir viskas. Po kurio laiko ir taip tos cigaretės atsibodo... Nors ne visiems taip pasiseka, kai kurios tų laikų draugės iki šiol rūko unsure.gif

Siūlyčiau nedaryti iš to didžiulės tragedijos, o galbūt pasistengti sudominti sesę kitokia veikla, išsiaiškinti dėl kokių priežasčių rūkė, pakalbėt kaip merginoms tai netinka, žodžiu užsiimti antireklama, ypač jei esi sesei autoritetas smile.gif grasinimus pasilik kraštutiniam atvejui, jei kitaip nesusipras
Atsakyti
Dėl jovalo kambaryje, tai galiu pasakyt, kad pas mane jis nuo pat mažens. Mama sutvarkydavo visada, po to pradėjo liept pačiai tvarkytis, bet nesitvarkydavau, nes žinodavau, kad ji vistiek sutvarkys. Tad, geriau palaukti kol vaikui pačiam atsibos ir taps nemiela sėdėti šiukšlyne ir pradės tvarkytis. Kuo mažiau tai daryti už jį.
Šiaip dar ir iki dabar mane mama erzina tvarkydama mano kambarį. doh.gif Jau net spyna su užraktu yra įdėta, kad ji kuo toliau nuo mano kambario laikytuosi, bet raktą per prievartą iš manęs išgavo, sakė, jog nelįs kiekvieną dieną, bet deja lenda ir lenda. Kambarys mano erdvė, negaliu pakęst kai į ją kas nors veržiasi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dumb @ 2010 03 20, 02:42)
Dėl jovalo kambaryje, tai galiu pasakyt, kad pas mane jis nuo pat mažens. Mama sutvarkydavo visada, po to pradėjo liept pačiai tvarkytis, bet nesitvarkydavau, nes žinodavau, kad ji vistiek sutvarkys. Tad, geriau palaukti kol vaikui pačiam atsibos ir taps nemiela sėdėti šiukšlyne ir pradės tvarkytis. Kuo mažiau tai daryti už jį.
Šiaip dar ir iki dabar mane mama erzina tvarkydama mano kambarį. doh.gif  Jau net spyna su užraktu yra įdėta, kad ji kuo toliau nuo mano kambario laikytuosi, bet raktą per prievartą iš manęs išgavo, sakė, jog nelįs kiekvieną dieną, bet deja lenda ir lenda. Kambarys mano erdvė, negaliu pakęst kai į ją kas nors veržiasi  schmoll.gif

Bet, o jei mama nelįstų pas tave į kambarį, ar tvarkytumeis ką?
man įdomu, ką mąsto patys mūsų vaikai apie tai mirksiukas.gif
Atsakyti