Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė

QUOTE(Pangasija @ 2009 10 06, 10:32)
jei tas tėtis toks pinigingas, tagu tą diržą perka jis. ir šiaip visus tuos pageidavimus peradresuokit tėčiui  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
teisingai, dabar yra būdų nebrangiai pervėsti pinigėlių diržui ir kitiems dalykams biggrin.gif

O rimtai kalbant, ir suaugusiems kitų turtai apsuka galvas, ką čia kalbėt apie paauglę. Pamatė gražaus gyvenmo ir dabar labai sunku sugrįžti į žemę. Kai prašo brangių daiktų, siųsčiau pas tėtį - nes jis gi gali, juk toks geras.. įdomu kiek jis ištvertų wink.gif, arba paskaičiuočiau kartu, kas būtų, jei nupirkčiau tą diržą už 200 ir prie jo džinsus už 1000 wink.gif. galima net ir nupirkti o po to kartu valgyti visą mėn košę wink.gif, kad vaikas suprastų, kad šiose salygose taip pirkti neimanoma wink.gif

Po mokyklos gali važiuoti studijuoti pas tėtį, jis galėtų padėti dėl mokslų wink.gif. Pagyventum pas jį, nes vienas dalykas svečiuose, kitas - gyvenimas kartu. Kai pasisotints akys ir pamatys, kad laimingesnė nuo to netapo (nes dabar atrodo - laimės viršunė, kai turi pinigų, gražių daiktų), mąstys kitaip 4u.gif
Atsakyti
Dėkui visoms už patarimus ;].Na va bandžiau vakar su ja žmoniškai pasikalbėti,bet visas baigėsi,kad eilinį kartą susipykom ir tiek.Iš pradžių dar bandžiau jai paaiškinti kame reikalas kokia mano padėtis,kad ji ne maža viską supranta,bet panelė taip suįžulėjus ir šoka į akis,kad trūko kantrybė ir pasakiau: gerai jei nori važiuok pas tėvą ir gyvenk tik pamatysi paskui grįši apsibliovus kai reikės pradėt lankyt naują mokyklą,mokytis... aišku apsiverkė užsidarė kambaryje ir nekalba,bet dabar pasinaudosiu tokia taktika,kad jau nieko jai neįrodinėsiu, nekartosiu tūkstantį kartų ką aš galiu leist ko negaliu skauda širdį,bet geriau būsiu abejinga,kurį laiką ir tiesą sakant abejoju ar ji rimtai nori apsigyventi pas tėvą manau tik trumpalaikis kaprizas kai mes konfliktuojam.Na žiūrėsiu kaip bus toliau
Atsakyti
Nemanau, kad viskas tik del pinigu. Juk ji paaugle ir turi maistauti. Zinau, nes pati auginu paaugli.
Mamai telieka palinketi kantrybes, o dukra veliau supras kokia ji neteisi buvo... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Latca @ 2009 10 08, 11:01)
Dėkui visoms už patarimus ;].Na va bandžiau vakar su ja žmoniškai pasikalbėti,bet visas baigėsi,kad eilinį kartą susipykom ir tiek.Iš pradžių dar bandžiau jai paaiškinti kame reikalas kokia mano padėtis,kad ji ne maža viską supranta,bet panelė taip suįžulėjus ir šoka į akis,kad trūko kantrybė ir pasakiau: gerai jei nori važiuok pas tėvą ir gyvenk tik pamatysi paskui grįši apsibliovus kai reikės pradėt lankyt naują mokyklą,mokytis... aišku apsiverkė užsidarė kambaryje ir nekalba,bet dabar pasinaudosiu tokia taktika,kad jau nieko jai neįrodinėsiu, nekartosiu tūkstantį kartų ką aš galiu leist ko negaliu skauda širdį,bet geriau būsiu abejinga,kurį laiką ir tiesą sakant abejoju ar ji rimtai nori apsigyventi pas tėvą manau tik trumpalaikis kaprizas kai mes konfliktuojam.Na žiūrėsiu kaip bus toliau

na abejingumas ir pasakymai, kad vaziuok po to grisi apsibliovus tikrai tikrai tik pablogins situacija. Dukra pamanys, kad jos nemylite, ji jums nereikalinga, kad tevas jos laukia ir apipils dovanom. Tokiu savo elgesiu tik pastumesite dukra tolyn nuo saves, manau tikrai to nesiekiate.

Reiketu rasti kita taktika, pasiulyti jai to ko negali duoti tevas, o tai yra draugiski ir silti santykiai, paauglyste sunkus periodas, jusu dukra jauciasi nesuprasta. Atviresni pokalbiai prie arbatos puodelio ar bendra veikla, bendri pomegiai leistu jums suarteti.

Svarbiausia nevaidinti visazines ir neaiskinti jai, kokia ji nedekinga, kad jus geriau viska zinote ir pan... Tokia pozicija tik dar labiau ja nervins.

Elkites su ja kaip su suaugusiu zmogum, klauskit nuomones, pasiulykit kartu nueiti i teatra ar spektakli, po jo ar pries nueikit i kavine isgerti kavos, pasivaisinti pyragaiciu ir ta proga ramiai pakalbeti apie viska, nebutinai apie jos poelgi ir pan.
Reikia suprasti ir mergaite, juk nelengva augti issikyrusioje seimoje, kai tevas taip toli ir ji mato retai. Paauglyste irgi sunkus periodas, matyt ji iesko savo identiteto, jos asmenybe formuojasi, tam reikalinga solidi baze, o ne priekaistaujanti mama.

tarkim, kad ir ta istorija del dirzo, na uzsimane ji to dirzo, jus pasaket, kad negalite finansiskai, ji tikrai ta suprato, bet jei kilo konfliktas, tai tikrai ne del to kadji nesuvokia pinigu esmes. Matyt buvo kategoriskas NE, arba kt kas galejo nepatikti dukrai ir ji iskart pasijaute puolama (net jei taip ir nebuvo). Tokiu atveju reiketu pagudrauti, sakyti, dirzas tikrai labai grazus ir as labai noreciau tau ji nupirkti, bet turime rinktis arba dirzas arba....., jei ji labai to dirzo nori, galima pasiulyti taupyti kartu, kad ir ji detu kazkokias pastangas, jei nori isigyti brangu daikta. Tuomet arba praeina noras, arba ji tikrai stengsis, bus kazkoks tikslas, jei ji pati susitaupys 100Lt, gal galesite dadeti trukstamus 100LT. Taip ji supras, kad labai lengva pinigus svaistyti ir sunku juos uzdirbti ar susitaupyti. Be to tai butu jusu su dukra bendras siekis.
Sekmes ir stiprybes jums, tai tikrai nelengvas periodas, bet nuo to kaip ji pereisite gali priklausyti tolimesni santykiai su durkra. Geriau jau, stengtis, kad viskas praeiu sklandziai ir ramiai, o ne su riksmais.
Zinoma, labai nuolaidziauti nereikia, nes paaugle tikrai tuo pasinaudos.
Atsakyti
Viena yra atostogauti, kita kartu gyventi. Atostogos ir zavios tuom, kad tai yra atostogos. Tuomet ir tevo demesys, ir dovanos, ir lepinimas, ir pokalbiai apsie smagius dalykus. Jokiu prievoliu, darbu, jokiu draudimu. Vargiai ar labai patiktu nuolatos gyventi su tevu, tuomet ir pareigu atsirastu, ir kelioniu sumazetu, ir dovanu nebutu tiek kiek dabar. Nors ir pats tevas negerai elgiasi, jis bet kokiu budu nori dukra papirkti ax.gif Jam tai puikiai sekasi, nors dukrai daro meskos paslauga doh.gif
Stiprybes jums 4u.gif
Atsakyti
Panos gelbėkit...maniškė pana išdurnėjo dėl egzaminų istorija,istorija ir dar kartą istorija,lietuvių mokos naktim,nes dieną nespėja,labai jau pergyvena,o juk dar pilna laiko,nežinau ką daryti ir kalbuosi ir vyrui skundžiuosi iš jos jokios reakcijos,vis tiek su savo knygom.O dar tos išleistuvės tai dietos pradėjo laikytis,bijau,kad išseks. verysad.gif
Atsakyti
Labai ačiū mamytės už patarimus mirksiukas.gif na va dabar dukra per atostogas vėl išvyko pas tėvą savaitę pabūti.Prieš jai išvykstant daug kalbėjau su ex liepiau niekur nesivežiot tegul daugiau kartu namie pabūna,nevaikšto į restoranus,o draugiškai kartu maistą namie ruošia (nes aš jos prie indų net su botagu nenuvaryčiau,o gal jam pavyks) taip pat pasakiau,kad nieko nepirktų jokių daiktų geriau palaukia kalėdų na žiūrėsim kaip bus.Išvyko labai laiminga,nes jau buvo pasiilgus tėčio ir jo aplinkos tikiuos grįš be kaprizų
Atsakyti
Savo gyvenime tesu gavusi vienintelį antausį. Ir jis buvo nuo mamos. Pelnytas. Man buvo 13-14 metelių. Ėjau susitikt su drauge. Buvo šaltoka, mama priverstinai užrišo šaliką. Aš demonstratyviai jį nusivyniojau ir vos ne numečiau jai (o dar jos megztą). Po antausio išskridau, aišku, be šaliko. Žiauriai įsiutau. Bet po dienos kitos ėmiau mąstyt. O po metų kitų dar labiau vertinau jos poelgį. Dabar turėdama savo dukrą dar kitaip vertinu ir manau, kad tas sukrėtimas buvo laiku. Juk žodžių ir patarimų tokia pana kaip aš jau nebegirdėjau. Išvada - kartais extra priemonės būna į sveikatą.
Atsakyti
Laba diena, mamytes! Noreciau su Jumis pasitarti. Jau salta ir atsiranda problemu paauglius silciau aprengti. Mano 13 mete dukra siandien mane "nustebino" blink.gif :
i mokykla isejo vien su uniforma - be striukes, kepures (sirgo visa savaite namuose) su batukais doh.gif ... Cia kaip suprasi g.gif patarkyt. Siuo metu sedziu darbe ir galvoju kokiu budu dasibelsti iki tos galveles?
Ar Jusu atzalas ka nors panasaus iskrecia?
Atsakyti
QUOTE(mimino @ 2009 11 30, 15:46)
Laba diena, mamytes! Noreciau su Jumis pasitarti. Jau salta ir atsiranda problemu paauglius silciau aprengti. Mano 13 mete dukra siandien mane "nustebino" blink.gif :
i mokykla isejo vien su uniforma - be striukes, kepures (sirgo visa savaite namuose) su batukais doh.gif ... Cia kaip suprasi g.gif patarkyt. Siuo metu sedziu darbe ir galvoju kokiu budu dasibelsti iki tos galveles?
Ar Jusu atzalas ka nors panasaus iskrecia?

aha, prisimenu ir as save tokiame amziuje biggrin.gif Irgi panasiai darydavau. Svarbiausia, kad nesirgdavau. Kazkaip vaikam ne taip salta buna, kaip mums. O toli nuo jusu mokykla? Man tai tekdavo kartais nemazai laiko autobuso pralaukt, tad viena karta taip pastovejusi pusplike, tai pakako biggrin.gif Net neisivaizduoju,ka jums daryt. Jei jus iseinat i darbeli anksciau uz dukra, tai vargiai sukontroliuosit
Atsakyti
Netoli mokykla - 10 min kelio, bet as nesuprantu kur protas pasislepia kai nera kontroles? Dar antibiotikus geria, bet vistiek "plika" isejo. Sekmadieni su kepure, pirstinem, salyku vaiksto, o kai i mokykla tai palika doh.gif . Mes Airijoj gyvenom, o cia uz atitinkama praleistu pamoku skaiciu gali ir is mokyklos pasalinti. Jau mokyklos koordinatore buva atejusi i namus. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif , gal kuri turite tokia pat problema, paaugle nesitvarko kambario, mergaites kambarys panasus i savartyna, visi daigtai ir rubai ant zemes, sofos, kokios lentynos kabo, kosmetika, saldainiai, knygos ir visa kita vienoje maseje, o ji gyvena lyg niekur nieko, kaip is sono atrodo, tarsi ir nemato ji problemos. doh.gif Kaip paaugli ismokyti tvarkos? unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo te verde: 15 sausio 2010 - 11:22