Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė

QUOTE(Mirėja @ 2009 02 18, 02:07)
Ne vaikai privalo tėvų klausyti, o tėvai privalo protingai vadovauti. Nei kad prisigert, nei kad narkotikų pabandyt, nei kad vaiką padaryt, vakarelio visai nakčiai nereikia. Ką vaikui įskiepijo, tą ir turi, jau tokiam amžiuje kompromisų ieškot reikia, o ne įsakynėt, ir prieš draugus gėdą daryt. Ir "keistas požiūris" sakiau nes neišleidžia vaiko dėl to, kad draugų ir jų TĖVŲ nepažįsta  blink.gif Arba pasitiki savo vaiku, arba ne. Jei ne- pririšk namie ir analizuokis savo auklėjimo klaidas, jei pasitiki- tai koks skirtumas ar iki 23val ar iki ryto?

labai daug kas priklauso ir nuo draugų įtakos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 02 18, 15:50)
labai daug kas priklauso ir nuo draugų įtakos tongue.gif

Išmokyti atlaikyt draugų spaudimą irgi tėvų pareiga mirksiukas.gif
Atsakyti
Pritariu Mirejai... kas is tu draudimu, tik i pogrindi vaika ivarom, o po to stebimes: kodel meluoja, kodel nesako ir pan. Mano vyras irgi sunaus neleidzia i jokius vakarelius, o jam jau greit 16 m. ir todel, kad nepasitiki. Taciau tas nepasitikejimas kyla ne is vaiko elgesio, o ir vyro praeities, nes tokias nesamones paauglysteje dare, kad siaubas... dabar bando tokiu budu vaika apsaugoti... netinka man toks poziuris, bet gi tevas kaip ne kaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirėja @ 2009 02 18, 02:07)
Ne vaikai privalo tėvų klausyti, o tėvai privalo protingai vadovauti. Nei kad prisigert, nei kad narkotikų pabandyt, nei kad vaiką padaryt, vakarelio visai nakčiai nereikia. Ką vaikui įskiepijo, tą ir turi, jau tokiam amžiuje kompromisų ieškot reikia, o ne įsakynėt, ir prieš draugus gėdą daryt. Ir "keistas požiūris" sakiau nes neišleidžia vaiko dėl to, kad draugų ir jų TĖVŲ nepažįsta  blink.gif Arba pasitiki savo vaiku, arba ne. Jei ne- pririšk namie ir analizuokis savo auklėjimo klaidas, jei pasitiki- tai koks skirtumas ar iki 23val ar iki ryto?

labai didelis skirtumas. Jūs palyginkit, jei tūsas prasideda kokią tarkim 20 valandą. Kiek vaikas gali išgert per tokį laikotarpį.? Tikrai mažiau, negu tas, kuri bus iki ryto. Nes "tikrasis tūsas" prasideda tada, kai kas nors jau išeina namo. Tada ir prisigeria žiauriausiai,o kai miegot eina, tai eina ne po vieną ;]
Žinoma, auklėjimas daug įtakos daro, bet dar daugiau įtakos daro draugai, ypač paauglystės laikotarpiu. Jei visi geria, tai ir Jūsų vaikas gers, nes taip reikia, kad neatsiliktum nuo bandos. Ok, kai sueina kokie 17 - 18 metelių, tada jau chebrytė ir atsisako gerti, nes taip parodo savo individualumą ir išsiskiria iš kitų. Bet 15kos metų...nejuokinkit, ne tėvų auklėjimas tada svarbus ;]

Keisčiausia tai,kad kaikurie tėvai sako - o, aš pasitikiu savo vaiku, jis ne rūko, negeria, jis toks geras, o jo draugai rūko, geria, nes jų tėvai neauklėja. Iš kur gi jie žino, ar geria? Ar rūko? Jei išleidžia savo vaiką tūsiukan visai nakčiai. Tai ir prasiblaivyt spėja ir visus pėdsakus paslėpt.

nesakau, kad negalima vaikais pasitikėti, tiesiog.. Laikotarpis jiems sunkus, PAAUGLYSTĖ ir sauguot juos reikia nuo pikto biggrin.gif

p.s. ta mintis, jog jei vaikinukas išeis iš vakarėlio, "nes mama liepė", tai tipo jo niekas nekvies. Tai va, žinot, nebūtina sakyti, kad "mama liepė". O tokį, kuris negers ir "nesilinksmins" kaip didžioji dauguma, klausimas ar kvies, nes jis bus ne toks kaip visi ;]
Atsakyti
O man atrodo Jolkiux 35 teisi: tėvai sprendžia pagal save, pagal savo paauglystėje kriestas išdaigas. biggrin.gif Aš negeriau, niekad mirksiukas.gif nei 15, nei 25, na, iki 35 dar nenugyvenau, bet netoli. Nusaugot- nenusaugosi, ir per mokyklos renginius, oficialius, su mokytojais prisigert sugėba. Ir net per pamokas. Jei proto nėra, tai jokie draudimai nepadės, tik labiau paskatins. Man taip atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 21 vasario 2009 - 00:01
maniškei trylika metų, greit keturiolika bus.
Šiaip mes labai gerai sutariam, sugebėjau būti ne tik mama, bet ir geriausia draugė. Aišku, ir jai reikia „šustrai“ būti. Žinau, ir kad bandžius rukti buvo, ir gerti. Namo vėluodavo, (liepiu pareiti dešimtą, vienuoliktą parsiranda...) Bet niekada nesipykau su ja. Tik gražiai pasišnekėdavom, aišku skirdavau bausmę. Būna ir pasiginčija, abi susiginčijam, susipykstam. Vėliau ar viena ar kita prieina ir atsiprašom viena kitos. Visada man išsišneka, išsipasakoja.. Apie patinkantį berniuką papasakoja.. 4u.gif Žino, kad tik patarsiu. Paauglystės nejaučiu taip, kaip kitiems tėvams jaučiasi. Elgesys žinoma skiriasi, nei mažesnės.. Pasiginčija, dažnai „reikalauja“ laisvės, visda jos gauna, bet labai svarbu žinoti kur ji eis. Arba bent jau su kuo. Ir turėtų galioti susitarimas, kad nurodytą valandą privalo grįžti namo. Jei paaugliui neužtenka laiko, duokit jo pusvalandžiu ar valanda daugiau. vrbiausia, kad grįžtų tą valandą kurią susitarėt. mirksiukas.gif Ir reikia, kad jaustųsi vaikas suprastas, papasakokit apie savo paauglystę, kas jums patikdavo, ką jūs buvot blogo padariusi, dėl ko gailitės ir panašiai. smile.gif Paaugliams labai svarbu žinoti, kad jais pasitikite. Ir niekada nelyginkite jų su kitais. Vną kart manoji man išrėžė:(kai palyginau ją su kitais vaikais, kurie daugiau paeda mamoms, buvo 9metų.) Tai pasimk ką nors kitą kas padės, jei aš tau netinku.! Ir išbėgo verkdama, tuomet ir aš labai ilgai mąsčiau ir supratau kaip jai buvo skaudu tai girdėti. Tada jos atsiprašiau ir pasakiau, kad Ji man pati geriausia, ir nuo tada niekada nebelyginu. mirksiukas.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Mirėja @ 2009 02 18, 20:10)
Išmokyti atlaikyt draugų spaudimą irgi tėvų pareiga  mirksiukas.gif

Mokėti atsispirti draugų spaudimui gali nebent kurčias arba nežinau kokio principingumo žmogus. Kiek iš savo aplinkos pažįstu tokių "avių", kurios visada sėdėdavo namie, ką nors žalingo pasiūlydavo draugai tai atsisakydavo... Galų gale viskas išsivertė į priešingą pusę: užkniso, kai niekas į jas nebekreipia dėmesio ir prasidėjo ir su bernais lakstymai, ir rūkymai ir gėrimai.. doh.gif Žinoma, yra ir normalesnių žmonių, kuriems laisvalaikio leidimas neapsiriboja eiline pjanke su lūžimu. Tačiau dabar tokių vienetai.
Iš tikrųjų mano mama turėjo dvigubą sunkios paauglės situaciją: aš ją išaugau, o sesei - pats gazas blink.gif Man būdavo represijos - sesei nuolaidžiavimai. Gerai, kad dar yra tėtis, kuris užsiima tvarkos palaikymu. Paaugliui nelabai galima duoti visišką laisvę, nes tik laiko klausimas, kada prisidirbs. Nes kažkodėl paauglystė į neigiamą pusę paveikia visus galvos saugiklius...
Atsakyti
QUOTE(wanila @ 2009 02 27, 21:20)
Mokėti atsispirti draugų spaudimui gali nebent kurčias arba nežinau kokio principingumo žmogus. Kiek iš savo aplinkos pažįstu tokių "avių", kurios visada sėdėdavo namie, ką nors žalingo pasiūlydavo draugai tai atsisakydavo... Galų gale viskas išsivertė į priešingą pusę: užkniso, kai niekas į jas nebekreipia dėmesio ir prasidėjo ir su bernais lakstymai, ir rūkymai ir gėrimai..  doh.gif Žinoma, yra ir normalesnių žmonių, kuriems laisvalaikio leidimas neapsiriboja eiline pjanke su lūžimu. Tačiau dabar tokių vienetai.
Iš tikrųjų mano mama turėjo dvigubą sunkios paauglės situaciją: aš ją išaugau, o sesei - pats gazas  blink.gif Man būdavo represijos - sesei nuolaidžiavimai. Gerai, kad dar yra tėtis, kuris užsiima tvarkos palaikymu. Paaugliui nelabai galima duoti visišką laisvę, nes tik laiko klausimas, kada prisidirbs. Nes kažkodėl paauglystė į neigiamą pusę paveikia visus galvos saugiklius...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes. Seniai zinau apie sia faina kompanija, kuri dalinasi ivairiais klausimais ir patarimais. Nusprendziau ir as cia ieskoti pagalbos. Turiu 3vaikus. Siuo metu kalba eis apie vyriausia mano dukteri, Raminta. Birzeli jai sukaks 14metu. Raminta visada buvo uzdaro budo, niekad nebuvome su ja per nelyg artimos... Taciau dabar labai sunerimau.
Mano dukra turi talenta rasyti. Kuria eiles, pasakojimus. Puikiai senasi lietuviu ir uzsienio kalbos. Dzaiugiausi. Bet niekada nebuvau skaiciusi visu jos eiliu. Vakar, kai abi dukreles isejo i mokykla, ir likau tik su savo maziausiu, nusprendziau graziai susitvarkyti namus. Visai netycia, ant spinteles aptikau sasiuvini. Genama smalsumo, paziurejau. Ten buvo Ramintos eilerasciai. As, zinoma juos perskaiciau. Vienus skaitydama susigraudinau, kiti priverte susimastyti. Taciau jie visi prasideda su zodziais naktis, ilgesys, tamsa, vienuma, skausmas, lietus, baime... Yra ir linksmu, bet visi visi turi labai gilia prasme. Merginos, ar gali buti, kad mano dukrele visada tik slepiasi po laimingos, besisypsnacios paaugles kauke? Ar kazkas blogo yra jos pasamoneje? Ka man daryti?
Atsakyti
QUOTE(Sandra_Krisciokaitiene @ 2009 03 21, 11:29)
Sveikos, mamytes. Seniai zinau apie sia faina kompanija, kuri dalinasi ivairiais klausimais ir patarimais. Nusprendziau ir as cia ieskoti pagalbos. Turiu 3vaikus. Siuo metu kalba eis apie vyriausia mano dukteri, Raminta. Birzeli jai sukaks 14metu. Raminta visada buvo uzdaro budo, niekad nebuvome su ja per nelyg artimos... Taciau dabar labai sunerimau.
Mano dukra turi talenta rasyti. Kuria eiles, pasakojimus. Puikiai senasi lietuviu ir uzsienio kalbos. Dzaiugiausi. Bet niekada nebuvau skaiciusi visu jos eiliu. Vakar, kai abi dukreles isejo i mokykla, ir likau tik su savo maziausiu, nusprendziau graziai susitvarkyti namus. Visai netycia, ant spinteles aptikau sasiuvini. Genama smalsumo, paziurejau. Ten buvo Ramintos eilerasciai. As, zinoma juos perskaiciau. Vienus skaitydama susigraudinau, kiti priverte susimastyti. Taciau jie visi prasideda su zodziais naktis, ilgesys, tamsa, vienuma, skausmas, lietus, baime... Yra ir linksmu, bet visi visi turi labai gilia prasme. Merginos, ar gali buti, kad mano dukrele visada tik slepiasi po laimingos, besisypsnacios paaugles kauke? Ar kazkas blogo yra jos pasamoneje? Ka man daryti?

Man rodos jusu dukra normalu normaliausia paaugle.
O kad eilerascius perskaitet nesakykit.. manau tai tas pats kas perskaityti kazkieno dienorasti be savininko leidimo.. galit bereikalo sukomplikuoti santykius.
Atsakyti
O man kazkodel atrodo, kad laimingu paaugliu nebuna. Jie turi daug savo rimtu problemu. Pasidziaukit, kad dukra turi toki talenta, ji tiesiog jautrios sielos zmogus, o tai nera koks trukumas.
Atsakyti
QUOTE(odette @ 2009 02 28, 13:44)

maniškis dabar tikras kaktusas,paauglystė...........
Atsakyti