Įkraunama...
Įkraunama...

Abromiškių reabilitacijos ligoninė

user posted image
Buvo mano paaugliukas liepos men. sanatorijoje, padare nuotrauku, bet kadangi gyveno atskirame namelyje daugiau ir prifotkino savo nameli.
Prasom, gal bus idomu ir naudinga:
Abromiskiu reabilitacijos ligonine
Atsakyti
Sveikos,
Mano dukra buvo šiais metais vasario mėnesį, per tuos didžiuosius šalčius, bet labai geri atsiliepimai ir veiklos ten pas juos buvo doh.gif neturėdavao laiko net sms. parašyti kartą net pyktelėjusi buvau g.gif Iki šiol kuo geriausi atsiliepimai thumbup.gif Palangoje buvo 3 kartus bet čia sakė nesulyginsi kaip patiko biggrin.gif Kitais metais sakė vėl tik į Abromiškes važiuos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2010 07 24, 00:52)
Na jus gi pati zinote kad gauti kelialapi i sanatorija reikia kaip minimum triju daktaru paraso ir ligos kodo kuris suteikia teise i gydyma, kiek kainuotu visa sita suveikti doh.gif . Ir nemanau kad kuri mama noretu savo vaika padaryti ligoniu tik del sanatorijos blink.gif . Daug atiduociau kad mano sunus butu sveikas, neturetu problemos su stuburu, nors ir atrodo jis is isores kaip sveikas, bet tik as zinau ka tai jam kainuoja, bet jis kaip turbut kiekvienas paauglis stengiasi neparodyti savo lygos- bedos.
Is kur tokia jusu nuomone g.gif , turbut paaugliai turejo buti su ramentais ar invalido vezimeliuose, kad atrodytu verti nemokamo gydymo?
Mes irgi sunkiai ismusem kelialapi, bet tik del poliklinikos politikos, kaip zinia ligoniu kasos neisnauduoja visu lesu skirtu vaiku sanatoriniam gydymui verysad.gif .

Papildyta:
as nesneku apie visus paauglius, bet kiek kalbejau su mamom bent jau is musu poliklinikos vaziuoja tikrai gydytoju vaikai POILSIAUTI, tie kuriems priklauso NE manes pvz, su vaiku nuo pat gimimo net i ta eile uzarsyneti niekas nesiruose, nors ligu visa kruvele jau tada buvo, o kai gavome invaliduma tai vos ne 10 kartu paklause ar tikrai turite ir jums priklauso ir reabilitologe kalba nesamones kad yra pamazintos kvotos, pati domejausi tom visom kvotom visur venodai jos yra paskirstitos, tik klausimas kam tie kelalapiai atitenka. Mes su vaiku eileje stovime jau nuo s.m. gruodzio men. idomu kada gausime kelalpi ir ar paskritai gausime is poliklinikos. sad.gif Siemet nusiunte kauno ligonine kadangi gulejome. Kiek zinau mamos is antakalnio pol. gulasi i ligonine tam kad gauti vaikui priklausanti kelalapi jauciu ir mums teks taip daryti tik vel gi kiek vaikui streso sad.gif. Poto net i ta sanatorija nesinori vaziuoti.
Papildyta:
o dar nuomone susidariau is to nes maciau kaip jie lanko uzsiemimus, kokia jiems nauda kai jie net i manktas nevaiksto, pati maciau kadangi mano vaika mankstino ant batuto ir turejome vienoje saleje uzsiemimus per visa birzeli su paugliais, beto kolidoriuose "ai as tai neeisiu i manksta, ai as neeisiu i baseina". As suprantu 1 ar 2 praleisti bet kai is grupes 15 zmoniu ateina tik 5 tai kam jie cia atvaziuoja tik pramogu.
Ir nereikia cia jau taip asmeniskai priimti, cia mano nuomone. As nesneku apie visus vaikus, bet tikrai manau kad atsirastu ne vienas vaikas kuris neturi ligos jokios, bent jau su sypsenele man personalas sakydavo "kokios ju ligos vaikeli".
Atsakyti
Laba,

Gal kas šiuo metu yra Abromiškėse ar neseniai buvot ? Kažkodėl tai nuo rudens jokių komentarų((. Kaip ten su tais mokamais ("pagerintais") kambariais važiuojant su vaiku? Ar vaikų korpuse tokių yra? Ar verta juos imti? Mums nusimato tik lietingi orai (kitą savaitę ir vėliau), tad matyt daug laiko teks praleisti ne grynam ore(. Pas kokį gydytoją geriau prašytis (ar ten neklausia tokių dalykų) (dukrytė po plaučių uždegimo ir sinusito). Aš pirmakart važiuosiu. Tiesą sakant dar galutinai neapsisprendžiau kur geriau...Pušyno kelias, Gintaras ar Abromiškės.
Atsakyti
Laba vakarą smile.gif ,
mes kaip tik po plaučių uždegimo šiuo metu Abromiškių reabil. ligoninėj reabilituojamės ax.gif , praėjo savaitė, jaučiamės neblogai. Ir gyd. ir personalas puikūs, aplinka gera, labai gerai šildo patalpas, orui pasitaikius saulėtam smagu pasivaikščioti po apylinkes. Veiklos nėra super daug, bet kai prilygini tris savaites prieš gyvenimą, plius, kad tai vaikui tik į naudą, tai išgyvenama.
Sėkmės reabilituojantis 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytės...
O ar yra biblioteka šioje sanatorijoje? Ar valgykloje įmanoma susitarti pigiau lydinčiam asmeniui? Kas buvote su regos sutrikimais ar tikrai veiksmingas gydymas?
Atsakyti
Laba,
biblioteka labai menka, vos kelios lentynos. Del pigesnio maitinimo tartis neteko, nes mano 6 m. mergina nesuvalgydavo kiek jai budavo skirta, tad uztekdavo abiems.
Dar parasysiu atsiliepimus - siaip mes buvom po plauciu uzdegimo ir... paskubejom, nes tepabuve dvi savaites grizom namo su roto virusu, ko pasekoje pusantros savaites praguejom savo ligoninej. Gal vasara butu palankesnis metas ten lankytis, bet vasara labai jau retai vaikai plauciu uzdegimais serga... Gavom siuntima i Kauno klinikas, pasikonsultuoti, nes net ir israsyta namo mergina kosti, nors plauciai sako svarus. Siaip tai cia kiekvienam spresti, ar vaziuoti i sanatorija, ar ne. As daugiau nevaziuociau, niekam to nepersu. Valgyklos vaiku korpuse nera, maista atveza is netoliese esancio suaugusiu korpuso, yra tik valgymo sale. zodziu yra ir pliusu ir minusu, jums spresti.
Atsakyti
QUOTE(Aušnė @ 2010 11 18, 15:37)
Laba,
biblioteka labai menka, vos kelios lentynos. Del pigesnio maitinimo tartis neteko, nes mano 6 m. mergina nesuvalgydavo kiek jai budavo skirta, tad uztekdavo abiems.
Dar parasysiu atsiliepimus - siaip mes buvom po plauciu uzdegimo ir... paskubejom, nes tepabuve dvi savaites grizom namo su roto virusu, ko pasekoje pusantros savaites praguejom savo ligoninej. Gal vasara butu palankesnis metas ten lankytis, bet vasara labai jau retai vaikai plauciu uzdegimais serga... Gavom siuntima i Kauno klinikas, pasikonsultuoti, nes net ir israsyta namo mergina kosti, nors plauciai sako svarus. Siaip tai cia kiekvienam spresti, ar vaziuoti i sanatorija, ar ne. As daugiau nevaziuociau, niekam to nepersu. Valgyklos vaiku korpuse nera, maista atveza is netoliese esancio suaugusiu korpuso, yra tik valgymo sale. zodziu yra ir pliusu ir minusu, jums spresti.

o internetas yra?Kaip gyvenimo sąlygos?
Atsakyti
Sveiki,
Pirmadieni (29d.) isvykstame su keturmeciu sunum i Abromiskes. Gal kas gali pagelbeti keliais klausimais?
Ar kambariai atskiri ten ar gali tekti gyventi po 2 ar 3 seimas? Ar yra kokia nors virtuvele tenais, ar geriau veztis savo arbatinuka, sumustiniu keptuve? Taip pat kaip su saldytuvu ir televizoriumi? Girdejau, kad galima TV issinuomoti, tai butu galima nusivezti DVD ir visokiu filmuku, kad laikas neprailgtu visgi ruduo...lauke ilgai nebepribusi, o su keturmeciu kambaryje irgi nenusedesi ilgai...Idomu ar leis ten tiek visko savo atsivezti?
Dar idomu ar lovos patogios? nes teko siaip ligoninej pagulet...siaubas kaip ant lentos...Ar reikia savo patalyne pasiimt ar nebus ten plonos kaldrytes tokios kaip dekuciai ir nesusalsim?
Ir siaip kas neseniai buvot Abromiskese gal galite daugiau papasakoti?
Atsakyti
Labas vakaras ax.gif
Na, mes is Abromiskiu jau trys savaites grize, bet i keleta klausimu atsakyti galime. Kambariai yra skiriami kiekvienai seimai atskirai, taigi, jus nuvyke su tokio amziaus vaiku, gausite dvivieti (nors mes 10.25-11.05 gavom trivieti, tiesiog geranoriskai pasiule, nes turejo laisva, uz ji primoketi nereikejo) kambari, kur yra dvi normalios patogios lovos (ligonines "patoguma" pamirskite, siuo atveju), lovyte mazam vaikui, jeigu reikia (rasau, kas apskritai kambaryje yra). Yra saldytuvas, spinta drabuziams, stalas valgymui. Mes veziames savo virduli, radija, kompiuteri. Taip, galima issinuomoti TV, girdejau, bet nezinau, ar tai tiksliai, lyg 4 lt/parai, smile.gif Mamu korpuse pirmam aukste yra 4 atskiri kambariai ir vienas jiems sanitarinis mazgas, o antrame a. - 5 kambariai, o san. mazgas taip pat vienas. Mes gyvenom antrame aukste, kur foje dar buvo minksta dalis ir TV, visai salia - mikrobange. Kambarius sildo labai gerai, patalyne, uzvalkalai geri, antklodes storos. Mes (as buvau su 6 metu mergaite) buvom po plauciu uzdegimo, idomu po kokios ligos jus grazinsite sveikata? Kodel klausiu, nes is mamu korpuso i pagrindini tenka vaikscioti saltu, nerenovuotu koridorium, kurio langai nepakeisti, seni, mediniai, lyg ir buve apkalti plevele, o ji visa isplesyta, per juos kiaurai kosia vejas, ko pasekoje, o gal ir ne to, mano mergina atkrito, pasigavo roto virusa ir, nebaige sveikatos grazinimo, vel grizom i savo stacionara su gausybe ligu. Prisiminimai ne patys geriausi, gal jums pasiseks labiau, labai to linkime. Personalas draugiskas, paslaugus. Treciame aukste yra gyvuneliu kampelis, 7 narveliai. Bukite atsargus, kad neikastu, nes musu gydymosi metu vienai auksto 6 metu mergaitei ikando, tai mama buvo veja pakelus. Gal veliau pagal galimybes parasysite atsiliepimus.
sekmes didziausios, laikykites...
Atsakyti
QUOTE(Aušnė @ 2010 11 26, 22:57)
Labas vakaras  ax.gif
Na, mes is Abromiskiu jau trys savaites grize, bet i keleta klausimu atsakyti galime. Kambariai yra skiriami kiekvienai seimai atskirai, taigi, jus nuvyke su tokio amziaus vaiku, gausite dvivieti (nors mes 10.25-11.05 gavom trivieti, tiesiog geranoriskai pasiule, nes turejo laisva, uz ji primoketi nereikejo) kambari, kur yra dvi normalios patogios lovos (ligonines "patoguma" pamirskite, siuo atveju), lovyte mazam vaikui, jeigu reikia (rasau, kas apskritai kambaryje yra). Yra saldytuvas,  spinta drabuziams, stalas valgymui. Mes veziames savo virduli, radija, kompiuteri. Taip, galima issinuomoti TV, girdejau, bet nezinau, ar tai tiksliai, lyg 4 lt/parai, smile.gif  Mamu korpuse pirmam aukste yra 4 atskiri  kambariai ir vienas jiems sanitarinis mazgas, o antrame a. - 5 kambariai, o san. mazgas taip pat vienas. Mes gyvenom antrame aukste, kur foje dar buvo minksta dalis ir TV, visai salia - mikrobange. Kambarius sildo labai gerai, patalyne, uzvalkalai geri, antklodes storos. Mes (as buvau su 6 metu mergaite) buvom po plauciu uzdegimo, idomu po kokios ligos jus grazinsite sveikata? Kodel klausiu, nes is mamu korpuso i pagrindini tenka vaikscioti saltu, nerenovuotu koridorium, kurio langai nepakeisti, seni, mediniai, lyg ir buve apkalti plevele, o ji visa isplesyta, per juos kiaurai kosia vejas, ko pasekoje, o gal ir ne to, mano mergina atkrito, pasigavo roto virusa ir, nebaige sveikatos grazinimo, vel grizom i savo stacionara su gausybe ligu. Prisiminimai ne patys geriausi, gal jums pasiseks labiau, labai to linkime.  Personalas draugiskas, paslaugus. Treciame aukste yra gyvuneliu kampelis, 7 narveliai. Bukite atsargus, kad neikastu, nes musu gydymosi metu vienai auksto 6 metu mergaitei ikando, tai mama buvo veja pakelus. Gal veliau pagal galimybes parasysite atsiliepimus.
sekmes didziausios, laikykites...

o ko vejus kelt del gyvuneliu? jei nepriziuri pati mama, tai vaikai ir kisa nagus kur nereikia, pati buvau sanatorijoj, tai macius kaip ten tie maziukai lyg nuo grandines paleisti
Atsakyti
Laba salta diena, 4u.gif

Na, teisybė, prie gyvūnėlių ir mano pačios pana labai drąsi buvo, ko nepasakytum bendraujant su bendraamžiais, ypatingai balta triušį "globojo", ačiū dievui nieko nenutiko. Bet visko pasitaiko, reikia didelio budrumo smile.gif bei laikytis taisyklių, kas rašoma ant sienos mirksiukas.gif .
Atsakyti