Įkraunama...
Įkraunama...

Abromiškių reabilitacijos ligoninė

Gal yra svieziu pasakojimu? smile.gif
Atsakyti
4u.gif mane irgi domina kas nesenai buvot Abromiškėse
QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 17, 16:23)
Gal yra svieziu pasakojimu? smile.gif

Atsakyti
Sveikutes,mes va tik nesenai grizome is Abromiskiu ir zinokit ispudziai patys geriausi thumbup.gif .As nesu buvusi kitose todel negaliu palyginti,bet pries vaziuodama prisiskaiciau komentaru ir tikejausi blogiausio,aciu dievui lukesciai liko nepateisinti biggrin.gif .Vaikas buvo po plauciu uzdegimo,tad paskyre tokias proceduras:
Inhaliacijos su ambroksoliu,o po to su druskomis
Terpentino vonele,veliau masazine vonele kojoms,veliau zoleliu vonia
Bioptrono lempa
Manksta(jam labai patiko)
Masazas(patiko maziau)
Uzsiemimai su psichologe,tiksliai zaidimu terapija,ten pagal amziu paskiria
Atrodo ir viskas..Mums proceduros issideliojo labai palankiai,po pusryciu iskart pradedavom ir iki pietu baigdavom,tad pilnas uzimtumas.Na po pietu truputi liudniau,bet jei butu siltas oras tai tikrai rastusi ka nuveikti.Dabar apie personala: tikrai nedaznai tenka sutikti tokiu maloniu slaugytoju thumbup.gif Jei kartais ateidavom i kokia procedura anksciau vis tiek priimdavo,visos tikrai labai malonios,neteko nei kazkokiu repliku nei tuo labiau piktu zvilgsniu atlaikyti.Daktares irgi saunios,viska paaiskina,kasdien apziuri.Zodziu as priekaistu del to neturejau.Toliau gyvenimo salygos:ne viesbutis,bet tikrai normalios.Gyvenome mamu korpuse 1-ame aukste,dusas ir tualetas bendras su dar 3 kambariais.Kambaryje,bent jau mano,nebuvo kriaukles ir veidrodzio,del to siek tiek nepatogu,bet tikrai galima tverti.Buvo trys lovos,trys spinteles prie ju,didele spinta drabuziams,staline lempa,saldytuvas.As turejau ir televizoriu,uz ji kasdien reikia moketi 4litus.I proceduras eidavom tokiu ilgu koridorium,jame gerokai vesiau nei kambariuose todel yra galimybe persalti jei vaikas plonai aprengtas ar tiesiog yra lepesnis tokiems dalykams,o paciuose kambariuose tai tikrai silta,nors teko girdeti,kad tie kurie gyvena treciame aukste sildosi su papildomais elektriniais radiatoriais,pati toki maciau masazo kabinete.Maitinimas 4 kartus per diena,man pilnai uzteko to kas likdavo nuo vaiko,todel nepirkau,o siaip dienai kainuoja 17.15 Lt.Maistas tikrai geras,aisku namie visada skaniau ax.gif Zodziu turejome kelialapi 18 dienu ir jos tikrai nenuejo veltui,vaiko sveikata akivaizdziai pagerejo,o tai ir yra svarbiausia thumbup.gif
Atsakyti
Mano dukte 16 metu buvo lapkritigruodi. Dukrai nepatiko.
O sunus (14 metu) buvo vasaros metu.
Sunui labai patiko, daug paaugliu, uzsiemimu. Kaip vasaros stovykla gavosi. Maitinimas irgi patiko ir jam uzteko.

Siemet bandysiu su maziausiaja ten nuvaziuot, vasaros metu.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 26, 17:47)
Mano dukte 16 metu buvo lapkritigruodi.  Dukrai nepatiko.
O sunus (14 metu) buvo vasaros metu.
Sunui labai patiko, daug paaugliu, uzsiemimu. Kaip vasaros stovykla gavosi. Maitinimas irgi patiko ir jam uzteko.

Siemet bandysiu su maziausiaja ten nuvaziuot, vasaros metu.

mano brolio vaikas serga astma - tai kiekvienais metais gauna siuntima i sanatorija. siemiat buvo Abromiskese - sake, kad Pusyno kelio sanatorijoje patiko labiau... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Bugniukas @ 2010 03 28, 23:55)
mano brolio vaikas serga astma - tai kiekvienais metais gauna siuntima i sanatorija. siemiat buvo Abromiskese - sake, kad Pusyno kelio sanatorijoje patiko labiau... schmoll.gif

Kiekvienam savo.
Del proceduru, gal ir geriau Pusyno kelias, nes drusku kambarys yra ir baseinas tinkamesnis maziems vaikams.
Bet Abromiskese tokia grazi gamta aplinkui... Vasaros metu ten nuostabu... Tikra atgaiva. Nebent stipri alergija augalams neleistu tuo dziaugtis.
Atsakyti
vaiką nesenai parsivežėm iš Abromiškių, jam - labai patiko 4u.gif , klausė kada vėl galės važiuoti doh.gif
Atsakyti
Na va, gvom ir mes siuntimą į Abromiškes dėl akyčių. Dukrai 10 metų. yra buvusi vaikų stovykloje, bet nerimauja, kad teks vienai važiuoti ir dar taip toli nuo namų, nes mes iš Mažeikių doh.gif
Pasiskaučiau ir jai paskaičiau gerus atsiliepimus, tai tikiuosi, kad viskas bus gerai...
Atsakyti
Dukra jau savaitę sanatorijoje. Nesu iš tų,kurios ieško priekabių ir reiškia nepasitenkinimą, bet šiek tiek parašysiu savo įspūdžius....
Nuvažiavoms šeštadienį aplankyti. Mums įvieną pusę važiuoti 300km, todėl neturime galimybės savaitgaliui parsivežti. Diagnozė - akomodacijos nepakankamumas. Kaip suprantu, su akių problemom Lietuvoj sanatorijų daugiau nėra. Tai va, savaitgaliui dauguma išsivažinėję, teritorijoje nei vieno žmogaus nematyti, nors oras visai neblogas. Pasimato keletas vaikų, kai ateina pietų metas ir vėl visi dingsta nameliuose. Rašo skelbimuose koks užimtumas, kokia programa, bet,pasak dukros, nieko panašaus nevyksta....Gyvena keturios kambaryje - dvi dešimtmetės ir dvi 14-15. Tos panos visai neturi ką veikti ir tik kalba, kad čia depresija, dar visaip pudrina mažėm smegenis, o naktimis rašo sms....
Buvo krikštynos, teko išsitraukti lapelius su profesijom ir suvaidinti, tai manoji gavo užduotį suvaidinti narkomanę, ravinčią žolę doh.gif
Prie namelių yra medinės karstyklės- tai ir visos atrakcijos vaikams. Keli nameliai neapgyvendinami, apleisti. Ėjom pasivaikščioti, tai takeliai užžėlę, žolė nepjauta...Jokio grožio ir malonumo...
Maitinimu taip pat skundžiasi, bet čia jau taip būna su vaikais. Nėra jokio kiosko ar pan, tik kavos automatas....Žodžiu, nykuma.... Belieka tikėtis, kad procedūros padės, nes, nelabai tikiu, kad kitais metais pavyks įsiūlyti važiuoti...

Atsiprašau, jei ką nuvyliau,bet kolkas nuomonė tokia....
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 06 14, 00:04)
Dukra jau savaitę sanatorijoje. Nesu iš tų,kurios ieško priekabių ir reiškia nepasitenkinimą, bet šiek tiek parašysiu savo įspūdžius....
Nuvažiavoms šeštadienį aplankyti. Mums įvieną pusę važiuoti 300km, todėl neturime galimybės savaitgaliui parsivežti. Diagnozė - akomodacijos nepakankamumas. Kaip suprantu, su akių problemom Lietuvoj sanatorijų daugiau nėra. Tai va, savaitgaliui dauguma išsivažinėję, teritorijoje nei vieno žmogaus nematyti, nors oras visai neblogas. Pasimato keletas vaikų, kai ateina pietų metas ir vėl visi dingsta nameliuose. Rašo skelbimuose koks užimtumas, kokia programa, bet,pasak dukros, nieko panašaus nevyksta....Gyvena keturios kambaryje - dvi dešimtmetės ir dvi 14-15. Tos panos visai neturi ką veikti ir tik kalba, kad čia depresija, dar visaip pudrina mažėm smegenis, o naktimis rašo sms....
Buvo krikštynos, teko išsitraukti lapelius su profesijom ir suvaidinti, tai manoji gavo užduotį suvaidinti narkomanę, ravinčią žolę  doh.gif
Prie namelių yra medinės karstyklės- tai ir visos atrakcijos vaikams. Keli nameliai neapgyvendinami, apleisti. Ėjom pasivaikščioti, tai takeliai užžėlę, žolė nepjauta...Jokio grožio ir malonumo...
Maitinimu taip pat skundžiasi, bet čia jau taip būna su vaikais. Nėra jokio kiosko ar pan, tik kavos automatas....Žodžiu, nykuma.... Belieka tikėtis, kad procedūros padės, nes, nelabai tikiu, kad kitais metais pavyks įsiūlyti važiuoti...

Atsiprašau, jei ką nuvyliau,bet kolkas nuomonė tokia....

na ka galiu pasakyti
jei mergaite nesusiranda draugu, tai ir nera uzimtumo, o jei jusu tikslas buvo isleisti vaika papromogaut, tai tada ne i sanatorija, o i stovykla
Atsakyti
Sveikos mamos, grizau ir pagaliau prisedau siek tiek parasyti apie musu poilsi ir gydyma Abromiskese. As su suneliu visa birzelio men. praleidau Abromiskiu sanatorijoje. thumbup.gif
Mano vaikui 2,7 diagnoze VCP.
Proceduros kurias turejome:
ergoterapija
manksta
masazas
purvas
perlines voneles (siule vone bet pabijojau kad issigas)
logopede
gerdavome vaistazoliu arbatele
kai truputi gargalavo nosyte paskyre kvepuoti eukaliptu

Gyvenome mamu korpuse labai buvau patenkinta, nes jis prijungtas tiek prie pagrindinio pastato tiek prie valgyklos. Su oru mums pasisiekie per visa men lijo tik 1 savaite. smile.gif Kambariai tvarkingi yra saldytuvas, stalas, kedes ir pas mus buvo net 3 lovos, dvi sustumeme, o trecia liko teciui kai atvaziuodavo savaitgaliui. smile.gif Issinuomavome tv kai linojo, 4 Lt parai. Turejau savo dvd, vaikas kartais filmukus paziuredavo. smile.gif Musu aukste buvo 5 kambariai, dusas ir wc bendras. Labai pasisieke su mamytem ir senelem per musu poilsi tenai. ACIU mamos kurios buvote Abromiski nuo 06.07 iki 07.01. thumbup.gif Savaitgaliais irgi neteko nuobodziauti salia ezeras, eidavome visos su seimom kepti saslu, pramogauti smile.gif. Vaziuodavome i miesta. Tokiem maziem vaikam kaip mano buvo ka veikti tikrai, zaidimo aiksteles namukai 3, smelio dezes, galima veztis dvirati, stumiamas masynas nes yra kur pasivazyneti.
Apie proceduras, liuksines ant kiek mano vaikas yra bailiukas, ant tiek jam viskas labai patiko ir gan greitai apsiprato. Personalas tiesiog thumbup.gif moka su vaikais, labai malonios. Man labai patiko. Proceduros paskirstitos gerai mums prasidedavo nuo 8.00 iki 13.30. Maistas geras nors mamos kurios buvo jau ne pirma karta sake kad jau suprastejo, bet tiek vaikas tiek as alkani tikrai nebuvome.

Ka galiu pasakyti apie pauglius, po to viso apsilankimo man isvis pasidare ispudis kad dauguma ten paugliu vaziuoja pramogom ir tikrai jokiu ligu neturi. Kaip i stovykla tik nemokama, nes tevai suveikia kelalapius. sad.gif o tie kuriem istikruju to reikia tai ju negauna. Manau sita tema as dar pakelsiu ne viena karta ir manau su sia problema reiktu daryti tvarka.
Pramogas jiem sudaro aukletojai nuo ju piklauso o siap maciau ir estafetes budavo, ir tinklini zaizdavo, ir diskotekos, ir prie ezero maudyniu vesdavo, ir zaidimu kambari ivairus dalykai vykdavo, vis koks plakatas su programa kabedavo 2 aukte ka veiks siandien, 2 zaidimu kabariai yra tv ir kompas. Man atrodo kad labai daug nuo pacio vaiko priklauso ant kiek jis susiranda sau ten veiklos ir darugu. Tas pats ir su mamom kai kurios bendrauti nenori tai buna vienos su savo vaikais.
Kadangi mano vaikas turi neigaluma, ir mums priklauso 1 karta i metus, tiesa, siemet pirma karta vazavome i sanatorija, tai jeigu paviks kitamet, nes su negale begalo sunku gauti kelalapi nors tau ir prikaluso, tai butinai vaziuosiu i Abromiskes. smile.gif

Beja buvo ir tokiu mamu kurios pabegu is Druskininku sanatorijos ir tiese gydyma Abromiski. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(magnolija_7 @ 2010 07 23, 11:47)
Sveikos mamos, grizau ir pagaliau prisedau siek tiek parasyti apie musu poilsi ir gydyma Abromiskese. As su suneliu visa birzelio men. praleidau Abromiskiu sanatorijoje.  thumbup.gif 

Ka galiu pasakyti apie pauglius, po to viso apsilankimo man isvis pasidare ispudis kad dauguma ten paugliu vaziuoja pramogom ir tikrai jokiu ligu neturi. Kaip i stovykla tik nemokama, nes tevai suveikia kelalapius. sad.gif o tie kuriem istikruju to reikia tai ju negauna. Manau sita tema as dar pakelsiu ne viena karta ir manau su sia problema reiktu daryti tvarka.
Abromiskes. smile.gif

Na jus gi pati zinote kad gauti kelialapi i sanatorija reikia kaip minimum triju daktaru paraso ir ligos kodo kuris suteikia teise i gydyma, kiek kainuotu visa sita suveikti doh.gif . Ir nemanau kad kuri mama noretu savo vaika padaryti ligoniu tik del sanatorijos blink.gif . Daug atiduociau kad mano sunus butu sveikas, neturetu problemos su stuburu, nors ir atrodo jis is isores kaip sveikas, bet tik as zinau ka tai jam kainuoja, bet jis kaip turbut kiekvienas paauglis stengiasi neparodyti savo lygos- bedos.
Is kur tokia jusu nuomone g.gif , turbut paaugliai turejo buti su ramentais ar invalido vezimeliuose, kad atrodytu verti nemokamo gydymo?
Mes irgi sunkiai ismusem kelialapi, bet tik del poliklinikos politikos, kaip zinia ligoniu kasos neisnauduoja visu lesu skirtu vaiku sanatoriniam gydymui verysad.gif .
Atsakyti