Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltalankiai

Sveikutės 4u.gif

Mane taip pat labai domina ką veikti su šaltalankiais. jei skaitote rusiškai, įdedu nuorodą http://dachnikam.ru/...kt/oblepiha.php

O kada renkate? Kiek domėjausi, tai geriausia žiemą, kai uogytės pašala ir tada jas tiesiog nupurtyti pasitiesus po medeliu paklodę. g.gif Niekada nebandžiau.
Atsakyti
Radau "Moters savaitgalio" rugsėjo mėn. receptą:

ŠALTALANKIŲ SULTYS SU MĖTOMIS

Uogas perrinkti, nuplauti, nusausinti ir sutraiškyti mediniu šaukštu. Išspausti sultis per marlę. Į tris stiklines šaltalankių sulčių dėti 50 gr. medaus, įpilti 1 stiklinę virinto vandens, ir 1-2 stiklines mėtų nuoviro. Viską išmaišyti ir išpilstytas į stiklainius laikyti vėsioje vietoje.

Dar neišbandžiau recepto, bet artimiausiu metu tikrai bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 10 23, 14:23)
Radau "Moters savaitgalio" rugsėjo mėn. receptą:

ŠALTALANKIŲ SULTYS SU MĖTOMIS

Uogas perrinkti, nuplauti, nusausinti ir sutraiškyti mediniu šaukštu. Išspausti sultis per marlę. Į tris stiklines šaltalankių sulčių dėti 50 gr. medaus, įpilti 1 stiklinę virinto vandens, ir 1-2 stiklines mėtų nuoviro. Viską išmaišyti ir išpilstytas į stiklainius laikyti vėsioje vietoje.

Dar neišbandžiau recepto, bet artimiausiu metu tikrai bandysiu.


O mėtų nuovirą kaip pasigaminti? Gal žinai smile.gif
Atsakyti
Tame recepte parašyta nebuvo, bet as manau, tai mėtas užplikinti verdančiu vandeniu kaip arbatai. Bandysim, tada tikrai žinosim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 10 23, 20:16)
Tame recepte parašyta nebuvo, bet as manau, tai mėtas užplikinti verdančiu vandeniu kaip arbatai. Bandysim, tada tikrai žinosim bigsmile.gif


Dėkui, reikės pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aralija @ 2008 10 06, 15:53)
as verdu kitaip.
Surinktas uogas sumalu mesmale, is gautos tyres isspaudziu sultis. I sultis dedu cukraus beveik lygiomis dalimis ir verdu. gaunasi tepama uogiene, kaip dzemas.
Kitas variantas- verdu paprasta obuoliene, bet i ja ipilu saltalankiu sulciu- skonis liux thumbup.gif  ir spalva thumbup.gif .
O siaip pagrinde tai darau is sulciu sirupa, is kurio ziema gaminam karsta gerima- ipili i vandenuka pagal skoni ir viskas. ir skanu ir sveika



Sveikutes, merginos smile.gif
esu nauja nare, bet mane irgi domina saltalankiu uogienes receptas. tikejausi susirasti recepto su medumi.
mama sake, kad reikia ruosti uogiene su medumi, o ne su cukrumi, ir kad trinti uogas butina su mediniu grustuvu, o ne su metaliniu irankiu smile.gif
mes su vyru specialiai vaziavom i parduotuve bulviu grustuve pirkti, kad uogiene skanesne butu smile.gif bet kadangi neturim skysto medaus, tai uogos vis dar laukia savo eiles smile.gif
bute skaniai kvepia smile.gif
tikiuosi maziuks patarimas pades
PS> kad liecia medu- galbut tai nera butinas cukraus pakaitalas.
Atsakyti
QUOTE(silvertree @ 2008 12 28, 02:44)
Sveikutes, merginos smile.gif
esu nauja nare, bet mane irgi domina saltalankiu uogienes receptas. tikejausi susirasti recepto su medumi.
mama sake, kad reikia ruosti uogiene su medumi, o ne su cukrumi, ir kad trinti uogas butina su mediniu grustuvu, o ne su metaliniu irankiu smile.gif
mes su vyru specialiai vaziavom i parduotuve bulviu grustuve pirkti, kad uogiene skanesne butu smile.gif bet kadangi neturim skysto medaus, tai uogos vis dar laukia savo eiles smile.gif
bute skaniai kvepia smile.gif
tikiuosi maziuks patarimas pades
PS> kad liecia medu- galbut tai nera butinas cukraus pakaitalas.



dekit medu i mikrobange ir turesit skysto:)
Atsakyti
saltalankiu uogienes pora sauksteliu arba sirupo uzpylus puodelyje karstu vandeniu arbata gaunasi... thumbup.gif pasaka...labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
o man rūpi, ar dar kažkur kasdieniuose patiekaluose naudojat šaltalankius? na be sulčių, uogienių... gal į kokias salotas?
Atsakyti
QUOTE(silvertree @ 2008 12 28, 02:44)

mama sake, kad reikia ruosti uogiene su medumi, o ne su cukrumi, ir kad trinti uogas butina su mediniu grustuvu, o ne su metaliniu irankiu smile.gif


Sveikos.
Palaikau Silvertree mamą dėl uogienės su medumi, bet tokios uogienės virti ar kitaip termiškai apdoroti negalima. Dėl medinio grūstuvo - irgi teisingai, nes lieka daugiau naudingų medžiagų, tačiau mėsmalę sumalti, o paskui išspausti per marlę sultis - greičiau, lengviau ir daugiau sulčių išeina.

Aš gaminu taip:
sumalu mėsmale, išspaudžiu per marlęsultis sumaišau su cukrumi (1 (sulčių) : 2 (cukraus) ir sudedu į pakaitintus nedidelės talpos stiklainius, vietoj dangtelio apdengiu 2 sluoksnių baltu popieriumi, kurį aprišu gumyte, bei laikau šaldytuve (galima ir dangteliais užsukti). Pagal tokį receptą neseniai ir gaminau.

Jei gaminu su medumi, tai viska darau analogiškai, tačiau medaus dedu 1:1. Su medumi neseniai gaminau šermukšnius ir putinus (atskirai).

Aukščiau buvo pateikta nuorodą į rusišką internetinį puslapį, kuriame pateikti receptai, kai kiekvienas sluoksnis uogų stiklainyje apibarstomas cukrumi, o paskui stiklainiai su uogomis pasterizuojami, paskui stiklainiai sandariai užsukami. Čia irgi neblogas paruošimo metodas, nes tokias uogienes galima laikyti ilgiau ir ne šaldytuve, o naudingų medžiagų išlieka daugiau, nei po paprasto virimo.
Atsakyti
O kaip jas renkate? Jos taip duria,uogos smulkios g.gif
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2009 10 29, 13:32)
O kaip jas renkate? Jos taip duria,uogos smulkios g.gif


Sveikos.
Buvo geras pasiūlymas rinkti žiemą, kai ir rinkti nereikia, pakratai šakas ir uogos pačios nukrenta ten, kur panorėsi. O šiaip, aišku, duria, užtat paskui dar skaniau būna.

Atsakyti