Sveikutės
Mane taip pat labai domina ką veikti su šaltalankiais. jei skaitote rusiškai, įdedu nuorodą http://dachnikam.ru/...kt/oblepiha.php
O kada renkate? Kiek domėjausi, tai geriausia žiemą, kai uogytės pašala ir tada jas tiesiog nupurtyti pasitiesus po medeliu paklodę. Niekada nebandžiau.
Radau "Moters savaitgalio" rugsėjo mėn. receptą:
ŠALTALANKIŲ SULTYS SU MĖTOMIS
Uogas perrinkti, nuplauti, nusausinti ir sutraiškyti mediniu šaukštu. Išspausti sultis per marlę. Į tris stiklines šaltalankių sulčių dėti 50 gr. medaus, įpilti 1 stiklinę virinto vandens, ir 1-2 stiklines mėtų nuoviro. Viską išmaišyti ir išpilstytas į stiklainius laikyti vėsioje vietoje.
Dar neišbandžiau recepto, bet artimiausiu metu tikrai bandysiu.
ŠALTALANKIŲ SULTYS SU MĖTOMIS
Uogas perrinkti, nuplauti, nusausinti ir sutraiškyti mediniu šaukštu. Išspausti sultis per marlę. Į tris stiklines šaltalankių sulčių dėti 50 gr. medaus, įpilti 1 stiklinę virinto vandens, ir 1-2 stiklines mėtų nuoviro. Viską išmaišyti ir išpilstytas į stiklainius laikyti vėsioje vietoje.
Dar neišbandžiau recepto, bet artimiausiu metu tikrai bandysiu.
QUOTE(silsta @ 2008 10 23, 14:23)
Radau "Moters savaitgalio" rugsėjo mėn. receptą:
ŠALTALANKIŲ SULTYS SU MĖTOMIS
Uogas perrinkti, nuplauti, nusausinti ir sutraiškyti mediniu šaukštu. Išspausti sultis per marlę. Į tris stiklines šaltalankių sulčių dėti 50 gr. medaus, įpilti 1 stiklinę virinto vandens, ir 1-2 stiklines mėtų nuoviro. Viską išmaišyti ir išpilstytas į stiklainius laikyti vėsioje vietoje.
Dar neišbandžiau recepto, bet artimiausiu metu tikrai bandysiu.
ŠALTALANKIŲ SULTYS SU MĖTOMIS
Uogas perrinkti, nuplauti, nusausinti ir sutraiškyti mediniu šaukštu. Išspausti sultis per marlę. Į tris stiklines šaltalankių sulčių dėti 50 gr. medaus, įpilti 1 stiklinę virinto vandens, ir 1-2 stiklines mėtų nuoviro. Viską išmaišyti ir išpilstytas į stiklainius laikyti vėsioje vietoje.
Dar neišbandžiau recepto, bet artimiausiu metu tikrai bandysiu.
O mėtų nuovirą kaip pasigaminti? Gal žinai
Tame recepte parašyta nebuvo, bet as manau, tai mėtas užplikinti verdančiu vandeniu kaip arbatai. Bandysim, tada tikrai žinosim
QUOTE(silsta @ 2008 10 23, 20:16)
Tame recepte parašyta nebuvo, bet as manau, tai mėtas užplikinti verdančiu vandeniu kaip arbatai. Bandysim, tada tikrai žinosim
Dėkui, reikės pabandyti
QUOTE(aralija @ 2008 10 06, 15:53)
as verdu kitaip.
Surinktas uogas sumalu mesmale, is gautos tyres isspaudziu sultis. I sultis dedu cukraus beveik lygiomis dalimis ir verdu. gaunasi tepama uogiene, kaip dzemas.
Kitas variantas- verdu paprasta obuoliene, bet i ja ipilu saltalankiu sulciu- skonis liux ir spalva .
O siaip pagrinde tai darau is sulciu sirupa, is kurio ziema gaminam karsta gerima- ipili i vandenuka pagal skoni ir viskas. ir skanu ir sveika
Surinktas uogas sumalu mesmale, is gautos tyres isspaudziu sultis. I sultis dedu cukraus beveik lygiomis dalimis ir verdu. gaunasi tepama uogiene, kaip dzemas.
Kitas variantas- verdu paprasta obuoliene, bet i ja ipilu saltalankiu sulciu- skonis liux ir spalva .
O siaip pagrinde tai darau is sulciu sirupa, is kurio ziema gaminam karsta gerima- ipili i vandenuka pagal skoni ir viskas. ir skanu ir sveika
Sveikutes, merginos
esu nauja nare, bet mane irgi domina saltalankiu uogienes receptas. tikejausi susirasti recepto su medumi.
mama sake, kad reikia ruosti uogiene su medumi, o ne su cukrumi, ir kad trinti uogas butina su mediniu grustuvu, o ne su metaliniu irankiu
mes su vyru specialiai vaziavom i parduotuve bulviu grustuve pirkti, kad uogiene skanesne butu bet kadangi neturim skysto medaus, tai uogos vis dar laukia savo eiles
bute skaniai kvepia
tikiuosi maziuks patarimas pades
PS> kad liecia medu- galbut tai nera butinas cukraus pakaitalas.
QUOTE(silvertree @ 2008 12 28, 02:44)
Sveikutes, merginos
esu nauja nare, bet mane irgi domina saltalankiu uogienes receptas. tikejausi susirasti recepto su medumi.
mama sake, kad reikia ruosti uogiene su medumi, o ne su cukrumi, ir kad trinti uogas butina su mediniu grustuvu, o ne su metaliniu irankiu
mes su vyru specialiai vaziavom i parduotuve bulviu grustuve pirkti, kad uogiene skanesne butu bet kadangi neturim skysto medaus, tai uogos vis dar laukia savo eiles
bute skaniai kvepia
tikiuosi maziuks patarimas pades
PS> kad liecia medu- galbut tai nera butinas cukraus pakaitalas.
esu nauja nare, bet mane irgi domina saltalankiu uogienes receptas. tikejausi susirasti recepto su medumi.
mama sake, kad reikia ruosti uogiene su medumi, o ne su cukrumi, ir kad trinti uogas butina su mediniu grustuvu, o ne su metaliniu irankiu
mes su vyru specialiai vaziavom i parduotuve bulviu grustuve pirkti, kad uogiene skanesne butu bet kadangi neturim skysto medaus, tai uogos vis dar laukia savo eiles
bute skaniai kvepia
tikiuosi maziuks patarimas pades
PS> kad liecia medu- galbut tai nera butinas cukraus pakaitalas.
dekit medu i mikrobange ir turesit skysto:)
saltalankiu uogienes pora sauksteliu arba sirupo uzpylus puodelyje karstu vandeniu arbata gaunasi... pasaka...labai skanu
o man rūpi, ar dar kažkur kasdieniuose patiekaluose naudojat šaltalankius? na be sulčių, uogienių... gal į kokias salotas?
QUOTE(silvertree @ 2008 12 28, 02:44)
mama sake, kad reikia ruosti uogiene su medumi, o ne su cukrumi, ir kad trinti uogas butina su mediniu grustuvu, o ne su metaliniu irankiu
Sveikos.
Palaikau Silvertree mamą dėl uogienės su medumi, bet tokios uogienės virti ar kitaip termiškai apdoroti negalima. Dėl medinio grūstuvo - irgi teisingai, nes lieka daugiau naudingų medžiagų, tačiau mėsmalę sumalti, o paskui išspausti per marlę sultis - greičiau, lengviau ir daugiau sulčių išeina.
Aš gaminu taip:
sumalu mėsmale, išspaudžiu per marlęsultis sumaišau su cukrumi (1 (sulčių) : 2 (cukraus) ir sudedu į pakaitintus nedidelės talpos stiklainius, vietoj dangtelio apdengiu 2 sluoksnių baltu popieriumi, kurį aprišu gumyte, bei laikau šaldytuve (galima ir dangteliais užsukti). Pagal tokį receptą neseniai ir gaminau.
Jei gaminu su medumi, tai viska darau analogiškai, tačiau medaus dedu 1:1. Su medumi neseniai gaminau šermukšnius ir putinus (atskirai).
Aukščiau buvo pateikta nuorodą į rusišką internetinį puslapį, kuriame pateikti receptai, kai kiekvienas sluoksnis uogų stiklainyje apibarstomas cukrumi, o paskui stiklainiai su uogomis pasterizuojami, paskui stiklainiai sandariai užsukami. Čia irgi neblogas paruošimo metodas, nes tokias uogienes galima laikyti ilgiau ir ne šaldytuve, o naudingų medžiagų išlieka daugiau, nei po paprasto virimo.
O kaip jas renkate? Jos taip duria,uogos smulkios
QUOTE(bru @ 2009 10 29, 13:32)
O kaip jas renkate? Jos taip duria,uogos smulkios
Sveikos.
Buvo geras pasiūlymas rinkti žiemą, kai ir rinkti nereikia, pakratai šakas ir uogos pačios nukrenta ten, kur panorėsi. O šiaip, aišku, duria, užtat paskui dar skaniau būna.