Sveikutės,
gal kas žinote šaltalankių uogienės receptuką?
Vaikystėj prisimenu tokia skani močiutės šaltalankių uogienė buvo, deja, jau nebėra iš ko recepto paklausti
QUOTE(Cicera @ 2006 07 31, 09:56)
Sveikutės,
gal kas žinote šaltalankių uogienės receptuką?
Vaikystėj prisimenu tokia skani močiutės šaltalankių uogienė buvo, deja, jau nebėra iš ko recepto paklausti
gal kas žinote šaltalankių uogienės receptuką?
Vaikystėj prisimenu tokia skani močiutės šaltalankių uogienė buvo, deja, jau nebėra iš ko recepto paklausti
Pati niekada neviriau saltalankiu uogienes, bet teko ragauti, siaip nelebai patiko
Jei supranti rusiskai, tai radau viena svetaine kur pateikti receptai su saltalankiu uogomis.
Jei bus sunkumu su vertimu, padesiu
QUOTE(Cicera @ 2006 07 31, 08:56)
Sveikutės,
gal kas žinote šaltalankių uogienės receptuką?
Vaikystėj prisimenu tokia skani močiutės šaltalankių uogienė buvo, deja, jau nebėra iš ko recepto paklausti
gal kas žinote šaltalankių uogienės receptuką?
Vaikystėj prisimenu tokia skani močiutės šaltalankių uogienė buvo, deja, jau nebėra iš ko recepto paklausti
Man ji irgi, kaip Valiutei, ne per labiausiai.
Virusi esu, nors ir senokai. Taigi - reikia prieš verdant atsikratyti odelių ir sėklų - nuplautas uogas arba išspausti per presą (jei turi), arba jas užvirinti mažam kieky vandens, kol susproginės, tada pertrinti per sietą. Gautą košę maišyti su cukrum ir virti. Vieni ima košės ir cukraus po lygiai, kiti deda cukraus mažiau, iki pusės kiekio - skonio reikalas. Vieni verda trumpai, kiti ilgai, (pas mus namie mama visas uogienes virdavo apie pusvalandį, čionai Vokietijoje jos teverdamos keletą minučių, ir vistiek laikosi)... Patartina pridėti citrinos sulčių ( 1 citrina 1 kg uogų), lygiai taip ir erškėtrožienę verdant. Kodėl - nežinau, mama sakydavo, kad taip reikia, tarsi skaniau ir uogienė geriau tirštėjanti. Galima uogas imti per pusę su obuoliais, tada tas skonis bus ne toks intensyvus. Jei nori drebučius virti - pakaitintas susproginėjusias uogas išspausk per skepetą, kaip bulves cepelinams, tada gausi tik sultis, į jas dėk cukrų, ir virk, kaip visus kitus drebučius verdi.
Ačiū ačiū už receptukus
na sakoma, kiek zmoniu, tiek skoniu
as atsimenu vaikysteje atsivalgyt jos niekaip negalejau, jau toks skanumas buvo
Esu girdejusi kad is saltalankiu iseina labai skani uogiene. Bet nezinau recepto. Gal kas esate isbandes ir galite pasidalinti receptu?
ir aš prisidedu prie receptų laukimo
Zurnale "Paragaukite" buvo toks receptas, as ji turiu, bet pati nesu gaminusi, gal pameginkit ir mums pasakysit kaip isejo:
1 kg saltalankio uogų,
1,5 kg cukraus,
0,5 ltr vandens.
Uogas nuplauti, 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje. Kai vanduo nuvarvės, supilti į dubenį su verdančiu cukraus sirupu. Uogienę sukrėsti karštą į švarius stiklainius, užsukti sterilizuotais dangteliais ir apverstus atvėsinti.
1 kg saltalankio uogų,
1,5 kg cukraus,
0,5 ltr vandens.
Uogas nuplauti, 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje. Kai vanduo nuvarvės, supilti į dubenį su verdančiu cukraus sirupu. Uogienę sukrėsti karštą į švarius stiklainius, užsukti sterilizuotais dangteliais ir apverstus atvėsinti.
as verdu kitaip.
Surinktas uogas sumalu mesmale, is gautos tyres isspaudziu sultis. I sultis dedu cukraus beveik lygiomis dalimis ir verdu. gaunasi tepama uogiene, kaip dzemas.
Kitas variantas- verdu paprasta obuoliene, bet i ja ipilu saltalankiu sulciu- skonis liux ir spalva .
O siaip pagrinde tai darau is sulciu sirupa, is kurio ziema gaminam karsta gerima- ipili i vandenuka pagal skoni ir viskas. ir skanu ir sveika
Surinktas uogas sumalu mesmale, is gautos tyres isspaudziu sultis. I sultis dedu cukraus beveik lygiomis dalimis ir verdu. gaunasi tepama uogiene, kaip dzemas.
Kitas variantas- verdu paprasta obuoliene, bet i ja ipilu saltalankiu sulciu- skonis liux ir spalva .
O siaip pagrinde tai darau is sulciu sirupa, is kurio ziema gaminam karsta gerima- ipili i vandenuka pagal skoni ir viskas. ir skanu ir sveika
QUOTE(aralija @ 2008 10 06, 15:53)
O siaip pagrinde tai darau is sulciu sirupa, is kurio ziema gaminam karsta gerima- ipili i vandenuka pagal skoni ir viskas. ir skanu ir sveika
mane domina kaip tas sirupas daromas? papasakok plačiau
ačiukas
na man anyta yra sakius kaip daryt- o aš 1 tik kartą pabandžiau... tai štai dedama tik šaltalankiai ir cukrus- verdama iki tokio lygio kol paėmus truputuką ant lėkštelės jie sutirštėja (panašiai kaip pradedanti aušt žele) i psio- užsukame... po kiek laiko jau užsuktuose nusistovi ant pačio viršaus toks ale aliejus- jis vertingiausias.
Mano močiutė darydavo labai skanią šaltalalkių uogienę... Dėja receptas išėjo kartu su ja kiek pamenu ligiom dalim dėjo cukrų ir uogas(nuplautas ir nuskabytas) ir x kiekį vandens... geras receptas ...
o jei jas šaldyt įdomu kas gausis?
o jei jas šaldyt įdomu kas gausis?