Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(vida777 @ 2008 09 23, 11:33)
lb aciu uz pataisyma, gal tu zinai ju esminius skirtumus, as tai turbut realiai nlb atskirciau.

Kažkada vieno dendrologo esu pamokyta juos skirti pagal lapelius ax.gif - L.pileata lapai pailgai kiaušiniški, viršūnėlės labiau smailėjančios negu L. nitida.O L.nitida lapai taisyklingai kiaušiniški. Štai tokie:
user posted image

QUOTE(rokoko)
Ir kitose temose, ir šioje labai naudingi Jūsų patarimai 
Ačiū, laukiame jų kuo dažniau

Smagu, jei galėjau kuo padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 23, 13:26)
grožis  wub.gif  ir kaip tu tiek visko randi?  biggrin.gif

Kasiopėja, sakau gi, kad teks dažniau lankytis 4u.gif , nieko aš ''nerandu'', visos mano foto yra mano blush2.gif ax.gif
Apaskui, kai tavo dvarelis rožėm apaugs wub.gif , vyksim gėrėtis..
Tiesa, ta rožė violet. visai gali būti tavo senelio!!! mb sakė, kad iš ten pas mus ėjo rožės kai kurios. reiks patikslint ...
Papildyta:
QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 23, 13:35)
Kažkada vieno dendrologo esu pamokyta juos skirti pagal lapelius  ax.gif  - L.pileata lapai pailgai kiaušiniški, viršūnėlės labiau smailėjančios negu L. nitida.O L.nitida lapai taisyklingai kiaušiniški. Štai tokie:
user posted image

Smagu, jei galėjau kuo padėti 4u.gif

Tai iškart jautį už ragų 4u.gif

Kaip taisyklingai genėti šį medelį - tiksliau, SKĖSTAŠAKį SAUSMEDIį (Lonicera pileata). Kada karpyti?
Ką tik pasodinau mini gyvatvorę , noriu, kad ji būtų tanki.
Atsakyti
merginos gal galite pasakyti kada geriua rozes perkelt rudeni na dabar ar pavasari? pas mane siuo metu jos dar visu grazumu zydi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 23, 11:43)
Kasiopėja, sakau gi, kad teks dažniau lankytis 4u.gif , nieko aš ''nerandu'', visos mano foto yra mano  blush2.gif  ax.gif
Apaskui, kai tavo dvarelis rožėm apaugs  wub.gif , vyksim gėrėtis..
Tiesa, ta rožė violet. visai gali būti tavo senelio!!! mb sakė, kad iš ten pas mus ėjo rožės kai kurios. reiks patikslint ...

Tada aš be žado... wub.gif Ot būtų juokas, jeigu pasirodytų teisybė lotuliukas.gif
O tas sodas jau senai parduotas, dabar jis tik mano vaikystės prisiminimuose wub.gif Labai norėčiau, kad pavyktų pas save nors dalelę to jaukumo sukurti.
Atsakyti
Skėstašakis sausmedis pasiduoda formavimui ištisus metus smile.gif . Jis toks nereiklus, kad ... viską mums atleidžia bigsmile.gif .
Pagrinde apkarpau pavasarį, kai po žiemos jau matosi ką pašalinti reikėtų. Apie gegužės mėn. trumpinu naujus beaugančius ūglius - kad nesiplėstų kur nereikia (tada ir tankėt pradeda, negalėdamas į aukštį ar plotį augti ). O vasaros vidury, kai ūgliai jau baigia augti, galima dar kartą apkarpyti kas mums nepatinka.

g.gif Na, bet skėstašakio sausmedžio gyvatvorė bus labai žema (iki 0,5 m geriausiu atveju) ir labai intensyviai jai šonus reiks drožti - labai jau noriai šitas saumedis į šonus eina..
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 23, 14:16)
g.gif  Na, bet skėstašakio sausmedžio gyvatvorė bus labai žema (iki 0,5 m geriausiu atveju) ir labai intensyviai jai šonus reiks drožti  - labai jau noriai šitas saumedis į šonus eina..

eisiu mokytis (skirtumu ieskot) biggrin.gif , kai lietus nustos lyti... nu pas mus ju visur pilna, bet va niekad neatkreipiau demesio, kad jie skirtusi ax.gif .
Atsakyti
vaje, muige sugebejau pravepsot...gal galit patarti kur dar galeciau isigyti keliata obelyciu ir jazmina, paprasta nepilnaviduri, kad kvapas butu pasakiskas... A? g.gif
Atsakyti
Meragaitės, anoj temoj mačiau pasvarstymus kada reikėtų persodinti ir išskirstyti vėlyvius. iškasti reikėtų vasarą, kai nugelsta jų lapai, o sodint galima iškarto arba rugpjūčio mėnesį. Jei pamiršite, kaip man vienais metais nutiko blush2.gif , tai svogūnai pražįs nepasodinti doh.gif . Tada reikia kuo skubiau kišti į žemę tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Martynos mama @ 2008 09 23, 12:36)
Panašu į Medlieva (Amelanchier spicata). Žiedai balti, kekėmis. Auga gana aukštu krūmu. Kai kur Lietuvoje korintais vadinama (nuo latvisko pavadinimo Korintes. Uogos valgomos. Reiklumo - nulis.

aciuks.gif .....labai dekoju.
Bet man nepanasu,jog jie krumai......tiesiog nedideli medukai g.gif ???
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 23, 13:14)
...na baisiai man reikia pavasari  va šito   vaizdo žydinčių vaisginų su sprogstančiu kukmedžiu  wub.gif

jau kaip man grazu tokio tipo gelynai-kompozicijos wub.gif , o tie, kur kiekvienas augalas turi savo apibrezta trajektorija kazko labai nuobodus patapo . Zaviuosi, kurios tai sugeba...
Atsakyti

Parodau jūsų teismui 4u.gif , ką veikiau paskutiniu metu.
Tai ne gėlynas, ir ne alpinariumas schmoll.gif . Vadinu šį augalyną spygliuočių sodeliu.
Palyginimui, prieš paskutinius pertvarkymus, taip buvo žiemą ir taip pavasarį

Prašom nekreipti dėmesio į tuos akmenis priekyje - jie ''apsaugai'', kol sudėtos laikinos plytelės. Planuojamas skaldytų akmenų takas be jokių ''bordiūrų''.
user posted image

vietoj Tradeskantės atkeliaus Dantytoji Gaurė bordo lapais.
Pagrindiniai augalai - dekor.spygliuočiai, apsupti daugiamečių ir kiliminių augalų, sukulentų, dekor. žolių.
Žiedų spalvos geltona, balta, violet., bordo ir rožinė. Išimtis - knifofija. [taip jau išėjo blush2.gif , bet kai ji žydės, bus tik geltoni kiti, nebent gvaizdės vienas kitas rožinis smulkus žiedelis pasimaišys]
Pavasarį žydės geltoni krokai, violet/baltos šachmat. margutės, geltoni narcizai, gelt/violet/baltos tulpės, kiliminiai ylalapis flioksas rož., uolaskėlės balt.ir rož., vaisginos melyn/violet.;
Vasarą gvaizdė rož., gaisrena tams.rožin., sibirinis vilkdalgis violet., taškuotoji šilingė geltonai, smulki nakviša gelt., pševalskio [vilsono unsure.gif ] gaurė gelt.;
Vėliau vasarą plius liūtpėdė balkšvai, dantyt. gaurė gelt., auksažiedis ir krostofo česnakai, ir knifofija [Jolaxus - kaip ji žydėjo?]
Rudeniop ateina bordo : šilokai keli [žiedais ir lapija], viržiai. Dar vienas šilokas gelt. ir du balkšvi.

Be minėtų kiliminių po juka yra mindomas čiobrelis ir pilka katpėdė; tarp šilokų - perkūnropės.

Paskutinio mūsų ''klyksmo'' Vienaragio Vikšrio vieta:
user posted image
vat galvoju vietoj tos apvalialapės uolaskėlės margos palei kukmedį reikėjo perkūnropių pratęst g.gif

Ko nesimato bendroj foto - tai ''žolių'' zonos [su tašk.šilinge ir vaisginom] palei statybas. Kaip ''žoles'' t.p. panaudojau gaisreną, česnaką, sibirinį vilkdalgį aukštaūgį.
iš abiejų pusių blush2.gif :
user posted image

user posted image

T.P. lapuočių frakcija, kai vietoj tradeskantės pavasarį perkelsiu dantytąją bordalapę gaurę, šalia kairėj kita gaurė ir už jos bordo heihera:
user posted image

Šiaip toks būtų visuotinis vaizdas , neseniai tai buvo iiilgas smailaus trikampis augalynas. Dabar skaldytų akmenų tako padalintas [dėl būsimo ''centrinio įėjimo''] i dvi dalis. Taigi liko gabaliukas trikampiukas , galvos skausmas. man būtinai ten reikia mini raugeriškio Admiration, o MB trūks plyš reikalauja palikti bergeniją. g.gif
Dar noriu palikti tokį pat Ylalapio fliokso kraštą priekyje, tą šliaužiantį čiobrellį žemei uždengt. O prie Admiration planavau pūkuotąją glažutę, nu bet ta bergenija doh.gif maišo kortas, kaipgi ta glažutė prie jos atrodys schmoll.gif
Visko ten nesudėsiu į tokį plotelį..

Priimsiu bet kokią geranorišką kritiką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 23, 14:16)
Skėstašakis sausmedis pasiduoda formavimui ištisus metus 
g.gif  Na, bet skėstašakio sausmedžio gyvatvorė bus labai žema (iki 0,5 m geriausiu atveju) ir labai intensyviai jai šonus reiks drožti

Ačiū 4u.gif
Žemos man ir reikia smile.gif , ji bus statmena svarainių mini gyvatvorei - juk ir ji neaukšta. O virš abiejų - vynuogės.

QUOTE(ARasytee @ 2008 09 23, 20:15)
vaje, muige sugebejau pravepsot...gal galit patarti kur dar galeciau isigyti

berods dar šioje temoje buvo užsiminta apie dar vieną būsimą mugę kaune.

Atsakyti