Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(vida777 @ 2008 09 22, 15:57)
o ta blizguji sausmedi (didesnis kelmelis) kiek jau laiko augini, ziemojo jis pas tave?

Visų pirma pataisysiu pavadinimą - skėstašakis sausmedis (Lonicera pileata).
Auga jis pas mane jau gal rolleyes.gif virš 10 metų. Ir jeigu iki šiol auga, tai spręskite pačios apie jo galimybes smile.gif . Netgi sakyčiau, kad tai vienas iš nereikliausių augalų.. Na, po ypač šaltos žiemos tekdavo ūglių viršūnėles patrumpint, o ir tie visžaliai lapeliai šiek tiek pavasarį nubyrėdavo, bet vėl puikiausiai sužaliuodavo iš pažąstinių pumpurų.
Na, o žiūrint į jūsų nuotraukas atrodytų, kad vaistutis per arti sausmedžio pasodintas - kitais metais sausmedžio ūgliai "pasiilgins" apie 20 cm.. Bet čia ne bėda - biggrin.gif pas mane žoliniai augalai nuo sumedėjusių metai iš metų irgi buvo atitolinami, nes iš pradžių viską sodinau pagal jų esamą dydį..

Svarstančioms dėl kukmedžių: Kukmedžiai - tikra sodybų puošmena ir nereikia bijoti, kad jie nuodingi. Prinokstančias raudonas uogas antroje vasaros pusėje juk galima nuskinti (aiškai matosi tarp žalių spyglių) ir vaikai jų nenurinks. O ir šiaip cool.gif - ar girdėjote Lietuvoje atvejį, kad būtų kas kukmedžiais apsinuodijęs, nors tai dažnas augalas ir sodybose, ir viešose gausiai lankomose vietose ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 23, 08:35)
Na, o žiūrint į jūsų nuotraukas atrodytų, kad vaistutis per arti sausmedžio pasodintas - kitais metais sausmedžio ūgliai "pasiilgins" apie 20 cm.. Bet čia ne bėda -  biggrin.gif  pas mane žoliniai augalai nuo sumedėjusių metai iš metų irgi buvo atitolinami, nes iš pradžių viską sodinau pagal jų esamą dydį..

Aciu uz pavadinimo patikslinima 4u.gif Zinau, kad per arti pasodintas kupstukas, bet juk tai lengvai persodinamas augaliukas, tai todel ir nedariau jokios problemos, nebetilps-iskasiu, bet kolkas visai neblogai jis ten piesiasi biggrin.gif nesinorįjo laikyti tuscio zemes lopo
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 22, 22:03)
Arunkas (miniatiūrinė forma)

Arunka irgi pazistu. Jau ikyresiu blush2.gif Tas didelis kupsciukas panasus labai i silini gvazdika. Bet kas ten toks. Jis buvo didziausias is visu augaliuku.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 09 23, 09:01)
Arunka irgi pazistu. Jau ikyresiu  blush2.gif Tas didelis kupsciukas panasus labai i silini gvazdika. Bet kas ten toks. Jis buvo didziausias is visu augaliuku.

Smiltė - arenaria montana.
Atsakyti
Aha, dabar jau tikrai taip smile.gif Dekui 4u.gif
O kaip graziai zydi wub.gif pagooglinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 23, 06:48)
O blizgusis sausmedis tik viena ziema ir teziemojo PAS MANE butent sitas, taciau mama yra pasodinusi kapinese toki kazkur tai jau 3-4 metai ir nieko, vis toks pats grazus tik didesnis. O ko jus cia taip del jo susirupinusios, ko as nezinau g.gif  tipo jis lepus ane...

viskas gerai, tik nezinojom kaip jis LT ziemoja.

QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 23, 07:35)
Auga jis pas mane jau gal  rolleyes.gif  virš 10 metų. Ir jeigu iki šiol auga, tai spręskite pačios apie jo galimybes  smile.gif . Netgi sakyčiau, kad tai vienas iš nereikliausių augalų.. Na, po ypač šaltos žiemos tekdavo ūglių viršūnėles patrumpint, o ir tie visžaliai lapeliai šiek tiek pavasarį nubyrėdavo, bet vėl puikiausiai sužaliuodavo iš pažąstinių pumpurų.

lb aciu uz pataisyma, gal tu zinai ju esminius skirtumus, as tai turbut realiai nlb atskirciau. As sau tikrai pirkau nitida, bet sitas (pas rokoko nukeliaves) visai gali buti ir pileata, nes buvo nuo kaiminkos krumo padaugintas. Kad nereiklus tai faktas - jam tinka bet kokia vieta ir bet kokia dirva - viska istveria, ir karpyma puikiai pakencia. Kiek suprantu, tai pileata uzauga zemesnis (nekarpomas iki 80 cm) uz nitida.
Atsakyti
Labutis darbstuoles mirksiukas.gif ,ar galetumet dar pagelbet ir paprotint mane del sio medelio 4u.gif .....
user posted image

user posted image

nugi galvojau ,jog auginu alyvmedzius(palikimas buvusiu seimininku) ....ale uzderejo uogos doh.gif lotuliukas.gif ,tai koks cia medelis blush2.gif .....ir ka jis megsta bigsmile.gif ????
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 22, 14:00)
uztai kaip geneti ta kukmedi galima ...o veisliu kiek!!!!  thumbup.gif  thumbup.gif  ir mazi ir dideli, ir zali ir gelvi, o jau lajos ivairove, nuostabus medis...

QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 23, 08:35)
Svarstančioms dėl kukmedžių: Kukmedžiai - tikra sodybų puošmena ir nereikia bijoti, kad jie nuodingi. Prinokstančias raudonas uogas antroje vasaros pusėje juk galima nuskinti (aiškai matosi tarp žalių spyglių) ir vaikai jų nenurinks. O ir šiaip  cool.gif  - ar girdėjote Lietuvoje atvejį, kad būtų kas kukmedžiais apsinuodijęs, nors tai dažnas augalas ir sodybose, ir viešose gausiai lankomose vietose  ax.gif .

Labai širdingai dėkui 4u.gif Aš irgi panašiai galvoju (nes googlyje apie tą nuodingumą ne kas ir akcentuojama ). Apsisprendžiau likt prie kukmedžių.
Apželdintoja diplomante, o gal galėtum patarti, kokia veislė gražiau žiūrėtųsi vienoje linijoje ant griovio krašto, ne gyvatvore, o pavieniais medžiais kas kokius 2,5 m? Man širdis linksta link kokios geltonalapės formos...

QUOTE(ErikaI @ 2008 09 22, 14:27)
Mano jasmina kažkoks brudas užpuolė. sad.gif Lapų krašteliai ruduoja ir džiūsta, jau beveik plikas medelis.

O seniai sodintas? ir kiek laiko jau taip vargsta? Mano magnolijos vaizdas pavasarį pasodinus po mėnesio pasidarė panašus, tai 1) persodinau, pakėliau šaknis aukščiau ir 2) nustojau laistyti vandeniu iš krano (nes nemėgsta kalkingo vandens). Dabar nors ir nepaaugo, tai nors lapus normalius leisti pradėjo.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 21, 16:13)

man paciai patiko straipsnis apie tai,kaip daryti vienoj vietoj sumustini-  15 cm sodini tulpes arba i 20 cm-hiacintus,uzpili sluoksni zemiu,tada sodini  narcizus 10 cm gylyje,vel uzpili zemem ,tada sodini krokus ar snieguoles ar margutes-5 cm gylyje-viska uzpili zemem ir lauki pavasario tongue.gif nieko tokio,kad svoguneliai eis vieni virs kitu-atseit augaliukai vieni kitus sekmingai aplenks-as del visa ko juos prakeiciau mirksiukas.gif

issimiegojau, galva prasviesejo, pradejau mastyti g.gif ... Kaip ta sumustini is visu ingredientu padaryt, jei narcizus reikia sodint jau dabar, o tulpes tik spalio pabaigoj mastau.gif ?

Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2008 09 23, 10:36)
Labutis darbstuoles mirksiukas.gif ,ar galetumet dar pagelbet ir paprotint mane del sio medelio 4u.gif .....
user posted image

user posted image

nugi galvojau ,jog auginu alyvmedzius(palikimas buvusiu seimininku) ....ale uzderejo uogos doh.gif  lotuliukas.gif ,tai koks cia medelis blush2.gif .....ir ka jis megsta bigsmile.gif ????

Panašu į Medlieva (Amelanchier spicata). Žiedai balti, kekėmis. Auga gana aukštu krūmu. Kai kur Lietuvoje korintais vadinama (nuo latvisko pavadinimo Korintes. Uogos valgomos. Reiklumo - nulis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martynos mama: 23 rugsėjo 2008 - 11:38
QUOTE(sobieska @ 2008 09 23, 06:48)
palyginus greitai plinta, bet vistiek paemiau 3 nu labai idomi forma

aš du vazoniukus paemiau, paskaidžius skrotelemis penki išėjo kupsteliai - ale kiek mažai man vistiek - iškart noriu rezultato blush2.gif ,
tai klasikinės vaisginos gabala palikau laikinai, kol naujoji išsiplės, na baisiai man reikia pavasari va šito vaizdo žydinčių vaisginų su sprogstančiu kukmedžiu wub.gif

QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 23, 07:35)
Auga jis pas mane jau gal    virš 10 metų.

Svarstančioms dėl kukmedžių: Kukmedžiai - tikra sodybų puošmena ir nereikia bijoti, kad jie nuodingi.

Ir kitose temose, ir šioje labai naudingi Jūsų patarimai 4u.gif
Ačiū, laukiame jų kuo dažniau 4u.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 09 23, 10:42)
Kaip ta sumustini is visu ingredientu padaryt, jei narcizus reikia sodint jau dabar, o tulpes tik spalio pabaigoj  mastau.gif ?

Patirtis sako, kad nieko baisaus, jei anksčiau ar vėliau tuos skirtingus svogūninius pasodini. Manau, bus visai gerai, pasirinkus ''aukso viduriuką'' laiko atžvilgiu, pvz rugsėjo galą plius minus pagal vyraujančius orus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 23 rugsėjo 2008 - 13:16
QUOTE(rokoko @ 2008 09 23, 11:14)
aš du vazoniukus paemiau, paskaidžius skrotelemis penki išėjo kupsteliai - ale kiek mažai man vistiek - iškart noriu rezultato blush2.gif ,
tai klasikinės vaisginos gabala palikau laikinai, kol naujoji išsiplės, na baisiai man reikia pavasari  va šito   vaizdo žydinčių vaisginų su sprogstančiu kukmedžiu  wub.gif

grožis wub.gif ir kaip tu tiek visko randi? biggrin.gif
Atsakyti