Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(dista @ 2008 10 09, 20:33)
o gal galima vūtų keletą sėklų iš to milijono paštu gauti?
Atsiųsčiau irvoką siuntimui atgal, jei parašytumėte adresą į az.
Būtų didelis dėkui...  ax.gif

atsiusciau mielai, bet tu geriau pabandyk parasyt regilai i az , ji lankosi cia kazkuriose temose (pvz. "daugiametes lauko geles"). Ji pardavineja augaliukus, tai ir seklu turbut atsiustu. Taip gal bus paprasciau, na o jei jau visai niekur negausi, tada rasyk man i az.
Atsakyti

Ita2, pasakysiu tik savo nuomone. Apzeld/diplomantes patarimai del tu visu kvadratu man atrodo super!!! thumbup.gif
ten as tik pastebejimus asmeniskus ''patinka-nepatinka'' lygyje isdesciau [del mulco ir kt]
O ji - A.dipl, tokia sistema ivede liuks wub.gif . ypac turint galvoje namo archit.
bent jau man is sono taip atrodo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 10 09, 13:54)
O aš nuskintus obuolius laikau sukrovusi dėžėse lauke ( po obelim) ( vieną ant kitos). Atsikeliu šįryt - šalna  blink.gif  . Apžiūrėjau juos - gražūs, neprikibsi. Kaimynų , žiūriu, irgi lauke stovi. Gal nieko dar baisaus...

o aš garaže...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 09, 13:26)
tai va čia ir reikia pagalvoti dėliojant kas prie ko, šalia ko, už ko ir kaip žiūrėsis įeinant į kiemą, o kaip išeinant ar vaikštinėjant aplink. Tai ir yra seunkiausia dalis sudėlioti viską taip, kad akį trauktų mirksiukas.gif gal kažkuris augalas auga didesni, o kitas mėgsta šešėliuką, vadinasi juos reikia taip ir sodinti, kad šešėlį vienas kitam padarytų, na ir pan. atsižvelgti į įvairius poreikius, lapų spalvą, formas ir t.t.t

visa diena tai dariau blink.gif blink.gif blink.gif pasidejus planeli salia, kuris nelabai tegelbejo...

plius mojavimas kastuvu ir :

su archheologiniais kasinejimais mentele - gal kas tai esat dare? mirksiukas.gif kazkada ieskojau akmens amziau reliktu, o dabar hiacintu. kuriuos perskeliau - sveiki, o kuriuos sveikus pavyko iskast - supuve doh.gif lotuliukas.gif na bet galvoju, su dantu sepeteliu zemej as ju neieskosiu lotuliukas.gif

su kirviu skeliant sumedejusiu kerus doh.gif , nes mano svorio ant kastuvo neuzteko..

su siaubo elemmentais - perkirtau kelias varles [ar rupuzes] - ka jos ten dirvoj veikia???!!! ziemos miego tegul keliauja i pruda salia! [itariu viena tokia rupuze numarino mano gracilis nana, nes po brisiaus galo ji isrovus, naglai islindo is po jo saknu doh.gif ]

ir tt.
na o visa estetika nuejo i antra plana, nes, kaip kazkas suskaiciavo 4u.gif , su mano 105 augalais to padaryt neimanoma schmoll.gif
virsu paeme - kas po ko zydes, nusipjaus, kas ka turi uzdengt, neuzlipt, matytis ir tt. zodziu, zemiski dalykai.

tiesa, nebaigiau darbo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 09 spalio 2008 - 22:44

Reikia patarimo 4u.gif

tokia situacija: vaismedziai [obelys] pasodintos auga 4 metus. reikia jas iskelt i kita sklypa. Jei dabar [si rudeni] nespesim to padaryt, ar galima pavasari?
ar geriau palaukt kito rudens?

Ar galima tiesiog iskast, ir persodint,
ar reikia palaipsniui atkirtinet po dali saknu? [cia kai didelius pygliuocius taip perkeliant, kad uzsiaugintu trumpesniu maitinanciu saknu]
Atsakyti
Labas rytas :DNetyčia užtikau tokias kiemo dekoracijas mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 09, 23:52)
Reikia patarimo 4u.gif

tokia situacija: vaismedziai [obelys] pasodintos auga 4 metus. reikia jas iskelt i kita sklypa. Jei dabar [si rudeni] nespesim to padaryt, ar galima pavasari?

ar reikia palaipsniui atkirtinet po dali saknu? [cia kai didelius pygliuocius taip perkeliant, kad uzsiaugintu trumpesniu maitinanciu saknu]

4 metu tai nera dideles. Iskasat ir sodinat is karto, bus idealiausia. Jei nebespesit, tai geriau iskaskit ir kur nos iskase griovi laikinai per ziema prikaskite zememis, o pavasari istrauke sodinkite. Siaip pavasari iskasineti ir sodinti tai jau nelabai kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 10 spalio 2008 - 07:52
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 10 09, 15:47)
turiu kvaila klausima, lyg nesimokyciau apzeldinimo, bet gal kas visdelto augina epimedi ir gali pasakyti ar jie labai tais sakniastiebiais dauginasi, bijau isiveisti ir paskui kai isplis, tai nebeturesiu kur detis smile.gif
cia as savo pavesine puse noriu be kastonlapes rodzersijos, melsviu, ziemiu dar epimedziu paivairinti.
http://www.rojaussod.../tema.php?s=208

Jis plečiasi, tačiau nepiktybiškai, šaknys paviršinės ir jei reikia sumažinti plotelį, paprasčiausiai nukerti šaknis reikiamoj vietoj ir išrauni.
Atsakyti
[quote=rokoko,2008 10 09, 22:54]
Rokoko ir Ap/diplomante- zinokit vakar po visu komentaru visa vakara maklinejau [po sklypa, bandziau isivaizduoti viena ir kita ideja... kazkaip priekyje su kvdratais gal ir idomu, nes jau pradejau, bet tada kazkaip turbut tie kvadraitai turetu ristis ir su namo sone bei palei terasa busianciom gelynu formom.. o jei visur kvadratai- ar nebus kvadratas kvadratu ir nenaturalu unsure.gif , apie ka ir norejo paprotinti mane KAsiopeja...as gi dar turiu va cia kazka priristi prie puseliu ir alpinariumo formu ....
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 09, 21:54)
Ita2,  pasakysiu tik savo nuomone. Apzeld/diplomantes patarimai del tu visu kvadratu man atrodo super!!! thumbup.gif
ten as tik pastebejimus asmeniskus ''patinka-nepatinka'' lygyje isdesciau [del mulco ir kt]
O ji - A.dipl, tokia sistema ivede liuks wub.gif . ypac turint galvoje namo archit.
bent jau man is sono taip atrodo. ax.gif

taip sirdi pagloste smile.gif aciu 4u.gif
mudvieju rokoko turbut dizainieriski skoniai sutampa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 09, 23:52)
Reikia patarimo 4u.gif

Rauk drąsiai, tik sodindama nuskink visus lapus.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 09, 23:16)
visa diena tai dariau blink.gif  blink.gif  blink.gif pasidejus planeli salia, kuris nelabai tegelbejo...
<...>
su mano 105 augalais
<...>

pagyrimo vertos pastangos thumbup.gif
mes su kaimyne anądien persimetėm keliais žodžiais ir priėjom bendros nuomonės, kad atėjo laikas mažinti įvairovę, nes kitaip tampa beviltiška užduotis viską suderinti ir išvengti mišrainės įspūdžio.
užtat mišrainė darysis kur nors už tvoros (gaila viešo tvenkinio neturiu), nes išmetinėt grožio gi ranka nekils doh.gif

QUOTE(maidana @ 2008 10 10, 07:16)
Labas rytas :DNetyčia užtikau tokias kiemo dekoracijas mirksiukas.gif
user posted image

prijaukink kokiais grūdeliais palepindama, visą žiemą turėsi kompaniją thumbup.gif
prisimenu vaikystėj tai ražienoje tėtis statydavo tokias mini palapines iš šiaudų putpelėms, taip gražu būdavo, kai jos visa kompanija išsiruošdavo blusinėti bigsmile.gif
Atsakyti