QUOTE(jolaxus @ 2008 10 07, 08:45)
tu čia apie erikas taip? iš tiesų kažkada buvau atradusi, kaip atskirti erikas nuo viržių, tai būtent pagal žydėjimo laiką - erikos žydi pavasarį, o viržiai rudenį. Na gal yura kokių nedidelių išimčių tarp veislių, tačiau esmė būtent ta. o pas mus kur dabar parduoda žydinčias erikas, tai tikrai jos matyt specialiai augintos ir reguliuotas žydėjimo laikas spec. priemonėmis.
tai dabar lauksim ilgų ir prasmingų citatų bei panašių blykstelėjimų išmintimi
tai dabar lauksim ilgų ir prasmingų citatų bei panašių blykstelėjimų išmintimi
Erikos žydi ir rudenį, ir pavasarį. Tik kaip supratau rudeninės pakenčia šaltį tik iki -5. O pavasarinės kaip ir nelepios. Ir aš - kaip Sraunius regis- bandau žiūrėt į šių augalų "lapukus". Spygliukai-erikos, žvyneliai-viržiai. Tik ne visada taip aiškiai kaip toj nuotraukytėj gali suprast. O pardavėja susiriesdama aiškina, kad tai viržis, nors spygliukai styro ir net ant kurio nors vazonėlio aiškiausiai erica gracilis parašyta.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 10 07, 10:38)
nu zinok as irgi pasibedavojau darbe, kad noriu tokio paties siloko, nes turiu tik viena krįuma, bendradarbe jau daugino situos, sake, kad uztenka nulauzti ir pamerkti i vandeni, o jei nori tai galima ir i zeme. sake visi prigyja. Pati nebandziau, bet ji bande, sake is tikruju.
Tai vat jei turi kantrybes, bandyk.
as tai viena esu dabar nulauzusi ir pamerkusi, savaite jau stovi, dar jokiu saknu pozymiu nera
Tai vat jei turi kantrybes, bandyk.
as tai viena esu dabar nulauzusi ir pamerkusi, savaite jau stovi, dar jokiu saknu pozymiu nera
Laikyk ilgai, keisk vandenuką-ir ne tik šaknys, bet ir maži augaliukai vazoj išaugs.