gal ne viena jau būsit atradę, tačiau maža ką, gal ir nemačiusių bus.
Čia rasit nemažai teorinių rekomendacijų apie apželdinimą, pasitaikančias klaidas, tam tikrų sričių apželdinimą su augalų pavyzdžiais ir t.t.
QUOTE(rokoko @ 2008 10 03, 11:58)
Tina, Sobieska rašė plepaluose apie parodą.
Šiaip, aišku, važiuok, jei tik laiko turi - dvasiškai patobulėt
Šiaip, aišku, važiuok, jei tik laiko turi - dvasiškai patobulėt
Jo zinau kuo tas dvasinis tobulejimas pasibaigia
QUOTE(rokoko @ 2008 10 03, 08:58)
Pirmiausia, jei atvirai, tai keista tokias mintis turėt didžiai gyvūnų mylėtojai
o jei dar atviriau, tai tavo apsilankymo metu orinukas buvo užvožtas kažkuo , juk žinojau, su kuo turėsiu reikalą
o jei dar atviriau, tai tavo apsilankymo metu orinukas buvo užvožtas kažkuo , juk žinojau, su kuo turėsiu reikalą
Nors ir esu gyvūnų mylėtoja, bet svetimi šunys savoj teritorijoj man irgi nepriimtini. Bet dėl orinuko buvai teisi, nelabai man jis patinka. Užtenka pas mus vietiniai lenkai linksminasi pro langus į "naujakurių lietuvių" kiemus šaudydami. Čia visai rimtai, mūsų kaimynų šuo, lakstydamas po nuosavą kiemą, yra gavęs iš šratinio. Ir šiaip kaimynai pasakojo, kad vietinis vyrukas, su kuriuo jų sklypas ribojasi, paryčiais mėgsta pašaudyti į viską, kas juda Žodžiu, aš geriau būčiau linkusi užsitverti nuo nepageidaujamų lankytojų, o ne jos žaloti Laimė, mūsų kaimynai iš dviejų pusių yra tokie patys naujakuriai lietuviai kaip ir mes. Bet su tokia vietine 'fauna' kartais nori nenori jaučiuosi rasistė...
QUOTE(sobieska @ 2008 10 03, 11:08)
Kadangi turiu nemaza laipiojancia hortenzija, tai pavesis jai idialu tikrai,
aciu
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 03, 11:32)
Dar lausono puskiparisiai irgi dailiai nuauga.
maniskis lausono nusalo. Ilgai bandem identifikuoti, bet rodos, tai buvo jis.
Gera nuoroda
QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 03, 15:05)
Nors ir esu gyvūnų mylėtoja, bet svetimi šunys savoj teritorijoj man irgi nepriimtini
Sutinku su tavo mintimis. Zinoma, kad sratai - ne issigelbejimas, reik tinkamai apsitvert. tai ir norime padaryt.
Tavo patirtis su vietine fauna - tikrai bjauri
QUOTE(Tina* @ 2008 10 03, 11:35)
Sedziu ir mastau - vaziuot, nevaziuot ryt i ta paroda Jus kazkaip jokiu atsiliepimu nerasote
Buvau šiandien parodoje: visų pirma, labai didelė eilė pravažiuoti tiltą Jei planuojate ryt važiuoti, siūlyčiau nesusivėlinti - kelias remontuojamas Antra, rudeninė paroda tikrai neprilygsta pavasarinei
Na, bet kas ieško, tas randa - nusipirkau raudonžiedę heicherą, juką, knifofiją, levandą, gvaizdę ir vaistutį. Viską bandysiu ryt sodinti į vieną darželį. Kaži, ar tik nereiks man pavasarį jo perdaryti? Nes tame darželyje jau pasodinta levisija, portenšlago katilėlis, visžalė rūdgrūdėlė, aubretė. Pavasarį toje vietoje žydi įvairių rūšių narcizai ir žydrės, o dabar - kardeliai ir petunijos. Nežinau, kaip jums čia nuskambės toks derinys, bet kol kas pirmi metai, kai perku tuos daugiamečius augaliukus ir sodinu į vieną vietą (išskirčius juos į atskirus darželius, paprasčiausiai jie pranyktų didžiuliame sodybos plote ).
Norėjau įdėti nuotrauką, kad galėtumte sukritikuoti tokį mano darželį, bet.. kažko man čia neleidžia jos nukopijuoti Tai gal taip galėtumėte patarti, kokia gėlytė šalia kokios turėtų būti. Tiesa, pavasarį, po nužydėjimo, žadu iškasti tuos narcizus ir žydres į kitą vietą
QUOTE(dista @ 2008 10 03, 18:01)
Nežinau, kaip jums čia nuskambės toks derinys, bet kol kas pirmi metai, kai perku tuos daugiamečius augaliukus ir sodinu į vieną vietą
Dista, tikrai sunku isivaizduoti tavo darzeli be nuotraukos. gal pabandyk dar karteli ja idet - ne prisegti, o ideti per internetinius albumus, pvz photobucket.com ar kt.
[ten prisiregistruoji, susikeli sumazintas foto is kompo, paskui per ''img code'' ar ''direct link'' darai copy-paste rasydama Atsakyma SM.]
Nieko tokio, kad sodini i viena vieta.
jau po pirmojo sezono igausi patirties: matysi, kada augalas zydi, kiek uzima keras ploto, ar stipriai pleciasi, koks vaizdas nuzydejus/t.y. ar grazi lieka lapija, ir tt.
Paskui jau ''minti isgausi'' is savo darzeliu - grozi protingai kursi
Vida777,
siandien skaitydama apie sachmatine margutes, apie tave, t.y. tavo molyno krokus [brisiaus gala] prisiminiau. Tai tos sachm. margutes megsta molinga dirva ir dregme [gali buti laikinai uzliejama]. alternatyva krokams tai vietai pavasari.
siandien skaitydama apie sachmatine margutes, apie tave, t.y. tavo molyno krokus [brisiaus gala] prisiminiau. Tai tos sachm. margutes megsta molinga dirva ir dregme [gali buti laikinai uzliejama]. alternatyva krokams tai vietai pavasari.
QUOTE(rokoko @ 2008 10 03, 19:27)
Dista, tikrai sunku isivaizduoti tavo darzeli be nuotraukos. gal pabandyk dar karteli ja idet - ne prisegti, o ideti per internetinius albumus, pvz photobucket.com ar kt.
[ten prisiregistruoji, susikeli sumazintas foto is kompo, paskui per ''img code'' ar ''direct link'' darai copy-paste rasydama Atsakyma SM.]
jau po pirmojo sezono igausi patirties: matysi, kada augalas zydi, kiek uzima keras ploto, ar stipriai pleciasi, koks vaizdas nuzydejus/t.y. ar grazi lieka lapija, ir tt.
bandau įkelti nuorodą:
čia žydi narcizai pavasarį:
http://s480.photobuc...aris2008089.jpg
http://s480.photobuc...aris2008059.jpg
vaizdas dabar:
http://s480.photobuc...008Ruduo004.jpg
o čia kitas darželis, šiaurinėje namo pusėje (nežinau, kaip galima jį pagražinti - kai pirkom sodybą, tai viskas buvo žolėm apžėlę):
pavasarį:
http://s480.photobuc...=Picture016.jpg
o čia paskutinis to darželio variantas (tulpės iškastos):
http://s480.photobuc...008Ruduo084.jpg
Jei galėtumėt pagelbėti su idėjomis, būtų didelis dėkui...
QUOTE(rokoko @ 2008 10 03, 10:28)
Klausimas dėl Lipančios [beržalapės] Hortenzijos:
Reikia ją persodinti. Ar tinka dabar? Ar palaukt pavasario?
Reikia ją persodinti. Ar tinka dabar? Ar palaukt pavasario?
man tai laipiojanti hortenzija - tas pats, kas gebene, kada sodinsi, tada gerai... As deciau ja i "vieta" dabar - rami galva butu . Rudeni perkelus dar spes isisaknyt, o pavasari - kol isisaknys, suletes augimas siek tiek (as taip galvoju).
QUOTE(rokoko @ 2008 10 03, 18:46)
Vida777,
viskam yra sava vieta !!!!!!!!!!!!!!
QUOTE(dista @ 2008 10 03, 19:21)
techniniai patarimai, bus tiesiog patogiau
iš šito puslapio su mažomis foto prie kiekvienos yra po 4 eilutes. Tau reikės img code [tada matysim pačią nuotrauką atsakyme] arba direct link [tada matysim nuorodą] eilučių.
Darai copy/paste rašydama Atsakymą SM.
Siūlau dar šiek tiek sumažintas foto dėti į photobucketą.
pavyzdys vienos foto:
turbūt išplatinsiu puslapį [nepykit - dėl kilnių tikslų ]
čia per ''img code'':
kad nebūtų išplatintas psl, reikia kraut mažesnes foto.
čia per ''direct link'':
http://i480.photobuc.../Picture016.jpg
Jei ''direct link'' atsakyme dėsi per mygtuką http://, kuris yra viršuje Atsakymo teksto , ''įrankų juostoje'',
ir ''uždėsi'' savo tekstą, galėsi šitaip nuorodą [šiaip bet kokią internetinę nuorodą] pateikti:
pavasarį žydi tulpės
Iškart patarimas dėl tulpių spalvų derinimo: išimk arba juodas, arba raudonas tulpes. Taigi būtų deriniai geltona/balta/raudona arba geltona/balta/tams.violet.
Balta - neutrali. Geltona su raudona arba gelt. su violet. žiūrisi gerai, bet visos kartu - nelabai.
na einu dar pasicekavint
Ko tais ismire visos.... Kartais jusu neimanoma pavyt, o kartais ner ka skaityt.
As siandien nutaikiau grazu ora, susitvarkiau savo morkas (fe, visos su kirmelem siemet , ne koks derlius), sukisau tulpiukes i vazoncikus ir "pakavojau" darze, nukarpiau perzydejusius roziu ziedus (Baisiai nunyke nuo visokiu ligu jos pas mane ) ir padariau keleta rudeniniu nuotrauku.
Sobieskai, gebeniu tema (gebenes ir vynuoges simbioze)
Mano rudeniniai siukslyneliai (kas ten buvo pasiilges rudeninio vinvycio?.. Nors cia tvora dar ne paciam ryskume...):
As siandien nutaikiau grazu ora, susitvarkiau savo morkas (fe, visos su kirmelem siemet , ne koks derlius), sukisau tulpiukes i vazoncikus ir "pakavojau" darze, nukarpiau perzydejusius roziu ziedus (Baisiai nunyke nuo visokiu ligu jos pas mane ) ir padariau keleta rudeniniu nuotrauku.
Sobieskai, gebeniu tema (gebenes ir vynuoges simbioze)
Mano rudeniniai siukslyneliai (kas ten buvo pasiilges rudeninio vinvycio?.. Nors cia tvora dar ne paciam ryskume...):
DISTA,
pavasarį gėlynėlis prie namo labai gražus. Klasikinis geltonos/mėlynos/baltos derinys Tik turėk galvoje, kad narcizai laaabai greit dauginasi dukteriniais svogūnėliais - bus tikra tankynė neužilgo. Šiaip narcizai vienoj vietoj nepersodinami gali augt 5-6 metus, bet jei matysi, kad tuščio tarpo nelieka po žeme - praretink.
O paskui su tuo darželiu reikia padirbėti :
atsisakyk petunijų - palik jas vazonams.
Pirmiausia pamatykim medinį namuką - baltas, su ryškiais raudonais angų rėmais
Taigi mąstykim tik apie kaimišką stilių - jokių alia ''alpinariumų'' su spygliuočiais, akmenimis ir ''mandrais'' augalais
Pirma mintis: piliarožės, klasikinės kaimo darželų gėlės - raudonos, bordo, pvz tokios kaip mano - į patį pasienį. na jos baltame fone būtų [jei yra galimybė - galiu duot sėklų]
O toliau: na kaimo darželiams gėlių - gausybė, ką gautum, tą sodintum/derintum.
Bijūnai, šluoteliniai flioksai, nasturtos, rudbekijos, lelijos, ramunės, raktažolės, astrai, jurginai, serenčiai, pentiniai, katilėliai ir tt.
Pagrindinis dalykas - sodink gėles nuo aukščiausių pasieny iki žemiausių pakraštyje.
Kitame gėlynėlyje iš principo visus augalus reikia palikti. Tik kai ką perkilnoti
Buksmedžio, krūmo ir to aukšto [šparagą? ] gali nejudint.
Matau suraitei bergenijų vingį su perkūnropėm - va šitos dings nerukus, jas užgoš greit besiplečiančios bergenijos.
Kitaip tas perkūnropes sodink, į kokį šmotelį. Gal šiloką klasikinį gautum? šalia jo tai gerai jos būtų
Dar ten gretimai auga spygliuotis nemažas, kadagys. Taigi daryk krūmyną/spyglius/lapyną su kiliminėm žydinčiom gėlytėm plius su tulpynu pavasarį.
Lapai[bergenijos ir melsvės] jau yra , pora krūmų irgi yra, kiliminės - pvz šilinis gvazdikas, yllalapis flioksas it kt., gali dar spygliuotį ''nemandrą'', akmenuką kokį įkomponuot.
Tik svarbu, kad šitas augalynas nebūtų arti to kaimiško gėlyno prie namo. Jei arti - tai geriau jau kokia jurginų kolonija čia būtų. Su tai šparagais.
Papildyta:
Ačiū
Reik tą projektėlį padaryt.
mamce, jau tie ''šiukšlynėliai'' tamstos [tas žodelis dar bus , kai vinvytis numes lapus, beje - aš ten jų ištroškusi ]
bent jau nuotraukose rožės gražiai atrodo, - ko norėt, juk ruduo.
tikrai gražu pas jus
pavasarį gėlynėlis prie namo labai gražus. Klasikinis geltonos/mėlynos/baltos derinys Tik turėk galvoje, kad narcizai laaabai greit dauginasi dukteriniais svogūnėliais - bus tikra tankynė neužilgo. Šiaip narcizai vienoj vietoj nepersodinami gali augt 5-6 metus, bet jei matysi, kad tuščio tarpo nelieka po žeme - praretink.
O paskui su tuo darželiu reikia padirbėti :
atsisakyk petunijų - palik jas vazonams.
Pirmiausia pamatykim medinį namuką - baltas, su ryškiais raudonais angų rėmais
Taigi mąstykim tik apie kaimišką stilių - jokių alia ''alpinariumų'' su spygliuočiais, akmenimis ir ''mandrais'' augalais
Pirma mintis: piliarožės, klasikinės kaimo darželų gėlės - raudonos, bordo, pvz tokios kaip mano - į patį pasienį. na jos baltame fone būtų [jei yra galimybė - galiu duot sėklų]
O toliau: na kaimo darželiams gėlių - gausybė, ką gautum, tą sodintum/derintum.
Bijūnai, šluoteliniai flioksai, nasturtos, rudbekijos, lelijos, ramunės, raktažolės, astrai, jurginai, serenčiai, pentiniai, katilėliai ir tt.
Pagrindinis dalykas - sodink gėles nuo aukščiausių pasieny iki žemiausių pakraštyje.
Kitame gėlynėlyje iš principo visus augalus reikia palikti. Tik kai ką perkilnoti
Buksmedžio, krūmo ir to aukšto [šparagą? ] gali nejudint.
Matau suraitei bergenijų vingį su perkūnropėm - va šitos dings nerukus, jas užgoš greit besiplečiančios bergenijos.
Kitaip tas perkūnropes sodink, į kokį šmotelį. Gal šiloką klasikinį gautum? šalia jo tai gerai jos būtų
Dar ten gretimai auga spygliuotis nemažas, kadagys. Taigi daryk krūmyną/spyglius/lapyną su kiliminėm žydinčiom gėlytėm plius su tulpynu pavasarį.
Lapai[bergenijos ir melsvės] jau yra , pora krūmų irgi yra, kiliminės - pvz šilinis gvazdikas, yllalapis flioksas it kt., gali dar spygliuotį ''nemandrą'', akmenuką kokį įkomponuot.
Tik svarbu, kad šitas augalynas nebūtų arti to kaimiško gėlyno prie namo. Jei arti - tai geriau jau kokia jurginų kolonija čia būtų. Su tai šparagais.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 10 03, 20:42)
man tai laipiojanti hortenzija
Ačiū
Reik tą projektėlį padaryt.
QUOTE(Mamce @ 2008 10 03, 22:03)
Ko tais ismire visos.... Kartais jusu neimanoma pavyt, o kartais ner ka skaityt.
mamce, jau tie ''šiukšlynėliai'' tamstos [tas žodelis dar bus , kai vinvytis numes lapus, beje - aš ten jų ištroškusi ]
bent jau nuotraukose rožės gražiai atrodo, - ko norėt, juk ruduo.
tikrai gražu pas jus