Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

Priimkit naują narę 4u.gif

Žinutė nukreipta iš feona

Sveikos damos, mamos.. 4u.gif As nauja nare. Nu visai zalia blink.gif  doh.gif Turiu vietos prie namu ir nelabai zinau kaip galima butu graziai ir idomiai pasipuosti aplinka, tai sakau gal kas padetu naudingais patarimais? blush2.gif  blush2.gif P.S Labai noriu susirast internet draugiu verysad.gif  blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Bijuna @ 2008 10 02, 11:11)
Sraunius žiauriai aciu aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif

nėr už ką wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 02 spalio 2008 - 11:36
Na tai kaip ta paroda? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 02, 12:35)
Priimkit naują narę  4u.gif

nu priimam biggrin.gif prašom plačiau apie savo erdves, nuotraukyts ir mes čia tuoj prifantazuosim mirksiukas.gif
Atsakyti

Labai Ačiū visoms 4u.gif , atsakiusioms dėl Auskarėlių.
Tina turi ir puikųjį, ir dailųjį auskarėlius - dicentra eximia ir spectabilis.
Aš- dailųjį. Ale kažkaip kitaip lietuviškai galėjo juos pavadint, kad prasmės skirtumas logiškesnis būtų. Gal ir yra, tik aš nežinau.. blush2.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 10 02, 06:50)
tie kur nejudinti tai vis dar stovi ir aš jų nekerpu, kol neapšąla kur buvau minėjusi kadaise

aišku, Ačiū 4u.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 10 02, 06:52)
Ko taip ziauriai "i kapinyna" Kai akmenu takiukas tai gerai, o kad MB nori viena kita akmenuka idekoruot (lygtais pas tave "palaido"neuztikau) tai jau kaip ir katostrofa. Mano ir TB reziume : bergenijas paliekam ir priimam viena kita akmenuka, netoli akmeninio takelioGal mes su TB sielos broliai

Tai kad ten visai kita zona – sodo. Bus matyti, bet kokiu atveju skonį turi MB... dažniausiai cool.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 02, 06:56)
O dėl gyvatvorės dar neskubėkit
Beje,stiprybės tau su persodinimais 

Ačiū . Neskubėsimai tai jau tikrai, natūraliai lotuliukas.gif .

QUOTE(Sraunius @ 2008 10 02, 08:19)
Jei nori greit augančio, siūlyčiau ligustrą.
Forsitija
ten spygliuočiai su lapuočiais krūmais derinti.
Weigela Variegata

Ačiū 4u.gif , jau vedu skyrių „dekor.krūmai‘‘
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 10 01, 18:25)
nu reiketu ir pasirodyti bigsmile.gif  mirksiukas.gif

kazkada buvau foto idejus, tu tik negalvok, kad ta mano agava ir vazonai gigantiski - paprasti nedideli vazoneliai, bet ideja tiktu ir dideliam, ir aisku, kur kas ispudingiau atrodytu.

QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 02, 06:56)
O dėl gyvatvorės dar neskubėkit (čia pagal save sakau, iš pradžių norėjau saviškei kapitaliai daryti "raus", bet dabar jau žadu gabaliuką palikti, o kitais metais gal iš viso nuspręsiu nejudinti  lotuliukas.gif ). Užsodinkit apačią kuo nors bjauriu spygliuotu, bet gražiai atrodančiu ir turėsit šiuolaikišką kelių krūmų derinį. Tiesą sakant, dėl gudobelės aš pradėjau persigalvoti pamačiusi dabartinį vaizdą: uogas ir geltonus lapus. Patiko man  thumbup.gif  Be to, pagalvokit, kad kokius 5 metus gyvensit praktiškai be tvoros  doh.gif

kaip gerai, kai kasiopeja pries mane paraso - puse rasymo atpuola lotuliukas.gif . As ir galvoju - darbas gigantiskas, naujas resultatas su pilnu vaizdu bus negreit, gal tikrai paprasciau butu prieky uzsodint ka nors grazaus (ne bjauraus biggrin.gif ). Nebent del vietos stokos g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 10 02, 17:54)
kaip gerai, kai kasiopeja pries mane paraso - puse rasymo atpuola  lotuliukas.gif . As ir galvoju - darbas gigantiskas, naujas resultatas su pilnu vaizdu bus negreit, gal tikrai paprasciau butu prieky uzsodint ka nors grazaus (ne bjauraus  biggrin.gif ). Nebent del vietos stokos  g.gif .

Bjauraus turėjau omeny tokio, kad nepatiktų pašaliniams šunims biggrin.gif
Bet dabar galvoju, ten už gudobelių gyvatvorės kampo pas Rokoko yra medinė tvora. Gal po gudobelėm galima būtų tokio paties stiliaus mini tvorelę užtverti ties krūmų išplikusiais kotais (tokio aukščio, kiek siekia plikas tarpas) ir nereiktų nieko sodinti, ir garantuotai būtų užtverta g.gif jeigu atvirai, pirma mintis buvo apie spygliuotą vietą ties išplikusiomis vietomis, bet paskui pamaniau, kad mažumėlę neestetiškai atrodys doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 02 spalio 2008 - 20:47
4u.gif Klausimas dėl Lipančios [beržalapės] Hortenzijos:

Reikia ją persodinti. Ar tinka dabar? Ar palaukt pavasario?
4u.gif

Aplinkybės: pasodintas nemažas krūmas pavasarį netinkamoje vietoje - saulėtoje, karštoje. Per sezoną nieko nepaaugo, tik pažeme šiek tiek progreso, naujų šakelių. Kiek išsiaiškinau, lipančiai hortenzijai reikia pavėsio ir nešarminio dirvožemio. Esamoj vietoj ir rūgštinti negalime, nes ten šalia dideli bijūnų krūmai - jiems tai nepatiktų. Turime pavėsingą [sakyčiau, stipriai pavesingą] drėgną vietą, į kurią reiktų tą hortenziją perkelti. Kada geriausia tai daryti?
Uošvis turėjo didelių lūkesčių dėl jos, todėl norėčiau pasikaustyt žiniomis, kad įkalbėčiau jį perkelt tą augalą ir kuo mažiau pakenkti.

Į hortenzijos vietą reikia baltos lipančios [dideles ir aukštos] rožės. Svarbiausia - kad būtų nelepi, atspari. Gal kas nors gali parekomenduoti kokią veislę? 4u.gif

Kad aiškiau būtų, parodysiu foto. Hortenzijos vieta - kur kairėje ilgi žali metal.strypai. Tai ten ir bus baltos naujos Rožės vieta [kairiau raudonos rožės].

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 03 spalio 2008 - 10:29
Gal galit patart ką galima pasodint kad atrodytu kaip baltoji eglė 'Conica', tik augtų ne taip lėtai blush2.gif . Nes reikėtu kad bent 1,5 m būtu, tokę pirkt baisiai brangu, o iš mažutės kol išaugs doh.gif , gali jos ir nebereikėt ax.gif ...
Atsakyti
Sedziu ir mastau - vaziuot, nevaziuot ryt i ta paroda g.gif Jus kazkaip jokiu atsiliepimu nerasote ax.gif
Atsakyti
Tina, Sobieska rašė plepaluose apie parodą.
Šiaip, aišku, važiuok, jei tik laiko turi - dvasiškai patobulėt mirksiukas.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 10 02, 19:54)
As ir galvoju - darbas gigantiskas, naujas resultatas su pilnu vaizdu bus negreit, gal tikrai paprasciau butu prieky uzsodint ka nors grazaus (ne bjauraus

QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 02, 20:46)
Bet dabar galvoju, ten už gudobelių gyvatvorės kampo pas Rokoko yra medinė tvora. Gal po gudobelėm galima būtų tokio paties stiliaus mini tvorelę užtverti ties krūmų išplikusiais kotais ( jeigu atvirai, pirma mintis buvo apie spygliuotą vietą ties išplikusiomis vietomis, bet paskui pamaniau, kad mažumėlę neestetiškai atrodys  

Pirmiausia, jei atvirai, tai keista tokias mintis turėt didžiai gyvūnų mylėtojai nono.gif
o jei dar atviriau, tai tavo apsilankymo metu orinukas buvo užvožtas kažkuo blush2.gif , juk žinojau, su kuo turėsiu reikalą ax.gif

Jei rimtai, pagrindinės mūsų planų inspiracijos yra estetinės, t.y. norim spalvingų gražių krūmų wub.gif Plius planai daryt tarpą neapsodintą taip, kad pro fasadinį langą matytume prūdą /meldus/antis/ten pušys dar yra pačių sodintos, kadagys.
Jūsų mintys dėl mažesnės ''užpildančios'' gyvatvorės ar mini tvoros - liuks thumbup.gif . Juolab bigsmile.gif , kad tokia žema tvora viename šone jau yra.
Na jei entuziazmas nuslūgs, pasvarstysim tuos variantus.
Vakar su Mb vėl kalbėjom ta tema, tai kai kurias gudobeles palikt aišku, galima, pakomponuojant, iš itiesų šiuo metu vaizdelis gausių raudonų uogyčių wub.gif ir geltonijančių lapų. Tik mane nuvylė, kad jis neplanuoja medinės tvoros verysad.gif , o prisukt gatavus skydus [yra pirkt] tokios kietos ale tinklinės žemos. Šiaip tai ten dulka baisiai nuo kelio[kai sausa], todėl gausių krūmų reikia, o tvoros pinotexu nudažytos gaila kaip ir būtų g.gif Na matysim dar rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 03, 11:28)
4u.gif Klausimas dėl Lipančios [beržalapės] Hortenzijos:

Reikia ją persodinti. Ar tinka dabar? Ar palaukt pavasario?
4u.gif

Kadangi turiu nemaza laipiojancia hortenzija, tai pavesis jai idialu tikrai, o jei dar ir siaurine puse tai ji bujos ir bujos. O vat del persodinimo, tai as vadovaujuosi taisykle, augalas su lapais, jeigu jis is esamos vietos norimas perkelti i kita (ta prasme ne is vazonu) tai butinai reikia palaukti kol numes lapus.(Mano hortenzijos jie jau gelsta ax.gif ) Aisku, kad geriausia butu po ziemos, bet jei labai spirgi tai galima ir is rudens ivykdzius auksciau pateiktas salygas.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2008 10 03, 11:32)
Gal galit patart ką galima pasodint kad atrodytu kaip baltoji eglė 'Conica', tik augtų ne taip lėtai blush2.gif . Nes reikėtu kad bent 1,5 m būtu, tokę pirkt baisiai brangu, o iš mažutės kol išaugs  doh.gif , gali jos ir nebereikėt ax.gif ...

Gali dairytis iš kadagių tarpo. Yra jų visokiausių, taip pat ir tokių koloninių labai panašių į conica formų. Dar lausono puskiparisiai irgi dailiai nuauga. Tujų irgi galima pasiieškoti. Žodžiu, geriausia į kokį medelyną nuvažiuoti ir pasivaikštinėti aplink panašius augalus, paklausinėt jų augimo tempų ir išsirinkt. Soltroj didelis asortimentas ir konsultantai normalūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 03 spalio 2008 - 11:34