Prasom, visada malonu kam nors padet
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 01, 12:49)
jo jo, vakar maxima bazėj nusipirkau (po 5.99 Lt) balkonėliui papuošti, prie kainos parašyta viržiai, o ant vazonėlio "Erica gracilis"
taip išeina į lysvę jos galima nė nebandyti paskui kišti gal reikės bandyt garaže išlaikyti
taip išeina į lysvę jos galima nė nebandyti paskui kišti gal reikės bandyt garaže išlaikyti
jeigu žiema bus tokia kaip praejusi, tai turėtų peržiemoti be problemų, bet jei įalta, tai reikia įnešti į šaltą bet šviesią patalpą ir neleisti perdžiūti.
QUOTE(Knifofija @ 2008 10 01, 14:55)
jeigu žiema bus tokia kaip praejusi, tai turėtų peržiemoti be problemų, bet jei įalta, tai reikia įnešti į šaltą bet šviesią patalpą ir neleisti perdžiūti.
dėkui, bandysiu garaže išlaikyti
QUOTE(kice @ 2008 10 01, 08:13)
as visada galvojau, kad perkunrope - nelepus augalas.. Pasirodo - nieko panasaus.. Neauga jos pas mane - ir i patvori buvau sukisusi ir alpinariume, nieko - tuscia vieta lieka..
QUOTE(sobieska @ 2008 10 01, 08:48)
Perkelsiu savo ropes i molini inda ir sukisiu zemen, mat as noriu prie baseinuko tarp akmenuku ikomponuot, bet tie akmenukai pas mane ant zvyro,
svarbiausia - kad perkunropes nebutu salia sparciai auganciu augalu, t.y. jos lengvai nustelbiamos, tiesiog dingsta - taip ir man buvo, net nepastebejau, o po kiek laiko neradau, ir viskas.
Dar. perkunropems idealu smeliukas ir zvyras. geriausiai uaga sauletoje, siltoje, net karstoje vieyoje, sausoje ir apydregneje, ne itin trasioje, zvirgzdetoje ir akmeningoje dirvoje.
Dabar galvoju, kas saviskems reiks ''pagerint'' - smeliuko po durpiu dekoru paslept
QUOTE(une @ 2008 10 01, 12:13)
gal kuri pamokintumet kaip garaze( kai pradedant rudeniu baigiant ziema temperatura +9 .. +2), islaikyti obuolius nors pora menesiu?
Vaikystes prisiminimai: i medines dezes pilam smelio, dedam obuoliu sluoksni, vel smelio taip, kad kitas sluoksnis nesiliestu, vel obuoliuku...
laikem virs garazo nesildomo [beje pajury], ten salta buvo..
Naujameciam baliui kapstem tuos obuolius kaip ka tik nuskintus
tikrai labai ilgai laiko
tik tada guminiu pirstiniu nenaudojom, oi kaip rankytes nusaldavo bekapstant ledini smeliuka
Kasiopeja , apie tavuosius obuoliukus pasakoju
Papildyta:
pakartosiu klausima:
dabar raganes pjaut, ar po salnu?
gal kas patarsit?
QUOTE(rokoko @ 2008 10 01, 15:49)
svarbiausia - kad perkunropes nebutu salia sparciai auganciu augalu, t.y. jos lengvai nustelbiamos, tiesiog dingsta - taip ir man buvo, net nepastebejau, o po kiek laiko neradau, ir viskas.
Dar. perkunropems idealu smeliukas ir zvyras. geriausiai uaga sauletoje, siltoje, net karstoje vieyoje, sausoje ir apydregneje, ne itin trasioje, zvirgzdetoje ir akmeningoje dirvoje.
Dabar galvoju, kas saviskems reiks ''pagerint'' - smeliuko po durpiu dekoru paslept
Vaikystes prisiminimai: i medines dezes pilam smelio, dedam obuoliu sluoksni, vel smelio taip, kad kitas sluoksnis nesiliestu, vel obuoliuku...
tikrai labai ilgai laiko
tik tada guminiu pirstiniu nenaudojom, oi kaip rankytes nusaldavo bekapstant ledini smeliuka
Papildyta:
pakartosiu klausima:
gal kas patarsit?
tikrai labai ilgai laiko
Papildyta:
pakartosiu klausima:
gal kas patarsit?
Jau galima pjauti, bet jei dar labai žalios, lapeliai sveikutįliai, tai luktelėk šalnų.
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 01, 13:31)
tai vadinasi yra vilties išsaugoti o tu pavasarį ar rudenį sodinai? gal man šiemet jų jau nebekišti lysvėn kai iš balkonų išimsiu, jau bus per šalta, geriau pavasario palaukti kokiam garaže palaikant....
tai su visais loveliais nesk i garaza, kam isimsi, ar lovelius dekoruosi ziemiskai? Erikas iskart po zydejimo stipriai apgeneti !!!
QUOTE(rokoko @ 2008 10 01, 14:49)
as prie statybu radau kruva smelio - ryskiai geltonas, o akmenukai kaip gintariukai - apipyliau zeme vazone po agava, aplink bordines perkunropes (irgi vazone), atrodo super .
QUOTE(vida777 @ 2008 10 01, 18:55)
tai su visais loveliais nesk i garaza, kam isimsi, ar lovelius dekoruosi ziemiskai? Erikas iskart po zydejimo stipriai apgeneti !!!
ačiū, turėsiu omenyje nežadu aš tų lovelių dekoruoti, tai keliaus su visu turiniu ant garažo palangių
QUOTE(vida777 @ 2008 10 01, 18:55)
- apipyliau zeme vazone po agava, aplink bordines perkunropes (irgi vazone), atrodo super .
nu reiketu ir pasirodyti
----------
zydinti gebene is arciau
QUOTE(Knifofija @ 2008 10 01, 17:29)
Jau galima pjauti, bet jei dar labai žalios, lapeliai sveikutįliai, tai luktelėk šalnų.
Ačiū
QUOTE(vida777 @ 2008 10 01, 17:55)
as prie statybu radau kruva smelio - ryskiai geltonas, o akmenukai kaip gintariukai - apipyliau zeme vazone po agava, aplink bordines perkunropes (irgi vazone), atrodo super .
gerai sugalvojai
Aš kaktusų kompozicijas persodinėsiu, tai pabandysiu
Reik rankiotis , ką čia apie Erikas kalbėjot, maža ką - sumąstysiu augint
Vakar valandą braižiausi - kėliau ant popieriaus gėlyno plotą. Šį vakarą, turėdama tą planą ir augalų sąrašą, dvi val. dėliojau augalus. Net sistemėlę darbo susikūriau .
Buvo nesunku, kol nesutemo, ir begiojau prie lango ''pasitikrint'', o paskui... Reiks dienos metu lauke pakoreguot planiuką.
Siaubas :
Aukščio problema - niekai.
Lapijos dermė - irgi nesunku pasirodė.
Spalvų derinimas - neįmanomas dėl augalų rūšių gausos. Sprendžiau paprastai - dešiniau bus ''šalčiau''[tik su ''šiltais'' vilkdalgiais ], kairėj - ''šilčiau''[su ''šaltais'' sibiriniais vilkdalgiais ]. Tvarka
Žydėjimo laikas - čia sukau galvą kaip reikiant, kad nesusimestų viskas krūvomis, būtų žiedelių ir kairėj, ir dešinėj, arba toliau bei arčiau. Pamatysiu kitais metais
Sąlygos - ai, svarbu šl.šilingė ir puriena po čiaupu, melsvei irgi nubėga, visa kita išgyvens.
pasakykit man kas nors dėl Dailiųjų auskarėlių lapijos nužydėjus..
Lit. rašo, kad nukrinta beveik kartu su nužydėjusiais žiedais, jie [kerai] anksti nuvysta, todėl netinka sodinti priekyje, kad neliktų tarpų.
Viskas labai aiškiai pasakyta, bet mano patirtis kitokia. Vasaros pradžioj kaimynė dovanojo man tą auskarėlį, tokį visai nieko būklės, o jis mano ''teisingoj'', kaip Jolaxus sako, žemėj kai išbujojo visas krūmas vešlus per vasarą stovėjo, ir dabar puikiai atrodo. Tai trukdo mano planams, nes man reik pagal literatūrą , kad jis nunyktų, ir duotų vietos kitam augalui.
Kokia jusų patirtis su Dailiaisiais auskarėliais?
Jolaxus, noriu dėl Šlamainio paklaust. Kai aš jį pasodinau, tai netrukus žiedelių kekės transformavusi į bebyrančias sėklytes, ir aš skubiai nupjoviau augalą, kad neprisisėtų. Taigi nuo rugsėjo vidurio turiu stagariukus 5cm. gal man taip nutiko dėl to, kad judintas/persodintas augaliukas? Gal pas tave tebestovi pakankamai dekoratyvus? ar tu taip pat nupjovei?
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 30, 08:29)
specialiai tau n-metės gebenės vaizdelis iš mano įsimylėtų Šveicarijos Alpių. Nesusilaikiau nenufotografavusi, nu taip užkliuvo
Įsivaizduok, kokius "medžius" tavo anūkai galės puoselėti
Įsivaizduok, kokius "medžius" tavo anūkai galės puoselėti
Tik ar nereikės anūkams su visa gebene keltis į Šveicariją Abejoju ar pas mus taip augs...
Na kad visi pamanytų, kad man jau visai ''kva kva'' ir smegenys jau pažaliavo nuo augalų kalbų, tai papasakosiu, jog šiandien MB užvedė kalbą apie gudobelių gyvatvorės išnaikinimą/pakeitimą kuo nors kitu. Jis seniai žavisi [ar sprogsta iš pavydo? ] vienų naujų kaimynu sklypo šonų užsodinimu dekor. krūmais [ten toks standartinis variantas - lygioj eilej lanksvos pakaičiui su kitu krūmu].
Kad tas gudobeles naikint - tai ok, pagaliau bent mintys žodžiais virto. Bet biškį nusišnekėt ėmė.. akmenis didelius atitempt kaip į kapinyną
Tai ''vedžiau'' į teisingą kelią savo žiniomis . Pirmiausia reik pagaliau tvoros tam gabalui, juk ilgiausia sklypo kraštinė, o visiems keturkojams welcom pro tų gudobelių apačias.
O paskui... ok, paskui DEKORATYVINIAI KRŪMAI pagaliau ir pas mus bus tas grožis
...kada nors
Nes tas projektas su MB tempais prilygtų Sibiro plėšinių įsisavinimui
QUOTE(rokoko @ 2008 10 01, 23:31)
Jolaxus, noriu dėl Šlamainio paklaust. Kai aš jį pasodinau, tai netrukus žiedelių kekės transformavusi į bebyrančias sėklytes, ir aš skubiai nupjoviau augalą, kad neprisisėtų. Taigi nuo rugsėjo vidurio turiu stagariukus 5cm. gal man taip nutiko dėl to, kad judintas/persodintas augaliukas? Gal pas tave tebestovi pakankamai dekoratyvus? ar tu taip pat nupjovei?
tie kur nejudinti tai vis dar stovi ir aš jų nekerpu, kol neapšąla. Ir iš patirties galiu pasakyti, kad nesu aptikusi jų užsisėjussių o kad nupjovei, tai nieko tokio, nes po žeme jie jau tikrai bus pradėję leisti naujus ūglius, kurie pavasarį dygs iš naujo. Aš irgi maždaug tuo pačiu metu šiek tiek šlamainio persodinau, o paskui dar kartą teko judinti, tai jau buvo su ūgliais.
QUOTE(išdykėlė @ 2008 10 02, 00:03)
Tik ar nereikės anūkams su visa gebene keltis į Šveicariją Abejoju ar pas mus taip augs...
gal tokio stiebo ir neišaugins, tačiau man atrodo jau senokai Knifofija buvo įdėjusi savo namo foto, kur irgi ant fasado palikta sakyčiau gebenės "medis", tik ten jau sausuolis, ji jau negyva, tačiau tos šakos labai daliai atrodo prisiklijavę prie sienos
Papildyta:
ita2 (jei ji čia dar kartais užsuka), na ir sobieskos dėmesiui vaizdelis su gebene. Čia kur buvau minėjusi kadaise Knifofijos dėta nuotrauka, kaip gražiai gebene apželdinta tvora: