Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(ErikaI @ 2008 09 29, 14:38)
Sveikutės,

mums šį savaitgalį pagaliau išlygino sklypą, ryt turi atvešt juodžemį. 
Klausimas ar galima dar sėt žolytę, ar jau reiks laukt pavasario? g.gif Būkit geros pasakykit, nes nebežinau, kaimynė gasdina kad jau šaukštai po pietų, reikia laukt pavasario, o man taip nesinori dar vieną žiemą molynėj sėdėt  unsure.gif

tikrai nerizikuokit, nes žemė nesusigulėjusi, sukris duobėmis po žiemos, o jei žiema ankstyva, tai tikrai nespės įsitvirtinti ir pašalas iškilnos jaunus daigelius.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 29, 09:17)
ta prasme jos pernesa permainas. ax.gif

as su jom kai susidurus,tai kiek zinau,kad ir kaip as jas benaikinciau,vistiek kisa savo snapelius is kur kokio kampelio-tai manyciau-beveik tvirtinciau,kad jos nieko nebijo ir viska pernesa..jei galva nutrauki,o ji po poros savaiteliu,kaip niekur nieko vel sau zaliuoja,tai koks dar galvos skausmas del ju-viska pernesanti ir istverianti,greitai auganti piktzole biggrin.gif -sorry,kad as apie gebene taip'' meiliai'',bet kai teko isnaikint 50mete gebene ir vis dar jos randasi ir randasi,tai man nuo jos brr....... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 29, 10:10)
O velyviu ''kariuomene'' ne tik cia turejo pasisekima, bet ir tarp namiskiu, todel kitais metais kartosiu sia kompozicija, tik, aisku, visi vazonai bus molio,

Labai gražūs vaizdai pro langą thumbup.gif , o ta kriuomenė tiesiog nuostabi wub.gif
Aš niekada nebandžiau vėlyvių laikyti vazonuose per žiemą, todėl nežinau kaip jiems sektūsi peržiemoti (nebent kasti su vazonais į žemę). Parašau ką daryčiau aš: peržydėjus vėlyviams, atsargiai išimčiau juos iš vazonų ir, nenupurtant žemių, juos pasodinčiau į lysvę ar gėlyną. Augdami laisvėje, svogūnai geriau sukauptų medžiagas rudeniniam žydėjimui. Kai lapai pradėtų gelsti, vėlyvius iškasčiau, išdžiovinčiau, o rudeniop sodinčiau į vazonus ir rikiuočiau kariuomenę. mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 29, 14:50)
unsure.gif  wacko.gif Siūlau pačiai apsispręsti .
Hibridas kažkoks  - turi ir skėstašakio, ir blizgiojo požymių.. Gali vadinti ir blizgiuoju  - nuotraukos kairė pusė labiau į šitą rūšį traukia, bet dešinė   kelia abejonių..

Ačiū 4u.gif
Niuansai tokie:
ten, kur šakelės tankesnės/jaunesnės, tai tikrai blizgusis [apvalesni lapukai], o ten, kur ''senesnės'' - tie lapukai ''pailgėję''.
Manau, kad blizgusis vis dėlto g.gif juk blizga, tikrai bigsmile.gif .
Kai Vida 777 nurodė nuorodas, aš ir pamaniau, kad blizgusis:
blizgusis sausmedis (lonicera nitida "Elegant") http://www.tynningpl.....a Elegant.jpg

skestashakis sausmedis (lonicera pileata) http://www.tynningpl.....a pileata.jpg

Tikiuosi, kad patarimai dėl karpymo nesikeičia [manėm, kad skėstašakis], gal ir privalumas, kad į šonus mažiau eis g.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 09 29, 15:16)
Kritika- tobulejimo variklis, ane;)?
1.Ma krenta i akis tai, kad tu truputeli maisai, kaip cia pasakyt, simetrija ir asimetrija. As turiu omeny tai, kad (ziurint is kaires i desine) augaleliai susodinti sachmatiskai, o aplink juka ir kadagi- labai simetrisku puslankiu. Jei darytum viska nuosekliai sachmatiskai, arba atvirksciai- viska nuosekliai simetrisku puslankiu, tai atsirastu daugiau harmonijos
Cia as tik apie kiliminius sneku.
Kodel ten prieky virziukai visi trys skirtingi? Man asmeniskai graziau ziuretusi visi sviesiai zali arba rausvi (nes ten toleliau bordiniai).
Ir dar neaisku kam reikalingas tas akmeninis apvadas, jei jau kiliminiu augalu apvadas yra?
...Is principo vaizdas tikrai neblogas, atsitiktiniu augalu sakyciau praktiskai nera.  tradeskante Na nebedekoratyvi ji jau man,

2,P.S. Ne i tema smile.gif Pas mane kaip visad ziedu nedaug, bet zemaugiu siloku ruzavumas vazonuose, gelyne bordiniai silokai, salia rasakila tokia gelsvai zalia ryski, levanda giliai melynos spalvos ir pieno baltumo hortenzijos burbulai pats tas. Raudonos citrinvycio uogeles taip rudeniskai salia apsamanojusiu takeliu atrodo..

Ačiū, laukiau Jūsų nuomonės ir ją vertinu 4u.gif

Matyt, praleidot mano postą dienelę anksčiau [ten aprašiau augalus, spalvas ir pavasarinius svogūninius, nesikartosiu], tai priminsiu, kad tas akmeninis apvadas - laikinas, nes išardytas takas, ir sudėtos laikinos plytelės, o į likusį tarpą - akmenys ale ''apsaugai''. Ten planuojamas plokščias skaldytų akmenų takas, kaip ir augalyno dešinėj dabar.

Vietoj tradeskantės tuoj netrukus bus bordalapė dantytoji gaurė.

Dėl formų, puslankių ir šachmatų.
ten, kur ''šachmatai'' - šilokyno ir perkūnropių zona [ropės žiemai, kai šilokų nebus]. Spalvų aš norėjau,
[ ir džiaugiuos, kai kurie šilokiukai ''į temą'' nubordavo rudeniop wub.gif ; geltonasis kilim.šilok- prie puskiparisio ir vienos aukštos geltonos žolės, kai ši paaugs, plius Taškuotosios šilingės aleksander lapija geltonija; o baltas kiliminis šilokiukas - prie kito balto didesnio sedum 'frosty morn'' ir katpėdės po juka, dar liūtpėdė]:
user posted image
BET. visi šie ''teminiai'' augalėliai - irgi taisyklingame puslankyje. Na pažiūrėkit dar kartą , visus tuos puslankius padiktavo kairysis užapvalintas augalyno kraštas, tie ''lankai'' atsikartoja aplink juką, geltoną puskiparisį, melsvą šakotą kadagį [citr. čiobrelių kilimas], ir aplink stačiajį kadagį viržiukai t.p. apima apvalainą teritoriją, tik, kaip ir šilokiukų zonoje - pamėtyti šachmatukais.
Taigi kiekvienas medis ir juka turi po puslankį. smile.gif

Viržiukas skirtingas turėjo būt tik vienas, bet išryškejo, kad dar vienas. Iš esmės visi 6 bordiniai, tik vieno žaluma turėtų būt geltona, ji patamsėjo. Na man jų kompanija nesipjauna [aš manau, kad pagalvojot apie šilokyno zoną]:
user posted image

Tarp kukmedžio ir žvynuoto kadagio - du identiškos formos, bet skirtingų spalvų dideli šilokai [bordo klasikinis ir Sedum "Frosty morn"]

Bendroj foto nesimatė ''žolių'' zonos , kur įkomponuotos gėlės sibirinis vilkdalgis ir papr.gaisrena - būtent dėl savo ''žolės''.

atsitiktiniu augalu sakyciau praktiskai nera - va dėl šito tokia laiminga pasijutau rolleyes.gif

2. dabar pasakykit, kas gi ten ne į temą???
Kaip būtų šaunu nuotrauką pamatyt 4u.gif
Tokį brandų rudenį džiaugiamės kiekvienu žiedeliu. wub.gif
Rasakila antrakart sužydo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 29 rugsėjo 2008 - 22:01
QUOTE(oplia-lia @ 2008 09 29, 22:19)
kai teko isnaikint 50mete gebene 

blink.gif nu labai noreciau pamatyti 50-mete gebene, kas man i kompanija ax.gif
Zinokit tiesa pasakius tai net pati neisivaizduoju, kaip atrodo gebeniu tvora, nu neteko matyt biggrin.gif , ar graziai ziurisi rolleyes.gif as vis dar prie apsisprendimo ribos, gal kas turit foto
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 29, 21:36)
Labai gražūs vaizdai pro langą thumbup.gif , o ta kriuomenė tiesiog nuostabi  wub.gif
Parašau ką daryčiau aš:

ačiū, Išdykėle 4u.gif
būtent taip ir planavau. kai kuriuos paliksiu žemėje pažydėt, jie kitoj pusėj to akmeninio tako. tik kitąmet bus gausiau:

user posted image

Sidabrinekuoja, rekomendavau tau vėlyvius su šliaužiančia šilinge, man tai gražu wub.gif
Na ten dar rožės bus šalia, ai - tuo metu vis tiek, jei ir bus koks žiedelis, nieko baisaus dėl dermės.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 29, 23:17)

Grazus tie liauni ziedeliai, bet jie pas mane dar laukia savo eiles smile.gif .Dabar eksperimentuoju su tulpem, krokais ir narcizais, velyviams jau vietos kaip ir nebeliko ax.gif Kitais metais uzsiimsiu ir jais
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 29, 23:48)
blink.gif  nu labai noreciau pamatyti 50-mete gebene, kas man i kompanija ax.gif
Zinokit tiesa pasakius tai net pati neisivaizduoju, kaip atrodo gebeniu tvora, nu neteko matyt  biggrin.gif , ar graziai ziurisi rolleyes.gif as vis dar prie apsisprendimo ribos, gal kas turit foto

zinok,saukstai popiet,neturiu as jos normaliai nufotkinus,radau cia biski..siaip tiesiog tai buvo kilimas tos gebenes..storas..o tie stiebai tokie- mazojo pirsto storumo..
cia kelios senos fotkes-matosi kampeliai to gebeniu kilimo.kitokiu foto deja ner.o gebeniu irgi..na beveik biggrin.gif
user posted image
user posted image

o siaip priziureta, nepreaugus man ji grazu-ant tvoros turetu graziai atrodyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oplia-lia @ 2008 09 29, 23:33)
o siaip priziureta, nepreaugus man ji grazu-ant tvoros turetu graziai atrodyt  4u.gif

Jeigu po 50 metu ji skaitysis jau peraugusi, tai jerunda, anukai ka nores ta gales su ja daryt biggrin.gif svarbu ,na man dabar aktualu, kad isbegus is pirties mano nuogo pasturgalio nieks nematytu na kokius 20-30 metu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 29 rugsėjo 2008 - 22:46
QUOTE(sobieska @ 2008 09 29, 22:21)
Grazus tie liauni ziedeliai, bet jie pas mane dar laukia savo eiles smile.gif .Dabar eksperimentuoju su tulpem, krokais ir narcizais, velyviams jau vietos kaip ir nebeliko ax.gif Kitais metais uzsiimsiu ir jais

Joo,reik apsigalvot su vėlyviais, nes lapai tai daug vietos užima pavasarį-birželį[kur kas daugiau nei žiedai rudenį],o vasaros vidury - žėk ir skylė lieka jų ramybės periodu. bet uždedi ką nors vazone [tik ne ant žemės tiesiai] - ir tvarka.

po keletą irgi gražu, mažiau problemų, bet kai diiidelė krūva - tai fantastika wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 30, 00:44)
Jeigu po 50 metu ji skaitysis jau peraugusi, tai jerunda, anukai ka nores ta gales su ja daryt biggrin.gif  svarbu ,na man dabar aktualu, kad isbegus is pirties mano nuogo pasturgalio nieks nematytu na kokius 20-30 metu lotuliukas.gif

lotuliukas.gif nzn kiekos metu ji bus peraugus-gal normaliai(laikantis atstumo biggrin.gif or smth) pasodinus ir anukam nereiks vargt su ja rolleyes.gif -nes as tai ja jadvishtvailioki,kaip prakeikiau,kai reikejo istampyt wacko.gif-bet mums ji atiteko visai nepriziurima n metu(kaip ir visa kita dry.gif ), -o siaip sakau-man ji visada buvo grazu-tvoras graziai padengia-plius ir ziema kai is pirties begiosi,pasturgalioko eketen atsaldyt hihihi.gif ,neturetu baltuoti kaimynams biggrin.gif -nebent kas tycharins pro gebenes lapus skylute biggrin.gif prasikrapstes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oplia-lia: 29 rugsėjo 2008 - 23:28
jasminum nudiflorum - zydi dar sniegui nenutirpus, raso, kad salciams atsparus g.gif . Uzauga iki 3m, sakos daugiau svyrancios, galima leisti arba zemyn kristi, arba ant atramu, papildomai pritvirtinant. Megsta sauleta veta arba dalini pavesi, pakencia karpyma.

http://green-24.de/m.../1137539303.jpg

QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 29, 14:50)
unsure.gif  wacko.gif Siūlau pačiai apsispręsti .
Hibridas kažkoks  mastau.gif  - turi ir skėstašakio, ir blizgiojo požymių.. Gali vadinti ir blizgiuoju  mirksiukas.gif  - nuotraukos kairė pusė labiau į šitą rūšį traukia, bet dešinė  g.gif  kelia abejonių..

aha, tikras hibridas, man irgi atpazinimo budas pagal lapelius nepavyko. Susidariau tokia nuomone, kad skestasakis leidzia ilgesnius uglius, o blizgusis trumpesnius, labiau kompaktiskesnis g.gif .
Atsakyti