QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 29, 14:50)
Siūlau pačiai apsispręsti .
Hibridas kažkoks - turi ir skėstašakio, ir blizgiojo požymių.. Gali vadinti ir blizgiuoju - nuotraukos kairė pusė labiau į šitą rūšį traukia, bet dešinė kelia abejonių..
Ačiū
Niuansai tokie:
ten, kur šakelės tankesnės/jaunesnės, tai tikrai blizgusis [apvalesni lapukai], o ten, kur ''senesnės'' - tie lapukai ''pailgėję''.
Manau, kad blizgusis vis dėlto
juk blizga, tikrai
.
Kai Vida 777 nurodė nuorodas, aš ir pamaniau, kad blizgusis:
blizgusis sausmedis (lonicera nitida "Elegant")
http://www.tynningpl.....a Elegant.jpg
skestashakis sausmedis (lonicera pileata)
http://www.tynningpl.....a pileata.jpg
Tikiuosi, kad patarimai dėl karpymo nesikeičia [manėm, kad skėstašakis], gal ir privalumas, kad į šonus mažiau eis
QUOTE(smth1 @ 2008 09 29, 15:16)
Kritika- tobulejimo variklis, ane;)?
1.Ma krenta i akis tai, kad tu truputeli maisai, kaip cia pasakyt,
simetrija ir asimetrija. As turiu omeny tai, kad (ziurint is kaires i desine) augaleliai susodinti
sachmatiskai, o aplink juka ir kadagi-
labai simetrisku puslankiu. Jei darytum viska nuosekliai sachmatiskai, arba atvirksciai- viska nuosekliai simetrisku puslankiu, tai atsirastu daugiau harmonijos
Cia as tik apie kiliminius sneku.
Kodel ten prieky
virziukai visi trys skirtingi? Man asmeniskai graziau ziuretusi visi sviesiai zali arba rausvi (nes ten toleliau bordiniai).
Ir dar neaisku kam reikalingas tas
akmeninis apvadas, jei jau kiliminiu augalu apvadas yra?
...Is principo vaizdas tikrai neblogas, atsitiktiniu augalu sakyciau praktiskai nera.
tradeskante Na nebedekoratyvi ji jau man,
2,P.S. Ne i tema
Pas mane kaip visad ziedu nedaug, bet zemaugiu siloku ruzavumas vazonuose, gelyne bordiniai silokai, salia rasakila tokia gelsvai zalia ryski, levanda giliai melynos spalvos ir pieno baltumo hortenzijos burbulai pats tas. Raudonos citrinvycio uogeles taip rudeniskai salia apsamanojusiu takeliu atrodo..
Ačiū, laukiau Jūsų nuomonės ir ją vertinu
Matyt, praleidot mano postą dienelę anksčiau [ten aprašiau augalus, spalvas ir pavasarinius svogūninius, nesikartosiu], tai priminsiu, kad tas
akmeninis apvadas - laikinas, nes išardytas takas, ir sudėtos laikinos plytelės, o į likusį tarpą - akmenys ale ''apsaugai''. Ten planuojamas plokščias skaldytų akmenų takas, kaip ir augalyno dešinėj dabar.
Vietoj tradeskantės tuoj netrukus bus
bordalapė dantytoji gaurė.
Dėl formų, puslankių ir šachmatų.
ten, kur ''šachmatai'' - šilokyno ir perkūnropių zona [ropės žiemai, kai šilokų nebus]. Spalvų aš norėjau,
[ ir džiaugiuos, kai kurie šilokiukai ''į temą'' nubordavo rudeniop
; geltonasis kilim.šilok- prie puskiparisio ir vienos aukštos geltonos žolės, kai ši paaugs, plius Taškuotosios šilingės aleksander lapija geltonija; o baltas kiliminis šilokiukas - prie kito balto didesnio sedum 'frosty morn'' ir katpėdės po juka, dar liūtpėdė]:
BET. visi šie ''teminiai'' augalėliai - irgi
taisyklingame puslankyje.
Na pažiūrėkit dar kartą , visus tuos puslankius padiktavo kairysis užapvalintas augalyno kraštas, tie ''lankai'' atsikartoja aplink juką, geltoną puskiparisį, melsvą šakotą kadagį [citr. čiobrelių kilimas], ir aplink stačiajį kadagį viržiukai t.p. apima apvalainą teritoriją, tik, kaip ir šilokiukų zonoje - pamėtyti šachmatukais.
Taigi kiekvienas medis ir juka turi po puslankį.
Viržiukas skirtingas turėjo būt tik vienas, bet išryškejo, kad dar vienas. Iš esmės visi 6 bordiniai, tik vieno žaluma turėtų būt geltona, ji patamsėjo. Na man jų kompanija nesipjauna [aš manau, kad pagalvojot apie šilokyno zoną]:
Tarp kukmedžio ir žvynuoto kadagio - du identiškos formos, bet skirtingų spalvų dideli šilokai [bordo klasikinis ir Sedum "Frosty morn"]
Bendroj foto nesimatė
''žolių'' zonos , kur įkomponuotos gėlės sibirinis vilkdalgis ir papr.gaisrena - būtent dėl savo ''žolės''.
atsitiktiniu augalu sakyciau praktiskai nera - va dėl šito tokia laiminga pasijutau
2. dabar pasakykit, kas gi ten ne į temą???
Kaip būtų šaunu nuotrauką pamatyt
Tokį brandų rudenį džiaugiamės kiekvienu žiedeliu.
Rasakila antrakart sužydo?