Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(rokoko @ 2008 09 29, 11:29)
Taip,  vakarais - pro si langa. gerai orientuojies thumbup.gif

Parisu siloka pazeme lengvai - tikrai gerai. tik nereik sulaukt, kol stori kotai prisitaikys prie naujos formos - tada neina graziai ''suverzt''. cia visiems augalams tinka - parisinet reik pries zydejima, kol stiebai nesideformuoja nuo ziedynu svorio.

Nu va kaip elementaru doh.gif viskas paprastume, o as cia pasiruosusi isradinet dvirati.Tai kitamet risiu smartass.gif
Tai kaip del gebeniu, man visdar atviras klausimas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 29 rugsėjo 2008 - 10:34

sobieska, pries koki menesi ar pusantro nikas ''apelsine'' klausinejo mus cia apie gebenes prie tinklines tvoros, t.y. apie ta pati. Knifofija jai per kelis postus issamiai atsake. paieskok pagal si nika [nes berods daugiau ji neuzklydo].
Tikiuos, ten pavesinga vieta? kiek pati pamenu is musu pokalbiu, kad gebenes greiciau daugint atlankomis nuo motininio augalo, paskui atskirt.

QUOTE(shanet @ 2008 09 28, 20:47)
user posted image

.....cia ne keramika,o kazikoks plastmases ir gumos lidinys

as atsimenu, kad buvau susizavejus siiais vazonais, kai kazkada skelbei foto. bet kai pasakei, is ko jie... verysad.gif geriau jau man butum nesakius verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 29, 11:53)
sobieska, pries koki menesi ar pusantro nikas ''apelsine'' klausinejo mus cia apie gebenes prie tinklines tvoros, t.y. apie ta pati. Knifofija jai per kelis postus issamiai atsake. paieskok pagal si nika [nes berods daugiau ji neuzklydo].
Tikiuos, ten pavesinga vieta? kiek pati pamenu is musu pokalbiu, kad gebenes greiciau daugint atlankomis nuo motininio augalo, paskui atskirt.

Aaaa, tai dada dar daeisiu, nes baigineju 21 tema biggrin.gif O vieta tai nepavesis, bet kiek zinau tai gebenes auga ir sauletoj, kad reikia retokai laistyt, bet gausiai rgi zinau, atatlankomis - sutinku, bet tai ilgas procesas, noriu kazkaip pagreitint, pvz.nusipirkciau jau didesnes paaugintas, todel ir noriu suzinot, kaskiek m.sodint.Nu pakolkas nestriokas, dar tik pavasari tuom uzsiimsiu
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 29, 11:28)
kiek zinau tai gebenes auga ir sauletoj,

klaustukas g.gif
na pasidomesi, ir bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,

mums šį savaitgalį pagaliau išlygino sklypą, ryt turi atvešt juodžemį.
Klausimas ar galima dar sėt žolytę, ar jau reiks laukt pavasario? g.gif Būkit geros pasakykit, nes nebežinau, kaimynė gasdina kad jau šaukštai po pietų, reikia laukt pavasario, o man taip nesinori dar vieną žiemą molynėj sėdėt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaI: 29 rugsėjo 2008 - 13:40
QUOTE(ErikaI @ 2008 09 29, 14:38)
Sveikutės,

mums šį savaitgalį pagaliau išlygino sklypą, ryt turi atvešt juodžemį. 
Klausimas ar galima dar sėt žolytę, ar jau reiks laukt pavasario? g.gif Būkit geros pasakykit, nes nebežinau, kaimynė gasdina kad jau šaukštai po pietų, reikia laukt pavasario, o man taip nesinori dar vieną žiemą molynėj sėdėt  unsure.gif

As tai jau nesodinciau. Siaip paskutini kart zole galima sodinti iki rugpjucio vidurio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 29, 09:28)
Aaaa, tai dada dar daeisiu, nes baigineju 21 tema biggrin.gif O vieta tai nepavesis, bet kiek zinau tai gebenes auga ir sauletoj, kad reikia retokai laistyt, bet gausiai rgi zinau, atatlankomis - sutinku, bet tai ilgas procesas, noriu kazkaip pagreitint, pvz.nusipirkciau jau didesnes paaugintas, todel ir noriu suzinot, kaskiek m.sodint.Nu pakolkas nestriokas, dar tik pavasari tuom uzsiimsiu

Knifofija man tvorai rekomendavo paprastas zalialapes sodinti kas metra, o margalapes kas 80 cm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 29, 15:05)
Knifofija man tvorai rekomendavo paprastas zalialapes sodinti kas metra, o margalapes kas 80 cm  4u.gif

Va thumbup.gif Trumpai ir aiskiai.Aciu 4u.gif As turbut darysiu miksa, manau visai neblogai atrodys.Sako ilgainiui prades plikti ju apacios, tam turiu alternatyva - ogi musu jau apsneketas sausmedis gali kuo puikiausiai pasitarnauti.Kazkaip tuju gyvatvores jau pradeda erzint, norisi kazko naujo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 29, 11:10)

O O dabar prie reikalo.

Dahlia +++, gal padesit identifikuot sausmedi - blizgusis ar skestasakis?:

user posted image

unsure.gif wacko.gif Siūlau pačiai apsispręsti .
Hibridas kažkoks mastau.gif - turi ir skėstašakio, ir blizgiojo požymių.. Gali vadinti ir blizgiuoju mirksiukas.gif - nuotraukos kairė pusė labiau į šitą rūšį traukia, bet dešinė g.gif kelia abejonių..
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 25, 01:01)
Labai svelni ''kritika'' buvo del mano spygliuociu sodelio .
pasakysiu savo vidiniu balsu ph34r.gif :

Jei as pirmakart pamatyciau ta foto, tai pirma mintis butu: jokio stiliaus, jokio naturalumo, visiskas dirbtinumas. Sakal makal, mirgu marga. Uzsipirko augaliuku, ir svarbiausia buvo visus sutalpint. ''Alia grozybe'' dekora kurpe.

Dabar bent jau taip panasiai atrodo - persiskas kilimas. Paziuresim, kai suzels.

Kas del derinimo su aplinka - tai tas smotas tik saltuoju sezonu ir anksti pavasari isipaiso i kiema. Kai nera gausios lapijos - dideliu vaismedziu, poros sienu vynuogiu, vaiskrumiu [t.y. vasariniu dziungliu] - o karaliauja islinde ivairiaspalviai spygliuociai.
Siuo metu, kaip Sobieska sako, -''sasas'' .

Kritika- tobulejimo variklis, ane;)?
Ma krenta i akis tai, kad tu truputeli maisai, kaip cia pasakyt, simetrija ir asimetrija. Kadangi augalai mazulyciai, as neiziuriu, tai pavadinimais nepasakysiu, bet gal suprasi.
As turiu omeny tai, kad (ziurint is kaires i desine) augaleliai susodinti sachmatiskai, o aplink juka ir kadagi- labai simetrisku puslankiu. Jei darytum viska nuosekliai sachmatiskai, arba atvirksciai- viska nuosekliai simetrisku puslankiu, tai atsirastu daugiau harmonijos (mano praktikoje, kai atsiranda harmonija, dingsta ikyrus galvos skausmas 'kazkas cia ne taip, tik nesuprantu kas'). Joje isrysketu augalu auksciai, strukturos, atspalviu niuansai ir pan. Simetriskas isdeliojimas - zmogaus sukurtas dekoras, o sachmatiskas, maziau taisyklingas- naturalesnis vaizdas (arciau gamtos taip sakant). Cia as tik apie kiliminius sneku. Kodel ten prieky virziukai visi trys skirtingi? Man asmeniskai graziau ziuretusi visi sviesiai zali arba rausvi (nes ten toleliau bordiniai). Ir dar neaisku kam reikalingas tas akmeninis apvadas, jei jau kiliminiu augalu apvadas yra?

Kita vertus, reik palaukt kol viskas suaugs. Gal vaizdas bus visai kitoks...Is principo vaizdas tikrai neblogas, atsitiktiniu augalu sakyciau praktiskai nera. As tik savo tradeskante jau senokai nukarpiau. Na nebedekoratyvi ji jau man, nedekoratyvi.
Tai toks tas zvilgsnis ir salies.

P.S. Ne i tema smile.gif Pas mane kaip visad ziedu nedaug, bet zemaugiu siloku ruzavumas vazonuose, gelyne bordiniai silokai, salia rasakila tokia gelsvai zalia ryski, levanda giliai melynos spalvos ir pieno baltumo hortenzijos burbulai pats tas. Raudonos citrinvycio uogeles taip rudeniskai salia apsamanojusiu takeliu atrodo..
Atsakyti
O mes patarti zole pries pora savaiciu sejom, ale ji zoraza dar nedygsta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 09 29, 18:13)
O mes patarti zole pries pora savaiciu sejom, ale ji zoraza dar nedygsta  g.gif

bet tikrai sudygs..musu kaimynai pernai sejo rugseji-spali kazkur,tai visi kazkaip skersai nuziurejo,bet oras tai buvo liuks- ir suzele superiskai...kantrybes belaukiant mirksiukas.gif
Atsakyti