QUOTE(rokoko @ 2008 09 25, 01:01)
Labai svelni ''kritika'' buvo del mano
spygliuociu sodelio .
pasakysiu savo vidiniu balsu
:
Jei as pirmakart pamatyciau ta foto, tai pirma mintis butu:
jokio stiliaus, jokio naturalumo, visiskas dirbtinumas. Sakal makal, mirgu marga. Uzsipirko augaliuku, ir svarbiausia buvo visus sutalpint. ''Alia grozybe'' dekora kurpe.
Dabar bent jau taip panasiai atrodo - persiskas kilimas. Paziuresim, kai suzels.
Kas del derinimo su aplinka - tai tas smotas tik
saltuoju sezonu ir anksti pavasari isipaiso i kiema. Kai nera gausios lapijos - dideliu vaismedziu, poros sienu vynuogiu, vaiskrumiu [t.y. vasariniu dziungliu] - o karaliauja islinde ivairiaspalviai spygliuociai.
Siuo metu, kaip Sobieska sako, -''sasas'' .
Kritika- tobulejimo variklis, ane;)?
Ma krenta i akis tai, kad tu truputeli maisai, kaip cia pasakyt, simetrija ir asimetrija. Kadangi augalai mazulyciai, as neiziuriu, tai pavadinimais nepasakysiu, bet gal suprasi.
As turiu omeny tai, kad (ziurint is kaires i desine) augaleliai susodinti sachmatiskai, o aplink juka ir kadagi- labai simetrisku puslankiu. Jei darytum viska nuosekliai sachmatiskai, arba atvirksciai- viska nuosekliai simetrisku puslankiu, tai atsirastu daugiau harmonijos (mano praktikoje, kai atsiranda harmonija, dingsta ikyrus galvos skausmas 'kazkas cia ne taip, tik nesuprantu kas'). Joje isrysketu augalu auksciai, strukturos, atspalviu niuansai ir pan. Simetriskas isdeliojimas - zmogaus sukurtas dekoras, o sachmatiskas, maziau taisyklingas- naturalesnis vaizdas (arciau gamtos taip sakant). Cia as tik apie kiliminius sneku. Kodel ten prieky virziukai visi trys skirtingi? Man asmeniskai graziau ziuretusi visi sviesiai zali arba rausvi (nes ten toleliau bordiniai). Ir dar neaisku kam reikalingas tas akmeninis apvadas, jei jau kiliminiu augalu apvadas yra?
Kita vertus, reik palaukt kol viskas suaugs. Gal vaizdas bus visai kitoks...Is principo vaizdas tikrai neblogas, atsitiktiniu augalu sakyciau praktiskai nera. As tik savo tradeskante jau senokai nukarpiau. Na nebedekoratyvi ji jau man, nedekoratyvi.
Tai toks tas zvilgsnis ir salies.
P.S. Ne i tema
Pas mane kaip visad ziedu nedaug, bet zemaugiu siloku ruzavumas vazonuose, gelyne bordiniai silokai, salia rasakila tokia gelsvai zalia ryski, levanda giliai melynos spalvos ir pieno baltumo hortenzijos burbulai pats tas. Raudonos citrinvycio uogeles taip rudeniskai salia apsamanojusiu takeliu atrodo..