Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(rokoko @ 2008 09 20, 21:57)
Būtinai prireikė labai  tą vikšrį paryškinti, todėl jis dabar jau tupi arčiau mėsalapių, t.y. šilokų ir perkūnropių , kur jokių aštrių formų [dar kukmedis, žvynuotasis kadagys ir apvalialapė uolaskėlė - jei ji ten liks, plius juka - vienintelė sąšauka].

pas mane irgi siuo metu svarstomas apvalialapes uolaskeles islikimo klausimas... pasodinau ja prie pat bergenijos (kazkodel sove i galva, kad gerai bus), ale ziuriu schmoll.gif , palaukiau kelias dienas... vis dar schmoll.gif , vakar gabala nuroviau - geriau, dabar svarstau glazutes kandidatura ten, bet beda, kad as vizualiai beveik viska isivaizduoju kitaip, nei is tikruju buna. Kartais pikta net, kad turiu augala pasodint vien tam, kad paziuret ar tinka. Jei ne, tai galu gale po bergenija akmenu papilsiu ir psio...
kas liecia lelijas, tiksliai pasakyt negaliu, bet kai nezinau ka kada sodint, tai vadovaujuosi tokia taisykle - pavasari zydincius augalus sodint rudeni, o rudeni zydincius - pavasari.

QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 20, 22:07)
Beje, po apsilankymo pas jus mane pačią įkvėpimas vėl pagavo tvarkys, nes buvo tikrai, kaip Mamcei, rudeninė depresija ir nieko nebesinorėjo...

kadangi pas mane ruduo veliau atejo, tai ir su depresija turbut as busiu paskutine - jau taip niekas nebeidomu ir nebegrazu pasidare... verysad.gif - koks oras, tokia ir nuotaika sh....

QUOTE(rozamunda @ 2008 09 21, 06:34)
Beje - kam idomu-nusipirkau nauja zurnaliuka apie svogunines ,ten labai issamiai parodyta,kaip jas sodinant skirtinguose gyliuose toje pacioje vietoje,gauti visa pavasari zydinti kampeli.

gal gali kokia istraukele smile.gif
Atsakyti
Sveikos, as visai atsilikusi doh.gif , kokios muges vyksta? Supratau, kad kazkokias pramiegojau o gal ateinancia savaite Kaune kokia bus?
Nu atleiskite man zioplai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2008 09 21, 17:02)
Sveikos, as visai atsilikusi  doh.gif , kokios muges vyksta? Supratau, kad kazkokias pramiegojau o gal ateinancia savaite Kaune kokia bus?
Nu atleiskite man zioplai  verysad.gif

na ,meska lepeska,tikrai pramiegojai-siandien LZUA jau baigiasi unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 09 21, 11:51)
gal gali kokia istraukele  smile.gif

ooooooooooooooooooo, istraukele butu ilga doh.gif mirksiukas.gif
man paciai patiko straipsnis apie tai,kaip daryti vienoj vietoj sumustini- 15 cm sodini tulpes arba i 20 cm-hiacintus,uzpili sluoksni zemiu,tada sodini narcizus 10 cm gylyje,vel uzpili zemem ,tada sodini krokus ar snieguoles ar margutes-5 cm gylyje-viska uzpili zemem ir lauki pavasario tongue.gif nieko tokio,kad svoguneliai eis vieni virs kitu-atseit augaliukai vieni kitus sekmingai aplenks-as del visa ko juos prakeiciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 21 rugsėjo 2008 - 16:14
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 21, 07:34)
Beje - kam idomu-nusipirkau nauja zurnaliuka apie svogunines ,ten labai issamiai parodyta,kaip jas sodinant skirtinguose gyliuose toje pacioje vietoje,gauti visa pavasari zydinti kampeli.[/righ

Tai bent jau žurnaliuko pavadinimą išduok, ką...

O mes šiandien visą dieną su ekskavatoriumi po sklypą davėmės - duobes medeliams kasėm... Pažįstamas atvažiavęs pasikrapštė galvą ir sako: "Gal nesodinkit jūs tiek daug tų medžių..." lotuliukas.gif O duobės kai iškastos, tai labai jau baisiai atrodo. Dabar sklype kaip po karo.
Su MB dar pasiginčijom - apželdinimo projekte kukmedžių eilė numatyta, o jam, matai, švogeris pakuždėjo, kad šitie nuodingi, prie vaikų baisu augint. Tai dabar nebežinau - ar sodint, ar ką nors panašaus į tas vietas įkišt? Kas panašiai atrodo?
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 21, 16:13)

man paciai patiko straipsnis apie tai,kaip daryti vienoj vietoj sumustini-  15 cm sodini tulpes arba i 20 cm-hiacintus,uzpili sluoksni zemiu,tada sodini  narcizus 10 cm gylyje,vel uzpili zemem ,tada sodini krokus ar snieguoles ar margutes-5 cm gylyje-viska uzpili zemem ir lauki pavasario tongue.gif nieko tokio,kad svoguneliai eis vieni virs kitu-atseit augaliukai vieni kitus sekmingai aplenks-as del visa ko juos prakeiciau mirksiukas.gif

super ideja - labai skaniai toks sumustinis turetu atrodyti bigsmile.gif , o ir vietos sutaupyt galima...
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 20, 22:57)
drinks_cheers.gif Tam jį ir pirkau, kad prie ''žolių'', knifofijos ir spygliuočių sodinčiau.
BET. Pasivaideno kitaip blush2.gif Galvoju, susilies jis ten, nesimatys...
Būtinai prireikė labai  tą vikšrį paryškinti, todėl jis dabar jau tupi arčiau mėsalapių, t.y. šilokų ir perkūnropių , kur jokių aštrių formų [dar kukmedis, žvynuotasis kadagys ir apvalialapė uolakėlė - jei ji ten liks, plius juka - vienintelė sąšauka].
Vieną fintą padariau - Vienaragį įkišau su vazonu paslėpus kraštus - kai liesiu jį, drėgmė geriau laikysis, pagal paskutinį Knifofijos postą turėtų  aukštesnis gal augt  g.gif  bigsmile.gif
Šiaip, žiūriu, mano ''firminiu'' ženklu  blush2.gif  tampa kiekvieną augalą išryškinti, būtinai KIEKVIENAS turi matytis. Sodinu ir gerinu DAUG skirtingu augalų [retai grupuoju].  PagrindinĮ privalumą tame matau, kad turiu daugiau, t.y. ilgesnį žydėjimą ir didesnę vaizdų kaitą, įvairesnių spalvų. man to reikia.
Čia subjektyvi mano nuomonė  blush2.gif
Man gražu, kai tos pačios rūšies augalų DAUG, ypač efektinga žydėjimo metu, bet...
Žodžiu, dabar esu tokioj stadijoj, penkiametės patirties blush2.gif
lyrinis nukrypimas  4u.gif
tai daro Sraunius 4u.gif
Papildyta:

vadinas, Sobieska pataikę į dešimtuką su savo ketinimais smile.gif
Papildyta:
Reikia patarimo 4u.gif

pavasarį planuoju pertvarkyt gėlyną, taigi ir lelijų dislokacinę vietą pakeisiu.
Kadangi jas nebenoriu auginti krūvoj, o išmėtyti po gėlyną kaip ''taškinius'' akcentus, tai:
gal dabar galiu iškasti svogūniukus su tais trumpais kotukais, ir sukšti ten, kur reik? [jau esu numačiusi, kur jas ''mėtysiu'']
Ar tai geriau daryti pavasarį, kai jau sudygs tos lelijos?
žodžiu, dabar persodinti lelijas, ar pavasarį?

pas mane paprastos kaimiškos rūšys.

ryškios
aukštos
žemos

Dabar
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 21, 17:13)
na ,meska lepeska,tikrai pramiegojai-siandien LZUA jau baigiasi unsure.gif
Papildyta:

ooooooooooooooooooo, istraukele butu ilga doh.gif  mirksiukas.gif
man paciai patiko straipsnis apie tai,kaip daryti vienoj vietoj sumustini-  15 cm sodini tulpes arba i 20 cm-hiacintus,uzpili sluoksni zemiu,tada sodini  narcizus 10 cm gylyje,vel uzpili zemem ,tada sodini krokus ar snieguoles ar margutes-5 cm gylyje-viska uzpili zemem ir lauki pavasario tongue.gif nieko tokio,kad svoguneliai eis vieni virs kitu-atseit augaliukai vieni kitus sekmingai aplenks-as del visa ko juos prakeiciau mirksiukas.gif

LŽŪU sekmadieniais mugės nebūna niekada, o spalio pirmą savaitgalį bus AGROBALT ten pat LŽŪU teritorijoje.
Atsakyti
Sveikutes merginos noriu paklausti patarimo pas jus, ar ne per velu sodinti ylialapius flioksus? Paruošiau aš jiems šiandien žemelę. Na tai bus tokiu lanku , pasodinau melsvių krumelius ir prie jų noriu kad flioksai šlaužtų.Ar spės jie man prigyti?
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 20, 22:36)
Jei labai norėsi, parašyk - duosiu jos telefono numerį ir pasakysiu nuo ko gali prisistatyti mirksiukas.gif

bigsmile.gif Laukiu. Negi apie ta pati zmogu galvojam bigsmile.gif
Knifofija ir jinai - man du sviesuliai mugese. Beje, jinai netoli Knifofijos ir buvo. Tik priesingoj pusej.

Tiesa uzsisakiau "Sodo spalvas" su priedais. Tai jau skaitysiu ir mokinsiuos.

O siaip dirbau issijuosus. Dabar net pirstu galus skauda. Lupau velena, kad pasodinciau cesnakus, margute, akanta.
Prieky namo ikisau dar 2 virzius, ju ten truko.
I alpinariuma visa grozi sutalpinau. Sudesiu nuotraukytes identifikacijai. smile.gif Tikiuosi draugiskai pasidalinsit savo turtinga patirtimi ax.gif

O MB tai isvis superini darba atliko. Izoliavo su ruberoidu silauoges. Ju pas mus jau 5. Gavosi visas silauogynas. Dabar bus lengviau rugstint. O tarpuose pasodinom Knifofijos spanguolytes. Fantastika wub.gif Dar pavasari reiks 1 krumiuka uzsisakyt, nes vienas tarpiukas liko tuscias ir laukia spanguoliu ax.gif

Nespejau tik gaures perkelt, ir i jos vieta siloko patalpint. Ir taip jau variau lietui lijant iki kol sutemo. Vienu zodziu - pasidarbavau biggrin.gif
Uztat dabar kaip gera, man visada taip buna biggrin.gif O jums?
Atsakyti
Stai mano alpinariumo naujienos (1-9 foto), gal padesite su pavadinimais. Aciu 4u.gif
http://public.fotki....ugalaiprienamo/

Tiesa, Knifofija, gal galit parasyti man kas per augaliukas tas didziausias toks kupstas? Pamirsau ji nufotkint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 21 rugsėjo 2008 - 21:50
QUOTE(rokoko @ 2008 09 20, 22:57)

vadinas, Sobieska pataikę į dešimtuką su savo ketinimais smile.gif

didis.gif pasirodo ir as kaikada pataikau tongue.gif

Sunkus, bet geras buvo savaitgaliukas.Ir man kaip Tinai pirstu galiukai sopa nuo velenos rovimo. Suskirsciau augalus, vis statinejau, statinejau, tampiau tampiau vazonikus po visa sklypa, ale rinkau vieta, na kas gavosi tas jau gavosi, ar teisingai priimti sprendimai pamatysiu tik kita sezona smile.gif Beje, ta vienaragi visdelto ikisau i alpiunariuma salia akmenu. Norejau savaitgalio triusa nupaveiksluoti, ale kai pasiemiau fotika, pasirodo, kad batareika liko namie krautis doh.gif teks vidury savaites vaziuot, o tuo labiau, kad ir obely reiks pasalinti, tai nusausiu du zuikius.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 20, 22:07)
*rokoko, tai jau nuotraukas prašome rodyti  biggrin.gif
Beje, po apsilankymo pas jus mane pačią įkvėpimas vėl pagavo tvarkys,
**Tiesa, gal protingesni žmonės mane pataisys, bet aš bijau palikinėti žiemoti augalus įkastus plastikiniuose vazoniukuose. Vis baisu, kad sušals (nebent tas vazonas gerokai didesnis, negu augalui realiai reikia). Dėl molinių vazonų nepergyvenu, bet plastikas pasitikėjimo nekelia 

*Pasirodysiu, kai baigsiu blush2.gif .
Dazniau teks lankytis lotuliukas.gif 4u.gif

**ziemojimui i zeme tai niekad nekisau plastikiniame, ir apskritai, vazone. Va tik tulpes planuoju, pagal musu aptarta ''recepta''. Molini.
As visam laikui viksri pasodinau vazonan [plast], nes noriu jam daugiau dregmes skirt [jei jau ji galima su vazonu vandeny laikyt vasara, ir tipo didesnis tada buna]. Ziuresiu, kas bus ax.gif
Tiesa, dar viena ale varputi auksta, kuris baisiai plinta, ikisau i vazona kiauru dugnu, kad maziau plistu.

Gal, sakau, jei laikinam ziemojimui butinai reik augala kist zemen, ir jei tai palstikas, tai dugnas kaip reikiant kiauras turetu but. Turiu galvoj saltojo sezono kritulius, dregme.

QUOTE(vida777 @ 2008 09 21, 10:51)
apvalialapes uolaskeles ... pasodinau ja prie pat bergenijos
dabar svarstau glazutes kandidatura ten,
po bergenija akmenu papilsiu ir psio...

Man is cia atrodo ax.gif , kad apval. uolaskeke tikrai geriau, nei glazute prie bergenijos. na ziurint, kas ten dar salia auga g.gif
po juka akmenai, po bergenija irgi... o kur gyvas kilimukas? unsure.gif

QUOTE(rozamunda @ 2008 09 21, 16:13)
man paciai patiko straipsnis apie tai,kaip daryti vienoj vietoj sumustini-

aciu, kad pasidalinai 4u.gif
reik pirkt dar svoguniniu, nes vietos atsirado lotuliukas.gif

QUOTE(kykute @ 2008 09 21, 18:18)
Su MB dar pasiginčijom -  apželdinimo projekte kukmedžių eilė numatyta, o jam, matai, švogeris pakuždėjo, kad šitie nuodingi, prie vaikų baisu augint. Tai dabar nebežinau -  ar sodint, ar ką nors panašaus į tas vietas įkišt? Kas panašiai atrodo?

nepatarsiu blush2.gif , tik prie progos irgi noreciau paklaust - ka tokio skleidzia kukmedis??? pagal jo forma islinko egle ir pusis:

user posted image

user posted image

ar ir musu siemyna greit susisuksim visi, kojas priekin... unsure.gif

QUOTE(jolita123 @ 2008 09 21, 20:23)
Sveikutes merginos noriu paklausti patarimo pas jus, ar ne per velu sodinti ylialapius flioksus?.Ar spės jie man prigyti?

sodink, spes tikrai 4u.gif
tik pagels, kai pasodinsi - nieko baisaus. pavasari atrodys, kad negyvi, bet tikrai zydes, paskui tik ims zaliuot.

QUOTE(Tina* @ 2008 09 21, 21:13)
*O MB tai isvis superini darba atliko. Izoliavo su ruberoidu silauoges. O tarpuose pasodinom Knifofijos spanguolytes.

**Stai mano alpinariumo naujienos (1-9 foto), gal padesite su pavadinimais.

***Uztat dabar kaip gera, man visada taip buna  biggrin.gif O jums?

*As jau pradejau propagandine kompanija uosviui cool.gif , ka reik daryt su silauogiu plotu darzus nukasus. Geras del spanguolyciu thumbup.gif nukopijuosiu blush2.gif

**kiek pamenu is parodos, tai 7 augaliukas - vitaliana primuliflora

** drinks_cheers.gif tai jau tikrai gera rolleyes.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 21, 19:39)

aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
as irgi siandien po kapitalinio pasikapstymo ir ropojimo tiesiog visa skausmuose-kaip tai undinelei-kiekvienas zingsnis skausmas blink.gif
Raportuosiu kaip musu darbscioji bitela rokoko:
pasodinau mugej nusipirkta jukalape ir alpine zundas,
dar prapleciau viksvu buri-pasodinau kazkokia panasia i didele aviza-niu labai patiko jos sausas variantas.
bandysiu kada parodyti kazkokia paslaptinga alpine gele, kuri irgi tinka sausom puokstem,tokiais mazais rausvais ziedeliais,
jau dabar dziovinu kai kuriuos augalus ir jais saltuoju metu puosiu savo terasa-daug jaukiau, o dar tas kad su meile pacios auginti... bigsmile.gif
pilnus kampus prikisau svoguniniu, pagal ta sumustinio technika-nu bus man ,kai prades pavasari visos urmu lyst-kaip drauge sako-turesi turgeli targavoti doh.gif lotuliukas.gif
paziuresim kai sudigs-bandziau naujiena-tokias labai mazytes tulpes,kurios zydi kerelias-ugis iki 10-15 cm,jas sukaisiojau tarp andromedu kupsteliu.

merginos,o iki kada galima augalus chemikalais purskaliot-radau savo agrastus visus kazkokiais voratinkliais apejusius ir visus nuniokotus verysad.gif

Tas zurnaliuks vadinasi DRASIAUSIOS SVOGUNINES IDEJOS 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 09 21, 22:13)
Ir taip jau variau lietui lijant iki kol sutemo. Vienu zodziu - pasidarbavau  biggrin.gif
Uztat dabar kaip gera, man visada taip buna  biggrin.gif O jums?

cia kaip toj dainoj-"rodos ir vargo nebuvo ...." 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 21, 23:44)
]ka tokio skleidzia kukmedis???[/b][/size] pagal jo forma islinko egle ir pusis:

user posted image

user posted image

ar ir musu siemyna greit susisuksim visi, kojas priekin... unsure.gif

nu cia kukmedis ne prie ko-pas mane pusis himalajine irgi tokia uzlinkus-nors kukmedzio salia anei vieno-turbut vejas savo darba padare....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 22 rugsėjo 2008 - 07:14