Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(sobieska @ 2008 09 26, 21:58)
Va cia tai gera mintis, as laiko turiu tik pasidesiu prie saves arciau lasiuku nlasinti i akis ir pirmyn, laikas bus musu sajungininkas biggrin.gif  Siaip tai jei rimtai, kol neissikelem antro auksto kaime ir nera ale ziemos sodo patalpos, tai norai laikinai uzkoncervuoti, bet jau spirga, spirga, po truputuka veizeju, stebiu bevazinedama aplinkiniu langus, isidemiu kas pas draugus ir pazystamus auga ir.t.t Tai jei pribres reikalas, gal ir jus man pagelbesit, na o dabar as visa atsinesusi namo aplinkai biggrin.gif

as tau galeciau kokias penkias jukas z. sodui uzfundyt lotuliukas.gif , jezau kaip as tom jukom apsiveisus, ir laukinem, ir kambarinem, vis per ta negalejima ismest blush2.gif .
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 26, 22:03)
vaisgina bordalapė. 4u.gif  Jei šilokas nelabai smulkus.
Plius yra tokios spalvos dar ir įvairios lapijos formų - stambesniu, smulkesnių, su metalik žvilgesiu ir be jo... garbiniuotais lapais, lygesniais...
ARBA žalialapė vaisgina - vis tiek kažkiek bordo yra truputį perėjimui prie to šiloko  g.gif faktūrų įvairovė t.p. galioja.

aciu, isivesiu i atminti, ir po kokiu metu kitu pasinaudosiu biggrin.gif . Mano gi dabar visas gelynas - patvorys ir vazonai. As ten kisu (tiesiogine to zodzio prasme) viska ka turiu, tik tiek, kad ne visai jau belekaip.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 26, 22:58)
Va cia tai gera mintis, as laiko turiu tik pasidesiu prie saves arciau lasiuku nlasinti i akis ir pirmyn, laikas bus musu sajungininkas biggrin.gif  Siaip tai jei rimtai, kol neissikelem antro auksto kaime ir nera ale ziemos sodo patalpos, tai norai laikinai uzkoncervuoti, bet jau spirga, spirga, po truputuka veizeju, stebiu bevazinedama aplinkiniu langus, isidemiu kas pas draugus ir pazystamus auga ir.t.t Tai jei pribres reikalas, gal ir jus man pagelbesit, na o dabar as visa atsinesusi namo aplinkai biggrin.gif

kai tik pribręs reikalas, tai tu ir trimituok, išskleisim mes čia turgelį visu pajėgumu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 09 26, 23:15)
as tau galeciau kokias penkias jukas z. sodui uzfundyt  lotuliukas.gif  , jezau kaip as tom jukom apsiveisus, ir laukinem, ir kambarinem, vis per ta negalejima ismest  blush2.gif .
Papildyta:

Tai kokius metelius dar pagailek ju, sirdelei bus ramiau, kai zinosi kur ismesi biggrin.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 09 26, 23:17)
kai tik pribręs reikalas, tai tu ir trimituok, išskleisim mes čia turgelį visu pajėgumu drinks_cheers.gif

Zodis ne zvirblis... drinks_cheers.gif

Einu miegot, ryt reiks eile anksti varyt uzsiimt i SS.kad neduokdiev mano tujos kas nenukosintu anksciau manes. Atrodo as is proto issikrausciau, triznioju kaip kokia mergiote mastau.gif
Atsakyti

Prieš miegą dar išsiduosiu, kad nusprendžiau imtis didžiojo paradinio gėlyno dabar pertvarkyti, o ne pavasarį. Numanau, kuriems augalams tai nepatiks [pavasariniams], ir metelius gali nežydėt, bet nieko tokio, atsigaus. Ir augalų arsenalą sukaupiau -- peržiemos visi savo vietose -irgi privalumas.
Kai pagalvoju, dabar galiu tam skirt laiko, o ir svogūninius tuo pačiu tvarkingai sukišiu, nereiks pavasarį jų žydinčių draskyt, kas būtų neišvengiama.
Labai didelį uždavinį išsikėliau, nes susirašiau, kad turiu virš 30 augalų rūšių sudėliot doh.gif lotuliukas.gif [tai man būdinga]
Su metru jau apėjau ir strateginius taškus sužymėjau. Belieka ''sutaškuot'' augalus pradžioje raštu, kad nepamirščiau kokio.

Jolaxus, kokio aukščio tavo rasakilos lapija ir žydėjimo metu?
Ar pasakytum savo ramunių aukštį?

Kas galit pasakyt, kaip auga Stambiažiedis Gludas -- ar labai keroja, ar daugiau pavieniaiis stiebais žiedai? ar būtinas raišiojimas?

Atsakyti
labas rytas bitutes...seniai pas jus ir bebuvau, o jus cia tiek pridirbote namu labui tongue.gif net grazu ziureti. o as jau parimau su savo aplinka, kadangi dar pati neturiu grieztos nuomones kur ka sodinti, o jusu patarimu pasipaisiau planeli ir po truputi deliojuosi augaliukus kur ka reikes sodinti pavasari (tik nezinau kaip iseis kadangi pavasari i musu seimos gretas turetu isilieti naujas zmogutis, bet manau po jo gimimo turesiu laiko sociai lotuliukas.gif ). o isejusi i laukuti ana diena susodinau crocus i busima rozyna ir tulpes, patresiau vaismedzius ir vaiskrumius, susodinau dekoratyvinius augalus i laikinas vietas....tai gi nesu visiska tingine blush2.gif
va turiu toki klausimeli, noreciau atskirti darza nuo visos aplinkos, nes salia jo turetu isdigti pirtis su lauko zidiniu ir t.t. kazin ar labai negraziai atrodytu jei as palei darza pasodinciau vynuoges ir jas risciau taip kad suzeliusios atrodytu lyg tvora g.gif palei visa darza
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2008 09 27, 08:22)
va turiu toki klausimeli, noreciau atskirti darza nuo visos aplinkos, nes salia jo turetu isdigti pirtis su lauko zidiniu ir t.t. kazin ar labai negraziai atrodytu jei as palei darza pasodinciau vynuoges ir jas risciau taip kad suzeliusios atrodytu lyg tvora  g.gif palei visa darza

Tikrai labai grazu ir naudinga, auga palyginus greitai, lapija plati ir uogos skanios, tik isanksto reikia pasirupinti atramomis ir sakyciau gan stipriomis.Taciau pirmais antrais metais jas reiks dengti ir organinem trasomis patresti. Jei visos tos salygos tave tenkina tai pirmyn thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 27, 08:36)
Tikrai labai grazu ir naudinga, auga palyginus greitai, lapija plati ir uogos skanios, tik isanksto reikia pasirupinti atramomis ir sakyciau gan stipriomis.Taciau pirmais antrais metais jas reiks dengti ir organinem trasomis patresti. Jei visos tos salygos tave tenkina tai pirmyn thumbup.gif

mane kankina dar vienas dalykas: matai pas mane vieta gan vejuota nes aplinkui dar ne daug namu pastatytu ir vis galvoju ar nebus labai blogai tom vynuogem vejas g.gif o cia nuo ko jas dengti reikia??? vejo???
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 26, 23:18)
Prieš miegą dar išsiduosiu, kad nusprendžiau imtis didžiojo paradinio gėlyno dabar pertvarkyti, o ne pavasarį. Numanau, kuriems augalams tai nepatiks [pavasariniams], ir metelius gali nežydėt, bet nieko tokio, atsigaus. Ir augalų arsenalą sukaupiau -- peržiemos visi savo vietose -irgi privalumas.
Kai pagalvoju, dabar galiu tam skirt laiko, o ir svogūninius tuo pačiu tvarkingai sukišiu, nereiks pavasarį jų žydinčių draskyt, kas būtų neišvengiama.
Labai didelį uždavinį išsikėliau, nes susirašiau, kad turiu virš 30 augalų rūšių sudėliot doh.gif  lotuliukas.gif [tai man būdinga]
Su metru jau apėjau ir strateginius taškus sužymėjau. Belieka ''sutaškuot'' augalus pradžioje raštu, kad nepamirščiau kokio.

cia jau is "rozamundos serijos" pasakysiu - stiprybes jums, ir jusu artimiesiems lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 27, 00:18)
Jolaxus, kokio aukščio tavo rasakilos lapija ir žydėjimo metu?
Ar pasakytum savo ramunių aukštį?

rasakila žydėjimo metu praktiškai vienoda su heuchera, o pilnai suaugusius heucheros krūmus tu matei pas mane prie baseinėlio mirksiukas.gif Nematavus tai sakyčiau, kad lapija maždaug 30 cm, žiedynai dar kokių 20 cm iškyla, bet paskui jie nusvyra.
o ramunėms ant pakelio rašo, kad 70 cm aukščio, žiedai dideli - 9-12 cm
Na ir dar įvertink, kad pas tave žemė labai "teisinga", tai gali ir dar pridėti aukščio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2008 09 27, 05:22)
(tik nezinau kaip iseis kadangi pavasari i musu seimos gretas turetu isilieti naujas zmogutis, bet manau po jo gimimo turesiu laiko sociai  lotuliukas.gif ).

... žmonių optimizmui ribų nėra lotuliukas.gif
Nors,aišku, nelygu koks lialius bus. Linkiu, kad išsipildytų norai 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, nusipirkau siūline tuja SS dar liko 6 kupsteliai ir pasimoviau ant sito grozio Cūga kanadinė Jedelocho žemaūgė (Tsuga canadensis "Jeddeloch")

user posted image

Kazkas ziauriai pajuokavo del savaitgalio muges Megoj-paprasciausiai jos nera. Gerai, kad man teko vaziuot pro sona, nesukt is kelio, o jei kurios spec.ten vare tai teks nusivilti.
Beja Kaune SKYRUPe 20 proc.nuolaida visoms prekems.Pati nusipirkau du molinius ąsocius, viena dideli kita toki pati tik mazesni (nupaveiksluociau, bet MB fotika i trasa pasieme) Nu asociai tai kaip pas Une nuotraukoj sitoj
user posted image
rolleyes.gif
Dar nusiziurejau aukstu betoniniu vazonu, tai sake pritaikys didesne negu 20 proc.nuolaida.Vnz.ten pati savininke skyriaus prekiauja, tai linkusi daryti kaikam ir didesnes nuolaidas, nes nori issiparduoti, nes arteja kaledos.Taigi naudokites proga mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(troja3030 @ 2008 09 27, 08:56)
mane kankina dar vienas dalykas: matai pas mane vieta gan vejuota nes aplinkui dar ne daug namu pastatytu ir vis galvoju ar nebus labai blogai tom vynuogem vejas  g.gif  o cia nuo ko jas dengti reikia??? vejo???

Nieko baisaus, jei geras atramas pasidarysit, uglius priraisiosit, atlaikys visus vejus, o jos skersveju nebijo.O dengiama todel, kad jauni daigai dar gali smarkiai sureguot is po ziemos i pavasarine saule arba netgi ir pats saltukas yra tikimybe, kad gali pakast. Smarkiai dengt nereikia, keliom eglisakem ir viskas
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 27, 10:56)
... žmonių optimizmui ribų nėra  lotuliukas.gif 
Nors,aišku, nelygu koks lialius bus. Linkiu, kad išsipildytų norai  4u.gif

na matai as viska lyginu su pirmu, kai po 2 savaiciu jau galejau kalnus nuversti...tik neturejau kur lotuliukas.gif bet jei kas nepavyktu...visada turiu anyta-velnio pramanyta lotuliukas.gif o ji pas mane darbsti, tik duok darbo blush2.gif
Atsakyti