Griztant prie migdolo temos, o kaip kazin krumo forma Ar graziai nuauga? Paskutiniu metu kazko "bumbu" ant skiepytu augalu Agrastas nuluzo, hakuro nishiki nudziuvo, va tik blinde blindziuojas kaip uzsiutus.
QUOTE(dahlia+++ @ 2008 09 26, 21:27)
...arba nufotografuok šakelę stambiu planu - bandysim bendrom jėgom identifikuot ..
ok ok
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 26, 21:32)
čia tu apie chlorofitą?
tarsimės
tik aš tinginė jį per žiemą laikyt bet ko nepadarytum dėl grožio
QUOTE(rokoko @ 2008 09 26, 21:19)
is tiesu lapeliu forma skiriasi
aisiu ryt zlibinti, kuris pas mane db atrodo, kad vis del to blizgusis..
aisiu ryt zlibinti, kuris pas mane db atrodo, kad vis del to blizgusis..
o as eisiu zlibint pas kaiminka , galu gale idesiu jos krumo foto (tik savaitgali negaliu fotkint ), nuo kurio dauginau.
su gencijonais gavosi snipstas... Kiek apziurejau, dabar visur prekiauja zydinciais gencijonais "G. scabra" (nu dar baisiau, db jau visai susipainiojau). Raso, kad sitiems reikia rugscios zemes, kaip ir daugeliui, rudeni zydinciu augalu. Sodinti galima sauleje (tada pilnai isiskleidzia ziedai) arba p. pavesyje. Kada mano zydi, biesas zino, pernai po persodinimo nezydejo, siemet irgi, tai nebepamenu, atrodo, lyg ir rudeni. Vienzo as pasodinau i rugscia, ir tiek ziniu, ka nori tegu daro .
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 26, 22:32)
tie vaikiukai jau paaugliukais patampa
Tai turi su jais problemu tskant, nezinai ka daryt nori kitiems auklejima ibrukt Kur anksciau buvai, buciau mielai priemusi globoti, nes plaukelis tai nuo pasiutimo turbut garbanojasi, nes pakolkas turejau tik lygiomis kasomis.
Lietuviu kalbos pamokas atsiminiau, ale palyginimais pavariau
QUOTE(Tina* @ 2008 09 26, 21:38)
Griztant prie migdolo temos, o kaip kazin krumo forma Ar graziai nuauga?
pas vieną kaimyną jau senas ir didelis, kamienas oho koks storas - žinok,normaliai
Beje, pas tą patį kaimyną ir senas skiepytas beržas oho kokiu kamienu - Vida777, ar jau augini?
QUOTE(Tina* @ 2008 09 26, 22:38)
Griztant prie migdolo temos, o kaip kazin krumo forma Ar graziai nuauga? Paskutiniu metu kazko "bumbu" ant skiepytu augalu Agrastas nuluzo, hakuro nishiki nudziuvo, va tik blinde blindziuojas kaip uzsiutus.
O man skiepytas migdolas graziau atrodo nei krumas. Toks pakyletas patampa, auksciau visu kitu savo grazumu reiskiasi, o jau kai zydi... vos i griovi neivairavau, kai Vytenuose uzsiziurejau i viena sklypuka
QUOTE(rokoko @ 2008 09 26, 22:39)
tik aš tinginė jį per žiemą laikyt bet ko nepadarytum dėl grožio
taigi jis savo prigimtimi yra nereikli kambarinė gėlė, tad kažkokių ypatingų sąlygų nereikia. kažkur net skaičiau, kad jį rekomenduoja vaikams auginti, tipo nesupyks, jei šiek tiek padžiovinsi, arba šiek tiek perlaistysi, pakenčia sausoką orą, žodžiu, pradinuko gėlelė
QUOTE(sobieska @ 2008 09 26, 22:41)
Tai turi su jais problemu tskant, nezinai ka daryt nori kitiems auklejima ibrukt Kur anksciau buvai, buciau mielai priemusi globoti, nes plaukelis tai nuo pasiutimo turbut garbanojasi, nes pakolkas turejau tik lygiomis kasomis.
aga, sakau gal neturi vargo kokia bobutė, tai įbrukčiau paršlelį o dėl to "kur anksčiu buvau" tai mat niekada negali žinoti kuo kas gfali susidomėti, negi imsi ir išversi čia visus apatinius kedenimui, tipo pasirinkit, gal ką įsižiūrėsit
QUOTE(vida777 @ 2008 09 26, 21:40)
su gencijonais gavosi snipstas...
Kada mano zydi, biesas zino, atrodo, lyg ir rudeni
Kada mano zydi, biesas zino, atrodo, lyg ir rudeni
kaip ir pas mane: gyvens - tai gyvens, jei ne - tai ne.
beje, pvz G.Acaulis žydi IV-VI, pgl vok. lit.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 26, 21:47)
pakenčia sausoką orą, žodžiu, pradinuko gėlelė
del sauso oro žiemą tai liuks, nes vienna tai kankinasi dėl to.
tai ir duosiu savo pupai augint [pasakysiu nuo ko - ji atsimena. kartą sakau, padarysiu tau Simuko dešrelių, yra tokiu pavadinimu vaikiškos. Ji klausia: o jas teta Jo.. iškepė? ]
QUOTE(rokoko @ 2008 09 26, 21:33)
Vida777, žinok tas alia derinimas raugerškio apvado ir glažutės - fantazija, nieko gero [nebent ''apvadas'' ilgainiui ''normalesnis'' bus]. Nebus jos ten pas mane. Visgi, jei tu pasodintum glažutę prie bergenijos - tai pasirodyk būtinai, ok? -
As tai jau anksciau supratau, ir jos tikrai ten nesodinsiu, bet man reikejo nuo bergenijos perejimo prie tokio violetinio siloko - tame reikalas buvo. Rausiu ta siloka lauk, ir bus tvarka.
QUOTE(rokoko @ 2008 09 26, 21:42)
Beje, pas tą patį kaimyną ir senas skiepytas beržas oho kokiu kamienu - Vida777, ar jau augini?
tai kad dar namo nera, kur tau berzas bus . Kiek man Knifofija irodinejo, kad jo ten nereikia, kur as noriu, bet dabar jau 100 % aisku, kad nereikia, ir, nebus !!!!!!!!
Vsio, daugiau nieko nebeplanuoju is anksto .
QUOTE(sobieska @ 2008 09 26, 21:43)
O man skiepytas migdolas graziau atrodo nei krumas. Toks pakyletas patampa, auksciau visu kitu savo grazumu reiskiasi, o jau kai zydi... vos i griovi neivairavau, kai Vytenuose uzsiziurejau i viena sklypuka
Na aš pro kauną važiuoju ypatingai retai, bet pavasarį irgi su mb vos neįvairavom ten, kai Raudondvario kryptimi važiuojant sakura pamatėm
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 26, 22:47)
, negi imsi ir išversi čia visus apatinius kedenimui, tipo pasirinkit, gal ką įsižiūrėsit
Va cia tai gera mintis, as laiko turiu tik pasidesiu prie saves arciau lasiuku nlasinti i akis ir pirmyn, laikas bus musu sajungininkas Siaip tai jei rimtai, kol neissikelem antro auksto kaime ir nera ale ziemos sodo patalpos, tai norai laikinai uzkoncervuoti, bet jau spirga, spirga, po truputuka veizeju, stebiu bevazinedama aplinkiniu langus, isidemiu kas pas draugus ir pazystamus auga ir.t.t Tai jei pribres reikalas, gal ir jus man pagelbesit, na o dabar as visa atsinesusi namo aplinkai
QUOTE(vida777 @ 2008 09 26, 21:58)
nuo bergenijos perejimo prie tokio violetinio siloko - tame reikalas buvo.
vaisgina bordalapė. Jei šilokas nelabai smulkus.
Plius yra tokios spalvos dar ir įvairios lapijos formų - stambesniu, smulkesnių, su metalik žvilgesiu ir be jo... garbiniuotais lapais, lygesniais...
ARBA žalialapė vaisgina - vis tiek kažkiek bordo yra truputį perėjimui prie to šiloko faktūrų įvairovė t.p. galioja.