Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(vida777 @ 2008 09 26, 15:39)
as sakyciau kur giliausiai - kisk tulpes, tada link krastu pvz. narcizus ir arciausiai (kiek galima) prie krasto kokias zydres ar snieguoles...
chlorofitai nuostabiai atrodo vasara lauke - kompozicijose vazonuose ar geliu loveliuose. Situ "pakabuku" prignaibius oi kiek galima prisisodinti (jie ypac lengvai saknijasi). As visada sodinu i loveli siaurinej pusej ta paprasta tiesiaja (su begonijom, pelargonijom  wub.gif ), tai kai isleidzia tuos ziedynkocius, gaunasi tokios puokstes ant langu... O jau auga kaip pasiutusios, rudeni tik nuskinu viena kita "pakabuka", pasodinu kambary vazone kitiems metams, o visas kitas po salnu raus  ax.gif .

Zydres ir narcizai jau savo vietose biggrin.gif zemikej laukia savo laiko.
Ir didelis dekui uz mestelta ideja del "vaikuciu" isnaudojimo. As galvojau, kur juos tinkamai panaudot nuskabius, ogi jie lauke kaip ir sakei puikiai atrodys loveliuose thumbup.gif Ten tie stiebai maciau jau vaikuojasi - maziukai kupsciukai darosi, tai pavasari galesiu tiesiai ir sodint,ar butina pirmiausia juos palaikyt vandeny, kad isleistu sakneles,a mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 09 26, 15:39)
chlorofitai nuostabiai atrodo vasara lauke - kompozicijose vazonuose ar geliu loveliuose. Situ "pakabuku" prignaibius oi kiek galima prisisodinti (jie ypac lengvai saknijasi). As visada sodinu i loveli siaurinej pusej ta paprasta tiesiaja (su begonijom, pelargonijom  wub.gif ), tai kai isleidzia tuos ziedynkocius, gaunasi tokios puokstes ant langu... O jau auga kaip pasiutusios, rudeni tik nuskinu viena kita "pakabuka", pasodinu kambary vazone kitiems metams, o visas kitas po salnu raus  ax.gif .

kokia puiki mintis thumbup.gif
tik ką man su savim daryti, kad va dėl to "raus" nu taip skauda širdį, kai reikia taip daryti doh.gif gal gyvenčiau mieste, tai ir čia SM skelbimuose pasiūlius kas pasiimtų, o kai už miesto, tai retai kas pasirįžta važiuoti, tai kartais žiū namuose jau džiunglės doh.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 09 26, 15:48)
Ten tie stiebai maciau jau vaikuojasi - maziukai kupsciukai darosi, tai pavasari galesiu tiesiai ir sodint,ar butina pirmiausia juos palaikyt vandeny, kad isleistu sakneles,a mirksiukas.gif

nebūtina į vandenį kišti, ūgtelėję vaikeliai jau tokias gana ryškiai matomas orines šakneles užsiaugina ir jos be vandens įsišaknyja praktiškai be nuostolio. thumbup.gif
vienais metais terasoj lovelyje buvau susodinusi ryškiai bordinį margenį ir šito chlorofito, nu įdomiai toks kontrastinis derinukas atrodė, tik kad apsivaikuot nespėjo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 26 rugsėjo 2008 - 14:56
QUOTE(sobieska @ 2008 09 26, 14:48)
tai pavasari galesiu tiesiai ir sodint,ar butina pirmiausia juos palaikyt vandeny, kad isleistu sakneles,a mirksiukas.gif

zinoma geriau sumerk i vandeni, o jau su saknim - greiciau prades augti.
Atsakyti
[quote=vida777,2008 09 26, 15:39]
as to betono neapsodinciau taip, kad jo grieztai nesimatytu. Beje, koks to pamato aukstis? Manau kur ne kur svieciantis jis visai graziai naturaliai atrodytu. Man irgi mintis buvo - blizgusis sausmedis tiktu idealiai - jokios prieziuros, viszalis, atrodo pas tave vietos pakankamai, tai laisvai augdamas turetu labai graziai atrodyti. I shonus jis tikrai daugiau nesiplecia, nei koks lanksvos krumas (tos, kur baltai zydi - kazkodel sio sausmedzio forma labiausiai man primena jas).
O tinkline tvora atrodo super su penkialapiu vynvyciu. Uztenka ji tik per virsu tvoros paleisti (jei kaimynas nepyktu del prikritusiu lapu biggrin.gif ), auga labai greitai, investicija nedidele, gali pabandyt, nepatiks - negaila bus israut ir ismest. Siuo metu jie taip graziai ant tvoru atrodo - ryskus, raudoni wub.gif (labai noreciau ikelt foto parodyt, jei iseis). LAukiu foto 4u.gif

aciu, eisiu vakare ieskot vaizdialiu kaip jie atrodo, nes man pavadinimai visi kol kas nieko nesako.. lanksva jau paziurejau, tikrai fainiai atrodo ypac pilkoji 4u.gif aciu kurios pasiulete, kitu dar nespejau... o pamatas bala zino koks 50 cm turbut bus virs zemes lygiai su keliuku, nes sklypas labai zemas musu toj vietoj, perkrytis... kaimynams maciau vakar palei panasu pamata prisodino visko-ir tuju ir raugersikiu ir dododendra tokaiis vingiais, dar kelis akmenis ikale priekyje- bet ten apzeldinimo firma dirba, kuo ten baigsis nzn, bet nenoriu kopijuot ju , kazko norisi savo ir silto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 26, 14:55)
kokia puiki mintis thumbup.gif
tik ką man su savim daryti, kad va dėl to "raus" nu taip skauda širdį, kai reikia taip daryti doh.gif gal gyvenčiau mieste, tai ir čia SM skelbimuose pasiūlius kas pasiimtų, o kai už miesto, tai retai kas pasirįžta važiuoti, tai kartais žiū namuose jau džiunglės doh.gif
nebūtina į vandenį kišti, ūgtelėję vaikeliai jau tokias gana ryškiai matomas orines šakneles užsiaugina ir jos be vandens įsišaknyja praktiškai be nuostolio. thumbup.gif
vienais metais terasoj lovelyje buvau susodinusi ryškiai bordinį margenį ir šito chlorofito, nu įdomiai toks kontrastinis derinukas atrodė, tik kad apsivaikuot nespėjo ax.gif

su raus man irgi taip pat - tada as bandau kur nors neutralioj zonoj (kaip rokoko - prie tvenkinio biggrin.gif ) nors siek tiek i zeme ikist, o jau toliau, kaip bus, taip bus... Uztat pati irgi reikalui esant pasirenku, nes pas mus tokiu visokiu tipo geliu (siloku, glazuciu, ziemiu, gebeniu, mahoniju, vilkdalgiu ...) pilnos pakeles ir patvoriai.
O mano "pakabukai" per ziema tokiu dideliu vaiku neuzaugina, kad jau orines saknys butu.
Papildyta:
QUOTE(ita2 @ 2008 09 26, 14:57)

aciu, eisiu vakare ieskot vaizdialiu kaip jie atrodo, nes man pavadinimai visi kol kas nieko nesako..  lanksva jau paziurejau, tikrai fainiai atrodo ypac pilkoji 4u.gif aciu kurios pasiulete, kitu dar nespejau... o pamatas  bala zino  koks 50 cm turbut bus virs zemes   lygiai su keliuku, nes sklypas labai  zemas musu toj vietoj, perkrytis...

as tau siuliau (kaip ir rokoko, ji lb issamiai aprase) viszalius sausmedzius.
blizgusis sausmedis (lonicera nitida "Elegant") :

http://www.tynningpl.....a Elegant.jpg

skestashakis sausmedis (lonicera pileata):

http://www.tynningpl.....a pileata.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 26 rugsėjo 2008 - 15:53
QUOTE(vida777 @ 2008 09 26, 14:39)
chlorofitai nuostabiai atrodo vasara lauke -

jau taip skaniai aprasei wub.gif , kad ir as uzsinorejau blush2.gif
Atsakyti
[quote=apzeldintoja diplomante,2008 09 24, 17:02]
ar cia ne senuoju ukmerges keliu vaziuojant sitie raudonai geltoni namai?
jei taip, tai as ten viena moteriske konsultavau. Pas ja ziauri molyne buvo. Is vienos puses labai gerai, maistinga, is kitos puses baisiai kieta zeme. Reikia netingeti ir zeme paruosti gerai medeliams ir krumams.
ir siaip pastebejimas, pas tave viskas taip graziai minimalistiskai geometrinem formom, gelynus, prieskonynus ar krumynus irgi sodink staciakampiais, kvadratais (tipo aplinka ipareigoja) smile.gif smile.gif
nesupratau kur tos puseles turi buti?
apzeldintoja diplomante- sitei namai naujas rajonas kaune, ringauduose, salia marijampoles kelio-via baltika. del minimalizmo- kaifuoju nuo jo bet bijau nusigrybauti su aplinka, nes cia kazkaip saves "minimaliai"neisivaizduoju, nes noriu ir to ir sito biggrin.gif del puseliu ant bumbulo- kazkaip galvojau palie trinkeles ten kur dabar tie zali zydintys krumeliai auga visa linija- ar cia i tema butu(kaire pose sklypo palei trinkeles einant link terasos). Aciu is anksto uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(ita2 @ 2008 09 26, 20:54)
saves "minimaliai"neisivaizduoju, nes noriu ir to ir sito biggrin.gif 

Sako su laiku sitas praeina, nors man asm. tai kolkas paciam progrese doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 09 26, 15:22)
as tau siuliau (kaip ir rokoko, ji lb issamiai aprase) viszalius sausmedzius.
blizgusis sausmedis (lonicera nitida "Elegant") :

http://www.tynningpl.....a Elegant.jpg

skestashakis sausmedis (lonicera pileata):

http://www.tynningpl.....a pileata.jpg

is tiesu lapeliu forma skiriasi bigsmile.gif
aisiu ryt zlibinti, kuris pas mane g.gif db atrodo, kad vis del to blizgusis.. lens.gif lens.gif lens.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 26, 22:19)
is tiesu lapeliu forma skiriasi bigsmile.gif
aisiu ryt zlibinti, kuris pas mane

...arba nufotografuok šakelę stambiu planu - bandysim bendrom jėgom identifikuot g.gif ..
(Nes pagal tą nuotrauką kur mačiau, man lapeliai matosi pailgai (smailėjančiai) kiaušiniški ax.gif ).
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 26, 20:23)
jau taip skaniai aprasei wub.gif , kad ir as uzsinorejau blush2.gif

čia tu apie chlorofitą? a matei kiek pas mane jo vaikiukų-pakabukų mirksiukas.gif ir tai dar ta nuotrauka gal pusmečio senumo, dabar tie vaikiukai jau paaugliukais patampa biggrin.gif
Atsakyti

Šiand gavau savo išsvajotąjį raugerškį Admiration rolleyes.gif
Na merginos bigsmile.gif , viskas ten tilps [ lotuliukas.gif ] į tą plotelį : ir bergenija [aišku sumažinsiu], ir krūmelis thumbup.gif - juk tas tik į plotį ir aukštį pusmetrį maximum tepaaugs.
Apipavidalinimas su ylalapiu flioksu ir šliauž.čiobreliu, derinant su dešinėj esančiu augalynu [beje Sraunius sakė, kad natūroj didesnis jis ax.gif , nei foto atrodė - paprastai atvirkščias efektas būna].
Svarbiausia - fantastiškas rudeninių spalvų atitikimas ir bergenijos, ir raugerškio - tiesiog identiškas wub.gif

Vida777, žinok tas alia derinimas raugerškio apvado ir glažutės - fantazija, nieko gero schmoll.gif [nebent ''apvadas'' ilgainiui ''normalesnis'' bus]. Nebus jos ten pas mane. Visgi, jei tu pasodintum glažutę prie bergenijos - tai pasirodyk būtinai, ok? 4u.gif - Idomu.
Atsakyti